Hur man sover i en transitbil: allt du behöver

Ljusfärgad skåpbil parkerad på natten med månen ute

Att campa i en skåpbil kan vara en spännande upplevelse. Du kan komma och gå som du vill utan begränsningarna av ett litet tält eller stor husbil. Men många människor är oroliga över hur man får tillräckligt med vila i ett sådant fordon.

Så här är hur man sover i en Transit-buss. För att sova i din Transit skåpbil måste du välja en bra säng och sängkläder, ha bra ventilation, lära dig att kontrollera temperaturen i skåpbilen, hitta rätt plats att parkera och säkra din skåpbil för natten.

Det finns massor av tips i det här inlägget som hjälper dig att hålla dig bekväm när det är dags att stanna för natten. Lite förberedelser är allt du behöver för att sova bekvämt i din Transit skåpbil.

Innan du börjar fundera på vilken camping du ska bo på är det dags att fundera över bäddsituationen. När allt kommer omkring kan du inte bara lägga ifrån dig en sovsäck och somna på golvet i en Transit skåpbil. Jo, du kan, men det kommer inte att leda till en mycket god natts sömn. Låt oss utforska några av de tillgängliga alternativen.

Bra säng att sova i en skåpbil

När du har valt ut den Transit skåpbil du ska campa i, måste du börja välja rätt sänguppsättning.

De fyra väsentliga för en bra van säng är madrass, kuddar, filtar och en ram. Detta är det perfekta sättet att bädda en bekväm säng i en transitbil:

Kontrollera måtten på skåpbilens golv innan du köper något annat. Om du bygger en sängram för två personer måste du köpa en madrass som passar den. Observera att vissa skåpbilar kan ha en tvärgående säng medan andra är för smala.

Douglasgran är en lämplig träsort för att bygga en sängram. Den är billig, pålitlig och dess hållbarhet och styrka skulle göra den till ett utmärkt val.

Vissa träslag behandlas också för mögel, men tänk på att mögel även kan växa på behandlat trä. Dessutom kanske det inte är en bra idé att använda behandlat trä i gränserna för en skåpbil. Du behöver en stor träbit att placera ovanpå sängramen för fullt stöd.

När du har byggt sängramen, välj en andningsbar madrass som helt täcker ramen. Den idealiska tjockleken bör vara cirka två tum eller mer för att undvika att känna det hårda träet under. Överväg att skaffa en bäddmadrass för extra stöd och komfort.

Få alla kuddar och filtar du behöver. Tänk på att det förmodligen blir mycket kallare i skåpbilen än i ett isolerat hus. Även om du har bra isolering i ditt fordon, är det fortfarande inte lika med en professionell installation av husbyggare.

Köp slutligen ett lakan eller en tunn filt som kan nå golvet i skåpbilen på alla synliga sidor av sängen. Detta lakan fungerar som ett skydd för att hålla dina värdesaker under sängen utom synhåll för förbipasserande.

Kan du sova i ett fordon på natten med fönstren uppe?

Det går bra att sova i ditt fordon med fönstren öppna så länge motorn inte är igång. Du kan bli allvarligt skadad eller till och med dö av kolmonoxidförgiftning om du försöker sova med motorn igång utan att rulla ner rutorna. Kontrollera CDC:s webbplats för mer information om kolmonoxidförgiftning.

Det enda problemet du kan stöta på är överskott av kondens som samlas på alla fönster. Du kan hjälpa till att förhindra viss kondens genom att rulla ner fönstren lite.

Om du är orolig för insektsintrång finns det gott om insektsnät för Windows. Buggar och camping går hand i hand, men du kan hålla dem borta genom att koppla upp några nät. Bra luftflöde är alltid det bästa sättet att få en idealisk mängd syre och hålla kondens till ett minimum.

Vi har ett inlägg ”11 sätt att stoppa kondens när du sover i en skåpbil” som ger dig tips på hur du kan förhindra kondens.

En annan fråga att tänka på när du sover i en skåpbil med fönstren uppe är hur varmt det är. Är det över 80 grader ute kan man få värmeslag även om det är mörkt ute. Rulla alltid ner fönstren lite när du ska sova i din skåpbil en varm natt.

