Hur man lagar bacon i en brödrost (4 enkla steg)

Det finns helt enkelt ingen ersättning för bacon, men det kan vara krångligt att tillaga det på spishällen. Du måste titta på pannan hela tiden, och det lämnar vanligtvis ett lager av baconfett över hela ditt kök. Hett fett kan också dyka upp oväntat och bränna dig. Så låt oss prata om hur man lagar bacon i en brödrost

Ta en ugnssäker form som passar i din brödrost och lägg ut baconet i ett enda lager utan överlappning. Vänd din brödrost till 400 grader Fahrenheit och lägg i baconet utan att låta ugnen förvärmas. Nu är det bara att koka ditt bacon till önskad knaprighet och njuta!

Du kanske har hört rekommendationer om att tillaga bacon i ugnen, vilket fungerar perfekt för att tillaga mycket bacon på en gång, men tänk om du bara vill ha några få bitar? Tja, i dessa situationer kan du alltid använda din brödrost!

Nedan finns fyra enkla steg för att tillaga bacon i en brödrost, och varför det kan vara bättre att gå till brödrostsvägen än den traditionella spishällsmetoden.

Hur man lagar bacon i en brödrost

Att följa denna metod bör ge dig perfekt bacon från brödrost varje gång:

1. Välj en ugnssäker maträtt

De flesta brödrostugnar kommer med bakplåtar att använda, men du kan använda vilken ugnssäker mat som helst du har som passar in i din brödrost.

Du kan använda en non-stick liner för att göra städningen enklare om du vill (se tipsen nedan). Se till att din panna har tillräckligt höga kanter för att fett inte ska droppa från sidorna.

2. Lägg ut baconet i ett lager

Låt inte några bitar överlappa varandra. Du kan behöva skära baconet så att det passar, beroende på pannans storlek.

Detta gör att bitarna kokas jämnt och kanterna blir snygga och krispiga.

3. Ställ in brödrostsugnen på 400 grader Fahrenheit

Du behöver inte förvärma brödrostugnen, släng bara in pannan så fort du slår på den… Okej, kasta den inte, placera den försiktigt.

Grädda baconet till önskad knaprighetsgrad. För de flesta ugnar bör det ta cirka 8-15 minuter.

4. Töm dina baconskivor

Ta slutligen dina baconskivor ur pannan och lägg dem på en tallrik som har en pappershandduk på. Detta kommer att få bort allt överflödigt fett från bitarna innan du äter dem.

Se även  Hur man hänger en gobeläng i ett tak

Den här metoden att tillaga bacon är enkel, praktisk och mindre rörig än att steka det i en stekpanna. Du bör få fantastiska resultat bara genom att följa dessa steg, men för expert-nivå bacon matlagning, kolla in tipsen nedan.

Tillagningstips för bacon (för brödrostugnar)

  1. För enklare städning, kanske du vill fodra din bakplåt med en bakmatta av silikon, non-stick aluminiumfolieeller bakplåtspapper. Jag har en av de där bakmattorna i silikon och jag använder den till ALLT. Det gör städningen så mycket trevligare.
  2. A brödrostsugns bakställ låter fett droppa av i pannan nedan, så det kommer att resultera i bacon som är lite mindre fet än när det tillagas direkt på pannan.
  3. Se noga under de sista minuterna av tillagningen, särskilt om det är första gången du lagar bacon i din brödrost. Tiderna kan variera beroende på ugn och baconets tjocklek.
  4. De flesta recept rekommenderar en 400-graders ugn, men det fungerar även vid högre och lägre temperaturer (inom rimliga gränser). Justera bara din tillagningstid därefter, om det behövs.
  5. Om du vill frysa in en stor sats kokt bacon, använd din vanliga ugn och ta ut den bara ett par minuter innan den är klar. När du är redo att använda ditt frysta bacon, ge det några minuter i en brödrost med samma metod. Lite förberedelser kommer att ge dig ännu snabbare tillgång till bacon för framtida måltider.
  6. Du kan spara baconfettet kvar i pannan för att använda för matlagning. Häll den i en burk (använd ett kaffefilter för att fånga upp fasta ämnen om du föredrar det) och förvara den i kylen eller frysen. Det ger bra smak till en mängd olika recept.

Varför ska du tillaga bacon i en brödrost?

Att använda brödrost för att tillaga bacon är en utmärkt tillagningsmetod, men varför använda den över den traditionella spishällen eller ugnen? Nedan följer tre huvudsakliga skäl till varför det är värt att använda:

1. Bacon tillagat i en brödrostsugn tillagas bättre

Bacon som tillagas i ugn kommer att tillagas plattare och jämnare än bacon som tillagas på en spishäll. Platt bacon är idealiskt att använda i smörgåsar eller andra recept där du vill stapla det med andra ingredienser.

