Hur man inte är olycklig att campa i 40 graders väder

Jag önskar att jag kunde säga att jag alltid varit beredd på kylan när jag campade. Jag brukade leva i ett torrare klimat innan jag flyttade till San Antonio, och jag tyckte att 40 grader inte alls var så illa! Mitt övermod ledde mig till en av de kallaste och eländiga nätter jag någonsin har haft. Så! Du, kära läsare, kommer inte att göra de misstagen, och du kommer att bli varm och rostig istället för kall och frostig.


Är det möjligt att campa i 40 graders väder och inte vara olycklig? Du kan ha en fantastisk tid att campa med 40 graders väder. För att hålla sig varm är det avgörande att fokusera på det följande:

 • Varma kläder (värmeprodukter, mössor, jackor, strumpor)
 • Sovsäck
 • Extra filtar
 • Sovmadrass
 • Tältförberedelse (människor som har hängmatta har mer att göra)

Det krävs lite mer ansträngning för att förbereda, till exempel vilka extra kläder som behövs och hur du förbereder din sovsäck, tält etc. som jag kommer att ta upp i det här inlägget. Det är inte för läskigt! Det låter skrämmande, men med lite kunskap kan du ha det bra när det är lite kallare ute.

Kommer temperaturen att sjunka till 30-talet? Jag har några tips som är specifika för detta temperaturintervall här.

Hur är det att campa i 40 graders väder?

Camping i 40 grader Fahrenheit väder utan rätt kläder kan vara eländigt. Blir det något regn eller blåst så går 40-talet från obehagligt till farligt. Men med rätt klädsel och rätt sängkläder kan camping på 40-talet vara riktigt kul.

Vilka kläder behöver jag?

Jag pratar om vad man specifikt behöver i den här typen av väder, men jag jobbar också på den ultimata campingchecklistan som täcker olika situationer (som om det blir ner till 40 grader). Kolla in den ultimata campingchecklistan här.

 • Termik
 • Långa mysbyxor
 • Skinna
 • Vinterkappa
 • Luvtröja
 • Ullsockor

Termik

Ett klädesplagg som jag inte kan rekommendera tillräckligt är termokläder, även kallade långkalsonger.

Det finns massor av typer av termik, vissa är bara vanlig bomull och andra gjorda av syntetiska material som polyester och spandex. Termer har olika köldklasser och varierar i kvalitet och i värme. De kan vara ganska dyra, och om du inte planerar på extrem camping i minusgrader eller i snön, kan du få bra kvalitet på termik för mindre än $75. Även de billigare märkena klarar sig bra vid 40 graders väder.

Termikerna jag använder köpte jag på Amazon och de har tjänat mig på många kyliga platser. Från kalla blåsiga dagar i Texas, i Kalifornien och till och med på Nya Zeeland! Jag har en lista över klädesplagg som jag gillar och jag har sammanställt den här.

  Använder elitmaratonlöpare gel?

Sammanfattningsvis rekommenderar jag varmt termik som ett sätt att hålla kylan ute. Även om det bara är i 50 graders intervallet, gillar jag att bära termik för att vara bekväm. Utöver det kan de definitivt göra saker för varma.

Långbyxor

Under min katastrofcampingupplevelse som jag anspelar på i introt gjorde jag ett av de mest rookie-misstagen någonsin: jag bar shorts.

Jag borde förklara att jag växte upp i Utah, och folk i Utah är kända för att bära shorts i 0 graders väder. Efter att officiellt testat detta kan jag med auktoritet säga: Super dålig idé.

Bär långbyxor. Jeans är okej, men ju mer jag har campat desto mer har jag ogillat jeans eftersom de är tunga och tar en evighet att torka. Om du bilcampar en enda natt, skulle jag rekommendera träningsbyxor framför jeans för att ge dig lite extra värme.

Jag gjorde misstaget att anta att när jag väl låg i min sovsäck skulle jag klara mig. Såvida du inte har en sovsäck under noll, skulle jag rekommendera att bära din värme och de där träningsbyxorna i sängen också.

Luvtröja

Vissa föredrar att ha en stor vinterjacka på sig när jag campar, men jag har alltid känt mig lite dum i en stor vinterjacka när det inte finns någon snö att se. Det finns gott om mer snygga och varma alternativ, men jag föredrar en stor hoodie framför alla, av ett par anledningar:

Huvtröjor är sköna att sova i

Om det är kallt, då vill du ha alternativen för skikten. Om du bara tar med dig kläder som verkligen är vettiga att bära utanför ditt tält, kanske du inte är lika bekväm när du sover.

Huvtröjor erbjuder extra huvudskydd

Ditt huvud tappar massor av värme när du sover och när du är ute och går. Förutom en hatt kan din hoodie också dras över huvudet för att ge mer skydd.

Skinna

Jag har en fleece-tröja som jag anser vara en av mina mest värdefulla kallvädersprylar. Även om det är kallt ute kan jag bekvämt vistas utomhus under långa stunder. Detta är inte en nödvändighet, men om din kyltolerans inte är superhäpnadsväckande (som jag), och det är något som kan göra dig mer bekväm, skulle jag rekommendera att ta med någon typ av fleece om du har det.

Hatt

Jag tror inte att det här behöver vara för komplicerat.

Men underskatta inte dess betydelse!

En enkel ull/fleece-beenie hjälper dig att hålla dig varm runt campingen och hjälper dig att behålla en del av den värmen som strömmar ut ur din knä medan du sover.