  Simning kontra löpning: Vilken sport bränner fler kalorier?

Kom ihåg, som nämnts ovan, kan du använda fönsteröppningar med skärmar för att förhindra att insekter kommer in, vilket kommer att möjliggöra viss korsventilation.

Du kan till och med prova en provkörning på en plats som är bekant för dig. Du kan till exempel sova i en Transit skåpbil på din uppfart. Det verkar galet, men du kommer att förstå hur det hela fungerar innan du ger dig ut på vägen eller går in på campingen.

Om du kan installera en takfläkt kan du sova med fönstren öppna varje natt och ändå behålla bra luftflöde. Dessa fläktar är budgetvänliga och inte alltför svåra att installera, så länge du har rätt verktyg. Här är ett populärt alternativ för en fläkt.

Andra intressanta inlägg

 • Maximera utrymmet i en husbil – 8 tips du behöver veta
 • Hur väljer du den perfekta skåpbilen att campa i?
 • Hur lång är en Mercedes-Benz Sprinter Van? En komplett guide

Kontrollera temperaturen medan du sover i en transportbil

Den mest avgörande delen av att sova i en skåpbil, förutom komforten, är att reglera innertemperaturen. Om det är för varmt kommer du att känna dig smutsig, illamående och svettig. När det är för kallt kan du inte sluta huttra. Båda problemen resulterar i en hemsk nattsömn.

Följ dessa tips för att hålla temperaturen behaglig och behaglig:

Hur man kyler ner en transitbil

 • Isolera fönstren genom att installera avtagbara kåpor. Reflectix är en billig metod som fungerar fantastiskt bra, du klipper bara den storlek och form du behöver. Reflectix isolering finns per rulle.
 • Placera gardiner på insidan för att hålla borta värmen som kommer in genom vindrutorna.
 • Kör luftkonditioneringen i några minuter innan du går och lägger dig.
 • Överväg att köpa en takfläkt, som nämndes i föregående avsnitt.
 • Spräcka fönstren ungefär en tum eller så för att hjälpa luftflödet.
 • Placera några batteridrivna minifläktar runt skåpbilen.
 • Använd alltid lakan, madrasser och kuddar som andas.

Hur man håller sig varm i en transitbil

 • Isolera fönstren med Reflectix. Fönsterskydd är användbara i alla temperaturer och ger också en utmärkt barriär mot omvärlden.
 • Kör värmaren i några minuter med fönstren uppe. Köp inte värmare till din skåpbil. De kan vara farliga.
 • Överväg att köpa en lågtemperatursovsäck eller täcke.
 • Bär strumpor, handskar och mössa. Kroppsvärmen försvinner snabbast genom fötter, händer och huvud.
 • Få lite HotHands-värmare.
 • Höj sängramen minst 12 till 15 tum från golvet.
 • Isolera alltid väggarna på en transitbil om du planerar att campa i den ofta.

Om du följer tipsen ovan bör du inte ha några problem att sova bekvämt i en Transit skåpbil i nästan alla väder.

Från Camping Life tips: Fårullsisolering är en av de säkraste formerna av isolering att använda i en husbil. Kolla in vårt inlägg om fårullsisolering här.

Som nämnts ovan är isolering i väggar och på fönstren ett viktigt steg att ta. Glas har fruktansvärd värmeöverföring, så du gör dig själv en stor tjänst genom att täcka fönstren.

Kom ihåg att extremt väder alltid är ett no-go. Pressa inte din kropp över dess gränser. Om du upptäcker att det är för kallt eller för varmt trots dina bästa ansträngningar är det dags att packa ihop och lämna platsen med luftkonditioneringen eller värmen på fullt.

Välj rätt plats

Att välja rätt plats för att parkera din skåpbil och sova är inte så lätt som du kanske tror.

Ska du ut på en lång roadtrip kommer du förmodligen att hamna på alla möjliga ställen. De flesta Walmart-parkeringar tillåter dig att slå läger över natten, men se alltid till att kontrollera med butikschefen eftersom vissa butiker/städer inte tillåter parkering över natten.

