Hur man klär sig för utomhushockey: En guide från topp till tå

Utomhushockey, eller landhockey, är en av de äldsta sporterna som är kända. Forntida civilisationer, inklusive forntida, Egypten spelade spel med pinnar och bollar (eller annan utrustning) med tanken att göra mål. Även om den allmänna idén om landhockey inte har förändrats alltför mycket, har utrustningen gjort det.

I den här artikeln kommer jag att förklara hur man klär sig för landhockey och hur det kommer att hjälpa dig att spela ett av de äldsta kända spelen.

Landhockey kan framstå som en sport där man kan klä sig i nästan vad som helst. Verkligheten är hur du klär dig för landhockey kan påverka din prestation och kan till och med hjälpa till att undvika skador. Du bör ha en specifik uniformsuppsättning och lite utrustning för att hjälpa dig spela inklusive:

 • Ordentliga kläder
 • Ordentliga skor
 • Skydd

Klä dig bekvämt för sporten

Landhockey kan vara en av de mest livskraftiga och intensiva sporterna. Det är bäst att bära något bekvämt och flexibelt så att du kan spela så kraftfullt och så intensivt du behöver.

Landhockey spelas främst på hösten. Du behöver kläder som både kontrollerar värme och luftfuktighet. Svepande kläder tenderar att fungera, och shorts kommer att göra jobbet under varmare tider.

Vid kall väderlek bör du också ha byxor, gärna sådana som kan tas av ganska lätt för väderomslag eller för att leka enligt uniform.

Även om landhockey är mansdominerat globalt, dominerar kvinnor hockeyplanerna i vissa länder inklusive USA. Ibland bärs kjolar av kvinnor inom landhockey. Ibland bär män dem för sporten. Det finns många skäl att bära en kjol, inklusive tradition, men de kan också hjälpa till med prestanda. Det är mer värmeväxling när man bär kjolar istället för shorts för att hjälpa spelare. Det hjälper också till med att kontrollera fuktigheten runt dina ben.

Det finns mycket debatt om huruvida du ska bära en specifik uniform eller inte. Det är mycket viktigare att vara bekväm än att oroa sig för detaljerna.

Dina skor är mycket mer avgörande

Även om de bästa kläderna att bära bör bestämmas av spelaren, är skorna mer avgörande för hur du klär dig för landhockey. När allt kommer omkring ska dina skor vara det enda förutom bollen och stickan som nuddar marken.

  Gör ATV-fälgar någon skillnad under körningen?

Komfort är viktigt när det kommer till dina skor. Hur de passar kommer att vara viktigt. Du måste vara säker på att du kan springa bekvämt i dem och hjälpa till att undvika blåsor. Komforten spelar dock ingen roll om dina skor inte passar dina behov.

Klossar är bra på en gräsplan. De hjälper till att behålla greppet på fältet och säkerställa snabbhet och smidighet när båda behövs. De kommer också att förhindra halka och fall i mer intensiva eller hala situationer.

Dessa klossar kanske inte fungerar för inomhusbanor eller ens på gräsmattor. Det är avgörande att ha rätt skor för rätt grund. Court skor kommer att ha det grepp som krävs för att greppa en slät yta utan spikar. Torvskor är ungefär som klossar, men med kortare spikar som har bättre prestanda på en konstgräsplan.

Ben- och utslagsskydd skyddar dina ben

Landhockey innebär svängning av starka pinnar och en snabb boll. Om någon av dem slår dig medan du är oskyddad kommer det att göra ont. Däremot kommer både pinnarna och bollen att ligga lågt till marken. Du kanske inte kan skydda allt, men de flesta av dessa träffar kommer att vara under knäna. Det är därför benskydd är avgörande.

Benskydd kommer att skydda ditt underben från de träffar du kommer att ta från landhockey. De är som en sköld för underbenet när byxor inte alltid är livskraftiga.

Benskydd är dock inte de mest bekväma sakerna att bära, speciellt om de rör sig hela tiden. Utslagsskydd förhindrar irritation från benskydd genom att ge ett mjukt lager mellan benskydden på dina ben.

Munskydd för ytterligare skydd

Även om skydd inte är det största problemet med landhockey bör du ändå förutse att det värsta kommer att hända. En pinne kan svängas för högt eller en boll kan få lite för mycket luft.

Ett munskydd skyddar inte bara din mun (som namnet säger), men det kommer att skydda dig från hjärnskakning, särskilt från en kollision.

