Hur man riggar och fiskar A Strike King Twin Tail Grub

När fisken inte biter en hel del, vill du använda något som inte har en galen mängd action. Det är där Twin-Tail kommer in i bilden och det är en av de fler mångsidiga beten på marknaden. I det här inlägget kommer jag att prata om mina favoritfärger att använda, alla sätt du kan rigga dem på och det bästa sättet att fiska Twin-Tail grub.

Det fina med detta bete är att du kan fiska det på flera sätt. Du kan sätta på det ganska mycket varje jigg där ute kan du använda den på en vanlig krok, och du kan till och med skära ner den för mindre fiskar. Allt jag kommer att prata om är från min egen personliga erfarenhet. Jag säger inte att det kommer att fungera bäst för dig, men det har varit väldigt effektivt för mig.

När ska man använda Twin Tail

Twin-Tail grub är en av de mest populära släpvagnarna på marknaden eftersom den kan användas under nästan alla förhållanden och du kan fästa den på i stort sett allt. Om du använder någon form av jigg är det här förmodligen trailern du vill använda.

Första gången jag gillar att använda den när bettet är långsamt. Det finns andra trailers där ute som har mycket mer action och det finns några som har mycket mindre. Twin-Tail är någonstans i mitten och verkar ha den perfekta mängden action när basen plockar och väljer vad de vill äta.

Den bästa tiden att använda Twin-Tail är när du är med hjälp av en jigg. Det kommer att vara perfekt i slutet av ett bad, finess, fotboll eller bladjigg. Larvens kropp kommer liksom att imitera en betesfisk och då kan svansarna se ut ungefär som en langust. Du kan också använda dem på ett wobble head eller texas rig.

  Vad är fiskebobber gjorda av? Varför rött och vitt?

En annan sak jag har gjort tidigare är skär ner dem och använde dem för crappie. Att använda en hel kan vara lite stor men om du skär en på mitten och slänger den på ett 1/16 oz jigghuvud, har det fått mig ett antal skit.

Vilken färg fångar mest

Det finns ett antal olika färger du kan välja mellan och alla fungerar. Mycket av det beror på var du fiskar och vilken födokälla du har. Om det finns många shiners simma runt så kanske du vill välja något liknande. Om det finns många languster, du kanske vill ha något som liknar det.

Bästa färg Twin Tail Grub

Min favoritfärg Twin-Tail att använda är den gröna pumpan. När jag fiskar gillar jag att hålla saker så naturliga som möjligt eftersom det är vad fiskarna redan är vana vid. Mörkgrönt, brunt, svart och vitt är alla solida färger för i stort sett alla fiskar där ute. Jag föredrar dock den gröna pumpan när det kommer till bas.

Hur man riggar en Strike King Twin Tail

Det finns ett antal olika sätt att fiska Twin-Tail och det är därför så många använder den. Jag skulle inte säga att en metod fångar mer fisk eftersom allt beror på området och tiden på året. Det kommer förmodligen att vara något du måste experimentera med men jag kommer att visa dig hur du riggar upp några av mina favoritinställningar.

Alternativ 1: Simma/Finess/Fotboll Jig.

Tvilling Svans På Sim Jig

Om du använder någon typ av jigg, vill du fästa någon sorts släpvagn. Twin-Tail kan vara ett perfekt alternativ. Det kommer att lägga till lite tyngd för att hjälpa till med casting och det kommer att ge mer action när du studsar den från botten.

Det första du vill göra är att sätta kroken genom ytan på gruben. Se till att den hamnar i centrum, annars kan du få lite konstig action med den.

  The Ned Rig: Hur man fiskar den på vintern

Twin Tail On Swim Jig 2

Nästa steg är att ta gruben och skjuta in den på kroken tills du når kröken. Efter det vill du peta ut kroken på toppen av gruben. Se till att ha grub på kroken rakt.

Twin Tail On Swim Jig 3

Du kan sedan börja arbeta med gruben upp i kroken och se till att den sitter rakt där.

Twin Tail On Swim Jig 4

Alternativ 2: Jig Head.

Twin Tail On Jig 1

Detta är det enklaste sättet att fiska dessa larver och det fungerar fortfarande riktigt bra. Ibland när jag fiskar crappie kommer jag att skära säcken på mitten och sedan rigga upp den med ett jigghuvud. Det kommer ändå att fungera bra för bas.

Det första steget är att ta kroken och sätta den genom mitten av ansiktet. Återigen, se till att det är mitten så att du inte får någon galen action i vattnet.

Twin Tail On Jig 2

Skjut tappen på kroken tills du når kröken. Ta ut kroken på toppen av rubben och arbeta rubben upp i kroken tills den når jigghuvudet.

Twin Tail On Jig 3

Alternativ 3: Viktad krok.

Tvillingsvans på viktad krok 1

Ibland kan det fungera lite bättre att ha vikten under grub än att ha den vid näsan. Det kommer bara att ge det en annan presentation som fisken kanske inte är van vid.

Det första du vill göra är att sätta kroken genom framsidan av gruben och peta ut den i botten när du når kröken.

Tvillingsvans på viktad krok 2

Ta bort kroken från gruben. Sätt krokens öga genom det nedre hålet och ta ut det från ansiktet.

Tvillingsvans på viktad krok 3

Ta kroken och stick in den genom botten av gruben. Se till att det är i mitten. Kroken bör begravas i grub för att göra den ogräsfri.

Tvillingsvans på viktad krok 4

Om du har en viktad krok som har en skruv i den skulle jag rekommendera det. Det sliter inte så mycket och är lite lättare. Jag hade ingen och det var därför jag inte visade den. Allt du behöver göra är att skruva in den i ansiktet och sedan sticka in kroken.

  Hur man riggar och fiskar en dödlig Dudley Bay Chovey

Hur man fiskar en Strike King Twin Tail

Jag är säker på att det finns ett antal olika sätt att fiska Twin-Tail och jag är säker på att alla fångar fisk. Den huvudsakliga metoden jag har använt för att fånga fisk med dessa har varit att fiska den längs botten. Jag är ganska säker på att det är vad den är designad för. Här är vad jag gillar att göra:

  1. Kasta ut den så långt du kan och låt den sjunka till botten (om du fiskar ett område med mycket ogräs, träd eller vad som helst, vill du rigga upp det ogräsfritt).
  2. Låt den sitta på botten i ett par sekunder. Då vill du lyft ditt bete från botten. Du kan helt enkelt höja spöet uppåt eller så kan du rycka på spöet en till tre gånger.
  3. Låt ditt locka flyta tillbaka till bottenrulla in din slack och upprepa tills du har den tillbaka till båten.

Du kanske måste experimentera lite med hur mycket du lyfter din spö, men normalt behöver du inte ge den en massa action. Det är ganska mycket det. Det är en väldigt enkel metod men den fungerar direkt.

Låt mig veta dina tankar och eventuella frågor du har. Gillar du den här artikeln? Ge den gärna en del!

Vill du delta i vår utlottning av fiskeredskap? Vi kommer att göra giveaways på vår YouTube-kanal och allt du behöver göra för att delta är Klicka här att prenumerera på vår kanal, gilla en video och kommentera giveaway. Fler kommentarer = fler chanser att vinna.