Hur man organiserar en badrumsgarderob med djupa hyllor

Om du gillar stort förvaringsutrymme kan du ha djuphyllade badrumsgarderober. Dessa kommer med extra utrymme för att förvara dina nödvändigheter. Men hur bra de än är, kan badrumsgarderober med djupa hyllor också vara svåra att ordna och hålla snygga.

Om du kämpar med att hålla dina djuphyllade badrumsgarderober snygga, här är några tips du kan använda för att organisera det:

 1. Förvara ofta använda föremål framtill i garderoberna.
 2. Stapla handdukar, filtar och täcken på varandra.
 3. Lägg till en stav längst upp i garderoben.
 4. Omorganisera dina varor efter säsong.
 5. Använd behållare eller korgar för att organisera utrymmena.
 6. Lämna baksidan av hyllan tom om du inte kan fylla den.

Läs vidare för att förstå hur du kan använda dessa tips för att göra dina djuphyllade badrumsgarderober mer organiserade.

1. Förvara ofta använda föremål i framsidan av garderoben

Badrumsgarderober med djupa hyllor har allt det utrymme de flesta vill ha i sina badrumsförvaringsutrymmen. Det kan dock vara svårt att komma åt föremål som förvaras på baksidan av garderoben.

För bekvämlighets skull, förvara nödvändigheter som du ofta använder på framsidan av dina badrumsgarderober. Dessa föremål kan inkludera:

 • Tvål duschgeléer.
 • Toalettpapper.
 • Tandkräm och borstar.
 • Hårborstar.
 • Parfymer och lotioner.

Du kan fylla upp det extra utrymmet på baksidan av garderoberna med de saker du inte använder så mycket.

Om du har olika uppsättningar handdukar, ordna dem i en del av de djupa hyllorna. Lägg de ofta använda kropps- och handdukarna längst fram och stapla extramaterialen på baksidan av garderoben.

På så sätt blir det lättare att hämta dina föremål utan att göra en enda röra, och du kommer att ha ett organiserat badrum.

2. Stapla handdukar, täcken och filtar på varandra

Har du märkt hur lätt det är för filtar, täcken och handdukar att falla ur position när du tar bort en bit från badrumsskåpet?

Kläder kan lätt rubbas med minsta störning. Om detta har varit ett vanligt problem i din djuphyllade badrumsgarderob, är det bästa att stapla filtarna, täckena eller handdukarna på varandra.

Vikten hjälper till att hålla dem snyggt arrangerade och det är lättare att identifiera vad du behöver när du behöver det.

Du kan till exempel ordna kläderna i deras färger eller funktionalitet. Lägg alla handdukar i en hög, ha en annan stapel för filtar och en annan för täcken.

Om du har många föremål med samma syfte, stapla dem i deras färger. Stapla till exempel de vita i ett hörn och de färgade handdukarna i ett annat.

3. Lägg till en stång överst i garderoben

Ibland kan det vara svårt att hitta småsaker (som shorts och handskar) i en garderob med djupa hyllor. Om du har sådana kämpar, är en stav längst upp i garderoben perfekt för dina förvaringsbehov.

Du kan ha handskarna, halsdukarna och shortsen på stången för enkel åtkomst. Det kommer att spara mycket tid när du behöver bära dessa föremål eftersom du inte behöver rota igenom allt innehåll i garderoben.

4. Omorganisera dina föremål säsongsvis

Olika årstider kommer med olika badrumsbehov, och du måste hålla dina badrumshyllor uppdaterade. För att göra detta måste du omorganisera hyllorna varje säsong och sätta de mer nödvändiga föremålen längst fram.

På sommaren behöver du till exempel din solkräm och strandhanddukar mer än på vintern. Som sådan måste du ha dem längst fram i din djuphyllade badrumsgarderob.

Fortsätt att rotera föremålen i din garderob och släng ut använda behållare eller utslitna kläder för att skapa mer utrymme för nya poster.

Efter sommaren kan du stapla dina strandhanddukar och shorts längst bak i garderoben och lägga undan din solkräm för användning nästa sommarsäsong. Du kan till och med använda behållare och korgar för att kategorisera dessa föremål.

5. Använd behållare eller korgar för att organisera utrymmena

Djupa hyllor i badrumsgarderober översätter till stora utrymmen som kan vara svåra att organisera. Du kan dock använda behållaren eller korghacken för att säkerställa att alla dina föremål är säkert organiserade i garderoben.

Om du har en mängd olika badrumsartiklar kan du lägga dem i välmärkta behållare innan du placerar dem i djupa garderober. Detta hjälper till att ge dina garderober ett snyggt och mer organiserat utseende. Det gör det också lättare för dig att hämta dina väsentliga saker när du behöver dem.

Du kan till exempel kategorisera det väsentliga efter användarna. Ha en märkt behållare för varje familjemedlem där de förvarar sina lotioner, schampon och duschgeléer.

Du kan också satsa på en mer anpassad look i din garderob med korgar för förvaring av dina handdukar och andra kläder, och märka korgarna för enkel identifiering av innehållet.

Korgar ger dina badrumsutrymmen en mer hemtrevlig känsla och har en unik DIY-look.

Dessutom, att använda behållare eller korgar för att förvara dina kläder och nödvändigheter gör det lättare att rengöra hyllorna. Du kan ta bort behållarna eller korgarna och lämna tillbaka dem utan att behöva ordna om allt innehåll.

6. Lämna baksidan av hyllan tom om du inte kan fylla den

Ibland är utrymmet i dina djuphyllade garderober för stort, och du kan helt enkelt inte fylla det utan att belamra det.

I det här fallet är mindre mer. Ordna det du har på framsidan av dina garderober och lämna bakutrymmena tomma.

Du kan enkelt komma åt kläderna och badrumsartiklarna och fortfarande ha den där organiserade looken som du har längtat efter för ditt badrum.

Slutsats

Badrumsgarderober med djupa hyllor kommer med mycket utrymme som kan se oorganiserat ut om du inte vet hur du ska ordna dina kläder och badrumsartiklar.

Om du vill ha så stora utrymmen måste du vidta proaktiva åtgärder för att säkerställa att ditt badrum förblir organiserat. Lek med det extra utrymmet och lägg till en personlig touch till området för att göra det mer organiserat.

Rekommenderad läsning:

 • Hur man organiserar en djup badrumslåda (9 tips)
 • Är walk-in closets värt det? Hur man bestämmer sig
 • Hur man hanterar en tvättstuga som är för liten

Lämna en kommentar