Hur man lagrar el från en generator för din stuga

Att använda en generator för att driva din stuga kan vara väldigt enkelt och kostnadseffektivt.

Men att behöva slå på generatorn när du vill ha ström är irriterande. Och att behöva köra den konstant medan du är i stugan kan bli kostsamt och tar bort lugnet med att vara i naturen. Lösningen på detta problem är enkel. Genom att använda ett batterisystem tillsammans med en generator kan du lagra all kraft du behöver för att köra din generator bara några timmar per dag. Låt mig visa dig hur detta kan fungera.

Generator-batterisystemet

Om du bara har en generator måste du ha den igång när du vill ha ström. Om du kör ljus och ett kylskåp, kan det betyda konstant medan du är i kabinen. Men även tysta generatorer har tillräckligt med brum att de inte är roliga att ha igång medan du vill njuta av utomhus. De är dock inte så illa när du är inne i kabinen. Det är därför generator-batterisystemet är så bra.

Genom att inkludera batterier i ditt elsystem kan du köra din generator bara några timmar per dag och lagra all kraft du behöver för konstant användning under hela din stugvistelse.

Generatorer kan bara öka och minska sin bränsleförbrukning i viss utsträckning, vilket innebär att när du har lägre strömbehov, använder din generator mer bränsle än vad den behöver för den mängd el som den genererar. Genom att inkludera batterier kan du minska din bränsleförbrukning genom att lagra överskottselen som din generator producerar.

Om du använder en generator för att driva din stuga och du har regelbundna eller konsekventa elbehov medan du är där, är det verkligen rätt väg att lägga till ett smetsystem.

Så låt oss prata om hur mycket batterilagring du behöver.

Ta reda på hur mycket kraft du behöver varje dag

För att veta hur mycket lagring du ska få måste du veta hur mycket du kommer att använda per dag. Det mest exakta sättet att göra det skulle vara att summera den genomsnittliga användningen av alla dina apparater och elektriska apparater. Men det kan ta mycket arbete.

  Saker att veta innan du Zipline för första gången

Om du bara vill ha en uppskattning av runt antal kan du använda en stuga eller hus av jämförbar storlek där du kan ta reda på dess strömförbrukning och uppskatta den därifrån.

Till exempel, om ditt hus är 2 000 kvadratfot, har ett fullstort kylskåp, luftkonditionering, ugn, belysning på hela dagen, etc. och det använder 1 200 kWh per månad så har du åtminstone en referensram. Om din stuga är lika stor och har det mesta av ovanstående men ingen luftkonditionering, titta då på din strömförbrukning under de kallaste vintermånaderna när luftkonditioneringen inte går. Det kan vara en bra uppskattning av kraften din hytt kommer att använda.

Om din stuga är ännu mindre och använder ett mindre kylskåp, solcellsbelysning för utomhusbelysning och en propanugn istället för elektrisk så kommer din strömförbrukning att bli ännu lägre.

Så återigen, det mest exakta sättet att bestämma ditt energibehov är att lägga ihop användningen för alla dina elektriska apparater och enheter. För några exempel på hur man gör det kan du läsa om det i min artikel om dimensionering av solenergi.

För den här artikelns skull kommer vi att anta en användning på 500 kWh per månad, vilket är en ganska genomsnittlig till hög användning för en stuga om den inte har någon central luftkonditionering. Det ger oss en dygnstakt på knappt 17 kWh.

Tänk på att du förmodligen inte kommer att vara vid din stuga varje dag i de flesta fall så du kommer faktiskt inte att använda 500 kWh ström. Detta nummer är för jämförelseändamål. Om ditt hus använder 900 kWh och din stuga använder lite över hälften så mycket, så är 500 kWh en bra siffra att använda för att bestämma din dagliga användning. Det är det dagliga användningsnumret som vi vill ha.

Hur högt och distraherande är din generator

Skaffar du en riktigt tyst generator så kan du nog nöja dig med ett mindre batteri. Detta beror på att du inte har något emot att köra din generator i fler timmar under dagen.