Om du vill ha ett munskydd som kan optimera ditt hjärnskakningsskydd är det bäst att köpa ett skräddarsytt munskydd med lagom tjocklek istället för över disk.

  De bästa snöglasögonen för under $100

En kopp kan skydda dig ytterligare

Om du är en man som spelar landhockey kan du riskera att få låga slag. En kopp kommer att ge ytterligare skydd som dina byxor eller kuddar kommer att skydda.

Vissa kvinnor kan fortfarande bära dem för extra skydd. Det området är fortfarande känsligt för låga slag, även om det kanske inte är lika känsligt som män.

Handskar är valfria men bra

I landhockey flyger en boll i höga hastigheter och vissa spelare har möjlighet att snabbt fånga och placera en högt flygande boll tillbaka på marken om deras reflexer är tillräckligt snabba. Handsken kommer att behöva lite vaddering för att hjälpa till med detta.

Handsken kan också ge skydd och extra grepp när behovet uppstår.

Målvaktsutrustning kan behövas för ytterligare skydd

Medan varje spelare riskerar att få kontakt i landhockey är ingen lika benägen att drabbas av dessa slag som en målvakt. Deras uppgift är trots allt att komma mellan bollen och målet. Ibland kan en boll som flyger med full kraft ha mer kraft än en större pinne.

En målvakt kommer att behöva en annan lista med utrustning för att klä sig för landhockey, inklusive:

 • En hjälm
 • Halsskydd
 • Dynor
 • Målvaktsgördlar
 • Benskydd.

Hjälmen behöver en balans mellan synlighet och skydd

En landhockeyhjälm har vanligtvis en bur för att skydda ansiktet samtidigt som den skyddar skallen från trubbig kraft. Däremot kan buren lätt göra dig blind för var bollen och några av spelarna är på planen.

Du bör ha en hjälm som inte blockerar ditt perifera seende så att du kan se vad som kommer till dig från sidan. Dessutom bör buren inte vara så tjock att den potentiellt blockerar din syn. Men observera att en tunnare bur kanske inte ger så mycket skydd.

Skydda ditt mest sårbara och vitala område

Halsen är en av de mest sårbara och vitala områdena i din kropp. Den innehåller några av dina mest avgörande blodkärl, luftvägar och matstrupen. Om du är målvakt i landhockey bör ett halsskydd användas. Dessa kommer att vara en dyna som sveper runt din hals.

  Kan du göra en Igloo med pulversnö?

Pads kommer att skydda dig och målet

Målvakter ska bära:

 • Bröstkuddar
 • Benkuddar
 • Armskydd
 • Handskydd.

Dessa kommer alla att skydda dig från skott mot målet. Handskydden kan också vara platta för att hjälpa dig fånga alla högt flygande skott som kommer mot ditt mål.

Benkuddar kan till och med användas för att skydda målet. Du bör dock vara försiktig med hur stora de är. Det krävs vanligtvis att benkuddar inte är större än 12 tum breda, så att du inte har en orättvis skyddsfördel i landhockey.

Slutgiltiga tankar

Landhockey kan vara en förvånansvärt intensiv, kraftfull och ibland till och med våldsam sport. Du måste bära kläder som gör att du kan ta med dig allt ut på planen.

Landhockey är dock inte lika våldsamt som ishockey, du behöver inte mycket för skydd. Det är dock fortfarande bollar som flyger över fältet och pinnar som svingas. Du bör fortfarande bära en del grundläggande skyddsutrustning inklusive:

 • benskydd
 • Kopp
 • Munskydd.

En del annan utrustning inklusive handskar skulle åtminstone vara klokt så att du kan få mer skydd och bättre grepp.

Men om du är en målvakt behöver du en annan uppsättning utrustning helt och hållet. En del av utrustningen kommer att hjälpa dig och ditt lag genom hela spelet, men ännu viktigare, det hjälper dig att ta de flygande bollarna som kommer mot dig under ett intensivt spel.

Relaterat innehåll

Om du är ett fan av landhockey har du säkert märkt att många landhockeyspelare väljer att bära en handske. Även om du ofta kommer att se spelare utan handskar alls, är det mycket mindre ofta som du ser en spelare som bär två, utanför målvakten, förstås. Varför bär de flesta spelare bara en handske?

Landhockeyklubbor är byggda för att hålla för den tuffa sporten de används i. Till skillnad från ishockey är landhockeyklubbor formade på olika sätt och används på fasta ytor som gräs, konstgräs eller till och med fasta ytor inomhus. Så välbyggd som vissa är, kan en landhockeyklubb komma till den grad att den måste bytas ut mot en ny.