Hur man laddar ett Dirt Bike-batteri

Jag har aldrig behövt ladda batteriet på mina nuvarande cyklar men vi hade en äldre cykel från 80-talet som inte hade det bästa batteriet och som behövde lite extra juice för att komma igång. Batterier kan ibland ta slut över vintern om det har varit superkallt och det kan också hända om du lämnar nyckeln på. Oroa dig inte, så här laddar du ett smutscykelbatteri:

  1. Ta bort sidopanelen för att komma åt ditt batteri.
  2. Använd en smart laddare och anslut den till ditt batteri.
  3. Låt batteriet ladda i 4-6 timmar.

Olika cyklar har sitt batteri på olika ställen. På båda mina cyklar är den på höger sida. Vissa cyklar har det på vänster sida (jag tror att Honda gör det). Du måste skruva loss bultarna i plastsidopanelen för att komma åt batteriet. När panelen är avstängd bör du inte ha några problem med att se batteriet.

Det är nog bäst om du faktiskt tar bort batteriet från cykeln men ibland behöver du inte. Vissa batterier är lätta att ansluta till, men det som är viktigt att komma ihåg är att koppla bort kablarna innan du ansluter den. Om du inte gör det kan du ha några större problem.

När du har tillgång till batteriet kommer du att vilja använda en smart laddare för att ansluta till batteripolen. Jag gillar att använda en smart laddare eftersom du inte behöver oroa dig för att koppla ur eller överladda batteriet. Med en vanlig laddare måste du ställa in en timer och koppla bort dem manuellt för att undvika överladdning. Du behöver inte oroa dig för något av det med en smart.

  Försvagar knutar fiskelinan?

Med en smart laddare kan du låta den vara på så länge du vill men den bör vara fulladdad inom 4-6 timmar. Se till att ladda den långsamt också. Om du laddar den för snabbt kan den inte hålla en laddning så länge eller så kan det faktiskt skada batteriet.

https://www.youtube.com/watch?v=McIgfZiC4gY

Vilken är den bästa Dirt Bike-batteriladdaren?

Om din cykel inte har en kickstart kommer du definitivt att vilja skaffa någon sorts laddare. Det finns ett gäng olika där ute men jag rekommenderar starkt att skaffa en smart laddare. Den jag har är Ctek smart laddare. Klicka för att se det på Amazon.

Det är lite på den dyra sidan men det är mycket bättre än din vanliga laddare. Den är superlätt att använda, laddar mina batterier perfekt och den kommer med alla anslutningar du behöver. Den kommer med en klämliknande ände som gör det mycket enklare än några av de andra.

Jag brukade använda din standardladdare och det var alltid krångligt att behöva ställa in en timer och behöva koppla bort laddaren. Ibland ville jag ladda den över natten och var tvungen att vakna några timmar senare. Med den smarta laddaren kan jag göra det utan problem eftersom den stänger av sig själv när den är fulladdad.

Du kan även få en förlängning till laddaren som fästs på ditt batteri för enkel laddning. Du behöver inte ta bort batteriet på detta sätt och du kan bara koppla upp det och vara på väg inom några sekunder. Här är Ctek-förlängning på Amazon.

  Hur man fiskar löjrom till lax eller öring

Hur laddar en Dirt Bike sitt batteri?

Batteriet används främst för att starta smutscykeln. Batteriet laddas av en generator som drivs av motorn. Så länge motorn är igång kommer det att strömma juice genom batteriet och det är så det förblir laddat. Jag är inte en vetenskapsman så jag tänker inte försöka förklara detaljerna i det men om du vill lära dig mer kan du kolla in det här.

Hur lång tid tar det att ladda ett Dirt Bike-batteri?

Det tar mellan 4-6 timmar att ladda mitt smutscykelbatteri helt. Du kan få det gjort snabbare men det är mycket bättre att långsamt ladda det. Om du laddar det för snabbt kommer det antingen att skada batteriet eller inte hålla laddningen lika länge. Om du laddar ditt batteri med 0,8 ampere bör du få ut den bästa prestandan av det och det bör göras inom 4-6 timmar.

Kan du använda en bilbatteriladdare för en Dirt Bike?

I de flesta fall skulle svaret vara ja, men du måste vara försiktig. Vissa äldre cyklar har 6v batterier och bilar använder 12v. Om du använder en 12v-laddare på ett 6v-batteri blir resultatet inte bra. Det är det första att vara medveten om. De flesta nya cyklar använder dock 12V-batterier och i det här fallet kan du använda ett bilbatteri. Dessutom kan vissa av de smarta laddarna där ute växlas mellan 6v och 12v.

En vanlig billaddare kommer att lägga ut för mycket ström för ett cykelbatteri så att du inte vill lämna det på särskilt länge (1-2 timmar kanske). Om du använder en smart laddare kan du ladda den med låg effekt och du behöver inte oroa dig för att överladda den.

  Kan fiskar se flätad lina? (Och den bästa färgen att använda)

Hur stoppar du ditt batteri från att dö under vintern?

Om du har en superkall vinter och inte använder din smutscykel finns det en god chans att ditt batteri dör. Batterier gillar inte kallt väder och om du lämnar ett batteri tomt för länge blir det faktiskt riktigt svårt att få det till liv igen. Det kan fortfarande fungera men det håller inte en laddning länge.

Det bästa du kan göra är att ta ut ditt batteri ur din cykel och fästa det på din Ctek-laddare över vintern. Du kan bokstavligen ha den inkopplad i månader och den skadar inte batteriet. När batteriet närmar sig fulladdat kommer det att minska strömmen och stängas av när det är fulladdat.

Låt mig veta dina tankar och eventuella frågor du har. Gillar du den här artikeln? Ge den gärna en del!

Letar du efter ny utrustning för smutscykel? Klicka här för att kolla in vår rekommenderade redskapssida för att se de saker vi faktiskt använder och det billigaste stället att få tag på.