Hur man sätter upp ett campingtält på en betongplatta

Att sätta upp ett tält på en betongplatta verkar inte vara en bra idé, men ibland finns det inget annat alternativ. Man kan inte köra i tältpinnar, men att slå upp tält på betong är lätt. Det spelar ingen roll om dina tält är fristående eller icke-fristående. Du ska alltid kunna sätta upp ditt tält.

Hur sätter man upp ett tält på betong? Du kan slå upp ditt tält på betong precis som du skulle göra någon annanstans. Den enda skillnaden är att man inte kan köra i tältpinnar. Detta är inte ett problem med fristående tält (såvida inte vinden blåser), men vissa tält kräver stolpar för strukturellt stöd. Med ett fristående tält behöver du tunga stenar eller någon annan tyngd för att säkra dina slaglinor.

Det låter enkelt nog, men hur sätter du egentligen ditt tält i betong? Oroa dig inte! Det är inte svårt att säkra ett tält utan pinnar. Allt du behöver är något tungt för att säkra dina draglinor i ett fristående tält eller för att säkra hörnen till en fristående modell. I resten av det här inlägget kommer jag att förklara allt du behöver veta om att fästa ditt tält på en betongplatta.

Hur sätter man upp ett tält på betong?

RV Camping Med Betongkuddar

När du börjar föreställa dig den perfekta campingplatsen tvivlar jag på att du föreställer dig en tältuppsättning på en stor betongplatta. Tyvärr kan du stöta på det på populära campingplatser med husbilsuppsättningar. Jag blev helt chockad några gånger när jag förväntade mig en primitiv camping och blev tilldelad en husbilsplats. Det suger, men ibland måste man ta itu med vad man får på populära campingplatser.

Det är lätt att slå upp sitt tält på gräs, men folk verkar bli förvirrade när de ska slå läger på en betongplatta. Det finns inget sätt att köra in i hörn, så du måste vara kreativ. Ta bara med dig medelstora stenar hemifrån eller vikter för att säkra hörnen. Det låter enkelt nog, men låt oss gå igenom installationsprocessen.

  1. Rensa området: Rensa området från skräp. Du vill inte slå upp ditt tält på pinnar eller småsten som kan sticka hål på/riva sönder tältets botten.
  2. Använd en fotavtryckspresenning (valfritt): Att använda en presenning eller fotavtryck under ditt tält är valfritt, men det hjälper till att minska skadorna på tältgolvet. Att slå upp ett tält på betong är som att sätta det på sandpapper. Det kommer att repa och slita ut det tunna tältgolvet.
  3. Fäll ut ditt tält: Fäll ut ditt tält och sätt upp det nära planen. Försök att skaka av dig all smuts som föll in i ditt tält senast och sträck ut alla hörn.
  4. Fristående vs icke-fristående: Jag kommer att gå in mer i detalj på detta nedan, men fristående tält kan sättas upp precis som du skulle göra någon annanstans. Montera tältstängerna, säkra hörnen med vikter och du är igång. Tältstängerna stödjer strukturen och behöver inga draglinor för att hålla upp den. Med ett fristående tält behöver du några tegelstenar eller bundna vikter på varje rep för att hålla stängerna uppe.
  5. Räta till hörnen: Dra i vart och ett av hörnen för att räta ut sidoväggarna innan du fäster dem med tegelstenar. Med icke-fristående tält måste du använda dina killrep bundna till stenar för att placera dina tältstänger.
  6. Använd stenar för att säkra hörnen/gubblinjerna: Med fristående tält behöver du bara en vikt på 10-15 pund på insidan av varje hörn för att säkra tältet. Lägg en trasa under stenarna för att skydda tältgolvet från smuts/skräp och sprickor vid hård vind. Jag rekommenderar att ta med stenar hemifrån om du parkerar nära campingen, eftersom det blir svårt att hitta dem på populära campingplatser. Du kan alltid använda din coola och slumpmässiga utrustning för att säkra varje hörn. Med ett fristående tält behöver du en tung sten som ankare och en liten sten/pinne för att binda fast dig. Den tunga stenen sitter på draglinan och den mindre stenen rör sig ut som en kil. Jag kommer att gå igenom detta steg nedan.
  Hur stark är paracord? Paracord viktgränser och viktklasser förklaras

Fristående kontra icke-fristående tält

De allra flesta av de köpta tälten är fristående, men vad betyder det? Ett fristående tält är strukturellt stabilt utan pinnar och linor. Tältstängerna fungerar som en strukturell ram runt vilken tyget faller. Pinnar är inte helt nödvändiga för en fristående tältkonstruktion, men du bör ändå använda dem för att skydda ditt tält om vinden tilltar.

