Hur man hoppar över en jigg med en baitcaster

Att kunna hoppa över bete är en av de mer effektiva sakerna du kan lära dig eftersom det gör att du kan hamna i trånga ställen eller under vissa saker. Det finns ett antal faktorer som spelar in i processen och i det här inlägget kommer jag att prata om hur man hoppar över en jigg med en baitcaster.

Många människor vill bara lära sig att hoppa över bete eftersom det utseende Häftigt men mycket av tiden är det vad du behöver göra för att landa fisk. Det kan ibland vara svårt att få ditt bete nära fisken om de gömmer sig under bryggor eller buskar och hoppa över det hjälper dig att komma i de trånga ställena.

Vi kommer att prata om redskap du måste kunna hoppa över beten, när du borde göra det, och Metod du vill använda. Fortsätt läsa eller titta på videon nedan för alla detaljer om hur du hoppar över en jigg med en baitcaster.

Hur man börjar som nybörjare

Om du aldrig har hoppat över bete tidigare rekommenderar jag starkt att du börjar med något enkelt och tränar på det tills du får kläm på det. Att försöka hoppa över en jigg med en baitcaster är lite av en avancerad teknik och du kommer med största sannolikhet stöta på en hel del problem i början.

Det första jag skulle föreslå är att du börjar med a spinning stång. Ett medeltungt spö runt 7 fot borde vara perfekt. Det finns så mycket mindre som kan gå fel och du kommer att kunna lägga mer tid på att öva och mindre tid på att reda ut din rulle. Hela idén i början borde vara att få ner formen och när du väl går kan du gå vidare.

  Hur man hittar bra fiskeplatser i en sjö

Nästa sak jag skulle börja med är en pinne bete (Senko-stil). Att hoppa över en jigg är förmodligen det svåraste att göra och bör bara användas av mer avancerade personer. Jag började med ett stickbete och jag kan säga att det är mycket lättare och jag tillbringade förmodligen 5 eller 6 timmar med det innan jag faktiskt var bekväm.

Det sista du vill göra är inte kasta för hårt. När du väl fått kläm på det kan du kasta hur hårt du vill men börja inte där. Håll spöet parallellt med vattnet (kasta inte högt till lågt) och gör ett fint och smidigt sving.

Kugghjulet

Det första vi ska prata om är fiske stång. Om du kan hoppa över bete med ett spinnspö kan du prova att använda en baitcaster. Jag skulle rekommendera något runt 7 fot långt eftersom du kommer att ha mycket mer noggrannhet med ett kortare spö. Du vill också använda ett medeltungt spö men du kan fortfarande använda ett något tyngre eller lättare alternativ om du vill. Jag tyckte bara att den medeltunga fungerade bäst för mig.

Nästa sak är fiskerullen. En dyrare rulle är troligen smidigare att kasta men det är inte det viktigaste. Det viktigaste är inställningarna på din rulle. När du först kommer igång rekommenderar jag att du slår på alla bromsar. Detta är vad som hjälper till att förhindra motreaktioner. Du kommer inte att kunna casta så långt men du kommer att ha färre problem. Träna med bromsarna på och stäng långsamt av dem när du blir bättre. Du vill också hålla din spolespänning ganska lös.

Det tredje vi ska prata om är jigg sig. Det finns ett antal olika stilar där ute men du vill använda en som är ganska platt. Precis som om du hoppade över en sten skulle du inte använda något stort och skrymmande. Se till att jigghuvudet du använder har en plattare yta eftersom det kommer att göra saker så mycket enklare. Något mellan 3/8 och 1/2 oz kommer att vara bra. Här är ett exempel på en på Amazon.

  Fiskerullar: Hur mycket ska du förvänta dig att betala

En annan viktig sak är trailer du sätter på din jigg. I stort sett vad som helst kan hoppas över om du är tillräckligt bra, men när du precis har börjat vill du hålla saker och ting ganska lätta. Se till att släpvagnen du använder är ganska platt också och det kommer att hjälpa dig mycket. Här är några av våra favoriter.

Det sista jag vill prata om är vad fiske linje att använda. Om du är ganska ny på att hoppa över bete skulle jag föreslå att du använder en mjuk monofilament eller flätad lina. Många fluorkarbonlinjer har minne och är lite svårare att gjuta enligt mig. De kan också vara dyrare och det är bättre att ha en billig linje på när du reagerar (det kommer att hända så småningom).

Tekniken

Det viktigaste här är tekniken du använder för att kasta jiggen. Det är ungefär samma sak som om du hoppade över en sten. Du kommer att vilja börja lågt och håll spöet parallellt till vattnet. Du skulle inte kasta en sten nedåt om du försöker hoppa över den så varför skulle du med ett fiskespö. Börja lågt, håll dig lågt och håll saker parallella.

Du behöver inte heller kasta super hård. Du kan kasta hårdare när du blir bättre men det är inte nödvändigt. Spön kommer att göra mycket av jobbet och så länge du använder rätt bete och har rätt vinkel bör du inte ha några problem att hoppa över det.

Nästa sak är plats av din båt (om du är i en). Ju längre du kan vara från målet desto bättre eftersom det kommer att hindra fisken från att se dig. Om du vänder beten måste du vara ganska nära men i klarare vatten som inte fungerar. Det är då du vill använda överhoppningstekniken. Det ger dig också en bättre vinkel om du är längre bort.

  Historien om Yamaha Dirt Bikes

När du kastar den vill du titta på ditt mål och inte var du kastar. Du kommer då att vilja komma i kontakt med vattnet ungefär 6 fot framför av dig och låt den hoppa till målet. Allt du behöver göra är att låta den sjunka till botten, ge den ett par lyft, rulla in den igen och flytta till nästa plats.

Det största är dock att komma ut och träna. Du kommer att bli trasslig och det kommer förmodligen att bli lite frustrerande men det är spelet att prova något nytt. Håll dig till det eftersom att kunna hoppa över bete är ett av de mer effektiva sätten att fiska. De flesta människor kan inte göra det och de flesta människor kan inte komma till de platser där du kommer att kunna. Det är därför du kommer att fånga mer fisk.

Tills nästa gång, gott fiske. Om du vill fånga mer fisk, använd fler krokar.

Låt mig veta dina tankar och eventuella frågor du har. Gillar du den här artikeln? Ge den gärna en del!

Vill du delta i vår utlottning av fiskeredskap? Vi kommer att göra giveaways på vår YouTube-kanal och allt du behöver göra för att delta är Klicka här att prenumerera på vår kanal, gilla en video och kommentera giveaway. Fler kommentarer = fler chanser att vinna.