Hur man säkert kör en vattenskoter i grovt vatten

När man gör något så spännande som vattenskoter kan det vara lätt att tappa tidsuppfattningen. Det är dock inte det enda du kan tappa koll på. Det kan vara svårt att fokusera på något annat än kontrollen över din vattenskoter och vattenytan när du glider fram i höga hastigheter.

Om du inte missar ett stort och viktigt möte är det ingen stor sak att spendera en timme eller två mer på vattnet än du ursprungligen planerat. Det finns dock andra saker som är farligare att tappa koll på.

I många områden kan vädret bli sämre på några minuter. Ena stunden kan solen skina starkt, och nästa ögonblick kan det finnas starka vindar som för in mörka moln med blixtar och hagel redo att släppas.

Så vad ska du göra om du befinner dig ute på vattnet när förhållandena blir tuffa? I den här artikeln tar vi en titt på några saker att göra för att minska risken att hamna i grovt vatten samt vad man ska göra när det inte går att undvika det.

Planera alltid framåt

Jag gillar att vandra och gör det så ofta jag kan. Jag har frågat folk som är mer erfarna än jag själv vad de ska göra om jag stöter på en björn, och de brukar börja med att säga något i stil med ”Det enda björnmötet du har 100 % chans att överleva är en som inte händer.”

Även om detta råd kan verka självklart och lite dumt, är det verkligen sanningen. Detsamma gäller vattenskoter i grovt vatten. Det bästa sättet att klara sig helskinnad är att inte vara i grovt vatten i första hand. Naturligtvis händer det ibland saker som ligger utanför vår kontroll. Men det finns saker du kan göra för att minska risken att det händer.

Kontrollera prognosen

Vatten kan bli grovt av flera skäl, men det vanligaste är förmodligen på grund av dåligt väder. Starka vindar kan skapa stora vågor och ösregn kan göra det svårt att se. De flesta skulle nog inte hoppa på en vattenskoter mitt i en storm, men de kan rulla in ganska snabbt.

Därför är det viktigt att kolla prognosen för hela dagen, inte bara för den tid du planerar att åka. Det hjälper också att vara bekant med termer som används. National Weather Service tillhandahåller klassificeringar för olika vindstyrkanivåer.

Från början beskrivs vindar på 0 till 15 miles per timme som lätta eller varierande.

Vindar mellan 15 och 25 miles per timme beskrivs som blåsig i milda temperaturer och livlig eller blåsig i kalla temperaturer.

När vindhastigheterna är mellan 20 och 30 miles per timme, används termen blåsig för att beskriva förhållanden.

När vinden är mellan 30 och 60 miles per timme beskrivs förhållandena som mycket blåsigt.

Slutligen, när vindhastigheterna är över 40 miles per timme, sägs vinden vara stark, farlig, hög eller skadlig.

Dessa termer, liksom andra prognosdefinitioner, finns här hemsida.

Det är viktigt att notera att även om du hör ”lätt vind” i prognosen, kan vindar på 15 miles per timme fortfarande ha en ganska betydande effekt på vattnet, speciellt när det gäller ett litet fartyg som en vattenskoter.

  Genomsnittlig kostnad för att få en basbåt vinterklarerad av en mekaniker

Som en tumregel, om du är osäker på om du skulle kunna hantera din vattenskoter på ett säkert sätt, är det bättre att spela säkert och inte gå ut.

Jet Ski Prep

Ingen kan kontrollera vädret, och ibland förstör det dagen och du måste bara ta itu med det. Det finns dock vissa saker som du kan kontrollera.

Det är viktigt att se till att din vattenskoter alltid körs i toppform. Om du är uppmärksam är det inte särskilt svårt att upptäcka en storm som fortfarande är långt borta. I en sådan situation borde du ha gott om tid att komma tillbaka till stranden. Men vad händer om din vattenskoter råkar gå sönder precis när du behöver ta dig upp ur vattnet?

Att undvika ett sammanbrott är enkelt. Så länge du tar hand om vattenskotern genom att inte köra den för hårt och ta in den för rekommenderad service, kommer det att vara lite att oroa sig för på denna front. Vattenskotrar är kända för att vara ganska pålitliga så länge de inte behandlas illa.

Om du ändå hamnar på en trasig vattenskoter är det viktigt att få hjälp så snabbt som möjligt. Att ha någon form av signal ombord för att indikera för andra att du är i behov av hjälp är viktigt. Signalen kan vara visuell, till exempel en flagga eller en bloss, eller ljudsignal, som ett lufthorn eller en hög vissling.

Det säger sig självt att man alltid ska ha flytväst på sig. Det är inte bara en god säkerhetsvana, utan det är också lagen.

Möjligen viktigare än att ha vissa föremål är att veta hur man hanterar de föremål som du har. Vad jag menar med detta är att människor ofta använder vattenskoter för aktiviteter som fiske, tubing, vattenskidor och wakeboard.

Om du är mitt i en slangsession eller har två fiskelinor ute när du märker att en storm kommer in, måste du veta hur du samlar ihop dina saker snabbt, effektivt och säkert. Varje minut räknas när det gäller att ta sig upp ur vattnet i tid. Detta kräver bara träning från din sida.

Det bästa sättet att inte fastna för att samla ihop dina saker är naturligtvis att inte ta med så mycket. På dagar då det finns risk för dåligt väder skulle det vara en bra idé att bara inte ta med dig en massa saker på vattenskotern.

Ett annat föremål att ha som kan visa sig användbart är ett ankare. Om motorn stannar av någon anledning kan du släppa ankaret. Detta kommer att hjälpa till att mildra effekterna av vågorna och hålla vattenskotern mer stabil, även om det bara är lite.

