Hur man njuter av att campa i 30 graders väder (ingen parkas behövs)

Vi har precis kommit tillbaka från en campingtur som gick ner till 33 grader Fahrenheit (cirka 0 grader Celsius) för ett par dagar sedan. Jag ville dela med mig av exakt den utrustning vi hade så att du faktiskt kan njuta av att campa i 30 graders väder.

natt-tält-i-nära-fryst-temperaturer

Att campa i 30-graders väder bekvämt måste du ta med en sovsäck på ~5 grader Fahrenheit och ett högkvalitativt liggunderlag. För att bära bör du ha ett baslager med minst 2 extra lager av kläder där det yttersta lagret är en vindjacka, samt tjocka ullstrumpor.

Jag kunde sova bekvämt med bara en sovsäck och inga extra filtar. Efter att vi lagt vårt barn kunde jag och min fru sitta och prata ute i ungefär en timme innan det blev för kallt och bara sitta runt (det var eldningsförbud så vi kunde inte elda). Jag skulle kalla det en framgång!

Jag ska försöka bryta ner varje klädesplagg och sovutrustning vi hade så att du kan ha en lyckad campingtur i 30 graders väder.

Som en sidoanteckning förutsätter detta att du är bilcamping och inte i vildmarken.

Vad du behöver för att campa i 30-gradersväder

30-gradersväder är där campingen blir mycket mer seriös. Det är den typen av förkylning där du faktiskt kan bli skadad om du inte är tillräckligt förberedd.

Som alltid, om du är i fara och du upplever några tecken på hypotermi eller frostskador (se nedan för symtomen), lämna och sök läkarvård.

De två viktigaste systemen du behöver är Kläder och sova. Låt oss prata om dem båda.

Klädsystem för 30-gradersväder

Det viktigaste konceptet att få tag på när man campar i kallt väder är skikten. Det är alltid lättare att svalka sig än att värma upp om du klär dig i för många lager. Om du är oerfaren, är överlagring bra så länge du drar av lagren medan du går tills du hittar en temperatur du är bekväm med.

Jag kommer att beskriva mitt lagersystem i den här sista resan som fungerade riktigt bra för mig. Din kropp är annorlunda än min (räkna dina lyckliga stjärnor) så du kanske måste experimentera.

Botten, i ordning efter bärande:

 • Jag ska vara riktig, jag bär mina egna underkläder under värmen. Jag mår bättre av att bära mina termoprodukter i flera dagar utan att tvätta dem om jag kan byta ut underkläderna.
 • Termiska baslagerbottnar: Närmare bestämt fick jag syntetisk termik med två lager som var ganska dyra (varumärket Coldpruf). Ångrar absolut inget. Jag har mött en del obekväma temperaturer med dessa värmeelement och de håller dig varm utan att behöva lägga till massor av lager. Du kan kolla in dem här (Amazon) om du vill.
 • För inne i tältet – Några bra gamla modebyxor: När jag var inne i tältet bar jag bara basskiktet tillsammans med dessa träningsbyxor och jag höll mig mysig.
 • För utanför tältet – Löparbyxor med isolerat fleecelager: Jag använde dessa för att springa i minusgrader för ungefär ett decennium sedan. Jag köpte dem på en secondhandbutik så vart mina än kom ifrån finns de inte längre, men principen liknar dessa, här (Amazon). Det stora jag gillar med att bära dessa är att de har ett ytterskal från vindjacka som minskar vindkylan. (Jag bar dessa och inte mina träningsbyxor när jag var utanför tältet)
  Kan du springa snabbare än löpbandets hastighet?

Strumpor:

 • Tjocka merinoullstrumpor (dessa är från REI): Jag kom faktiskt undan med bara ett par, men jag tog med ett annat om mina fötter skulle bli kalla och jag behövde dubbla upp.

Topp i ordningsföljd:

 • Polyester basskikt: Jag har ett baslager i polyester (i princip en långärmad skjorta i 100 % polyester) som är medeltjock som jag fick från Costco för flera år sedan. Jättefin skjorta, men stinker ganska snabbt tyvärr.
 • Extra långärmad skjorta i bomull: Jag tänkte inte bli blöt, så jag bar en långärmad bomullsskjorta över mitt polyesterbaslager. Det är ingen tjock skjorta eller något, inget speciellt.
 • Fleece-jacka: Jag tror att det här var min hemliga ninjadräkt den här resan. Jag har en gammal fleecejacka som någon gav mig från Old Navy som är minst hundra år gammal. I alla fall, denna från AmazonBasics ser ut att vara i samma bollplank. Den viktiga egenskapen som inte kan underskattas är att den ska komma upp till hakan. Om du inte har det kommer en halsduk eller annat halsskydd att göra stor skillnad i komfort
 • Luvtröja: Jag erkänner, jag är en slags tönt när det kommer till kyla. Över mitt polyesterbaslager, långärmad bomullsskjorta och min fleecejacka bar jag en stor luvtröja som jag fick när jag gick i gymnasiet (för några år sedan kan man säga). Jag uppskattade hoodien och jag tror att den förde mig bekvämt i kön där jag kunde sitta ute i kylan utan att förlora mycket värme.

