Hur man skapar försvarbart brandbekämpningsutrymme runt en stuga

Om det inte vore för det försvarbara utrymmet runt vår stuga, skulle jag ogärna lämna den på egen hand. Min familj äger en vacker stuga som vi ofta använder under vår- och sommarmånaderna. De avkopplande dagar jag tillbringar uppe i skogen skulle inte existera utan en skyddad stuga.

Vad innebär det att skapa ett ”försvarbart brandbekämpningsutrymme” runt en stuga? Ett försvarbart utrymme är ett anlagt eller naturområde runt en stuga som är utformat för att minska brandrisk och skador. Skapandet av denna typ av omkrets kallas ofta för ”brandsläckning”. Det finns många metoder för brandsläckning du kan använda för att skydda din stuga.

Jag vill förmedla några av de saker jag har lärt mig om att skydda stugor från skogsbränder, så att din stuga inte blir tagen av en brand. Bra landskap och smart konstruktion av din stuga kommer att ge ett långvarigt liv för din stuga. Jag är säker på att du har många semestrar och utflykter planerade i framtiden – skulle inte vilja att någon av dem skulle gå till spillo.

Exteriört skogsbrandsläckningssystem

Vatten är eldens fiende. Vatten och fukt är din bästa vän när du försöker hålla din stuga säker. Ett system du kan använda för att släcka skogsbränder runt om din hytt är ett exteriört dämpningssystem.

Detta är något som liknar ett sprinklersystem som du kan vända på i händelse av brand. Detta sprinklersystem bör kopplas till en extern vattenkälla som en flod eller en sjö.

Detta system behöver inte vara extremt nära kabinen, men omgivande kabinen på avstånd för att stoppa/hämma lågorna innan de når kabinen. Detta system har hjälpt många stugor genom skogsbränder och är en beprövad metod.

En annan liknande metod är användningen av sprinkler på taket. När en löpeld startar kan sprinklerna blöta taket, det omgivande området och vad som finns nedanför. Fukten i luften sänker temperaturen och förhindrar att elden sprider sig så långt.

Detta är ett populärt och effektivt sätt som har använts under lång tid. Folk använder den för att hålla sin trädgård trevlig och grön, men den används också för brandskydd.

  Varför är mina vandringskängor hala? Skäl och sätt att övervinna

Du kommer att vilja att en professionell installerar vilket system du än väljer att använda. Jag har haft för många erfarenheter av människor som tror att de vet hur man installerar saker på egen hand och de har betalat dyrt för det. Anlita ett proffs om det är så du vill brandsäkra din stuga.

Om du är orolig att du kanske inte är i närheten av din stuga i händelse av en skogsbrand, det finns alternativ för att köpa ett system som slås på automatiskt. Om du har ett automatiskt avkänningssystem behöver du inte oroa dig för att din stuga ska brinna till skarpt.

Brandsäker landskapsplanering och en välskött trädgård

En välskött trädgård är förvisso en attraktiv egenskap i vilken ödmjuk bostad som helst, men när det kommer till en stuga i skogen handlar det inte bara om estetik. När du rensar bort utrymme för din stuga och underhåller landskapet finns det några växter och landskapstekniker du kan använda som skyddar den ytterligare.

Här är en lista över landskapstekniker att överväga:

  • Frigör gott om utrymme mellan din stuga och resten av skogen – Det kommer att ta längre tid för elden att nå din stuga om den inte har något att brinna.
  • Placera brandsäkra växter och stenar runt din stuga- Elden kan inte bränna något som inte är brandfarligt. Om du inte har pengar att köpa ett vattensystem är den här metoden ett bra sätt att billigt skydda det som är ditt. (Det kan också vara väldigt konstnärligt)
  • Välj en plats nära en flod, sjö eller fuktigt område – vattenområden håller luften våt. Det viktigaste är att det håller luften Häftigt. I en löpeld hjälper sval och fuktig luft till att undertrycka brandens förmåga att resa längre. Om du funderar på att bygga en stuga och bara gör lite förundersökning på den här sidan, ta mitt råd och överväg att bygga en stuga nära en vattenkälla. För det första är det vackert, och för det andra har du en bättre chans att behålla den stugan under lång tid.
  • När du rensar ett utrymme, trimma träd och skapa utrymme mellan växter- Genom att trimma precis under träd förhindrar du elden från att resa, och återigen blir din stuga så mycket säkrare. Utöver det kommer att minska stora kluster av träd och växter också förhindra att branden färdas lika snabbt. När du skapar gott om utrymme mellan träd och buskar, stoppar du elden från att använda dessa träd och buskar som en stege.
  Vad man ska ha på sig för en tur i luftballong