Att sätta upp ett tält på betong är enkelt. Sätt upp ditt tält som vanligt och använd tunga stenar eller annan vikt för att förankra hörnen. Stenarna är inte strukturellt nödvändiga, men de kommer att hålla ditt tält säkert i hårda vindar. Drakar är egentligen bara jättedrakar, så det krävs ingen stark vindpust för att få upp ditt tält.

Att sätta upp ett fristående tält på betong kan vara knepigt. Fristående tält använder tältstänger, linor och pinnar för att stödja strukturen. Ditt tält kommer att välta om du inte kan hitta ett sätt att stödja repen.

Du kommer att behöva använda 2 tegelstenar i varje hörn av ditt tält för att säkra repen. En av stenarna används som ankare för att hålla tältet och den andra är bunden till en draglina bakom stenen. Jag kommer att förklara detta steg i detalj i nästa avsnitt. Det är lättare att förstå när du ser bilden.

Förankra ditt tält med stenar

Att förankra ditt tält med stenar är ganska enkelt. Med ett fristående tält behöver du bara en stor sten för varje hörn av tältet där du normalt skulle köra in dina tältpinnar. Fristående tält kräver ganska mycket Macgyvering, men det är ändå enkelt.

  Varför ska man ha vandringskängor?

Med ett fristående tält behöver du en 10-15lb tung sten och en mindre sten eller pinne för att binda av varje draglina. Bind fast vid den lilla stenen eller tejpa fast den stora stenen vid grenlinjen mellan tältet och fästpunkten. Bilden ovan visar vad jag pratar om.

Det borde inte vara så svårt att plocka upp en medelstor sten. Mer vikt är alltid bättre än mindre, men var inte dum med ett litet stenblock. Tältpinnar håller bara 10-20 lbs tryck så du behöver inte gå överbord.

Hur tunga ska stenarna vara?

Stenarna behöver inte vara så tunga för att stödja dina killrep. Tältstänger har bara cirka 10-20 pund hållkraft, så det är allt du behöver för att stödja ditt tält. Du behöver en stor 10lb sten på varje fyrlina som ankare och en mindre sten/pinne för att binda av fyrlinan. Den mindre stenen kan vara vilken storlek som helst, men lång och smal är lättare att knyta av.

Träningsvikter kommer också att fungera för att hålla ditt tält. Ett par 10 och 15 pund hantlar eller olympiska vikter på varje fyrlinje/hörna är mer än tillräckligt. Vikter blir lättare att använda eftersom du kan knyta dem direkt istället för att använda en uppsättning tegelstenar som kläms ihop.

Kommer betong att skada mitt tältgolv?

Betong har en grov textur som så småningom kommer att slitas genom botten av ditt tält. Det är som att lägga det på en bit sandpapper. När du går över tältgolvet kommer betongfinishen sakta att gräva igenom tyget. Du kan skydda tältgolvet genom att lägga ner en presenning eller tältfot innan du slår upp tältet. Se till att fotavtrycket är något mindre än tältets sidor för att förhindra vattenansamling.

  Typer av liggunderlagsventiler förklaras
Hur mycket vikt behöver du för att hålla ett tält på betong?

Du borde inte behöva så mycket vikt för att hålla ditt tält. Hitta bara en 10lb sten för vart och ett av dina killrep och det borde vara tillräckligt med vikt. Cirka 40-50 pund ankarvikt borde vara mer än tillräckligt för att hålla ett tält.

Kan jag göra något åt ​​den hårda marken?

Jag rekommenderar aldrig att sova direkt på golvet. De flesta campare sover på ett skum/uppblåsbart liggunderlag, luftmadrass eller lägersäng för att ta sig upp från den kalla hårda marken. Var försiktig med att använda en luftmadrass i kallt väder, eftersom de inte är isolerade. Den kalla luften under din kropp kommer snabbt att skingra kroppsvärmen.