Sömnsystem för 30-gradersväder

Så, det är vad man ska ha på sig. Superviktiga grejer. Faktum är att dina kläder *är* en del av ditt sömnsystem. Jag bar alla dessa kläder i sängen (minus löparbyxorna). Det är inte lika bekvämt som att sova i PJs, men jag höll mig varm och det är mycket viktigare för mig.

Låt oss prata om varje del av sömnsystemet som vi använde under den här senaste resan:

 • Tält: Vi har en Core 6-personerstält (Amazon) som fungerade utmärkt för att passa mig, min fru, vårt barn och alla medföljande sovutrustning. Vårt tält är dock ett tält du kan stå i. De stora höga tälten rymmer mycket, men håller sig inte särskilt varma. Vår 2-personers Kelty Grand Mesa håller sig mycket varmare. Om du campar med en eller två personer, skulle jag föreslå ett mindre tält i kallare väder. Vi använder en presenning markduk till vårt tält. (Se här varför du vill använda en markduk).
 • ~5+F Sovsäckar: Jag och min fru använder båda Teton +5 Fahrenheit tracker sovsäckar (Amazon). Det här är STORA väskor som är billiga och jag var superimponerad över hur varm jag höll mig även när det kom ner till ~33 grader Fahrenheit. (Förresten, det här företaget har en fantastisk garanti och kundsupport. Jag har inget annat än bra saker att säga om dem)
 • Liggunderlag: Min fru använde Outdoorsmanlab liggunderlag här (Amazon) och jag använde Klymit V liggunderlag (även Amazon. Jag antar att vi är en Amazon-familj). Båda fantastiska liggunderlag som är snabba att blåsa upp och är ganska bekväma. Varken anses vara isolerade liggunderlag men de visade sig vara tillräckliga för uppgiften.
 • Billiga blå foam roll out kuddar: Jag är inte säker på hur behövda dessa kuddar var, men vi använde dem under våra luftkuddar, så det är möjligt att vi fick all isolering vi behövde från dem på grund av dessa billiga blå skumkuddar som du kan köpa på Walmart
 • Filtar: Vi hade MASSOR av extra filtar. Det visar sig att jag någon gång under natten på något sätt tappade allt mitt – och jag upptäckte att jag faktiskt var väldigt bekväm med bara min sovsäck. Jag skulle rekommendera att ta med några extra filtar eftersom du aldrig kan vara säker på hur kallt du ska sova.
  Hur mycket väger campare? (21 exempel att överväga)

Superviktiga förberedelsetips för camping i 30-gradersväder

Förutom dina kläder och ditt sömnsystem, ville jag släppa in några nyckel- tips som kan göra eller bryta din upplevelse.

Gå inte långt på din första kalla campingtur

Om du inte är van vid att campa i kallt väder, gör inte din första resa 500 miles hemifrån. Stanna inom en timmes bilfärd inom hemmet

Backyard Camp

Det här är ett fantastiskt sätt att få en känsla av linorna på camping i kallt väder. Du kan justera ditt sömnsystem till precis vad du vill. Ta med lite extra till din avlägsna campingplats när du är redo och du är redo att gå.

Kontrollera om det finns förbud mot brännskador

Det slog mig under denna resa men jag hade glömt att kolla. Om du bor i en etablerad park kommer parkerna ibland att ha ett eldningsförbud som förhindrar eventuella lägereldar.

Brännförbud kan också gälla över hela landet, så det är en annan plats att leta efter.

Jag säger inte att det inte är någon mening med att campa utan en lägereld – att titta på stjärnorna, njuta av ljudet av vinden genom träden och känna den svala luften är alla en del av upplevelsen. Men lägerelden är definitivt en höjdpunkt för många.

Om det råder eldningsförbud kan du inte tända eld. Om du inte är okej med det måste du ringa i förväg eller titta på nätet för att ta reda på om det finns några eldningsförbud innan du kommer till din camping.

