Hur man jämnar ut en tältsäng: En enkel guide

Sluttningar i marken kan göra att du svänger och vänder. Hur i hela friden jämnar man ut en tältsäng? Är det ens möjligt?

Du kan jämna ut en tältsäng genom att lägga filtar eller annat material under din luftmadrass. Annars kan du också använda sänghöjare för att jämna ut en spjälsäng. Spjälsängar med justerbara ben gör också ett enkelt sätt att jämna ut ditt sovutrymme.

Dessa tips är bara början på att få en riktigt bekväm nattsömn. Fortsätt så får du lära dig hur du skaffar en jämn campingplats, hur du anpassar dig för sluttande mark och mer.

Att välja en nivå campingplats

Din första försvarslinjen mot en dålig nattsömn är att skaffa en campingplats som är så jämn som möjligt. Detta kanske inte alltid är lätt, men det är värt att försöka lösa problemet innan det börjar. Sikta på en camping med minimal sluttning, få stenar och gott om plats för tält. För att hitta den perfekta platsen, prova följande tips.

Planera framåt

Ju tidigare du börjar planera, desto bättre. Om du inte är bekant med campingen du hoppas att besöka, skadar det aldrig att lära dig mer om den. Ta dig tid att forska i området, inklusive klimatet, djurlivet och landskapet. Ju mer förberedd du är, desto bättre blir din campingupplevelse.

Prata med Rangers

Innan du gör din bokning, prata med en parkvakt om campingen. Om du inte redan är bekant med lägerplatsens layout är det en bra idé att lära dig om det från någon som arbetar där.

De kommer att kunna hjälpa dig med att bestämma den bästa campingen. Ofta har vaktmästarna en uppfattning om vad de flesta av campingplatserna erbjuder. De vet vilka som är närmare badrum, bryggor eller parker. Dessutom kommer de sannolikt att ha mer en uppfattning om vilka webbplatser som är plattare än andra.

Många gånger har jag och min fru gjort detta och letat efter campingplatser. Eftersom vi slår läger i Texas (och för mer information om att slå ut värmen, kolla in vårt inlägg om camping i Texas här.), gör det en enorm skillnad om du kan hitta en campingplats i skuggan–Rangers verkar alltid veta var den bästa lägerplatsen är.

Spana på lägerplatsen

Om du har tid skadar det inte heller ta en titt på campingen själv. I många fall kan du till och med parkera nära entrén och ta en promenad runt slingorna. Se till att notera eventuella campingplatser som ser ut att vara lämpliga att sova på.

Du kanske till och med upptäcker att en parkvakt är villig att ta dig på en snabb rundtur om de inte redan är upptagna. Det här är ytterligare ett tillfälle du kan ta till dig diskutera vad du letar efter med en ranger och få deras perspektiv på att hitta en jämn webbplats.

  Hur många år kan du finansiera en husbil i klass B?

Camping på en sluttning

Det är praktiskt taget oundvikligt när du campar att det blir lite lutning i tältet. Vad kan du göra åt detta?

Om lutningen är svag kan du prova att lägga vinkelrätt mot lutningen så att din kropp och tältsäng är så platt som möjligt. Detta fungerar inte om backen är för brant eftersom du har en tendens att rulla åt sidan.

Om lutningen inte är kraftig är det idealiskt att anpassa dig efter lutningen så att ditt huvud är högre än tårna.

Du kan komma på att du glider långsamt nedåt när du sover, men det är bättre än att ditt ansikte kläms in i sidan av tältet.

Om lutningen är svårdå kan du försöka jämna ut tältet så mycket som möjligt med kläder, ryggsäckar etc. Ett annat alternativ är att samla löv i en hög och använda löven för att jämna ut tältets lutning.

Jämna ut din tältsäng

När marken lutar obekvämt eller på annat sätt ojämn kan du upptäcka att du måste gör justeringar i din säng för att få den bästa sömnen. Hur gör man det? Tja, det beror på vilken typ av säng du använder! För att hjälpa dig att hitta en lösning kommer jag att ta upp de alternativ du har för att få en luftmadrass, liggunderlag eller spjälsäng jämnt.

Komfort är något många av oss förväntar sig att offra när vi är på väg ut i vildmarken, men det betyder inte att du måste hantera att sova dåligt. Att lära fler tips för att hålla dig bekväm när du campar, ta en titt på vår artikel om ämnet här.

Utjämningssängar

Eftersom barnsängar tenderar att vara fastare, kan lutningen på marken de är på vara ganska tydligare än på en luftmadrass. Men de kan också justeras relativt enkelt. Vissa barnsängar är faktiskt gjorda för att hjälpa dig att sova jämnt var du än befinner dig.

Oavsett vilken spjälsäng du har, finns det alternativ som hjälper dig att göra din sömn mer bekväm. Ta en titt på dessa metoder och prova dem under din nästa campingresa!

Prova några sänghöjare

Oavsett om du har ett sovrumsgolv som inte är riktigt jämnt eller behöver göra justeringar i din spjälsäng, är sänghöjare ett bra sätt att göra det. Dessa behändiga verktyg är ofta billiga, tillverkade av lätta material och kan få saker på rätt nivå.

