Hur man skapar ett skafferi för sällskapsdjur (7 nyckelsteg)

Låt oss vara ärliga; vi alla älskar våra husdjur. De ger oss glädje, tröst och villkorslös kärlek. Tyvärr har inte alla råd att ge sina lurviga (eller fjällande) vänner den mat de behöver för att hålla sig friska och lyckliga. Det är här djurmatsskafferi kommer in!

Ett sällskapsdjursmatskafferi är en plats dit människor i nöd kan gå för att få gratis eller billig sällskapsmat. Djurmatskafferier drivs vanligtvis av frivilliga och donationer från samhället.

Om du är intresserad av att starta ett husdjursmatskafferi i ditt samhälle, läs vidare för sju steg om hur du kommer igång!

Hur man startar ett husdjursmatskafferi.

Djurmatsskafferi: En överblick

Innan vi börjar med att starta ett husdjursmatskafferi, låt oss ta en snabb titt på vad de är och vad de gör.

Djurmatskafferier är ideella organisationer som samlar in och distribuerar sällskapsdjursmat till människor i nöd. Dessa kan antingen köras ut från en fysisk plats, som en kyrka eller ett samhälle, eller så kan de vara mobila skafferier som gör regelbundna stopp på olika platser.

Pentmatskafferier förlitar sig vanligtvis på donationer från individer, företag och husdjursfoderföretag. Vissa skafferi accepterar också statliga hjälpprogram, som Supplemental Nutrition Assistance Program (SNAP).

7 steg för att starta ett skafferi för sällskapsdjur

Att starta ett husdjursmatskafferi kan verka skrämmande, men det är definitivt genomförbart med lite planering och hårt arbete. Följ dessa 7 steg så är du på väg att hjälpa husdjur och deras familjer på nolltid!

1. Gör din forskning

Det här kan tyckas vara ett självklart första steg, men många antar att de vet allt som finns att veta om sällskapsdjursmatskafferier och bestämmer sig för att starta eget utan att göra någon forskning.

Att starta ett husdjursmatskafferi är ett stort uppdrag, så det är viktigt att vara så förberedd som möjligt.

Se även  Vad händer om du av misstag äter bajs från möss? Potentiella faror

Gör en snabb Google-sökning och se vilka husdjursmatskafferier som redan finns i ditt område. Vilka tjänster erbjuder de? Hur sköts de? Har de några tips eller råd för att starta ett eget husdjursmatskafferi?

Det är också viktigt att undersöka vilka olika typer av djurfoder som finns tillgängliga. Det finns många olika märken och formler för husdjursfoder, så du vill se till att du förser ditt skafferi med mat som är näringsrikt och säkert för husdjur.

2. Kom med en plan

Nu när du har gjort din forskning är det dags att börja sätta ihop en plan för ditt foderskafferi.

Din plan bör definiera dina mål och mål för att starta skafferiet, samt vilka tjänster du planerar att erbjuda och hur du ska finansiera din verksamhet.

Det är också en bra idé att inkludera en styrelse eller rådgivare i din planeringsprocess. Dessa personer kan hjälpa dig med logistiken för att starta och driva ett skafferi för sällskapsdjur, samt erbjuda råd och stöd på vägen.

Din styrelse eller rådgivare behöver inte vara stor eller ens mycket organiserad. Bara att ha ett fåtal personer som du kan studsa idéer från och som är villiga att hjälpa till när det behövs kan vara en stor hjälp.

3. Välj en plats

Att välja rätt plats är ett av de viktigaste besluten du kommer att göra när du startar ett skafferi för djurfoder.

Ditt skafferi ska vara lättillgängligt för människor i nöd, så en plats i ett område med hög trafik som en livsmedelsbutik eller djuraffär är idealiskt.

Du vill också se till att din valda plats har tillräckligt med utrymme för att rymma mängden husdjursfoder du planerar att lagra och alla andra förnödenheter du kan behöva, som koppel, skålar och leksaker.