Hemtändningszon

Förutom skogsbränder är din stuga i fara för bränder inomhus. Dessa bränder kan i vissa fall vara mer som explosioner. Saker som propantankar och vedhögar som ofta förvaras nära väggarna i ditt hus bör förvaras på avstånd.

Ju närmare huset du kommer, desto mer brandskydd behöver du. Genom att använda ett brandsäkert material för din stuga, som stuckatur, betong eller metall kommer också att öka dess hållbarhet mot bränder. Några andra förebyggande åtgärder ”nära hemmet” skulle vara att:

  • Rensa ditt tak från skräp och lågt hängande grenar från träd.
  • Låt inte mycket brännbart material förvaras för nära kabinen.
  • Ogräs och gräs som är extremt nära stugan bör klippas kort och hållas fuktigt och grönt.

Hur du tar hand om din stuga är helt upp till dig. Vilken metod du väljer att använda beror på var du väljer att bygga, eller var din stuga redan är placerad. Ju mer utrymme du har runt din stuga och desto mer obrännbart material du håller i närheten är avgörande för att hålla din semesterplats säker från skador.

Hur bred ska en brandbana vara?

Först måste du veta vad en brandbana är. En brandvägg är ett utrymme mellan din stuga och den närliggande växtligheten. Eller så är det en lucka som skapats av brist på vegetation som eld inte kan passera eftersom det inte finns något att bränna. Det finns ingen fastställd standard för hur stor en brandbana ska vara.

Den bör dock vara tillräckligt stor för att elden inte kan förflytta sig längre och inte kan ”hoppa” till annat ogräs och borste som kommer att få igång den igen. Till exempel bör en brandrast vara två till tre gånger så bred som närmaste ytvegetation. (detta kan i allmänhet vara cirka 2-15 fot.)

  Kan timmerstugor ha källare?

Brandgator används till och med i de nationella skogarna för att förhindra och begränsa skogsbränder så att dessa skogar inte förstörs helt när en brand träffar. Denna ”brandbana” kan antingen vara brist på ogräs, eller så kan det vara ogräs, buskar eller någon form av vegetation som har skurits ner.

Den måste vara tillräckligt låg så att den inte blir en oändlig källa till bränsle för elden. Det är inte en perfekt metod, men den har varit känd för att fungera och är bara en annan metod där du kan hålla din stuga säker.

Andra alternativ att överväga

Vi lever i en värld av ökande kunskap och teknik. Det finns obrännbara tak, väggar och sprinklersystem som finns i alla former och storlekar. De jag har listat är bara några enkla som jag har kommit för att lära mig av egen erfarenhet, men de är inte endast sätt du kan göra för att hålla din helgresa säker.

Relaterade frågor…

Vilka områden i USA har minst brandrisk för hytter? Om du ska bygga en stuga i skogen finns det inte många platser som är brandsäkra…för du är mitt i skogen. De mest populära områdena är platser som Idaho, Wyoming och Yellowstone. De är vackra platser, och de mest populära av dessa områden är mycket nära vattenkällor.

Hur mycket kostar ett kabinsprinklersystem? Kostnaden för ett sprinklersystem för cirka 1/4 tunnland är nära $3000 till $4000. Om du skulle installera det själv skulle det vara ett par tusen mindre än så.

Var kan jag köpa brandsäkra material till min stuga? Nästan vilken plats som helst som bär material för att bygga en stuga kommer att ha ett brandsäkert produktalternativ. Så länge du vet vad du letar efter, kommer de förmodligen att ha det var du än går för material.