Hur man lagrar Dodgers för Kokanee-fiske

Detta är verkligen helt upp till dig och dina personliga preferenser, men det är inget du behöver tänka över.

Dodgers förvaras vanligtvis i en redskapslåda, men vissa fiskare använder ett fodral fodrat med nät för att tillåta ventilation på grund av oro för instängd fukt. Plasthylsor hjälper till att organisera och sortera dodgers.

Här är några vanliga system för att lagra dodgers.

Fiskelåda

Tackellådor är det mest självklara valet för förvaring av alla slags prylar, med så många sätt att personifiera din förvaring, och många sorters redskapslådor att välja mellan! Från din baslåda med handtag till dina större, snyggare modeller med hyllplan som fälls ut när lådan öppnas, här finns ett tillval och ett system för varje fiskare.

Tackle ”lådor” finns faktiskt i flera olika former och material. Det finns de hårda lådorna som nämndes tidigare (som det finns många varianter av), och så finns det redskapslådor som egentligen är påsar.

Fiskelåda”

Fördelar

Fördelarna med att äga en redskapslåda är många. De är gjorda av hårdplast, som tål sol och vatten bra, och kan göras för att vara vattentäta, vilket befriar ditt sinne från alla bekymmer du har om att hålla din box borta från vatten. Vilket skulle vara svårt att göra som fiskare. När de blir blöta eller smutsiga är de mycket lätta att rengöra och torkar snabbt. De är mycket strukturerade och innehållet är lätt att komma åt.

Nackdelar

Tackellådor är i allmänhet tyngre än andra alternativ, helt enkelt som en konsekvens av materialet de är gjorda av. De kräver också en hand för att bära dem, vilket begränsar din rörlighet. Eftersom de flesta facken inte har lock, om din redskapslådan välter, är sannolikheten att innehållet i din låda just har spillts och blandas ihop nu mycket hög. Du måste se till att din redskapslåda är hjälpt på en plan yta för att förhindra att den välter.

  5 sätt att sluta medan du rappeller

Vattentätning nämndes tidigare som ett proffs, men det kan också fungera som en nackdel. Om du får fukt instängd i en vattentät låda kommer din utrustning att börja lukta, och den kan skada eller ruttna en del av din utrustning, beroende på vad som förvaras i lådan och hur länge du går innan du öppnar den igen.

Tackla ”påse”

Redskapsväskor är ett mindre utnyttjat alternativ för att lagra fiskeredskap, men är mycket mer mångsidiga, samtidigt som de offra några av de ”personlighetsdrag” som kommer med en redskapslåda.

Fördelar

Redskapsväskor finns i en mängd olika storlekar, från fanny pack-stil, snitt som liknar ryggsäckar och mått som närmar sig en duffelbag, vilket säkerställer att du har den väska som är rätt för dig och dina fiskeförvaringsbehov.

De kommer vanligtvis med remmar och handtag, vilket gör att du antingen kan bära den som en redskapslåda eller kasta den över axeln och frigöra en av dina händer. Vanligtvis gjorda av polyester och mesh, är de vattentåliga och torkar snabbt när de är våta. De erbjuder också mer mångsidighet när det kommer till förvaring, med fickor som kan hålla föremål som mobiltelefoner, kameror, knivar och vattenflaskor, som kan passa i en genomsnittlig redskapslåda, men är den typ av saker som vanligtvis bara stoppas in. där du får plats med den.

Tackelpåsar behöver inte förvaras på en plan yta för att de inte ska ramla, eftersom de formar sig lite till marken du ställer dem på. De kan ställas på en hylla för förvaring eller hängas på väggen. Om du vill ha lite mer flexibilitet än vad en redskapslåda har att erbjuda, är en redskapsväska rätt väg att gå.

  Ska jag springa utan strumpor?
Nackdelar

Som jag nämnde tidigare är de inte vattentäta, bara vattentäta. Tappa inte det här i vattnet, för om du gör det måste du så småningom ta lite tid att torka och lufta ut det.

Även om flexibilitet kan vara en välsignelse, kan det också vara lite av en förbannelse. Det brukar finnas mer övergripande utrymme i en redskapsväska, men ofta är innehållet inte riktigt lika tillgängligt som det är i en redskapslåda.

Mesh fodral

Många fiskare kommer att förvara sina dodgers i ett nätfodral, speciellt för deras dodgers, och hålla dem sorterade och åtskilda från deras andra redskap. Se inte på det här som en ersättning för din redskapslåda, utan något extra som du kommer att ha.

Fördelar

Det mest uppenbara proffset för detta lagringsläge är att veta exakt var dina dodgers är, och om ditt minne är medelmåttigt till anständigt kan du använda det för att underhålla ett system, sortera dina dodgers efter färg, effektivitet och valfritt antal andra sorteringsmetoder .

Eftersom fickorna är gjorda av nät, kommer dodgers att ha mer ventilation än många andra alternativ, hålla dem fräscha och förhindra skador som kan uppstå från långvarig exponering för instängd fukt.

Nackdelar

Även om mesh kommer med sina egna fördelar, har det också nackdelar. Mesh kommer inte att hålla lika länge som andra material, och om du ständigt sätter in dodgers och tar ut dodgers, kommer du att ge ett antal möjligheter att slita ner materialet. Eftersom detta också kommer att vara i sitt eget fall är det också något extra du måste hålla reda på.

Plasthylsa

Plasthylsor är det ultimata sättet att hålla dina dodgers sorterade på det sätt du tycker passar. Vanligtvis förvaras i en pärm (liknar en samling kortsamlingar), detta lagringssätt ger dig den ultimata formen av synlighet. Om du någonsin har velat se ut som en Pokémon-kortsamlare som fiskar, är det här alternativet för dig.

  Hur snabbt är en Zip Line-resa?
Fördelar

Detta är ett av de mest, om inte det mest effektiva sättet att lagra dina dodgers om sikten är viktigast för dig. Med otaliga sätt att sortera dem, det enkla tillägget av en indexsida om du är orolig för att du ska glömma din metod och andra anpassningsalternativ, är detta ett roligt och billigt sätt att lagra dina dodgers. För att inte tala om, eftersom allt kommer att vara av plast, finns det inget som verkligen skulle skadas av exponering för vatten.

Nackdelar

Denna metod skulle egentligen bara vara värt det om du ägde många dodgers. Möjligen ett obscent antal dodgers. Du kan också stöta på problem med att hålla dodgers i sina plasthylsor. Om du inte på något sätt kunde försegla varje enskild plastslits, kan dodgers falla ut av sig själva, och om inte själva pärmen zippade eller hade möjlighet att förseglas, kan du löpa risken att förlora dodgers när du inte var uppmärksam.

Min inställning

Jag har redskapslåda för att förvara större delen av min utrustning, och en liten redskapsväska för att förvara de viktigare eller dyrare beten, dodgers eller andra viktiga fiskeartiklar jag äger.

Att ha båda gör det möjligt för mig att överföra de saker jag behöver från min redskapslåda till min väska om jag ska gå runt och behöver mina händer fria, samtidigt som jag också kan ha säkerheten hos en hård, låst redskapslåda att förvara saker i när jag inte fiskar.

Som nämndes i början är det verkligen upp till fiskaren och din personliga preferens.