Hur man rengör oavslutade trägolv

Oavslutade trägolv kan ge ditt hem ett rustikt tilltal som ser helt naturligt ut. Det är dock viktigt att veta hur man rengör oavslutade trägolv ordentligt så att de inte skadas.

Många rengöringsmedel kommer att innehålla skadliga kemikalier som äventyrar golvets integritet och orsakar permanent skada. Detta är definitivt något som du lätt kan undvika om du vet hur du ska rengöra dina ofärdiga trägolv ordentligt.

Lär dig grunderna för rengöring av oavslutade trägolv

Oavslutade trägolv gör comeback på ett stort sätt. De blir allt vanligare i hemmen.

Det är viktigt att veta hur man håller dessa typer av golv rena utan att orsaka skador. Följande tips och råd gör det enkelt för dig att lära dig hur du rengör dina oavslutade trägolv på rätt sätt.

Ta bort allt damm och smuts från golvet

Det första steget för att rengöra oavslutade trägolv är att se till att det inte finns damm eller smuts på golven. Detta kan enkelt göras med en kvast och sopskyffel. Men en kvast och sopskanna kanske inte tar bort all smuts från dina ofärdiga trägolv.

Om du har en sladdlös dammsugare som fungerar på trägolv, föreslås det att du använder den för att ta bort all smuts eller damm du missat med en kvast. Damm och smuts kan börja byggas upp på oavslutade trägolv vilket gör att de ser skumma ut. Detta kan lätt undvikas med regelbundna rengöringar.

Trinatriumfosfat är ett utmärkt fläckborttagningsmedel som är säkert för oavslutade trägolv

Nästa steg är att ta bort alla fläckar som finns på dina oavslutade trägolv. Att få bort fläckar på oavslutade trägolv kan vara ganska jobbigt om du inte har expertis på hur man tar bort dem.

Se även  Vita fläckar på trägolv: orsaker och hur man tar bort

Att använda trinatriumfosfat på obearbetade fläckar av lövträgolv är helt säkert för dina golv. Trinatriumfosfat kan hjälpa dig att enkelt ta bort fläckar från dina golv utan att det kostar dig en arm och ett ben.

Använd en liten borste, som en tandborste, för att försiktigt skrubba fläcken med trinatriumfosfat. Att skura i små cirklar är det mest effektiva sättet att ta bort fläckar från oavslutade trägolv.

Se till att torka golvet ordentligt

När du har skurat klart golvet med trinatriumfosfat ska du sedan skölja golvet med rent vatten.

När du har sköljt bort trinatriumfosfatet helt, måste du ta en vit trasa eller handduk för att se till att du suger upp allt vatten.

Vatten och oavslutade trägolv blandas inte alls, och om du bara lämnar lite vatten på dina ofullbordade trägolv kan det orsaka skador på träet. Det kan till och med skeva träet. Var extra noga med att se till att dina golv är helt torra.

Använd en slipmaskin för att ta bort fläckar en gång för alla

Oavslutad trärengöring

Om du inte har någon tur med att använda trinatriumfosfat för att ta bort fläckar på dina oavslutade trägolv, har du möjlighet att slipa bort fläcken. Eftersom golven inte har en finish behöver du inte oroa dig för att skada dem.

Processen är enkel. Du behöver applicera din slipmaskin på fläcken under en period av bara några minuter. Se till att du inte slipar på ett område för länge. När fläcken har tagits bort måste du rensa upp dammet med en kvast och sopskanna, eller en dammsugare som fungerar bäst på trägolv.

Se även  Skadar salt gjutjärn?

Använda mineralsprit för att rengöra oavslutade trägolv

Ett annat sätt att rengöra oavslutade trägolv är med mineralsprit. Mineralsprit är bra för oavslutade trägolv eftersom de inte innehåller mycket kemikalier. Allt du behöver göra är att applicera lite på en torr trasa och arbeta dig över golvet.

Ofta kommer mineralsprit att rengöra områden som andra rengöringsmedel inte kan börja röra vid. Återigen är det viktigt att rengöra allt damm och smuts från de ofärdiga trägolven innan du försöker rengöra dem med någonting.

När du är klar, se till att du inte lämnar överskott av mineralsprit på golvet. Mineralsprit kan köpas i de flesta lokala butiker och är extremt prisvärda.

Undvik kemikaliebaserade rengöringsmedel för oavslutade trägolv


Det är ingen bra idé att använda kemikaliebaserade rengöringsmedel på dina oavslutade trägolv. Vanliga golvrengöringsmedel kommer att orsaka oåterkalleliga skador på dina golv. Ett rengöringsmedel som du kan använda är Murphys oljetvål (länk till Amazon).

Du kan helt enkelt blanda ett par matskedar med lite varmt vatten och applicera lösningen på ditt golv med hjälp av en mopp. Arbeta in blandningen i en liten del av golvet. Detta kommer inte bara att rengöra golvet. Det kommer också att sanera det.

Tillsätt inte för mycket Murphy’s Oil Soap eller ditt golv blir fett. En matsked per liter vatten borde göra susen. När du är klar med att torka en liten sektion, använd en torr trasa för att torka av området innan du går vidare till nästa område.

Överväg alla dina alternativ

Det här är de bästa idéerna om hur du håller dina oavslutade trägolv rena utan att skada dem. Prova alla tekniker tills du hittar den som du gillar bäst eller den som fungerar bäst för dina golv.

Se även  Kan man lägga äggskal i sophanteringen?

Mineralsprit är det vanligaste föremålet för att rengöra oavslutade trägolv eftersom det är mindre risk för skador och de ger positiva resultat.

Trinatriumfosfat är den föredragna metoden för att ta bort fläckar från oavslutade trägolv. Medan slipning fungerar kan det vara svårt att bedöma när man ska sluta slipa.

Slutord

Att rengöra oavslutade trägolv är enkelt om du vet vilka produkter du ska använda och hur du applicerar dem.

Metoderna som nämns här är de säkraste sätten att rengöra och desinficera dina oavslutade trägolv utan att orsaka dem någon som helst skada. Använd en kvast och sopskyffel på dina golv regelbundet för att hålla dem i bästa möjliga form.

Resurser

WikipediaÖppnas i en ny flik., DIYÖppnas i en ny flik.och Murphy Oil SoapÖppnas i en ny flik.

Lämna en kommentar