Innan du campar i en transitbil bör du känna till följande fem viktiga uppgifter:

Walmart parkeringsplatser erbjuder ett snabbt ställe att bo på, men de är långt ifrån snygga. Det är inte tillåtet att göra upp en lägereld eller sätta upp tält. De är bara användbara för nödsituationer när du behöver en plats att sova i några timmar innan du beger dig ut igen. Som sagt, det är alltid ett utmärkt alternativ att falla tillbaka på.

  Flisar dina skidor? Här är vad du ska göra

Du kan snabbt hitta gratis camping genom att använda några olika webbplatser och onlinealternativ. Bureau of Land Management (BLM) har många campingplatser i USA som kostar lite eller inga pengar. Med en maximal tidsgräns på 14 dagar för camping har du mer än tillräckligt med tid på en plats.

Att välja rätt parkeringsplats är lika viktigt som allt annat. Oavsett om du parkerar i stan eller på en lyxcamping, se alltid till att du inte parkerar på en för solig plats. Fordon värms upp snabbt, särskilt om de inte har en fläkt installerad.

Parkering i stan är inte alltid lagligt. Bara för att du hittat den perfekta platsen i ett lugnt område betyder det inte att det är bra. Kontrollera alltid stadens lagar innan du campar i staden. Ett sätt att komma runt begränsningen är att prova på uppfartssurfing eller be om lov att parkera och tillbringa natten på en väns eller släktings uppfart.

Innan du väljer en campingplats, leta efter lokala attraktioner. Att campa vid en flod kanske låter kul, men det skulle vara ännu bättre med forsränning, bergsklättring, glassbarer och andra roliga bekvämligheter. Nöj dig inte med den första webbplatsen du hittar. Se dig omkring och se vilka alternativ som finns för dig och din familj att njuta av!

Var du än parkerar din skåpbil, se till att den är på en säker plats. Kolla in vårt inlägg ”Hur väljer du den perfekta van-campingplatsen?” lär dig mer.

Flicka tittar ut från under en filt

Hur man gör sova i en skåpbil säker

Oavsett om du sover på en parkeringsplats eller en trevlig campingplats, bör säkerheten vara en av dina främsta bekymmer i en Transit skåpbil. Du vet aldrig när du behöver låsa dörrarna och komma ut snabbt. Dessa problem är lika viktiga i alla fordon.

Att installera lås och handtag på varje dörr på baksidan av din skåpbil är ett bra sätt att börja säkra din skåpbil direkt.

Du kan få ett par handtag för lådor som bara kostar cirka $10 till $20 totalt. Borra dem i dörrarna på insidan om du inte har handtag, och du är redo. De flesta skåpbilar har redan inbyggda handtag på insidan.

Ta det ett steg längre genom att gå till en lokal mekaniker och be dem ansluta nyckelbrickan till en ny uppsättning invändiga lås. Du kan också begära att de installerar manuella lås för att säkra hela skåpbilen genom att klicka på en knapp. Hur som helst är det mycket viktigt att låsa din Transit skåpbil.

Obs: Vissa fordon har rörelsedetekteringslarm. Om så är fallet med ditt fordon kommer du inte att kunna ställa in larmet medan du sover i din skåpbil. Varje gång du rör dig aktiveras sensorn och larmet går. Ställ bara inte in alarmet när du går och lägger dig, så borde det gå bra.

En annan bra idé är att göra fönsterskärmar eller ha några redan gjort för din skåpbil. Persienner är inte bara användbara för isolering och för att hålla solen ute, utan du kommer också att upptäcka att persienner ger dig lite avskildhet. Ingen vill ha att göra med andra människor som tittar in medan de försöker sova.

Ett annat alternativ är att få fönstren tonade, men kom ihåg att många statliga lagar reglerar vilka fönster som kan tonas, och graden av mörker.

Slutligen kan du överväga att installera en rökdetektor som kommer med en kolmonoxiddetektor. Om du tar med någon form av bränslekälla till en campingspis är det en bra idé att komma förberedd. Du kommer också att kunna veta om du har övervarvat motorn också.

