Hur man säkert förvarar ägg i en vattenflaska under camping

Att ta med ägg på din nästa campingresa kan förändra en undermålig frukost till en klass A-fest. Detta kan vara motivationen som du behöver för att vara redo för den långa vandringen som ligger framför dig eller det spännande äventyret till stan som kommer.

En vattenflaska fungerar som ett extra skyddande skal och är idealisk för förvaring av färdigknäckta ägg, pulveriserat ägg (tillsätt bara vatten) eller till och med hela ägg.

I den här artikeln kommer vi att diskutera om du ska använda hela, spruckna eller torkade ägg beroende på din önskade resa, för- och nackdelarna med alla dessa alternativ, vetenskapen bakom dessa beslut, de bästa sätten att lagra ägg på en campingresa och slutligen kommer vi att gå igenom några tips som hjälper dig att komma igång.

Låt oss spricka! (Eller inte….)

Förvara hela, spruckna eller torkade ägg i en vattenflaska

Även om alla har sina förmåner, skulle jag säga av erfarenhet och otaliga andras vittnesbörd att att använda hela ägg är det bästa alternativet. Här är en sammanfattning av för- och nackdelar för varje.

Hela ägg

Fördelar

 • Hela ägg kommer att smaka mer fräscht
 • Hela ägg håller sig längre än spruckna ägg
 • Det finns många sätt att bära hela ägg

Nackdelar

 • Förberedelsetid (du kan inte bara hälla hela ägg i stekpannan)
 • Risk för brott
 • Behöver använda vattenflaska, äggkartong eller annan förvaringsenhet
 • Behöver bli av med äggskal

Förknäckta ägg

Fördelar

 • Lätt att bära
 • Passar fler ägg på mindre utrymme
 • Smakar likadant som hela ägg
 • Lättvikt

Nackdelar

 • Förstörs mycket snabbare än andra två alternativ
 • Risk för spill

Torkade ägg

Fördelar

 • Ingen förberedelsetid
 • Lätt att använda
 • Bättre utnyttjande av utrymmet

Nackdelar

 • Smakar värst av alla 3
 • Riktigt dåligt liksom
 • Extra kostnad

Bästa sätten att ta med ägg när du campar

Du kom till den här artikeln och letade efter ett säkert sätt att förvara ägg i en vattenflaska, och även om det är ett bra alternativ, finns det många andra användbara alternativ som att använda en ”ägghållare” vattenflaska.

Du kan använda vilken typ av vattenflaska som helst som har en tillräckligt bred mun för att få plats med äggetoch det är ännu bättre att använda en vattenflaska som är isolerad så att du kan hålla ägget kallare under en längre tid.

Min personliga rekommendation av vattenflaska är Nalgene. Det är inte bara min favoritvattenflaska jag har haft i flera år, utan det som gör den otroligt användbar för camping är dess breda mun, vilket gör den perfekt för att lagra ägg (och vatten). Det är också mycket hållbar plast och har drabbats av många fall.

  Vilken temperatur är för varm för camping?
nalgene-flaska

Att bära hela ägg i en vattenflaska

Om du fyller med hela ägg, fyll vattenflaskan med önskad mängd ägg och fyll sedan upp med kallt vatten precis innan resan, se till att den är så full som möjligt så att äggen rasslar runt för mycket.

Ägg förvaras bäst vid en temperatur på eller under 45 grader Fahrenheit, så tänk på det när du väljer att ta med dig ägg.

Alternativ: Använd en ägghållare

Ett annat alternativ med hela ägg är att istället använda en ägghållare. Dessa finns på Amazon, som denna produkteller någon annanstans campingtillbehör säljs. Dessa finns i många olika storlekar, så se till att shoppa runt. Lägg detta ovanpå din packning runt några klädesplagg om du planerar att vandra och det borde vara ganska säkert.

Naturligtvis är ”ganska säkert” inte tillräckligt säkert när det gäller att ta med ett ägg i din campingutrustning. Testa att tejpa ner det hela och lägg en pappershandduk inuti för att se till att de inte rasslar runt för mycket. Att lägga det hela i en Ziploc-väska är heller ingen dålig idé. Detta kommer att ge dig en bra mängd tröst med att veta att vad som än händer under vandringen kommer du att ha ägg redo att gå: oordning eller inte!

Att bära äggröra i en vattenflaska

Det bästa med att använda äggröra för camping eller vandring är att du bara häller din äggröra i pannan när du är redo! Du kan till och med göra din omelett med alla andra tillsatser och kryddor och lägga den i din vattenflaska, redo att gå.

En rejäl vattenflaska som tål de expanderande äggen medan den är fryst är ett bra alternativ.

Med ovanstående information finns det möjlighet att frysa in din äggröra innan du ger dig ut i vildmarken. Med ordentlig isolering bör du kunna hålla ägg ganska bra i upp till cirka 8 timmar, och sedan när äggen börjar tina ut kommer de att börja samla bakterier.

Den största nackdelen med att bära äggröra inuti en vattenflaska är att du i praktiken inte kan använda vattenflaskan under resten av resan till något annat om du inte rengör den med tvål – och den mängd tvål som krävs för att verkligen rengöra din vattenflaska är inte superlätt att ha att göra med (och är inte särskilt bra för miljön).