En sista utrustning att kontrollera och se till att den fungerar är länspumpen. En länspump hjälper till att tömma vatten från motorrummet. Motorrum är gjorda för att hålla vatten ute men med vågor och hårt regn är det inte svårt att förstå att det kan komma in lite vatten.

  Hur man bogserar en vattenskoter eller PWC bakom en båt

En motoröversvämning är en av de sista sakerna du någonsin skulle vilja ha på en vattenskoter, men det gäller ännu mer i den här typen av situationer. Att ha en fungerande länspump är en absolut viktig del av att vara förberedd för tuffa vattenförhållanden.

Bedöm situationen

Det är naturligtvis inte alltid möjligt att undvika en dålig situation. Om du befinner dig på vattnet med det dåliga vädret som rullar in snabbare än du kan ta dig ut är det viktigt att behålla lugnet. Beroende på situationen kan du ha fler alternativ än att bara flyga så snabbt du kan över till stranden.

Vattenskotrar är byggda för att vara mycket stabila, även i grovt vatten. Att sitta still kan ibland vara ett bättre alternativ än att försöka lämna. Du måste dock vara mycket uppmärksam på vädret, och det hjälper att vara bekant med stormar som händer i ditt område.

Om du är säker på att vattnet kommer att bli lugnare efter ett par minuter kan du bara sitta och vänta på att vädret ska lugna sig så att du kan navigera ut din väntan under säkrare och enklare förhållanden.

Om du ska vänta hur länge som helst, se till att ditt ankare är ute. Du bör också stå upp istället för att sitta på sätet. Det kan låta konstigt eftersom du känner dig mer stabil när du sitter, men stående kan hjälpa till att förebygga skador.

I grovt vatten trängs vattenskotern runt, vilket gör att du också är det. Om du sätter dig på sätet absorberas vågornas påverkan till stor del av din ryggrad. Detta kan orsaka rygg- och nacksmärtor eller skador. Om du står upp med böjda knän kommer dina ben att absorbera stöten från vågorna, och de är mycket bättre för jobbet än din ryggrad.

Återigen bör du bara vänta om du har erfarenhet och du är säker på att en bättre möjlighet att lämna kommer att ge sig. Om du överhuvudtaget har någon misstanke om att vattenförhållandena bara kommer att bli sämre bör du gå vidare och ta dig till stranden så snabbt du kan utan dröjsmål.

Om du måste gå, ta det långsamt

Om du inte kan ta dig ut innan det blir tufft och du bestämmer dig för att väntan inte skulle vara en bra idé, bör du börja gå tillbaka till stranden direkt. Det betyder dock inte att du kör så fort du kan.

Håll din hastighet låg och under kontroll

Att köra i höga hastigheter genom grovt vatten blir en ojämn tur, vilket kan leda till att du kastas av dig eller att vattenskotern kantrar. Även om det är förståeligt att du skulle vilja ta dig upp ur vattnet så fort som möjligt, kan gå för fort göra det så att det inte alls är möjligt.

  New York Jet Ski Laws: Ett enkelt fuskblad med allt du behöver veta

Håll din hastighet låg och konsekvent. Ju mer du stannar och startar, desto stötigare blir åkturen och desto större risk löper du att tappa kontrollen och gå ur kurs.

Närmar sig vågorna

Våghoppning är en vanlig och rolig aktivitet att göra på en vattenskoter. Det är dock ingen bra idé att gå direkt in i vågorna under en storm som du skulle göra vid alla andra tillfällen. Huvudtanken med att navigera genom grovt vatten är att hålla sig stadig. Att ta den fulla kraften av en våg rakt mot kommer inte att hjälpa den saken.

När du ser en stor våg framför dig är det bästa sättet att passera den genom att närma dig den i 45 graders vinkel. Det kommer att orsaka minsta möjliga kraft.

Håll utkik efter hinder

Starka vindar och starka vågor kan bära hur många saker som helst ut i det öppna vattnet. Jag såg en gång en ganska stor trädstam mitt i en sjö efter en storm. Det kan finnas skräp av alla slag där ute, så det är viktigt att undvika det för att din vattenskoter inte ska skadas och du inte skadas.

Ett annat hinder att se upp med är andra vattenskotrar. Den minskade sikten som en storm orsakar gör det svårare för alla att se, så det är viktigt att vara extra vaksam. En kollision med en annan båt skulle sannolikt vara mycket värre än att köra över en gren eller en vattenleksak.

Det är här något som ett lufthorn skulle komma väl till pass. Att göra sig själv så märkbar som möjligt är nyckeln till att undvika kollisioner.

Den här videon ger ett utmärkt exempel på hur man kör genom grovt vatten. Även om de är i en båt, gäller samma principer för vattenskotrar.

Viktigast av allt, håll dig lugn!

Det värsta som någon kan göra i en nödsituation är panik. Tyvärr är det ofta det första som folk är benägna att göra. Det kan vara otroligt svårt att hålla sig kall under den pressen.

Det är förståeligt, naturligtvis. Insatserna är höga och att göra ett misstag i den här typen av situationer kan innebära att bli skadad eller värre.

Det bästa sättet att behålla kontrollen över dig själv är att fokusera på ditt mål. Visualisera dig själv när du kommer tillbaka till stranden eller kajen på ett säkert sätt och fortsätt att tala om för dig själv att du kan göra det. Attityd är en stor del av att göra det bra.

Tänk bara tillbaka på den utbildning och erfarenhet du har och påminn dig själv om att du vet hur man styr en vattenskoter. Håll det långsamt och stadigt och du kommer att kunna ta dig ut utan problem.