Hur man riggar och fiskar en BioSpawn PlasmaTail-mask för bas

PlasmaTail är ett av de bästa beten för din drop shot rig men jag gillar det också verkligen eftersom du kan använda det på andra inställningar också. I det här inlägget kommer jag att prata om mina favoritfärger att använda, alla sätt jag gillar att rigga upp den och hur man faktiskt fiskar PlasmaTail från BioSpawn.

Majoriteten av människor kommer att använda den här typen av bete för bas men jag är säker på att du kan använda den för andra arter också. Jag gillar verkligen att använda den här typen av mask när bettet är ganska långsamt. En stor del av tiden på vintern eller efter spawn vill inte bas jaga snabbt rörliga beten, och det är den exakta tiden då du vill ta ut den här killen.

PlasmaTail färg för bas

Det finns ett antal olika färger att välja på och du kan även välja mellan två olika storlekar. Jag föredrar 4,5-tum PlasmaTail själv men 6,5-tummen kommer fortfarande att fungera utmärkt. Vilken färg du väljer kommer troligen att bero på var du fiskar. Jag har fångat fisk i en mängd olika färger men jag har haft lite mer tur på några.

Min favorit PlasmaTail färg är Blacklight och Green Pumpkin. Jag har upptäckt att de två färgerna kan fånga bas i nästan varje sjö eller damm. De kan användas i de klaraste sjöarna där ute och de fungerar fortfarande i lerfyllda dammar.

Jag tycker att dessa två färger fungerar bra eftersom de ser naturliga ut. Svart ljus är en svart mask med lila glitter på. Grön pumpa är en mörkare grön med svarta prickar. De färgerna är ganska vanliga på de flesta ställen och det är därför jag gillar dem. Du kan alltid experimentera med andra, men dessa två har gett mig de bästa resultaten.

  Var är det bästa stället att sätta en registreringsskylt på en Dirt Bike?

Kugghjulet

Den utrustning du använder är verkligen inte så viktig men jag tror att du kommer att kunna ha lite bättre tur med en specifik installation. Så länge du kan kasta betet bör du kunna fånga fisk, men jag ska prata om vad jag gillar att använda.

PlasmaTail är ett finessbete och det är därför jag skulle rekommendera att du använder en finessetup. När det kommer till spöet använder jag gärna en medel- eller medellätt spinnspö. Båda dessa kommer att ge dig en bra balans och du kommer att kunna kasta dem bra och ändå få en bra krokuppsättning. Storleken spelar egentligen ingen roll och det är mer personliga preferenser. Jag gillar något runt 7 fot.

När det kommer till fiskelina kan du använda vad du vill (så länge den är tillräckligt stark) men jag föredrar att använda fläta med en fluorkarbonledare. Jag gillar fläta eftersom den är tunnare och gjuter bättre, jag kan lägga tyngre lina på och den är mycket känsligare. Jag gillar fluorocarbon som min ledare eftersom det är osynligt i vattnet och det är mer nötningsbeständigt. Jag använder normalt 20 lb fläta med en 12 lb fluorocarbon leader.

Om du inte vet hur du lägger flätlina på din spinnspö, klicka här och läs inlägget. Jag gillar att fästa de två linjerna direkt med hjälp av Surgeon’s Knot. Här är en video om hur du gör det:

Hur man riggar en BioSpawn PlasmaTail

Det finns ett antal sätt du kan rigga upp dessa beten och så länge du har en mask och en krok bör du fånga några fiskar. Jag kommer att prata om några av de vanligaste inställningarna och vad jag gillar att använda själv. Här är de.

  Flugfiske för nybörjare: Vilken är den bästa flugspölängden?

Rigg 1: Jighuvud/skakigt huvud.

Plasmasvans på jigghuvud

Detta är den mest grundläggande inställningen, men den fångar fortfarande fisk hela dagen. Vad du behöver är ett 1/16 eller 1/8 oz jigghuvud eller skakigt huvud. Jag har ingen jigg med skakande huvud så jag ska visa dig hur du ställer in jigghuvudet. Allt du behöver göra är att sätta kroken genom mitten av ansiktet, trycka PlasmaTail till krokens böjning och sedan arbeta ut kroken på sidan av masken. Om du har ett skakigt huvud kan du helt enkelt skruva in det i ansiktet och gräva ner kroken.

Plasmasvans på jigghuvud

Rigg 2: Texas Rig.

Plasmatail på texas rigg

Detta är en av de mer populära inställningarna för basfiske och den fungerar bra för alla typer av beten. Vad du kommer att behöva är din mask, en kulvikt och en 3/0 offset maskkrok. Du vill skjuta din kulvikt på din lina och fästa din krok. Allt du behöver göra är att sätta kroken genom maskens framsida, sticka ut kroken på sidan när du når kröken, dra kroken genom masken tills krokens öga är vid framsidan, vrid kroken och sätt kroken i masken.

Plasmatail på texas rigg

Rigg 3: Drop Shot.

Hur man ställer in en Drop Shot Rig

Den sista riggen kommer att bli droppskottet, vilket är vad dessa typer av beten är designade för. Det är lite knepigt att ställa in om du aldrig har knutit det, så du kan titta på vår instruktionsvideo här. Du behöver din mask, en drop shot krok i storlek 1 och en 1/8 oz vikt (det finns drop shot specifika vikter men du behöver inte använda dem). Den här riggen är fantastisk eftersom den hänger upp din mask ovanför marken och kommer att vara precis på det perfekta djupet. Vikten kommer att sitta på botten och din krok kommer att vara någonstans runt 18 tum ovanför den.

  Hur man använder grodor för att fånga stor bas i liljekuddar

Hur man fiskar en BioSpawn PlasmaTail

Det finns två huvudsakliga sätt att fiska PlasmaTail och de är båda väldigt enkla. Du fiskar en mask så du behöver inte göra något galet med den. Du kan fiska den längs botten eller så kan du flyta den genom vattenpelaren. Båda fungerar utmärkt.

Metod 1: Längs botten. Detta är ett ganska enkelt koncept och du kan använda den här metoden för alla tre riggar. Allt du behöver göra är att kasta ut den, låt den sjunka till botten, vänta några sekunder, rycka i spöet ett par gånger, låt den sjunka ner igen, rulla in lite slack och upprepa tills du har den tillbaka i båten.

Metod 2: Simma den. Det här konceptet är också väldigt enkelt men det kommer bara att fungera för de två första riggarna. Jag kommer att använda den här metoden om marken är täckt av mycket ogräs eller gräs eftersom det kommer att förhindra hakar. Allt du behöver göra är att kasta ut den, låta den sjunka nära botten, börja sakta rulla in och pausa med några sekunders mellanrum. Du kommer att få de flesta betten när din mask faller. Om du vill ta det till nästa nivå kan du experimentera med några ryckningar i spöet.

Låt mig veta dina tankar och eventuella frågor du har. Gillar du den här artikeln? Ge den gärna en del!

Vill du delta i vår utlottning av fiskeredskap? Vi kommer att göra giveaways på vår YouTube-kanal och allt du behöver göra för att delta är Klicka här att prenumerera på vår kanal, gilla en video och kommentera giveaway. Fler kommentarer = fler chanser att vinna.