Hur man lurar en rörelsesensorlampa att vara på eller av

I detta säkerhetsfokuserade samhälle erbjuder rörelsesensorljus en extra grad av skydd för din fastighet på natten. I mörker aktiverar de automatiskt de anslutna lamporna så fort någon går in i sensorområdet. Efter en tid slocknar ljuset igen.

Ibland är det dock önskvärt att kunna tända eller släcka lamporna. Och medan vissa sensorer har manuella åsidosättningar som gör att du kan göra just det, är andra fastanslutna för att förbli aktiva om de inte tas bort från din fastighet. Det är därför du kan behöva förlita dig på provisoriska metoder för att få ljuset att förbli på eller av. Men innan du lär dig hur du gör dessa knep är det viktigt att förstå hur dina rörelsesensorlampor fungerar. Så låt oss komma igång!

Hur fungerar rörelsesensorer?

Det kan komma som en överraskning att de flesta rörelsesensorer faktiskt inte utlöses av rörelse. I själva verket rörelsesensorlampor i bostäder lita på en passiv rörelsesensor som känner av temperaturvariationer. Dessa förändringar inträffar ofta när en person eller ett djur går över det täckta området.

Det finns också aktiva rörelsesensorer, som använder radar- eller LIDAR-teknik för att täcka ett tilldelat område. En störning i radarkontinuiteten kommer att utlösa ett larm eller tända belysningen. En av de vanligaste aktiva sensorerna är fotosensorn. Det fungerar genom att sända ut en ljusstråle som, när den avbryts, utlöser sensorn. Egentligen förhindrar din garageports säkerhetsmekanism dörren från att stängas med hjälp av en liknande fotosensor.

Dessutom förlitar sig fotosensorer på passiva sensorer när de används för att styra armaturer. De använder dem för att stänga av strömkällan under dagsljus för att sensorn bara ska fungera på natten och spara energi.

Vad händer när sensorn utlöses?

När en rörelsesensor upptäcker rörelse beror vad som händer härnäst på din specifika inställning. Till att börja med kan den slå på den primära armaturen. Eller det kan också tända andra sekundära lampor, som verandalampor, uteplatslampor och lampor inuti ditt hus eller garage.

Andra husägare gillar att installera ljudlarm för att varna dem för oönskade gäster. Dessa består av summer, elektroniska ljudeffekter, sirener eller klockor. I vissa fall använder människor mänskliga röstinspelningar för att avvärja människor som kommer på deras egendom.

Vissa komplexa rörelsesensorsystem kan också skicka textvarningar eller ringa telefonsamtal till lokala brottsbekämpande myndigheter. Med andra ord, mängden reaktioner som en utlöst sensor kan ha är obegränsad, med dussintals praktiska och användbara sätt att varna dig om potentiella inkräktare.

Se även  Enkelt sätt att ta bort repor från härdat glas

Varför vill du att rörelsesensorlampan ska vara på eller av?

Nu när du vet hur rörelsesensorer fungerar kan du fråga dig – varför skulle jag vilja att lamporna ska vara på eller av permanent? Det finns dock ett par situationer där det kan vara det bättre alternativet.

Till exempel är rörelsesensorlampor bra för att täcka trädgården eller bakgården. Men ibland vill du ha dina lampor tända under natten även om det inte finns någon rörelse närvarande. Det gäller särskilt om du gillar att ha nattliga grillfester eller bara vill lura folk att tro att någon är hemma även när du är långt borta.

Detsamma gäller för inomhusbruk, eftersom vissa människor ständigt vill ge ljus i sitt arbetsrum eller trappa. Faktum är att om du skulle vilja läsa under natten i ett rum med en rörelsesensor, kan vända blad kontinuerligt slå på och av lamporna beroende på sensorns känslighet. Därför behöver du ett sätt att hålla dina lampor släckta eller tända när som helst.

Att hålla din rörelsesensor tänd

Först måste du förstå att följande metoder endast bör användas på dina egna sensorer. Så du ska inte gå runt och bråka med din grannes rörelsesensorlampor, inte ens som ett skämt. Dessutom, medan de flesta sensorer använder samma principer, är vissa avancerade produkter svårare att lura. Som ett resultat kan du behöva kontakta din tillverkare om någon av dessa metoder inte fungerar.

Utan vidare, låt oss se hur du kan hålla dina rörelsesensorlampor tända hela tiden.

Sensoröverstyrning

Med de flesta standardljussystem för rörelsesensorer förblir lamporna tända i mellan 2 och 20 minuter när de utlöses. Om du vill att ljuset ska vara på långt utöver den förinställda varaktigheten måste du åsidosätta sensorn. Även om vissa rörelsesensorer fungerar annorlunda, är åsidosättningsproceduren nästan alltid densamma. För att göra det måste du vända omkopplaren två gånger i snabb följd. Det kommer att ta systemet ur sin slinga och hålla lamporna tända tills du vrider omkopplaren igen.

Om du vill återställa systemet till dess vanliga beteende, slå bara på strömbrytaren. Om du gör det tänds lampan under den inställda varaktigheten och stänger sedan av den för att återställa systemet.

