Hur man riggar och fiskar en BioSpawn ExoSwim för bas

ExoSwim swimbait är en av mina favorit mjuka plaster eftersom den kan användas på en massa olika sätt för ett gäng olika fiskar. Den är mest designad för basfiske men jag har kunnat fånga alla sorters söt- och saltvattensfiskar. I det här inlägget kommer jag att prata om mina favoritfärger, alla sätt du kan rigga till det och hur man faktiskt fiskar BioSpawn ExoSwim.

ExoSwim kommer i en mängd olika färger och storlekar, men den storlek jag gillar bäst är 3,25 tum. 4 tum fungerar också bra men jag har funnit att den lite mindre storleken fångar lite mer fisk. Jag är mer en sifferkille men båda kommer att fungera utmärkt.

Bästa ExoSwim-färg för bas

Det finns ett antal olika färger du kan välja mellan och jag är ganska säker på att alla kommer att fånga fisk. Jag har inte använt alla själv, men de jag har verkar fånga fisk. En del av det beror på området du fiskar och vattenförhållandena.

Min favorit ExoSwim-färg för basfiske är Pearl Flash eller Electric Shad. Dessa två färger verkar vara de mest konsekventa i nästan alla områden och vattenförhållanden. Jag gillar Pearl Flash-färgen eftersom den verkligen ser ut som en betesfisk som simmar genom vattnet. Jag gillar Electric Shad eftersom den har lite blått i sig som verkligen ser ut som bluegill.

Jag tycker att de här färgerna fungerar bäst eftersom de är det naturligt utseende och det är vad bas redan är van vid att se. Visst, de kommer fortfarande att gå efter ett gult eller grönt färgat bete men de kanske tänker två gånger om det är något de sällan ser. Det är i stort sett fallet för alla beten och beten. Jag har fått bäst resultat med naturliga färger som t.ex vit, silver, brun, svart och grön.

Kugghjulet

När det kommer till redskap finns det verkligen inte ett svar på vad som fungerar bäst. Allt beror på vad du fiskar efter och var du fiskar. Det finns några vanliga saker du vill ha och jag kommer att prata om vad jag använder mest.

  Kan ett fiskespö böjas åt båda hållen?

Fiskespö. Min favoritspölängd att använda för ExoSwim är en 6,5-7 fot spö (spinning eller baitcasting). Det viktigaste här är att använda något du är bekväm med. Du kan gå längre och du kan använda något kortare. Det är helt upp till dig. Det viktigaste är spöverkan. Jag skulle rekommendera att du använder en medel- eller medeltungt spö. Medium om du är i öppet vatten och medium-tung om du är runt ogräs och gräs.

Fisklina. Min favorit fiskelina att använda med ExoSwim är fläta med en fluorkarbonledare. Jag gillar att använda fläta eftersom den kastar långa sträckor, den flyter och den är mycket känsligare än mono och fluor. Jag gillar att använda fluorkarbon som min ledare eftersom det sjunker och är osynligt i vattnet. Om du fiskar öppet vatten så vill du använda 20 lb fläta med en 12 lb ledare. Om du fiskar runt gräs och ogräs så vill du använda 50-60 lb fläta med en 20 lb ledare.

Här är en video om hur du spolar din spinnspö med fläta:

Här är en video om hur du spolar ditt baitcastingspö med fläta:

Hur man riggar en BioSpawn ExoSwim

Det finns ett antal olika sätt du kan rigga ExoSwim och jag är säker på att alla kommer att kunna fånga fisk. Det finns några som är min favorit och har gett mig de bästa resultaten. Här är några av dem.

Rigg 1: Swim Jig Trailer.

ExoSwim On Swim Jig

ExoSwim är en fantastisk trailer att fästa på din simjigg. Det kommer att lägga till lite tyngd för att ge dig mer kastavstånd, och det kommer att ge det en riktigt trevlig och spännande action genom vattnet. Allt du behöver göra är att sätta kroken på din jigg genom ansiktet på ExoSwim (se till att det är mitten). Skjut ExoSwim på kroken tills den når kröken. Arbeta ut kroken ovanpå ExoSwim och skjut upp den i kroken. Svansen ska peka nedåt.