Om du använder de mycket lätta vattenflaskorna i plast är detta inget problemmen du måste se till och ge gott om plats överst på vattenflaskan för de expanderande äggen (när de fryser) annars kan äggen expandera för mycket och läcka ut.

  Vad räknas som vintercamping? Exempel från hela USA

Alternativ: Plastpåse (flera lager)

Om det misslyckas kommer en plastpåse också att fungera (fördubbling är en bra idé).

Av personlig erfarenhet, när min pappa lade frysta ägg i en plastpåse och när jag vandrade hela dagen, äggen var fortfarande frusna i slutet av en mycket lång dags vandring (förmodligen den längsta dagen i mitt liv… jag ska berätta om det någon gång) inklämd där med all utrustning i sin ryggsäck.

Bärande Pulveriserade ägg I En Vattenflaska

Att bära äggpulver i en vattenflaska är ett mycket bekvämt sätt att hantera ägg, speciellt om vattenflaskan är tillräckligt stor för att klara vattnet och de pulveriserade äggen (med andra ord att inte fylla behållaren till toppen med pulver). Du kan bara blanda pulvret och vattnet genom att skaka den (stängda) vattenflaskan!

Pudrade ägg i vattenflaska har samma nackdel som äggröra genom att du inte kommer att kunna använda vattenflaskan till något annat under resan. Så lätta engångsvattenflaskor är förmodligen ditt bästa alternativ.

Äggvetenskap

Ett helt ägg kommer att vara bra under en längre tid än ett gäng knäckta ägg. Detta beror på att äggskalet naturligt skyddar mot bakterier och andra organismer som gör att de blir dåliga snabbare. När du knäcker ett ägg uppstår en obalans i äggens pH-nivå; äggulan är en bas och den vita är surare.

Bakterier älskar neutrala pH-nivåer, så när du rör ihop dina ägg lämnar detta lite mer än några timmar innan du bör tänka på att äta dem. Hela ägg har ungefär en vecka innan de börjar bli dåliga om de inte är ordentligt kylda.

Kanottur, vandring, bilcamping: dina alternativ med varje

Om du är på en kanottur:

Ta med hela, förvrängda eller pudrade! Det är lätt att ta med antingen hela ägg, pulver eller äggröra på mycket rörliga resor som dessa, där du stannar för att äta ofta. En kanottur är oftast en som är avslappnad och lätt att packa för, så var gärna kreativ med det du packar och ha det bra med det!

Om du backpackar/vandrar:

Var försiktig med knäckta ägg. Om du knäcker dina ägg och inte använder torkade ägg eller hela ägg, överväg att frysa äggen och isolera dem så gott du kan. Det största problemet här är lukten, så se till att allt du tar med är dubbelpackat så att du inte konfronteras med vilda djur.

Knäckta ägg är otroligt önskvärda för vilda djur (vi har komposterat äggskal tidigare och du skulle bli förvånad över hur envisa djuren försöker få dem)

  Kan du sova i sidled i en sprinterbil?

Om du är bilcamping:

Ta med hela ägg, denna installation är extremt lätt att hantera om du är nära din bil. Torkade ägg och knäckta ägg är också alternativ, men inte att föredra för längre resor. Detta är den enklare installationen eftersom du har tillgång till din bil och därför en mängd andra idéer som en kylare, så att du verkligen kan vara fri med det du tar med.

Om din resa är mindre än ett par dagar kan du komma undan med att använda spruckna ägg för enklare och lättare resor. Resor från 3 dagar till en vecka bör överväga att använda hela ägg. För resor längre än en vecka bör du överväga att använda torkade ägg.

Lämna inga spårprinciper

Som alltid vill jag ge ett varningens ord för alla som funderar på att ta med sig en typ av kött i vildmarken där det finns massor av djur som skulle älska en bit. Det finns en oro även med omslag och äggskal, så se till att packa ut det du packar i. Detta är inte bara för din egen vinning, utan också för de som kommer efter dig och vilda djur runt omkring dig.

JFör att äggskal är biologiskt nedbrytbara betyder det inte att de ska lämnas för andra att se och, ännu värre, lukta.

Protips

 • Om möjligt, köp dina ägg otvättade från en lokal gård eller en vän som har höns. Otvättade ägg kan förvaras utomhus i indirekt värme i flera dagar längre än tvättade butiksköpta ägg.
 • Belägg dina ägg med ett vaxartat material som paraffin för att hjälpa dem att hålla sig längre. Detta kommer att hjälpa till att hålla borta bakterierna som kommer att försöka ta sig till ägget i skalet.
 • Enligt Egg Safety Center (här är deras hemsida… och JA, det är faktiskt en riktig sak): ”För vandring, backpacking, camping och båtliv, när kylanläggningar inte är tillgängliga, köp torkade ägg från stormarknader eller sportbutiker och rekonstituera med renat vatten”.
 • Du kan frysa äggröra i förväg för att hjälpa dem att hålla längre.
 • Här är en lätt campingfrukostidé med äggröra

Slutsats

Det finns många olika sätt att ta med sig ägg på denna campingresa, och det betyder att du kan bli riktigt kreativ när det kommer till vad du vill laga mat.

Oavsett vilket medel du väljer att använda för att ta hem bekvämligheterna i vildmarken, gör det som är enklast och bekvämast för dig! Den här resan handlar om dig och de fantastiska saker du vill uppleva i naturen, och det är ett underbart mål.