Aluminiumfolie

Aluminiumfolie är inte bara bra för matlagning utan den kan också användas för att hålla din rörelsesensor tänd. Börja med att ta en bit folie och skapa en liten ficka i mitten. Linda sedan in sensorn med folien. Beroende på vilken typ av sensor du har, bör den reflektera sin egen värmesignatur och stanna permanent. Det här är ett bra sätt att avvärja potentiella inbrottstjuvar när du inte är hemma.

Se även  Hur man lossar en tät bult utan verktyg

Glow-in-the-Dark bollar

Ljuset från glöd-i-mörkret bollar kan få din rörelsesensor att tro att det finns en person i närheten. Allt du behöver göra är att placera bollen nära din sensor. Det borde hindra den från att släcka lamporna. Den här metoden är inte bara effektiv, utan den är också billig, eftersom de flesta glödande bollar kostar mindre än $10.

Sked

Även om det kan låta roligt, kan du faktiskt använda en sked för att lura din sensor och hålla lamporna tända permanent. Det beror på att skedar är reflekterande, så att placera en framför sensorn bör reflektera ljuset som sänds ut från den.

Förbi kretsen

Säkringsboxen ansvarar för all el som går in och ut ur ditt hem. Som ett resultat bör den också innehålla kablar anslutna till din rörelsesensor. Om du vill ha ljuset på, hitta bara den tråden och klipp av den. På så sätt kan du ge permanent ljus i ett specifikt område i ditt hem. Den här metoden är dock riskabel och bör endast användas om du aldrig vill stänga av din sensorlampa igen i framtiden.

CD-spindlar

I likhet med en sked har CD-skivor reflekterande egenskaper som kan lura din rörelsesensor. Genom att placera ett par CD-skivor på en spindel och sedan lämna den framför din sensor, skapar du en glödande boll som ser ut som om folk går fram och tillbaka. Denna lågkostnadsmetod är bra för konsumentklassade sensorer men fungerar sällan med dyrare produkter.

Säkerhetsljus

Säkerhetsljus är ett bra sätt att hålla dina utomhusrörelsesensorer aktiva hela tiden. Genom att installera en ovanför eller nära sensorn kommer du att få den att tro att någon är utanför och håller lamporna tända. Detta är en användbar metod för dem som lämnar bakdörren öppen på natten.

Fjärrstyrd leksak

Sist men inte minst har vissa personer rekommenderat att man använder en fjärrstyrd leksak, som en bil eller ett falskt husdjur, för att lura sin rörelsesensor när man är borta. Även om den här metoden kan fungera, särskilt om du kan hitta en programmerbar RC-leksak som har en patrullinställning är det viktigt att komma ihåg att dessa leksaker har en kort kommandoräckvidd. Så du måste vara i närheten för att aktivera RC-leksaken och flytta runt den några gånger varannan minut för att lura sensorn.

Se även  Är toalettstolsöverdrag spolbara? Hur man använder dem på rätt sätt

Att hålla din rörelsesensor tänds

När det gäller att hålla din rörelsesensor tänds måste du fokusera på att förhindra att sensorn upptäcker rörelse. Det enklaste sättet att göra det är att stänga av din sensor med den medföljande strömbrytaren. Men om den inte har en, måste du lita på en av dessa metoder:

Känslighetsjustering

Rörelsesensorlampor är ofta utrustade med en känslighetsinställning. Detta bör uttryckas som ett intervall, vilket orsakar lite förvirring. För att uttrycka det enkelt tror folk att sensorn vid sin högsta inställning kommer att upptäcka rörelse som sker längre bort.

I verkligheten har en rörelsesensor inte begreppet avstånd. Den känner bara till värme och ljus. Så när du ställer in den på det största omfånget justerar du faktiskt dess känslighet till ett av dessa element. Som ett resultat, när den är inställd på max, kommer allt att trigga systemet. Det inkluderar fåglar, små djur och till och med värmeböljorna som stiger upp från trottoaren under varma sommarnätter.

Däremot, när den ställs in på ett minimum, kommer nästan ingenting att trigga systemet. Därför, om du vill att din rörelsesensorlampa ska vara avstängd permanent, måste du justera känslighetsområdet. Kom bara ihåg att urtavlan ofta är precis bredvid ljuset, så du kanske måste klättra upp på en stege för att nå den.

Tejp

Om din sensor inte har en känslighetsinställning, är det enda sättet att förhindra att ljuset tänds genom att placera lite tejp på sensorn. Sedan kan du bara ta bort den när du vill att sensorn ska fungera som den ska. Ändå måste du använda elektrisk tejp, eftersom vanliga alternativ fortfarande kan låta infraröda ljus passera igenom.

För att summera

Rörelsesensorlampor är extremt användbara, varför de är så populära bland husägare och företag. Det finns dock många situationer när du vill att lamporna ska vara tända eller släckta oavsett rörelse. Men oroa dig inte, det finns flera metoder du kan använda. Sådana metoder inkluderar aluminiumfolie, säkerhetslampor eller till och med tejp. Och kom ihåg att du alltid kan ringa din tillverkare och be om hjälp om ingen av dessa metoder fungerar.

Lämna en kommentar