Hur man reparerar luftbubblor i gipstejp efter målning

Gips är ett av många sätt att lindra iögonfallande sömmar och fogseparationer i väggar. Men eftersom det inte är hundra procent effektivt är chanserna att generera brister, som tejpbubblor, relativt stora.

Gipstejpbubblor efter målning är bubblor som uppstår från instängda luftfickor mellan gipsskivor och färg. Denna formation är en av de vanliga olägenheterna man kan uppleva efter målning.

Du kan dock enkelt ta bort gipsbubblor med några grundläggande tekniker. Så läs vidare när jag går in i detalj på att ta bort bubblor av gipsbandstejp och korrekt ansluta gipsfogar om du saknar erfarenhet.

Hur bildas luftbubblor i gipsskivor?

Under gips är det normalt att sektioner bubblar eller lossnar. Men om du misslyckas med att föra in blandningen i tejpen på rätt sätt, kan detta lämna dig med klumpar. Luftbubblor i gipsskivor bildas också när fogar är dåligt inbäddade eller när väggar görs slarvigt, vilket lämnar utrymmen under ytan för extern luft att samlas upp. Så du måste se till att applicera tillräckligt med blandning innan du avslutar med tejpen.

Luftbubblor kan ibland uppstå när du använder en inkonsekvent sammansättningsblandning. Om blandningen är för tunn kommer den lätt att gapa. Och om det är för tjockt, blir det noggrant att sprida det, vilket gör att syre kan tränga igenom blandningen med varje spridning.

Du kan minimera sammansättningsinkonsekvens genom att välja rätt lera för din gipsskiva. Om du är osäker på vilken produkt du ska använda rekommenderar jag att du tittar på Dap 10100 Wallboard Joint Compound tillgänglig på Amazon.

Den är superlen och fuktig, vilket gör den lätt att sprida utan att fånga luftbubblor. Dessutom är den speciellt utformad för att minimera krympning under reparation av gipsskivor, vilket avsevärt minskar bubbelbildningen.

Se även  Bästa isoleringsfiltar för diskmaskin 2023

För att sammanfatta:

  • Inkonsekvent sammansättning/lerstruktur resulterar i gipsbubblor.
  • Undvik att sprida blandningen på måfå för att minska bubblor.
  • Om man inte sätter in gips ordentligt på lös tejp kommer det att bubbla eller orsaka pockmarks.

Hur man reparerar gipsbubblor

Att reparera gipsbubblor är en enkel uppgift som inte tar mycket tid. För att komma igång, här är en lista över verktyg du behöver för jobbet:

  • Blad eller spackel
  • Gipsmassa
  • Gipstejp
  • Paddla
  • Gips murslev

Gör snitt på Bubble Site

Använd ditt blad för att identifiera och skära ut gipsskivor med bubblor. Börja med att göra ett vertikalt snitt från toppen till botten av bubblan. Detta gör att den underliggande tejpen kan vikas, vilket gör den lättare att öppna.

Men om luftbubblorna inte sträcker sig över bandets hela längd, klipp ut de delar där du märker flest bubblor. Detta kommer att skapa en bubbelfri bas där du kan sätta tillbaka fogtejpen utan att slipa ner området.

Blanda din fogmassa väl

Använd din gipsfogmassa och applicera leran över det exponerade gipsväggsområdet. Du måste se till att leran är väl blandad för att förhindra att bubblor bildas igen. När du är bekväm med din mixs konsistens, förbered ytan för appliceringen av pastan genom att rensa bort smuts och tejprester.

Täck den exponerade gipsväggen med kompound och tejp

Sprid blandningen över det saknade tejpområdet med din kniv. Helst skulle det vara bäst om du täckte en större del än vad tejpen tidigare upptog. Detta kommer att bidra till att förbättra estetiken genom att ta bort synliga märken och linjer när blandningen torkat.

Se även  Hur man hänger en gobeläng i ett tak

Efter applicering av leran, skär ut a rejäl tejpbit för att passa sektionen och klistra in den över platsen. Använd din spackel för att jämnt trycka på alla sidor tills tejpen är limmad på plats.

Applicera Multiply Coatings över tejp

När leran har torkat, applicera en andra beläggning över tejpen. Sikta på ett tunt lager som 1/6 tum av förening per skikt tills det jämnt blandas med tejpen och gipsskivan. Låt pälsen torka innan du lägger till ytterligare en för att minimera luftbubblor.

Här är en snabb femminuters YouTube-videosammanfattningshandledning om hur du fixar gipsbandsbubblor:

Sätt att förhindra gipsbandsbubblor före installation

Det är viktigt att fukta gipstejpen före installationen. Vatten hjälper till att jämna ut det när du bäddar in det. Se dock till att inte blötlägga det ordentligt, annars kommer du att äventyra tejpens vidhäftningsstyrka.

Dessutom är det helt okej att applicera massa för mycket eftersom att ha det sippra ner på dina gipsväggar kommer att säkerställa att det täcker all tejp tillräckligt. Se bara till att ta bort överflödigt spill från helt okej väggpartier.

En annan sak du kan göra för att minimera luftfickor är att köpa färdigblandade föreningar. De tar bort stressen med övermättade blandningar eftersom den bestod redan är förvald.

Slutsats

Det kan vara frustrerande att lägga märke till bubblor i gipsband över din nyligen färdiga vägg. Så länge du håller dig till den här guiden kan du snabbt rätta till denna fula röra och återställa dina väggskarvar i perfekt skick utan att behöva oroa dig för att det någonsin bildas bubblor i gipsbandstejp igen.

Se även  Är toaletttankar utbytbara?

Lämna en kommentar