Använda värmare när du campar i 30-gradersväder

Så, en sak jag önskade att vi hade haft var en bärbar värmare. Det finns en specifik kvalitet av värmare som är klassade för att användas i slutna utrymmen med tillsyn. SOVA ALDRIG MED EN VÄRMARE. Om du måste använda en i ditt tält, slå på den i några minuter för att värma upp saker och stäng sedan av den innan du somnar.

Dessutom du måste ha tillräcklig ventilation eller så kan du ställa till med en katastrof.

För att lära dig om vilka typer av värmare som anses klassificerade för små utrymmen, kolla in vår artikel här: Värmare i ett tält: Vad är säkert och vad är dödligt.

Ta med barn när de campar i 30-gradersväder

Så att ta med barn tillför en helt ny dynamik till camping – och det gör det inte till en lätt uppgift. I själva verket är detta förmodligen den mest stressiga delen av camping i kallt väder. jag skulle säga småbarn är särskilt svåra av många anledningar.

Det finns några saker som du bör tänka på att prova om du tar med ett litet barn.

  Hur man springer när man inte tränar för ett lopp: varför och hur
Kroppsdräkt för småbarn
 • Hoppa över campingmiddag: Om möjligt, försök att äta middag innan du åker så allt du behöver göra är att sätta upp tältet. Att hantera ett litet barn samtidigt som man försöker sätta upp ett tält och laga middag samtidigt är mycket att begära, särskilt när det börjar bli väldigt kallt
 • Överväg en helkroppssovsäck: Det här är något vi skulle önska att vi hade när vi tog vårt barn på camping. Vi hade en bodysuit men något liknande detta (Amazon) täcker händer och fötter
 • Hitta ett sömnsystem de kan stanna på: Det finns några golvsängar som har små barriärer för att hindra ditt barn från att rulla upp på tältgolvet. Detta är ett bra alternativ så att de får den ordentliga isoleringen de behöver hela natten.

När man ska sluta när man campar i kylan

Så, som jag nämnde tidigare, gick vi nyligen på camping när det var precis runt minusgrader och det gick bra. Jag och min fru sov varmt och vi hade inga problem.

Vi bestämde oss ändå för att packa ihop tältet runt midnatt och åka hem.

Vår son är mindre än 2 år och även om vi tog med oss ​​tillräckligt med sovutrustning för att han skulle hålla sig varm förstod han inte riktigt vikten av att ha någon av hans filtar ovanpå honom och inte sova direkt på tältgolvet istället för tjockt liggunderlag.

Även om han hade en väldigt varm kroppsdräkt (det är i princip som en stor kroppsrock), var hans extremiteter fortfarande i riskzonen.

Vi tog det svåra beslutet att packa ihop och åka. Med barn finns det bara så mycket du kan göra.

Jag får totalt känslan av att vilja tuffa till och inte bli slagen av vädret– Den här var särskilt svår eftersom jag och min fru kände mig ganska bekväma. Men du och din familjs hälsa har högsta prioritet.

Följande avsnitt är två av de viktigaste problemen att vara medveten om när du campar. Om någon i din grupp uppvisar dessa symtom, det är dags att sluta och åka hem:

Hypotermi

Väder även under 50 grader Fahrenheit (särskilt om du blir nedsänkt i vatten) kan vara en risk för hypotermi.

30 graders väder är definitivt i bollplanet för att få hypotermi.

Denna lista, från CDC, beskriver varningstecknen på hypotermi:

Vuxna:

 • Ryser
 • Utmattning eller mycket trötthet
 • Förvirring
 • Famlande händer
 • Minnesförlust
 • Sluddrigt tal
 • Dåsighet

Bebisar:

 • ljusröd, kall hud
 • mycket låg energi

Den stora: om din kroppstemperatur är under 95 grader Fahrenheit, sök omedelbart läkare.

https://www.cdc.gov/disasters/winter/staysafe/hypothermia.html

Det är särskilt svårt och viktigt att se till att dina barn mår bra eftersom deras kommunikation kanske inte berättar tillräckligt för dig om hur kallt de är och de inte uppvisar samma symtom. Se till att vara uppmärksam på dem.

Förfrysning

Frostskador är ett problem under minusgrader (~32 Fahrenheit). Hudexponering vid denna temperatur, särskilt i blåsiga förhållanden, är av största vikt, men även täckt hud är inte immun mot frostskador.

Här är symptomen från majoklinik:

 • Till en början kall hud och en stickande känsla
 • Domningar
 • Röd, vit, blåvit eller grågul hud
 • Hård eller vaxartad hud
 • Klumpighet på grund av led- och muskelstelhet
 • Blåsor efter återuppvärmning, i svåra fall