Hur man rengör en spegel utan ränder: Den bästa guiden till streckfritt glas

Hur många gånger har du städat badrummet, vardagsrummet, sovrummet eller något rum som har en spegel och du har märkt att spegeln i rummet har streck!

Du har gett den vad du klassar som en städning av högsta kvalitet och ändå finns dessa streck kvar och hånar dig! Det är väldigt irriterande och för att vara ärlig så är det här en sådan sak som när du väl vet hur man fixar det, aldrig kommer att vara ett problem igen.

Det är därför jag idag delar med mig av min metod för att inte bara hålla dina speglar rena, utan rena utan ränder! Badrumsspegeln som du använder för att kontrollera dina pärlvita färger, sovrumsspegeln du använder för att styla ditt hår och alla andra speglar i ditt hus kommer att bli streckfri med denna metod!

Varför kan jag inte bara spraya spegeln med vatten?

Hur man rengör en spegel

Många människor kommer att rengöra sina speglar med en våt svamp, en sprayflaska eller till och med babyservetter och när de är klara tycker de att de har gjort ett bra jobb, men två minuter senare och det finns fler streck än i en europeisk fotbollsmatch!

Det beror på att när du använder vatten eller en babyservett så rengör du faktiskt inte oljan, smutsen, fingeravtrycken och annan röra som finns på spegeln. Allt du gör är att sprida det lite och det är det som ger dig dessa streck. Du kan spendera drygt tio minuter på att ”städa” en spegel med vatten eller en babyservett bara för att den inte ska göra någonting!

Se även  Kan du använda Pine Sol på mattan?

Vad behöver jag för att rengöra speglar utan ränder?

Tack och lov kommer det mesta av det du behöver för min streckfria spegelrengöringsmetod med största sannolikhet redan finnas i ditt hus. Om det inte är det, oroa dig inte eftersom ett par dollar är allt du kommer att spendera.

  • En plattvävd mikrofiberduk: Dessa är väldigt lätta att hitta och enligt min erfarenhet brukar de säga direkt på förpackningen att de är designade för rengöring av speglar och glas. Det här är den typ av tyg du behöver, alla andra kommer att lämna streck. Många dollarbutiker eller andra billiga butiker kommer att ha detta till salu i multipack.
  • Rengöringssprit: Detta är den hemliga ingrediensen som verkligen kommer att se till att dina speglar gnistrar utan några ränder. Ärligt talat, om det finns en skillnad mellan märkena av tvättsprit, har jag ännu inte tagit reda på vad det är, så oroa dig inte för att skaffa en dyr.
  • Bomullstuss: Du behöver detta för rödsprit. Du kan enkelt få ett paket av dessa för en dollar eller mindre på de flesta ställen. Du behöver inga snygga!
  • kolla uppRengöringslösning: Det jag använder är en blandning av vatten och vinäger och det har alltid gjort jobbet väldigt bra för mig och jag har använt det i ett antal år. Vissa människor gillar dock att använda en riktig glasrengörare. Oavsett vilket är bra, välj den du känner dig mer bekväm med. Om du använder din egen lösning av vit vinäger och vatten som jag gör, kommer du att vilja använda en sprayflaska också.
Se även  Hur man rengör och sanerar trägolv med vit vinäger och vatten

Hur man rengör en spegel utan ränder

Så här är vi, på huvudevenemanget där du kan lära dig hur du kan rengöra dina speglar inte bara så att det inte finns några ränder, utan också mycket snabbt, du tittar på ett par minuters toppar.

  • Steg 1: Sätt tvättsprit på en av bomullsdynorna. Du vill leta efter större fläckar på spegeln. Saker som tandkräm, hårgelé och alla andra skräp i stänkstil som kan finnas där. Använd bomullsrondellen med gnidsprit för att ta bort någon av dessa större, mer märkbara fläckar. En sak jag kommer att säga är att alkohol kan torka snabbt så se till att bomullsrondellen har tillräckligt på sig.
  • Steg 2: Nästa upp kommer du att använda din rengöringslösning. Jag gillar att använda en blandning av vit vinäger och vatten (runt två till tre matskedar vit vinäger till sprayflaskan som jag har) och jag ”dimma” spegeln. Självklart kommer storleken på din sprayflaska att bero på hur mycket vit vinäger du vill ha i där, men jag tror att 2-3 matskedar borde räcka till de flesta normalstora sprayflaskor.
  • Frestelsen här är att spränga spegeln med din rengöringslösning, men det är en stor smärta i baken att hantera så lätt imma den. Ju mer lösning du lägger på där, desto längre tid kommer det att ta att rengöra den och få den torr.
  • Steg 3: Nu är det dags för din mikrofiberduk att börja dra på sig. Det jag gillar att göra är att vika tyget fyra gånger. På så sätt kan jag använda den fyra gånger och inte behöva ta ut en till ur förpackningen, för större speglar är detta ett bra proffstips!
  • Steg 4: Nu är själva rengöringsprocessen. Börja i det övre högra hörnet med din mikrofiberduk. Börja inte bara torka bort som en galning! Arbeta dig istället ner till det nedre vänstra hörnet i en nästan sicksack, s-formad rörelse och arbeta dig sedan till nästa hörn. Att göra detta kommer att se till att hela spegeln får en bra rengöring.
  • Steg 5: När du är klar, titta i spegeln efter eventuella missade fläckar eller fläckar. Det bästa sättet att göra detta är att titta på spegeln i en liten vinkel. Om det finns några fläckar kvar, ge dem en snabb rengöring och polera dem sedan torra.
Se även  Kan du lämna Drano över natten?

Rengöring En Spegel

Det är allt som finns! Ett par minuter och det är klart. Frestelsen kan vara att rengöra för mycket med mikrofiberduken, men en eller två övertorkning är allt som behövs för de flesta speglar om de inte är riktigt smutsiga förstås.

Nu när du vet hur man rengör en spegel utan ränder, kommer jag att berätta för dig att det här är den typ av metod som blir enklare och lättare ju mer du gör det och så småningom kommer du att rengöra dina speglar på en minut eller ännu mindre om du är supereffektiva!

Resurser

CleanMySpace.comÖppnas i en ny flik.TopCleaningSecrets.comÖppnas i en ny flik.RealSimple.comÖppnas i en ny flik.

Lämna en kommentar