Hur man skjuter en sammansatt båge – 6 enkla steg att följa

Att ge sig in på bågjakt kan vara förvirrande när man inte är medveten om regeln för bågskytte. Att förstå hur man skjuter en båge korrekt, speciellt en sammansatt båge är viktigt när man börjar. Jag heter Michael Aguirre. Jag är en bågjaktsentusiast i grunden och jag strävar efter att noggrant förklara 6-stegsprocessen för hur man korrekt använder en sammansatt båge.

Här är en steg-för-steg-process för att förklara:

 1. Förberedelse
 2. Perfekt hållning
 3. Nockar pilen och siktar in
 4. Dra tillbaka
 5. Siktar
 6. Släpper ordentligt

Låter enkelt nog. Det är dock en hel del medveten ansträngning som går in i varje steg. Läs noggrant varje steg och var noga uppmärksam på de tips och tricks som tillhandahålls för att göra din nya favoritpasstid till en avkopplande upplevelse.

Steg 1: Förberedelser

För att börja skjuta med en sammansatt båge behöver du naturligtvis en sammansatt båge. Du kan få en nybörjarbågskytte som skulle innehålla en sammansatt båge, en snabbsläppning och några pilar du kan skjuta med.

Du bör ge dig ut och hitta ett bra ställe du kan öva på. Se till att du har gott om plats utan möjlighet att träffa hus, djur eller människor. Hitta också ett bra mål för dig själv.

För att förhindra överdrivet slitage på dina pilar, träna på att skjuta på en rutten stubbe eller ta med ett mål. Se till att du har en anständig bakgrund om du skulle överskjuta ditt mål och tappa pilen.

Saker du behöver för att komma igång:

 1. Förenad båge
 2. Mål
 3. Pilar
 4. Armskydd

Innan du ger dig ut, ta in bågen för att ha justerat för din draglängd. Sammansatta bågar är byggda för justering, så att de kan hålla under åren och överförs till olika händer.

  Vad är en Baitcasting Rod?

Du kan stanna till i nästan vilken sportbutik som helst för att få nästan varje justering gjord; inklusive justering av kikarsiktet, höjden på pilstödet och draglängden som är anpassad till din byggnad. Draglängden på en båge är avgörande för nästa steg på vår lista.

Steg 2: Hållning

För perfekt hållning, om du är högerhänt bör din vänstra sida vara placerad mot målet med din vänstra fot utsträckt. Motsatsen gäller för vänsterhänta.

Stå med fötterna isär nästan lika med bredden på din axel. Du bör också stå nästan vinkelrätt mot ditt mål. Stå rakt upp som om du hade ett snöre bundet till toppen av ditt huvud och det höll dig uppe. Väl där kan du gå vidare till nästa steg.

Steg 3: Nocka pilen och titta in

När du siktar i ditt mål, bedöm avståndet mellan din position och ditt mål baserat på yardsteg. Att bedöma avstånd i fotmått kan visa sig vara mycket felaktigt. Yards, å andra sidan, är lätta för sinnet och enkla att komma ihåg.

När du börjar kommer du att se att ditt mål är skakigt och lite instabilt, så se till att du först står högst 15 meter från ditt mål. För att mäta avståndet exakt, ta med en avståndsmätare eller ett måttband. För att grovt uppskatta, stå bredvid ditt mål och ta långa steg bort från målet.

Nästa steg är att knacka pilen i bågen. Nocken är den delade plast- eller träknoppen i slutet av pilen mittemot pilspetsen.

Placera nacken på snöret och vrid den så att den olikfärgade fågeln är vänd uppåt och tryck nacken mot bågsträngens ögla i mitten tills den klickar på plats.

  Varför fortsätter min snöskoter att svämma över?

Detta görs först för att förhindra skada eller oavsiktlig kontakt med pilspetsen på strängen, skära av den och bryta bågen. Efter det, placera pilen på pilstödet, i skjutläge. Pilen har nockats.

Steg 4: Dra tillbaka

Att dra tillbaka en sammansatt båge är en konst som kräver två samtidiga handlingar. Först först upp bågen till ögonhöjd, tryck sedan samtidigt med din icke-dominanta hand samtidigt som du drar tillbaka med din skjutande arm. Detta fördelar vikten av dragningen lika på båda armarna snarare än på en.

När du drar tillbaka bågen, dra inte med bara din dominerande hand, och undvik att vrida din dominanta armbåge. Många gör detta misstag och drar ut sin skjutarm för snabbt.

Dra istället snabbt och hårt tillbaka bågen med ena handen för att trycka och den andra för att dra tills bågen kommer till en släpppunkt eller ankarpunkt där vikten verkar försvinna.

Frigöringen är en av de väsentliga delarna av din båge. Knyt den till din dominerande hand, vänster eller höger, med hjälp av de angivna remmarna. Frigöringsklämman ska sedan fästas på bågsträngen. Släppningen av pilen initieras genom att trycka på avtryckaren.

Om du använder en släppare för att dra tillbaka bågen, se till att fingret är borta från avtryckaren när du drar tillbaka snöret och dra armbågen rakt bakåt på samma sätt.

Nu är du klar och redo att sikta.

Steg 5: Sikta

Med bågen tillbakadragen, vila din dominerande hand under ditt käkben, och rikta in din siktlinje med kikarsiktet som finns på snöret.

Följande steg kan vara knepiga:

 1. Titta igenom kika syn
 2. Rikta upp synen med siktet ovanför ditt pilstöd
 3. Med båda ögonen öppna placerar du punktsiktet på ditt mål
  Vad är isfiske (Ett enkelt svar med bilder)

Ett ord för de vise; kom ihåg att alltid hålla båda ögonen öppna med bågskytte. För att korrekt bestämma ditt måls avstånd, håller man båda ögonen öppna för att inte förlora sin känsla för djupuppfattning. Nu när ni alla är insedda är ni redo för det bästa.

Steg 6: Släpp på rätt sätt

Innan du släpper, ta ett djupt andetag och håll det för att stabilisera ditt skott och slappna av med pekfingrarna när de greppar bågen. När du är insynsad och redo att släppa, kom ihåg att göra det långsamt; trycker på avtryckaren tills den släpper sig själv.

Du bör inte ta ett skott utan att känna dig säker på att du är redo. Ofta rycker bågskyttar av misstag och griper bågen, kastar av pilens bana och missar sitt mål.

Släpp strängen självsäkert samtidigt som du håller ögonen tränade på ditt mål. Genom att följa dessa tips kommer du att upptäcka att det blir lätt och ganska avkopplande att träffa ditt mål från valfritt avstånd.

Nyckeln till att bli en bättre bågskytt är enkel och klyschig: öva. Tillbringa så mycket tid du kan på att öva och upprepa denna rutin med din sammansatta båge och snart nog kommer den att bli besläktad med en andra natur