Hur man riggar och fiskar en dödlig Dudley Bay Chovey

Om du gör någon form av saltvattenfiske där du riktar dig mot en art som livnär sig på minnows, kan Bay Chovey vara en perfekt lösning. Den finns i en rad färger och handlingen på den är fantastisk. I det här inlägget kommer jag att prata om min favoritfärg, hur man riggar en Bay Chovey och hur man faktiskt fiskar den.

Jag gillar det här betet eftersom det ser och simmar precis som en liten elisa. Det kommer att fungera utmärkt för spräcklig öring, kungsfisk, flundra, och det kommer även att fungera för vissa sötvattensfiskar också. Så länge du har ett spö som kan kasta bra, du har din Bay Chovey, och du har en krok, bör du kunna fånga en fisk. Jag kommer att visa dig exakt vad jag använder och hur jag använder det.

Deadly Dudley Bay Chovey Color

Jag har inte kunnat prova alla färger men jag har provat några. Enligt mig spelar färgen inte så stor roll och jag tror att man kommer att kunna fånga fisk på allt som liknar en elritsa. Ta reda på hur elritorna i ditt område ser ut och använd något liknande.

Färgen jag har använt på senare tid är den Invigningsdag med Chartreuse Tail. Den ser ganska identisk ut med en elritsa och jag har haft fantastiska resultat med den. Jag gillar också färgen Opening Night, som är lite mörkare.

Kugghjulet

Som jag sa tidigare, så länge du har ditt bete, en krok och ett spö som kastar bra, borde du inte ha några problem att få något att bita. Vissa människor vill veta exakt den bästa inställningen och det är därför jag kommer att dela med mig av vad jag använder själv. Det kanske inte är det absolut bästa men det har fungerat bra för mig.

  Sträcker sig Monofilament Line?

Det fiskespö jag normalt använder är en 7-fots medelverkande spinnspö. Detta har gett mig den perfekta balansen mellan kraft och kastavstånd och kan hantera allt jag fiskar efter i mitt område. Detta kommer att kunna hantera i stort sett allt under 10 lbs. Om du fiskar efter tyngre fiskar (stor kungsfisk, etc) kanske du vill använda ett medeltungt spö. Längden är inte så viktig, så använd bara det du är bekväm med.

Den fiskelina jag normalt använder är 20 lb fläta med en 20 lb fluorocarbon leader. Återigen, det här klarar allt jag fiskar efter här, men du kanske vill gå tyngre om du är ute efter några stora fiskar. Jag gillar fläta eftersom den kastar mycket bättre, den är mycket känsligare och den låter mig använda en tyngre linje. Jag gillar fluor som min ledare eftersom det är osynligt i vattnet och är mycket mer nötningsbeständigt.

Kroken jag normalt använder är en 1/4 oz jigghuvud. Det spelar ingen roll om det är en svampjigg eller vad som helst, det borde fungera hur bra som helst. Jag gillar att använda en lite större krok eftersom den inte går lika långt i munnen. Jag fångar och släpper vanligtvis så jag vill kunna dra ut den kroken snabbt, utan att skada.

Hur man riggar en dödlig Dudley Bay Chovey

Med många andra mjuka plaster där ute kan du normalt rigga upp dem på hundra och ett sätt. Det jag gillar med Bay Chovey är att den bara har ett enkelt sätt att ställa in det. Jag är säker på att du kan hitta andra sätt att ställa upp, men det finns verkligen inget behov, enligt min mening. Jigghuvudet på bilden nedan är mindre än jag skulle rekommendera. Jag hade inte en 1/4 oz så jag fick nöja mig med det jag hade. Du borde fortfarande få idén.

  Kostnad för fiskespö: hur mycket du kommer att spendera i genomsnitt

Dödliga Dudley Bay Chovey

Det första du vill göra är att knyta på ditt jigghuvud med din favoritknut. Jag använder normalt Palomar eller Improved Clinch. Vad du då vill göra är att sätta kroken i mitten av ansiktet. Se till att den är i mitten, annars kommer den inte att sitta där rakt och du får lite knasig action.

Dödliga Dudley Bay Chovey

Skjut betet på kroken tills du når kröken. Allt du behöver göra nu är att arbeta ut kroken på baksidan av betet. Din krok borde komma ut ur ryggen och den ska sitta helt rak. Om inte, gör några snabba justeringar.

Hur man fiskar en dödlig Dudley Bay Chovey

En annan sak jag gillar med detta bete är att man kan fiska det hur man vill. Den har en fantastisk mängd action och så länge du simmar den i rätt område borde något bita. Du kan också piffa till lite för att försöka intrigera fisken ännu mer.

Metod 1: Kasta och hämta. Detta är den mest grundläggande metoden för att fiska Bay Chovey men den fungerar fortfarande otroligt bra. Allt du behöver göra är att tänka på var fisken kan vara, kasta den 5-10 yards förbi den punkten, låt den sjunka lite och börja rulla. Om bettet är ganska långsamt, vill du sakta ner rullen och simma betet precis utanför botten. Om bettet är varmt kan du skynda på och simma betet närmare ytan.

Metod 2: Rycka och ryck. Om du vill ta saker till nästa nivå kan du prova att lägga till lite action. Allt är exakt detsamma genom att du kastar det förbi ditt mål, du låter det sjunka ner och sedan börjar du rulla. Om det går långsamt, simma ner det från botten. Om det är bra, simma det snabbare nära ytan. Den enda skillnaden är att du kommer att lägga till ryckningar och ryck medan du rullar in. Du behöver bara göra detta var 5:e sekund eller så och det kommer att få betet att dra åt olika håll. Bemästra den första metoden först och sedan kan du experimentera med denna.

  Felsökning av en styv fiskerulle

Låt mig veta dina tankar och eventuella frågor du har. Gillar du den här artikeln? Ge den gärna en del!

Vill du delta i vår utlottning av fiskeredskap? Vi kommer att göra giveaways på vår YouTube-kanal och allt du behöver göra för att delta är Klicka här att prenumerera på vår kanal, gilla en video och kommentera giveaway. Fler kommentarer = fler chanser att vinna.