Se även  Kan du använda ett ugnsrengöringsmedel i en självrengörande ugn?

Ett mobilt skafferi för sällskapsdjur är ett annat alternativ att överväga. Den här typen av skafferi ger sällskapsdjursmat direkt till behövande, vilket kan vara särskilt användbart för dem som har svårt att ta sig till en fysisk plats.

Om du väljer att gå den mobila vägen behöver du ett pålitligt fordon och någon som är villig att köra det regelbundet.

4. Fil för inkorporering och 501(c)(3) Status

För att fungera som ett husdjursmatskafferi måste du ansöka om inkorporering och 501(c)(3) status med IRS.

Ansökan om införlivande kommer att göra ditt sällskapsdjursmatskafferi till en formell affärsenhet, vilket kommer att ge visst rättsligt skydd för dig och din styrelse eller rådgivare.

501(c)(3) status kommer att tillåta ditt sällskapsdjursmatskafferi att fungera som en ideell organisation och acceptera skatteavdragsgilla donationer.

Processen för att ansöka om inkorporering och 501(c)(3)-status kan vara förvirrande, så det är en bra idé att låta en advokat eller revisor hjälpa dig med pappersarbetet.

5. Utveckla insamlingsstrategier

Att driva ett skafferi för sällskapsdjur kan vara dyrt, så det är viktigt att ha en solid insamlingsplan på plats.

Det finns många olika sätt att samla in pengar till ditt husdjursmatskafferi, så du måste vara kreativ och tänka utanför ramarna.

Överväg att vara värd för ett insamlingsevenemang, som en bakrea eller biltvätt. Du kan också ansöka om bidrag eller starta en crowdfunding-kampanj.

Donationer från privatpersoner och företag är ett annat bra sätt att samla in pengar till ditt husdjursmatskafferi. Var noga med att nå ut till ditt lokala samhälle och låt dem veta vad du gör och hur de kan hjälpa till.

Se även  Hur man organiserar sig när du har lite eller inget utrymme

6. Lagra dina hyllor

När du har en plats och den nödvändiga finansieringen på plats, är det dags att börja lagra ditt sällskapsdjursmatskafferi.

Det finns många olika sätt att få husdjursmat till ditt skafferi, så du måste göra en del efterforskningar för att hitta det bästa alternativet för dina specifika behov.

Du kan kontakta lokala djuraffärer eller djurhem och se om de är villiga att donera mat. Du kan också köpa mat direkt från husdjursfodertillverkare eller distributörer.

Ett annat alternativ är att arbeta med en lokal matbank som tillhandahåller husdjursmat. Detta kan vara ett bra sätt att få högkvalitativt husdjursfoder till ett rabatterat pris.

7. Marknadsför ditt husdjursmatskafferi

Nu när ditt husdjursmatskafferi är igång är det viktigt att låta folk veta om det.

Det finns många olika sätt att marknadsföra ditt skafferi, så var kreativ! Här är några idéer:

  • Dela flygblad och affischer runt om i staden
  • Prata med lokala djuraffärer, veterinärer och hundparker om ditt skafferi och be dem marknadsföra det
  • Skriv artiklar eller blogginlägg om ditt skafferi och dela dem online
  • Se till att ditt skafferi är listat på kataloger som FoodPantries.org

Genom att sprida budskapet om ditt husdjursmatskafferi kan du bidra till att fler behövande kan få den hjälp de behöver.

Avslutar

Så mycket som vi älskar våra lurviga vänner, ibland kommer livet i vägen, och vi har inte råd att ta hand om dem som vi vill.

Om du letar efter ett sätt att ge tillbaka till ditt samhälle och hjälpa de behövande, är det ett bra alternativ att starta ett skafferi för djurfoder. Genom att följa dessa enkla steg kan du få igång ditt skafferi på nolltid!

Lämna en kommentar