Hur man organiserar skor utan ett skoställ

Att placera ett skoställ nära dörren är en utmärkt idé eftersom det är där du oftast tar på eller tar av dig skorna. Det hjälper till att organisera dina vardagsskor så att du inte sparkar dem i golvet och gör huset smutsigt. Men hur organiserar man skor när man inte har ett skoställ?

Så här organiserar du skor utan skoställ:

  1. Skaffa en hängande skoarrangör.
  2. Visa upp skorna med staplingsbara skobehållare.
  3. Använd en förvaringsbänk eller ottoman.
  4. Göm skor i korridorskåpet.
  5. Omdefiniera en lat Susan.
  6. Få hinkar och korgar till varje familjemedlem.
  7. Spara utrymme med upprättstående hyllor.

När du överväger dessa skoorganisationstips är det viktigt att tänka på ditt tillgängliga utrymme, vilka personer som använder dessa skor är och estetik. Vissa lösningar kommer att vara mer estetiskt tilltalande men inte så passande för barn om du vill att de ska organisera sina skor också. Fortsätt läsa för att lära dig mer.

1. Skaffa en hängande skoorganisator

Gamla bra skohängare är den perfekta lösningen för att förvara och organisera skor i din dörr eller garderob, speciellt om utrymmet är ett problem. Hängaren utnyttjar det vertikala utrymmet på ett smart sätt och lämnar ditt golv rent och rent.

Det bästa med skohängare är att de är en billig färdig lösning som du kan hänga var som helst. Du kan välja om du vill ha en gjord av tyg eller plast och hur många skor du vill organisera i den. Detta SimpleHouseware Organizer för hängande garderob (länk till Amazon), till exempel, ser ut och fungerar precis som ett skoställ, förutom att det är mycket billigare, tar mindre plats och du kan fälla ihop det.

Släpp bara dina skor i en av fickorna när du kommer in och skaffa ett par till imorgon när du går ut (källa).

2. Visa skorna med stapelbara skofack

På tal om förvaring av visningssko, så kan du få några genomskinliga skobehållare i plast där du kommer att slänga skorna när du kommer in. Stapla så många av dessa lådor tillsammans för att skapa ett torn, och de kommer fortfarande att se snygga ut. Dessutom, eftersom lådorna är genomskinliga, får du se vilka skor som finns inuti och bara välja den ena lådan.

Klara skokartonger är en favorit bland sneakerheads eftersom du kan visa upp dina älskade skor samtidigt som du skyddar dem. Dessutom har lådorna små ventilationshål för att hålla dina skor torra och luktfria.

3. Använd en förvaringsbänk eller ottoman

Vi kämpar alla för att hålla balansen när vi knyter skor, drar upp en känga eller till och med bär höga klackar. Att ha en bänk du kan sitta på när du har skor på dig gör detta mycket enklare. Men tänk om jag sa till dig att bänken skulle kunna fungera som skoförvaring?

Få en bekväm bänk för din entré med två eller tre hyllor på insidan. Du kan ha en dörr eller lämna den öppen för enklare åtkomst. Det kanske inte passar så många skor samtidigt, men du har i alla fall dina vardagsskor vid dörren och väntar och någonstans bekvämt att ställa dem när du kommer hem.

Alternativt kan du göra samma sak med en ottoman. De flesta har en ottoman vid dörren eller nära vardagsrummet. Den är dekorativ och du kan också sitta på den medan du har skor på dig. Utrymmet inuti ottomanen är utmärkt för skoförvaring, och ingen kommer ens att misstänka att det finns skor där.

Du kan lägga till förvaringsfickor till din vanliga ottoman eller helt enkelt plocka fram en färdig förvarings ottoman som denna Amazon Basics Storage Ottoman (länk till Amazon). Den är stor, mångsidig och kommer att spara mycket tid.

4. Göm skor i korridorskåpet

Medan vissa människor har en förvaringsbänk på sin entré, har andra ett korridorskåp, även känt som ett konsolbord. Denna dekorativa del kan också fungera som skoförvaring, där du gömmer undan några säsongsbetonade häftklamrar.

Allt du behöver är ett konsolbord med några hyllor och förmodligen en dörr, så ingen ser vad som finns inuti. Det är också ett utmärkt ställe att gömma undan gästskor istället för att låta dem ligga i entrén.

5. Omdefiniera en lat Susan

Ja, en lat susan som liknar den som används för att dela ut mat på bordet är en fantastisk skoarrangör. Samma koncept som gör lazy susans till ett otroligt bekvämt sätt att organisera dina kryddor och kryddor kan också användas för dina skor.

Ta till exempel Kings Lazy Susan Skoställ (länk till Amazon). Dess utrymmesbesparande design passar in i ett litet hörn och snurrar så att du kan hitta dina skoval med ett ögonkast.

Den är rymlig, bekväm och kan visa dina skor vackert. Barn och gäster kommer att fascineras av denna revolutionerande förvaring, så du kommer inte ha några problem med att övertyga någon att placera sina skor där.

Ett bra knep här är att ta fram alla skor du kommer att ha på dig den veckan och visa dem på den lata susan. Sedan är det bara att rotera saken när du går ut och hämtar dina dagsskor. I slutet av veckan städas skorna och byts vid behov.

6. Få hinkar eller korgar för varje familjemedlem

Om du har för många människor i ditt hem och alla ovanstående lösningar inte verkar tillräckliga, kan du prova att använda korgar eller hinkar för skoförvaring. Det här är bättre än att bara slänga skor på golvet, och det är lättare för barn som inte bryr sig om organisation.

För en viss ordning, fördela en korg till varje familjemedlem och märk den med deras namn. Detta kommer att vara lätt nog även för barn att ta i sina skor och hitta dem när de behöver gå ut. Om du är ensam kan du dock fördela varje hink eller korg till olika typer av skor, dvs sneakers, sportskor, sandaler och så vidare.

Om du kan, skaffa breda flätade korgar eftersom det är lätt att hitta skor där. Du kan också få genomskinliga hinkar så att alla kan se vad som finns inuti innan du öppnar hinken.

7. Spara utrymme med upprättstående hyllor

De flesta människor har en smal hall som inte rymmer en ottoman, förvaringsskåp eller ens stapelbara lådor. I det här fallet är ett bra alternativ till hängande skoförvaring upprättstående hyllor inbyggda i väggen.

Istället för att placera skorna platt kommer de att stå upprätt, vilket tar mer vertikalt utrymme men nästan noll frontutrymme. Detta är en utmärkt idé om det är vuxna som ska använda förvaringen eftersom barn kan kämpa för att stå skor på hyllorna.

Om utrymmet inte är så dåligt, överväg flytande hyllor istället. De är lätta att installera och rymmer ganska många skor.

Slutord

Som du kan se finns det många sätt att hålla dina skor organiserade och välpresenterade, även utan ett skoställ.

Vissa av dem kan du göra DIY, medan andra är tillgängliga till en så överkomlig kostnad. Om du kan få ett föremål att tjäna två mästare, som konsolborden, till exempel, gå för det och maximera användningen.

Lämna en kommentar