Hur man rengör en toalett med WD-40: 4-stegsguiden

När jag först hörde talas om detta tänkte jag: ”varför skulle någon vilja rengöra sin toalett med WD-40?” Tja, det visar sig att det faktiskt kan vara till stor hjälp.

Du kan använda WD-40 för att bryta ner tuffa kalkfläckar eller hårda vattenledningar i din toalettskål. Spraya först en liten mängd WD-40 i skålen, låt den sitta i några minuter och skrubba sedan fläckarna eller vattenlinjerna med din toalettborste. Efter att du har spolat din toalett ska fläckarna försvinna.

Ganska galet, eller hur? Nu, även om du inte har någon lust att rengöra din toalett med WD-40, har vi lite information om varför det fungerar och när du bör och inte bör använda det. Låt oss gå in på detaljerna.

  1. 4-steg för att rengöra din toalett med WD-40
  2. Varför det fungerar så bra
  3. När man inte ska använda den
  4. Relaterade frågor

4 steg för att rengöra din toalett med WD-40

Jag kommer inte ljuga för dig, efter att jag gjort lite research var jag faktiskt ganska exalterad över att prova detta. Föreställ dig det, glad att städa en toalett.

Jag ville ha något som verkligen skulle visa kraften hos WD-40. Så jag letade efter och hittade en ganska knotig toalett. Den hade inte spolats på säkert två år och hade några stora hårt vattenfläckar. Men med hjälp av lite WD-40 ser den nu glittrig och ny ut.

Innan vi går in i stegen, här är en närbild på toalettskålen innan jag rengjorde den med WD-40.

Okej, låt oss nu gå igenom stegen för rengöring.

1. Skaffa lite WD-40

Det här steget kan verka lite dumt, men om du aldrig har hört talas om den här härliga grejen förut och du bara vill bli av med besvärliga vattenfläckar, så vet du förmodligen inte var du kan få tag i det.

WD-40 kan hittas på i stort sett alla järnaffärer. Jag skulle bli förvånad om du hittade en som inte hade den med tanke på hur många saker den kan användas till.

Se även  5 alternativ för en trappkjolbräda

Du hittar det förmodligen i bilsektionen eller med avfettningsmedel och rostrengöringsmedel. Jag skulle rekommendera att skaffa en flaska med ett brett sprayalternativ så att den täcker mer av ytan på din toalettskål i en enda spray. Du kan också köpa WD-40 på Amazon (*Obs: den här länken går till Amazon, och vi får provision på Amazon-försäljning utan extra kostnad för dig).

2. Spraya det i din toalettskål

Nu får du använda din WD-40.

Innan du gör det, se till att du läser baksidan av flaskan för säkerhetsinformation. Jag brukar inte oroa mig för att läsa säkerhetskortet men det här är ganska intensivt.

Framför allt, eftersom du förmodligen kommer att göra det här inne, se till att området är väl ventilerat, stäng inte din badrumsdörr och kanske öppna ett fönster.

Sedan är det bara att spraya en liten mängd av vätskan i din toalettskål. Det behövs verkligen inte mycket. Jag använde ungefär en 1-sekunds spray.

Om du vill bli av med en vattenlinje, spraya den bara direkt i vattnet i botten av din skål.

Om det finns hårt vattenfläckar runt sidan av din skål, kan du göra ett snabbt svep runt insidan för att se till att det träffar dessa fläckar.

3. Vänta

Därefter väntar du bara i 10-15 minuter på att WD-40 ska uträtta sin magi. Om du har några särskilt tuffa fläckar som du tror kommer att vara envisa, eller om det inte fungerar första gången, kan du vänta längre med att låta det dra.

Om du vill gå all-out för att bli av med de där irriterande fläckarna, kan du till och med låta det sitta över natten.

4. Skrubba en Dub

När du har låtit WD-40 sitta i åtminstone några minuter är det dags att använda lite bra olebow-fett.

Ta din toalettborste och ge dessa fläckar en bit av ditt sinne.

När du väl har skrubbat fläckarna och är nöjd med ditt arbete, spola toaletten för att avslöja din nya, gnistrande rena toalett.