  Spelar färgen på flätad fiskelina verkligen någon roll?

ExoSwim On Swim Jig

Rigg 2: Viktad krok.

ExoSwim på viktad krok

Ett annat fantastiskt sätt att rigga ExoSwim är genom att fästa den på en viktad krok (kan till och med göra oviktad). Jag gillar att använda en 2/0 eller 3/0 wide gap offset krok. Om du har en av krokarna som skruvas in i badbetet så använd den. Om inte, ta kroken och sätt den genom mitten av ansiktet.

ExoSwim på viktad krok

Tryck ut den längst ner på Exo. Ta bort kroken. Sätt krokens öga genom det nedre hålet (innan du fäster din lina). Stick in kroken i Exo och ta ut den från toppen. Gräv ner spetsen på kroken.

ExoSwim på viktad krok

Rigg 3: Texas Rig.

ExoSwim På Texas Rig

Om du inte har en viktad krok är ett bra alternativ att göra den klassiska Texas-riggen. Den typ av krok jag gillar att använda till detta är en 3/0 offset maskkrok. Du vill skjuta en kulvikt på din ledare och knyta kroken först. Ta sedan kroken och sätt den genom mitten av ansiktet.

ExoSwim På Texas Rig

Ta ut kroken från undersidan av ExoSwim. Dra kroken genom betet tills krokens öga är precis vid nosen. Vrid kroken och sätt kroken genom betet och ut på toppen. Gräv ner kroken i den lilla springan.

ExoSwim På Texas Rig

Rigg 4: Jigtrailer.

ExoSwim På Jig Head

Detta är det sista sättet jag gillar att fiska på ExoSwim. Jag gillar att använda ett 1/4 eller 3/16 oz jigghuvud. Typen av jigghuvud spelar egentligen inte så stor roll, enligt mig. Du kommer att vilja knyta din jigg på din lina. Ta kroken och sätt den genom betet. Skjut betet på kroken tills det når kröken. Ta ut kroken på toppen av ExoSwim och se till att allt är rakt.

ExoSwim På Jig Head

Hur man fiskar en BioSpawn ExoSwim

Det fina med detta bete är att du inte behöver göra så mycket för att få fisk att bita. Den har en fantastisk mängd action och allt du verkligen behöver göra är att kasta den på rätt plats och börja rulla på. Här är några av mina favoritmetoder.

  Hur man hittar bra fiskeplatser på Google Maps

Metod 1: Kasta och hämta. Detta är uppenbarligen det mest grundläggande sättet att fiska dessa beten men det fungerar helt enkelt. Använd denna om du är helt ny på att fiska dessa beten. Allt du behöver göra är att kasta ut det, låta betet sjunka några meter från botten och sakta börja rulla in. Du vill att betet simmar några meter från botten.

Metod 2: Hämta och pausa. Denna metod är lite mer avancerad men kan fånga dig mer fisk när det går långsamt. Det är ungefär samma som den första metoden men den enda skillnaden är att du lägger till en paus. När du slutar rulla för en sekund eller två, kommer det att få betet att dyka. Detta är lite mer naturligt eftersom de flesta fiskar inte simmar i en rak linje.

Metod 3: Hämta och rycka. Detta är den mest avancerade metoden och kan fungera bra när basen inte vill jaga saker (efter spawnen eller på vintern). Allt du behöver göra är att kasta ut den, låta den sjunka ner några meter från botten, börja sakta rulla in och ge den ett eller två ryck med några sekunders mellanrum. Detta kommer att få ditt bete att se ut som en skadad betesfisk, vilket blir en lättare måltid.

Låt mig veta dina tankar och eventuella frågor du har. Gillar du den här artikeln? Ge den gärna en del!

Vill du delta i vår utlottning av fiskeredskap? Vi kommer att göra giveaways på vår YouTube-kanal och allt du behöver göra för att delta är Klicka här att prenumerera på vår kanal, gilla en video och kommentera giveaway. Fler kommentarer = fler chanser att vinna.