Hur man kontrollerar motortimmar på en basbåt

En av de saker som du vill vara säker på när du skaffar en begagnad basbåt är att motorn inte har alltför många timmar på sig så att du kan vara säker på att du kommer att få en bra affär för dina pengar.

I den här artikeln kommer vi att prata om hur du kan vara säker på att båten du köper inte har för många mil och att du står kvar med en båt som kommer att tona ut innan du ens får chans att verkligen njuta av det.

Fortsätt läsa så att du kan vara säker på att du gör vad du kan för att se till att din motor är bra.

Varför ska jag kontrollera öppettiderna?

Att kontrollera timmarna är något som du bör göra eftersom du inte vill gå in på ett köp och inse att din motor inte är i nivå. Det är något som definitivt är superviktigt.

När det kommer till timmarna på en båt är det också viktigt att du förstår att det kan vara mindre än 200 timmar på båten, men om de inte har gett den regelbundet underhåll så är det något du behöver oroa dig för. Sättet som människor tar hand om sin båt är en indikator på hur de har tagit hand om motorn, så det är något att tänka på också.

Leta efter en installerad timmätare

Många båtar har en timmätare som är ovanför motorn, eller så är den någonstans runt båtens styrområde. Med detta kan du titta på siffrorna och se hur många timmar som motorn har använts.

Om det inte finns en timmätare installerad är det viktigt att du har en installerad av en marinmekaniker, och även att du kan få en timreferens från den tidigare ägaren.

Var noga med att fråga och se om mätaren någon gång kopplades bort vid någon tidpunkt, om det har hänt, kommer avläsningen på mätaren inte att vara korrekt – precis som om de installerade mätaren efter att båten köptes.

  Vilken Pound Test Line är bäst för basfiske?

Vad som än händer och vad du än gör när det gäller mätaren, var säker på att du alltid går till en marinmekaniker. De kommer att vara de som verkligen vet hur din båt fungerar och vad du ska göra för att få den i bästa skick.

Kontakta den tidigare ägaren

Om det finns en timmätare som är installerad är det viktigt att du tar reda på om den följde med båten, eller installerades efter att båten köptes. Detta kan verkligen påverka mätarens avläsning. Vanligtvis kan du kontrollera bruksanvisningen och ta reda på dessa saker för att se om det redan fanns en mätare installerad.

När mätaren installerades efter att båten köptes måste du vara säker på att du kan få information från ägaren om hur många timmar de skulle säga den tidigare ägaren eller de tog ut båten för.

Om de inte är villiga att ge dig den informationen borde det vara ett tydligt tecken på att du inte ska fortsätta med köpet av den här båten och försöka hitta något som kommer att ge dig det du vill ha och behöver i en motor.

Detta är något som är viktigt att göra, att fortsätta jobba med den tidigare ägaren av båten så att man inte behöver försöka klura ut allt på egen hand.

Beräkna en grov uppskattning av timmar

Det du kan göra för att vara säker på att du känner till timmarna är att göra lite matte. Om båten till exempel är 5 år gammal, endast har använts en gång i månaden i fem timmar om dagen, skulle man kunna säga att antalet timmar på motorn skulle vara runt 300.

Om du vill ta reda på hur många mil som är på motorn, skulle du helt enkelt ta antalet timmar på din motor och multiplicera det med 60. Genom att göra det kommer du att kunna veta hur många mil båten har gått. vattnet. Detta kan också vara en fördel när det gäller att hålla motorn uppdaterad och fungerande.

  Flugfiske i regnet: Kan du fortfarande fånga fisk?

Detta är en bra sak att göra, särskilt om ägaren inte var begåvad med en mätare när de köpte båten. Det här är en enkel sak, men det är också viktigt att du vet att du har möjlighet att ta den till en marinmekaniker och de kan koppla in sin maskin och kunna ta reda på timmarna också.

Var inte rädd för att gå och ta dessa tester och att få en mätare installerad. I slutändan är det förmodligen en av de bästa sakerna du kan göra när det gäller din båtmotor.

Var noga med att göra ett kompressionstest

Hitta en marinmekaniker för att köra detta test. Med ett kompressionstest kan du se hur mycket slitage motorn har. Tro inte att det här kommer att ge dig antalet timmar, det kommer bara att kunna berätta om motorn har varit ute längre.

Kompressionstester kan peka på tidiga tecken på skada eller hjälpa dig att upptäcka nödvändiga reparationer. Det bästa rådet skulle vara att göra detta innan du faktiskt lämnar över pengarna till ägaren, bara för att vara säker.

Om ägaren verkar riktigt ivrig att få båten ur händerna och insisterar på att du gör testet efter att du har köpt båten, se till att ta ett steg tillbaka och se vad som verkligen händer. Du kan erbjuda dig att betala för testet också om det är något som de är oroliga för. Men du måste vara säker på att du får mycket för pengarna.

Gör din forskning

Ibland beror det på själva motorn. Oavsett om det är utombordare eller inombordare, samt vilken modell det är. Det är något som kan verka irriterande, men när du gör detta kan du vara mer säker på dina beslut om att köpa en begagnad basbåt.

När du är tillsammans med någon som försöker sälja sin båt, var inte rädd för att ställa frågor som du kanske tycker är dumma. Det här är ett köp som du inte vill få ullen dragen över ögonen med. Det är något som du måste vara förberedd på och förstå vad som händer med båten.

  Wave Runner vs Jet Ski: Vad är skillnaden?

De återförsäljare som vill sälja sin båt ärligt talat kommer inte att belastas med dina frågor, eftersom de vill att du ska vara så nöjd som du tror att du kommer att bli. Så fortsätt att ställa dessa frågor och få den information du behöver – inklusive underhåll och vad som hände med det.

Var säker på ditt köp

Som det har sagts genom hela det här inlägget måste du vara säker på att du är säker på köpet av båten. Det är okej att vara lite tveksam om man är osäker på allt. Du behöver inte köpa den första båten som kommit din väg.

Detta är ett viktigt beslut och du vill vara säker på att du gör rätt, så ta den tid du behöver. Det är okej att skicka vidare båten om du inte mår bra av det. Av allt du köper är ett hus, bil och båt saker som du definitivt borde ta dig tid på.

Med en långsiktig investering som en båt vill du vara säker på att du kommer att få vad du betalat för. Så ta dig tid, gör din research, se till att personen du arbetar med är ärlig och noggrann, fortsätt sedan att gå därifrån.

Snart kommer du att kunna hitta det du har letat efter och ge dig ut på vattnet inte bara med din båt, utan med ett leende, och det är egentligen allt som betyder något i slutändan. Att du är helt nöjd med ditt köp och att du kan ta dig dit du behöver vara.

Gör vad som helst som flyter din båt, men var säker på att din motor kommer att hålla i sig, annars kan du få reda på att du har blivit lurad, och det är aldrig en positiv känsla. Var redo att gå ut med ett leende, inte med frustration.