  Paradiset väntar på Sebastian Inlet State Park – Melbourne Beach, FL

Om din generator stör dig för att den stör friden och lugnet utomhus, då vill du att den ska gå så lite som möjligt.

När du förbrukar el kommer lagringen i dina batterier att minska. Det är så batterier fungerar. Så ju mindre ofta du vill köra din generator, desto mer elektricitet behöver du batterierna för att lagra.

Om du får tillräckligt med lagringsutrymme för att driva din stuga i hela 24 timmar (17 kWh i det här exemplet) så kan du komma undan med att köra din generator en gång om dagen hur lång tid det tar att generera de 17 kWh som behövs. Men om dina batterier bara kan lagra 10 kWh, måste du köra din generator minst två gånger om dagen för att ladda batterierna innan de tar slut.

Men kom ihåg att batterilagring inte är billig. Så överväg kompromisserna mellan att köpa mer batterilagring och att behöva köra din generator två eller tre gånger om dagen. Överväg också några sätt att minska bullret från din generator runt din stuga.

Hur mycket kan din generator producera

Detta påverkar egentligen inte mängden batterilagring du behöver. Men det påverkar hur länge din generator kommer att behöva gå för att ladda dina batterier.

Generatorn jag gillar för multi-purpose användning, speciellt i kabinen är Champion 76533. Jag har faktiskt en artikel om denna generator och varför jag gillar den här. Jag ger även några alternativ om du vill ha något med fjärrstart, eller något tystare.

Denna generator har till exempel en effekt på 3800 watt. Om jag har 17 kWh lagring tar det mig (17 000 wattimmar dividerat med 3 800 watt) cirka 4 1/2 timme per dag att ladda mitt batterisystem. Om jag väljer det större alternativet på 7 000 Watt för min generator, så tar det mig bara 2 1/2 timme per dag.

Genom att ha ett smetsystem som är tillräckligt stort för att köra en generator en gång om dagen, kan jag bara slå på generatorn innan jag går in för att äta middag och låta den gå under de kommande timmarna medan jag är inne och inte kan höra den. Sedan kan jag gå ut igen några timmar senare och stänga av den.

  Varför har vandrare stignamn?

Om du går med mindre lagringsutrymme, kommer du att spara pengar men du måste göra det oftare.

Installera lämpligt batterisystem

Så nu när du vet hur mycket lagring du behöver eller vill ha, måste du ta reda på det bästa alternativet.

Det finns massor av alternativ när det kommer till batterier, och det finns några saker du måste tänka på när du tittar på dina alternativ.

Urladdningsdjup. Det här är mängden lagringsutrymme i batteriet som du faktiskt kan använda. Tro det eller ej, en 10 kWh smet kan faktiskt inte alltid ge dig 10 kWh. En del av en 90% DoD vilket innebär att du bara kan använda 9 kWh innan du ska ladda om. Vissa batterier, som Tesla Powerwall som jag är peppad på att prova, har en DoD på 100%. Vissa andra typer gör det inte.

Effektivitet tur och retur. Så här effektiva är batterierna. I grund och botten kan ett batteri inte ge ut 100% av vad det tar in. En del energi går förlorad i processen. Om ett batteri har 90 % verkningsgrad kan ett 10 kWh-batteri fortfarande lagra 10 kWh för användning, men det kommer att ta lite över 11 kWh från generatorn för att ladda det hela vägen.

För att hitta rätt inställning för din stuga och för att se till att den är rätt inställd rekommenderar jag att du kontaktar ett lokalt solenergibolag. De vet hur man installerar hembatterier eftersom de används regelbundet i solenergisystem. De kommer att kunna tala om batterialternativen och deras kostnader.

Men om du insisterar på att göra det själv, håll utkik efter framtida innehåll från Cabin Freedom om de olika batterialternativen, var man kan få tag i dem och hur man ställer in dem för användning med en generator eller med solpaneler.