Ovanpå det kan sänghöjare håll avstånd mellan spjälsängens fötter och tältgolvet. Som ett resultat kommer ditt tält att kunna förbli skadefritt.

  Vad är en tältplatta på en campingplats?

Deras enda problem tenderar att vara att stigarna själva är inte alltid de mest justerbara själva. Antingen höjer du spjälsängen hela vägen eller låter den stå på marken. Som sagt, det finns några du enklare kan göra justeringar med, till exempel de som finns tillgängliga från Home-It.

Leta efter barnsängar med justerbara ben

Ett av de enklaste sätten att sova gott på plan mark är att investera i en justerbar spjälsäng. Spjälsängar såsom Chinook 29250 och justerbar Moon Lence låter dig ändra höjden på benen efter behov. Följaktligen kan du byta upp benen till matcha vilken lutning som helst i marken. Slutresultatet blir en bekväm och jämn sömn.

Om du funderar på att byta till en spjälsäng, var försiktig när du handlar! De flesta barnsängar har inte justerbara ben. De kommer att hålla dig från marken, men de kommer inte att kunna åtgärda en lutning lika lätt.

Du kommer också att tycka att det är värt att lära dig hur du använder en ny spjälsäng i ditt tält utan att sluta med hål i golvet i ditt tält. Vår artikel om ämnet kan hjälpa dig att njuta av din spjälsäng och hålla ditt tält i bra form.

Utjämningsluftmadrasser och liggunderlag

För det mesta är luftmadrasser och liggunderlag ganska enkla. Detta kan innebära att de justera inte lika lätt som andra alternativ. Som sagt, vissa kanske säger att de börjar bekvämare än något som en spjälsäng.

Normalt inkluderar justering av dessa sovplatser lägga något under dynan eller madrassen eller gå all out och investera i en ram. Nedan kommer jag att täcka vart och ett av dessa alternativ med lite mer detaljer.

Placera något under madrassen

Ett av de enklaste sätten att få en luftmadrass eller att sova dåligt jämna till är att lägg till något under platsen som lutar nedåt. För detta kan du använda vikta presenningar, filtar eller till och med skumplattor.

Skumplattor är också ett bra sätt att göra din sovsituation lite mer bekväm. För att hämta lite mer tips om hur du hackar din luftmadrass för bästa möjliga komfort, ta en titt på vår artikel om ämnet här.

Det kan ta lite tid för dig att göra alla justeringar som behövs, men den goda nyheten är att det inte är så svårt att åstadkomma. Se bara till att börja med en campingplats som är så jämn som möjligt och arbeta därifrån. Allt detta är lättare när du har ett större tält. Vårt tvåmanstält verkar alltid vara fullpackat med filtar och vattenflaskor och kläder och vad som helst när vi campar, så alla slags utjämningsmaterial kommer också att öka kaoset.

  Bästa neoprenstrumpor för vandring

Prova en ram

Om du är desperat efter att få den mest jämna installationen kan du välja att titta på en ram för campingsäng. Det finns en mängd olika ramar där ute som är utformade för att användas med luftmadrasser. Eftersom luftmadrasser endast är utformade för tillfälligt bruk, är ramarna gjorda av dem ofta mer kompakt och lätt än en vanlig sängram.

Kom dock ihåg att de fortfarande kommer att vara lite mer tunga att packa och sätta upp. Det kommer inte att vara ett bra alternativ om du inte campar precis bredvid din bil, eller bara inte har tillräckligt med utrymme i ditt fordon. Om du kan, ta en titt på alternativen för luftmadrassens sängram i butikerna för att få en uppfattning om storleken och vikten på dem.

Justera dina luftnivåer

Om underlaget inte är för ojämnt är det ibland allt du behöver göra justera luftnivåerna lite i din luftmadrass för att lösa problemet.

Hur, frågar du? Låt mig förklara!

Låt oss anta att ditt huvud är i den högre änden av en sluttning, med fötterna på den nedre änden. Med en fullpumpad luftmadrass ändrar du egentligen inte lutningen mycket. Å andra sidan kan släppa ut en del av luften jämna ut saker. Resten av din kropp kommer att sjunka in något och trycka mer luft mot dina fötter.

Resultatet är en jämn sömn som kanske inte är perfekt i alla situationer, men det fungerar verkligen på ett nafs!

Testa något nytt!

Om du bara är trött på att försöka sova på ojämn mark kan du prova sover inte alls på marken. Att flytta upp till en husbil kan göra det lättare att få bättre sömn. Husbilar, husbilar och liknande byggs ofta med utjämningsverktyg på dem för att hjälpa dig att göra justeringar efter behov.

Det är inte en enkel eller trivial uppgift … medan att sova i ett lutat tält är något du kan komma över, är det inte riktigt acceptabelt för en husbil, så utjämningsprocessen är på något sätt involverad.

Som sagt, alla vill inte ta steget till vad som kan anses vara ett resande hotellrum. I så fall kan du välja att inte sova på marken alls. Hängmattält ger dig en jämn sömn när de är uppsatta på rätt sätt, och du behöver inte hantera luftläckor, stenar under liggunderlaget eller andra störningar.

Oavsett vad problemet kan vara, finns det kreativa campinglösningar som hjälper dig att njuta av upplevelsen så gott du kan.