Ullsockor

Precis som allting finns det strumpor, och så finns det dyra strumpor. På den här punkten tror jag återigen att du inte behöver bryta banken, men bra ullstrumpor är en fantastisk investering. De är fantastiska för vandring eftersom de inte gnuggar på samma sätt som bomull gör – men långa mysiga yllestrumpor kan verkligen göra dina fötter glada. Dessutom torkar ullstrumpor snabbare än bomull.

  Var är Power Converter i min husbil

Kom ihåg att dina tår är som små radiatorer som låter den dyrbara värmen komma ut från din kropp. Varma tår = lyckligt liv!

Övrig

Handskar

Det kan diskuteras om du behöver handskar för 40 graders väder. Om det blåser, ta några. Dina fickor kommer att göra ett bra jobb med att hålla dina händer varma, och jag skulle inte säga att de är ett måste.

Sista anmärkningen om kläder: ta med lager av varma kläder. Det är alltid bättre att ha för många lager än inte tillräckligt.

Hur är det med min sovsäck?

Ahh… sovsäcken. Detta kan vara knepigt. Du kan spendera från $50 till $1000 på en sovsäck. Ingen överdrift! Behöver du en $1000 sovsäck för 40 graders väder? Absolut inte.

Vilken sovsäck ska jag köpa?

Om du är en avslappnad husbil vill du förmodligen inte spendera för mycket pengar på en sovsäck. En väska i intervallet $200 kommer förmodligen att passa alla omständigheter du någonsin skulle hamna i. En dyr väska kommer sannolikt att åsidosätta alla behov av att ta med extra sovutrustning. Om du använder en budgetväska (som jag är), måste du ta med extra sängkläder för att göra din campingresa rolig och inte eländig.

Jag använder personligen Teton-serien med sovsäckar, för närvarande. Modellen jag använder är under $100 och annonseras för +5 grader Fahrenheit.

Bottom Line: Du behöver inte rusa och köpa den finaste sovsäcken som finns. Du klarar dig med en billigare väska, bara om du kompletterar. Så, om du har en budget till en sovsäck som ligger mitt på vägen och du campar i 40 graders väderlek, och du vill sova på natten… ta med extra filtar.

Hur många? Jag skulle säga att ta med alla filtar som du inte har något emot att ligga på golvet i ett tält.

En anteckning om sovsäckstemperaturbetyg

Den nominella temperaturen betyder inte att du kommer att trivas vid den temperaturen. Jag skulle lägga till minst 20-25 grader för att matcha närmare hur kallt du faktiskt skulle kunna sova vid, samt göra andra förberedelser, som ett lagom liggunderlag.

Behöver jag ett liggunderlag?

Kort svar: ja

Förutom att lägga till en mycket önskad kudde, är en dyna avgörande för att ge isolering mellan dig och marken. Denna pad behöver inte vara en bokstavlig campingdyna utan kan vara en tjock filt.

  Kan du använda bara en vandringsstav?

Behöver jag göra något speciellt för mitt tält?

För det mesta, nej. Om du sätter upp ditt tält fullt ut så har du gjort det mesta som behövs. Men jag följer inte alltid alla steg, så se till och täck dessa installationssteg:

Vattentät

Vatten är viktigt i nästan alla fall att hålla utanför ditt tält, men det är extra viktigt när det är kallt. Sov inte i blöta kläder, eller ens kläder som är lätt svettiga. Du kan använda en presenning (eller vilket marktyg du föredrar) under ditt tält (eller inuti det, beroende på vad du föredrar) som en fuktbarriär för att hålla vatten ute.

Ventilation

Ditt tält kom med största sannolikhet med linor. Guy-lines är snören som fästs på delar av tältgylfen för att hålla gylfen spänd och förhindra att den rör vid tältet. Dessa sladdar fästs också i tältets ventiler och hjälper till att leda bort regnvatten, men de är också till för att hålla ditt tält ventilerat.

Ventilation är avgörande, särskilt när det är kallt ute (till synes paradoxalt nog), eftersom det förhindrar kondens genom att hjälpa den fuktiga luften i ditt tält att avdunsta (förhindra kondens). Vatten är vad du vill undvika i dina kläder och dina sovtillbehör.

Kort sagt, se till att du inte hoppar över att använda grenlinorna för att få ditt tält att flyga spänt.

Undvik väggarna

Du vill att din kropp ska vara i så lite kontakt med den kalla luften utanför ditt tält. Tältväggarna kommer att suga ut din värme som någon sorts utomjording.

Relaterade frågor

Kan jag hängmatta i 40 graders väder: ja! Men du måste lägga extra förberedelser på det. Dessutom måste du antingen bli mer kreativ om hur du stoppar in fler filtar i din hängmatta, eller så måste du investera i snyggare redskap. Dessutom är det mycket viktigt att kontrollera vind och luftflöde eftersom du inte har samma skydd som du har i ett tält.

Kan jag använda handvärmare för att hjälpa mig att sova bättre? ja, det här är ett bra sätt att hjälpa dig att sova. Vissa människor använder varmvattenflaskor och sover med flaskorna i sin sovsäck.

En not av försiktighet och munterhet. Min pappa, som trodde att han var smart, fick en sten nära elden för att lägga den i sin sovsäck. Stenen var faktiskt väldigt varm… Så varm att den smälte ett hål i min pappas sovsäck!

Det finns faktiskt mer systematiska sätt att använda varma stenar, men generellt är rådet att gräva ner dem under ditt tält. Eftersom du är en bilcampare som vi är detta lite överdrivet och rekommenderas inte för de flesta campingplatser. ?