Ytterligare tips för att sova i en transitbil

Oavsett var du sover i din Transit skåpbil finns det en mängd tips som kan hjälpa till att göra det lite enklare och roligare. Eftersom de inte passade någon specifik kategori kan du hitta allt annat här.

  5 bästa campingplatser i Joshua Tree National Park

En god natts sömn handlar om komfort, säkerhet och bekvämlighet.

Du har redan läst hur du väljer de bästa sängkläderna och hur du håller din Transit van säker hela natten. Det är dags att gå igenom de sex viktiga tipsen för att få ditt fordon att kännas mer som ett hus på hjul.

Använd puckljus eller strängljus för att lysa upp insidan av din skåpbil. Du kan inte använda de inbyggda lamporna eftersom de tömmer batteriet, så batteridrivna lampor är ett måste.

Puckljus är lätta att använda; allt du behöver göra är att trycka på dem för att slå på och av dem. Strängljus har ofta en fjärrkontroll för att styra olika mönster, samt en på/av-knapp.

Kör en 12V grenuttag från ett solbatteri eller batteribank. Du kan ladda dina enheter direkt från sidan av din säng. För att göra det ännu bekvämare, installera ett nattduksbord och lås det med några 2×4:or. Med några bitar kardborre kan du fästa grenuttaget på sidan av nattduksbordet.

Kondens kan orsaka mögel inom en vecka. Fukten i varje andetag vi tar är tillräckligt för att skapa ett problem. Prova en produkt som DampRid för att hjälpa dig kontrollera fukt. DampRid fungerar genom att ta bort fukt från luften. Det är lätt att använda, giftfritt och billigt. Att ta bort överflödig fukt i din husbil kommer att hjälpa den att lukta unken eller unken. Försökte VaporRid behållare med drop-in tabletter eller DampRid fuktabsorbent 4 pack. Lägg dem bara på ett säkert ställe så att de inte ramlar omkull.

När du anländer till campingen där du bor ska du alltid ställa in din skåpbil korrekt. Du kan använda en traditionell nivå eller en smartphone-app för att hitta en jämn yta. Det kanske inte verkar som en stor grej, men en liten lutning kan sakta göra att du faller i sidled när du sover.

En av de första reglerna för husbilscamping som du snart kommer att lära dig är att aldrig parkera husbilen över natten i lera eller våt sand. Om du inte har 4WD och en toppklass däck kan du sitta fast i timmar nästa morgon. Om du måste kan du lägga en presenning på marken och parkera den ovanpå.

När du bygger sängramen, se till att det finns tillräckligt med utrymme för att sitta upprätt i sängen. Glöm inte att ta hänsyn till höjden på madrassen i ekvationen. Transitbilar är ganska långa, så du kommer förmodligen inte ha några problem. Det är dock alltid bättre att vara säker än ledsen.

Att sova i en Transit skåpbil är bekvämt och roligt om du följer den här guiden. Du behöver inte oroa dig för säkerhet, kondens eller temperaturkontroll när du väl har ställt in allt på rätt sätt.

Här är en snabb översikt över vad du borde ha lärt dig under det här inlägget:

 • Välj sängkläder som andas för att förhindra svettningar.
 • Planera alltid din skåpbil innan du går och lägger dig.
 • Invändiga lås, handtag och belysning gör allt enklare.
 • Fönsterbeklädnader är bra för isolering, integritet och säkerhet.
 • BLM-land, några Walmarts och många husbilscampingar erbjuder platser att övernatta på.
 • Parkera aldrig på lera eller våt sand över natten. Din skåpbil kommer sakta att sjunka och du kommer att ha ett stort problem på morgonen.
 • Installera en rökdetektor och en kolmonoxiddetektor i din skåpbil för att förhindra katastrofer.

Med lite erfarenhet lär du dig snabbt vad som fungerar för dig och vad som inte gör det. Att använda din Transit skåpbil för att sova i sparar dig kostnaden för campingplatser och ger dig möjlighet att bo på platser som du normalt inte skulle bo. Så packa ihop din Transit skåpbil och börja ditt äventyr.