Se även  Kan propantankar frysa och explodera?

Den färdiga produkten

När allt är sagt och gjort kommer din toalett förhoppningsvis se ut ungefär så här.

Om det inte är det, ja, försök bara igen, men den här gången låter du WD-40 stå under en längre tid eller överväg att lämna den över natten.

För mig såg det inte särskilt lovande ut när jag började skrubba. Jag ska erkänna att jag började tvivla på krafterna hos WD-40.

Eftersom toaletten jag städade inte hade spolats på så länge fanns det inget vatten. Efter att jag spolat den manuellt med en hink vatten försökte jag skrubba den igen. Den här gången lossnade rosten superlätt.

Så om det fortfarande inte lossnar, försök att tillsätta lite vatten och skrubba igen.

Varför det fungerar så bra

Jag är en vetenskapsnörd, så uppenbarligen var jag tvungen att ta reda på varför det här fungerar så bra.

WD-40 tillverkas och annonseras som en rostborttagningsspray och rostskydd. Det är därför det fungerar så bra på hårda vattenfläckar, det är rost.

Detta är den bästa förklaringen jag kunde hitta. WD-40 börjar först som en vätska och arbetar sig mellan rosten och ytan som den har rostat till. Sedan avdunstar det till en gas som gör att rosten lossnar från ytan och lätt torkas bort.

Det skapar också en tätning runt föremålets yta, i det här fallet en toalett, för att förhindra att rost fastnar på materialets porer i framtiden.

Eftersom WD-40 fungerar så bra på hårt vattenfläckar, kan du potentiellt använda det på andra saker som har hårt vattenfläckar, som ditt badkar eller dusch.

Även om WD-40 kan verka som en mirakelprodukt, är det faktiskt en ganska enkel process som WD-40 har bemästrat.

När man inte ska använda den

Om WD-40 är så fantastisk på att rengöra toaletter, varför använder vi den inte bara hela tiden?

Tja, det finns ett par anledningar till varför WD-40 endast används för att rengöra rostfläckar och inte som ett kommersiellt rengöringsmedel för toalettskålar.

Se även  15 säkraste dörrlås tillgängliga på marknaden

Först och främst är WD-40 dyrare än en vanlig toalettskålsrengörare. Skillnaden är inte en ton, men om du använder den mycket kommer priset att börja stapla upp.

För det andra, WD-40 desinficerar eller dödar inte bakterier som lever i din toalettskål. Även om det är bra för att bryta ner rost, gör det inte hela badrumsstädningsjobbet som du behöver för att hålla dig ren och frisk.

Sist men inte minst är det inte miljövänligt. WD-40 har en mängd kemikalier i sig som inte finns i naturen och som inte bryts ner lätt.

Nu kanske du tänker ”men toalettskålsrengörare har också kemikalier” och du skulle ha rätt. Men många toalettskålsrengörare blir nu miljövänliga och tillverkas med naturliga produkter, det är något som aldrig kan göras med WD-40.

Hur tar WD-40 bort toalettskålfläckar?

WD-40 börjar som en vätska när du sprayar den. Sedan arbetar den sig fram mellan rosten och ytan som den har rostat till. Därefter avdunstar det till en gas som gör att rosten lossnar från ytan och lätt torkas bort.

Hur rengör man en dåligt fläckig toalett?

Det finns många rengöringsprodukter där ute som hjälper till att rensa bort fläckar från en toalett. Om ingen av dem fungerar kan du använda WD-40 för att få bort fläcken. Om fläcken ändå inte lossnar kan du måla över din fläckiga toalett för att ge den ett nytt och rent utseende.

Tar WD-40 bort hårt vattenfläckar?

WD-40 kan ta bort hårt vattenfläckar. För att använda WD-40 för att ta bort hårt vattenfläckar spraya först en liten mängd på fläcken. Låt det sitta i 10-15 minuter. Börja sedan skrubba bort det. Om det inte lossnar direkt, försök att skölja ytan med lite vatten och skrubba den igen. När den är ren, skölj den noggrant för att ta bort eventuella rester.

Lämna en kommentar