Hur man organiserar ett skafferiskåp

Ett organiserat köksskafferi är nyckeln till att hålla köksbänkarna rymliga och göra din matlagningsrutin enklare. Belamrade skafferi leder till matsvinn och förhindrar lagring av ytterligare häftklamrar.

Om det mesta av din tid spenderas i skafferiet och letar efter kryddor eller gör plats för andra matvaror, är det dags att öka spelet och organisera ditt skafferi.

Genom att följa teknikerna och tipsen som listas här kan du hantera skafferiet på nolltid, vilket slipper besväret med att hitta det du behöver varje gång du lagar mat!

Declutter skåp

De flesta skafferi blir med tiden dumpningsplatser för mat och köksrelaterade föremål. Syftet med skafferiet är att hålla dessa föremål inom räckhåll.

Tänk på ett skafferi som en verktygssats med alla tillgängliga verktyg för att skapa en trevlig köksupplevelse. Ta bort allt som förvaras i skafferiskåpen och ställ dem på en närliggande kökshylla.

Du kommer att bli förvånad över att hitta många lagrade matvaror och produkter som du inte ens visste att du hade. Kontrollera nu utgångsdatum för produkterna, de saker du inte kommer att använda och den redan öppnade förpackningen.

När du har kontrollerat alla föremål och kasserat utgångna eller oanvändbara, sortera dem i olika högar.

Kom ihåg att rengöra skåpen innan du sätter tillbaka allt. De flesta av oss har den här vanan att placera nyinköpta mathäftklamrar på framsidan av skåpet och skjuta bort de redan befintliga föremålen. Den bästa praxisen är att märka föremålen så att var och en är synlig och lätt att nå.

Skapa utrymme

Inte alla köksrelaterade verktyg eller matvaror behöver förvaras i skafferiet. Om du använder dessa skåp för att förvara köksredskap, flytta dina kastruller och kastruller till en annan plats för extra utrymme.

Se även  Hur man förvarar strumpor utan lådor: 14 kreativa idéer

Överväg att köpa ett grytställ istället för att stapla upp dem i ett skåp. Vardagliga föremål som kaffe, snacks, te etc. kan förvaras i burkar eller snygga plastbehållare och placeras på kökshyllan.

Placera föremål

När du placerar produkter i skafferiet, håll de föremål du använder mest i ögonhöjd för enkel åtkomst. Överväg att dela upp skåpet i fack för en snygg utsikt om dina skåp är höga. De föremål du sällan använder, som bakverk, kan placeras i det övre facket.

De nedre hyllorna i skåpen är alltid belamrade med skräpartiklar. Om du har barn, använd underskåpet för att placera snacks, vilket gör det lättare för dem att komma åt. Utdragbara skåpskåp finns i en mängd olika hylldjup.

Saker som spannmål, ris eller pasta kommer vanligtvis i plastpåsar, vilket gör det skrämmande att placera dem upprätt. Påsarna kan spilla över i skåpet och orsaka matsvinn. Lagrar kan användas för att lagra dessa föremål och förhindra spill.

Dessa papperskorgar fungerar på samma sätt som en utdragbar låda, så att användaren kan nå föremålet utan att spilla det när man drar ut det från baksidan av skåpet.

Lagerartiklar

Förvara alltid föremål enligt deras användning istället för att stapla upp dem i skafferiet. Det är lättare att ta reda på vilka matvaror du köper ofta och bara köpa dem i lösvikt. Att köpa en 5-liters burk extra virgin olivolja gör ingen nytta när du bara lagar mat vid sällsynta tillfällen.

Korgar kan också användas för att placera dessa ofta använda föremål tillsammans, så att du inte behöver hitta varje föremål individuellt.

Måltidsplanering

Om du använder köket ofta, kommer detta skafferiorganisationstips säkert att hjälpa dig att hantera de måltider du lagar.

Se även  Hur länge lever vägglöss på kläder?

När du har gjort matvaror för veckan lägger du dessa föremål i nätkärl och delar upp matvarorna i måltider. Varje märkt behållare innehåller alla tillbehör som krävs för att laga maten.

Icke-ätbara föremål

Syftet med skafferi är att förvara icke-ätbara produkter också. I en korg eller ett nätkärl kan du förvara föremål som servetter, tandpetare, engångsredskap etc. tillsammans. Oavsett om du förbereder lunch för barn eller en helgmåltid, dra fram korgen och ta de saker du behöver!

Etikettobjekt

Oavsett hur organiserade dina skafferiskåp är, blir det ibland utmanande att hitta ett specifikt föremål, särskilt de som används sällan. Att leta igenom varje skåp tar bara tid och ansträngning.

Det bästa sättet att undvika detta problem är genom att märka skåpen, enskilda hyllor, förvaringskärl och soporna du använder för att organisera innehållet.

Donera sällan använda föremål

Placera saker du sällan använder i de längsta skafferiskåpen och flytta saker du använder till de närmaste skåpen. När du organiserar dina föremål hittar du många köksredskap, husgeråd och andra köksrelaterade föremål förvarade i skåpen.

Gör en lista över dessa föremål, se vad du kommer att använda och donera resten för att fylla på skåputrymmet.

Installera förlängningar under skåpet

Om du fortfarande behöver mer skåputrymme, överväg att installera nätliknande metallförlängningar under skåpen för att placera matvaror som används dagligen, som bröd och matvaror. Genom att installera dessa tillägg kan du lagra föremål på ett lämpligt sätt och göra det lättare att nå de matvaror du kommer att använda varje dag.

Använd klara behållare

Glasburkar, klara plastbehållare och trådkorgar är utmärkta val för att hålla saker välorganiserade och förvarade i skafferiet. Genom att använda genomskinliga behållare sparar du tid och ansträngning att titta in i varje behållare när du hittar de nödvändiga föremålen.

Se även  Skadar salt gjutjärn?

Använd tomma läskkartonger

Det mesta av utrymmet i skafferiskåpen tas upp av burkar med mat. Istället för att stapla burkar i skåpet, använd flera tomma läskkartonger för att förvara olika typer av konserver.

Slutsats

Att organisera dina skafferiskåp blir mycket lättare när du använder rätt tillvägagångssätt och lämpliga steg. Men att förbereda ditt skafferi är lättare än att underhålla det.

Utveckla ett schema för att hålla det rent och snyggt, och se till att du omorganiserar det när du lägger till nya föremål.

Rekommenderad läsning:

  • Hur organiserar man ett skafferi med djupa hyllor?
  • Hur man dekorerar ett skafferi: 10 idéer för ett perfekt organiserat utrymme
  • Hur man organiserar kryddor i skafferiet: 7 tips för dig

Lämna en kommentar