Vissa kockar rekommenderar till och med att tillaga bacon pressat mellan två bakplåtar för ett plattare resultat, men vi fann att den öppna pannan i brödrostsugnen gav oss bra resultat för smörgåsar.

Se även  Hur många babymorötter motsvarar 1 morot? (Besvarade)

Med hjälp av en brödrost kan du också undvika den ojämna tillagningen som ofta uppstår med stekpannor. Ojämn tillagning kan inträffa eftersom delar av köttet som är i kontakt med pannan kommer att tillagas snabbare, till och med så att de bränns, medan områden som inte rör vid pannan eller fettet kommer att tillagas mycket långsammare.

I en panna tenderar de feta områdena av bacon att krypa ihop och bort från värmen, vilket gör det svårt att få ett jämnt resultat. I en brödrost är temperaturen jämn runt hela baconet. Du kommer att få mindre curling och behöver inte oroa dig för att vissa delar av baconet kokar mindre snabbt än andra delar.

2. Bacon som tillagas i en brödrostsugn är lättare att rengöra

Vanligtvis, efter att du har tillagat en panna full med bacon på spishällen, måste du kämpa med att rengöra en fet stekpanna. Även om du tappar fettet för att använda för matlagning, finns det vanligtvis en bra mängd kvar som täcker pannan, och det är en huvudvärk att städa upp.

Du kan inte hälla det i avloppet eller slänga det i soporna när fettet fortfarande är varmt. Fettstänk kan komma över hela ditt sortiment, golv och till och med på din hud och kläder. Det är en del av anledningen till att lukten sitter kvar så länge efter tillagningen.

Ugnstillagning undviker detta problem eftersom du minskar mängden fettstänk (vanligtvis stänker det inte alls eftersom det värms upp gradvis), och det är lätt att samla upp fettet i din bakpanna.

Om du vill ha den mest ansträngda rengöringen, tillaga ditt bacon på aluminiumfolie eller bakplåtspapper. Se till att fodret helt täcker sidorna av din panna.

När baconfettet är tillräckligt kallt kan du helt enkelt slänga fodret, fettet och allt. Din kastrull kommer förmodligen att vara helt ren, även om det fortfarande rekommenderas att diska den snabbt tillsammans med resten av disken.

3. Bacon som tillagas i en brödrostsugn är enklare överlag

Det finns flera övertygande skäl till att du skulle välja att tillaga bacon i en brödrost över en stekpanna. Först och främst, du behöver inte övervaka bacon när det tillagas i ugnen—och det gäller både en konventionell ugn och en brödrost.

Se även  Kan du fläcka träspackel?

Att laga bacon i en stekpanna kräver att man tittar för att se till att det inte bränns och vänds minst en gång. Men efter dig skjut in din baconbricka i brödrosten, du kan ställa in en timer och inte oroa dig för det på flera minuter. Du kan använda den tiden till att förbereda resten av din måltid eller koppla av.

Dessutom, om du lagar flera andra rätter samtidigt, frigör en brännare eller din ugn för annan användning genom att använda brödrostugnen. Att göra bacon i en brödrost är ett effektivt sätt att göra flera saker när du lagar mat.

Brödrostsugn eller konventionell ugn?

Om du är övertygad om att ugnar är nyckeln till att laga perfekt bacon, kanske du undrar vilken fördel en brödrost har jämfört med en vanlig ugn.

Det finns ett par gånger när brödrostugnen definitivt har kanten. Om du bara vill ha några bitar bacon – fyra till sex skulle vara en typisk kapacitet – fungerar en brödrost bäst.

En vanlig ugn kommer uppenbarligen att fungera bäst när du lagar mat för en folkmassa eller vill laga en stor mängd bacon. Konventionella ugnar och brödrostsugnar tar ungefär lika lång tid eftersom ingen av dem behöver förvärmas.

Men om du slår på din vanliga ugn kommer den att värma upp ditt kök mycket mer än vad en brödrost gör. En varm dag är brödrostsugnen ett perfekt val. Båda typerna av ugnar bör ge dig liknande resultat, så det beror bara på dina behov för en viss måltid.

Sammanfattningsvis

Att laga bacon i en brödrost är enklare, renare och överlag bättre än att använda en stekpanna och mer energieffektiv än en fullstor ugn. Den här metoden tar bort det mesta av besvären av baconberedning och resulterar i jämnt tillagat, platt bacon som kan användas i alla recept. Har du inte gjort det än? Ge det ett försök!

Och om du gillar idén att använda en brödrost för att förenkla matlagningen, kanske du också gillar vår artikel om att baka kakor i en brödrost.

Lämna en kommentar