Hur man hittar eller gör ett ultralätt glasögonfodral

Jag har alltid haft svårt att använda kontaktlinser när jag campar och backpackar, så jag måste bära receptbelagda glasögon och solglasögon. Mina glasögon var alltid det sista jag slängde i ryggsäcken, så jag tänkte aldrig väga dem.

När jag väl bestämde mig för att falla i kategorin lätt och ultralätt, kämpade jag för att minska vikten på min ryggsäck. Sedan insåg jag att jag hade två glasögonfodral med mig som vägde drygt 4 oz var och mina glasögon vägde cirka 1 oz vardera. Så det är en sammanlagd vikt på över 10 oz i ögonlösa/solglasögon, vilket är alldeles för mycket.

Så jag bestämde mig för att göra något åt ​​det och började leta efter ett lätt fodral att ha mina glasögon i. Jag köpte några lättviktsfodral på Amazon, men inget av dem var tillräckligt lätt för mina behov.

Det fanns ett plastfodral som jag gillade med en kapacitet på 1,2 oz, men det slutade med att jag valde ett mycket lättare hemgjort fodral. Jag modifierade ett expanderbart borströr (den här) för att minska vikten på mina glasögon till 0,5 oz. Jag kommer att förklara hur man anpassar en borsthållare nedan och diskutera några andra alternativ som du kanske vill överväga.

Köp ett ultralätt glasögonfodral

Det finns inte så många alternativ när det kommer till ultralätta glasögonfodral. De allra flesta fall är över 4 oz, men det finns några lätta alternativ. Du kan välja en billig clamshell-stil av plast eller ett lätt aluminiumfodral.

Det lättaste aluminiumhöljet jag kunde hitta vägde drygt 1,8 oz, vilket är tyngre än jag skulle vilja. Så äntligen gick jag med en billigt clamshell-fodral i plast hittade jag på amazon (1,2 oz per låda). Det enda problemet är att det är för litet för mina solglasögon, men det skulle passa bra för mina receptbelagda glasögon.

  Vilka är delarna av en vandringsryggsäck?

Det är mycket lättare än något annat fall jag kunde hitta, men jag ville försöka få vikten ännu lägre. Lyckligtvis inkluderade erbjudandet 2 fodral så jag hade ett att leka med. Jag gick igenom höljet och borrade hål överallt.

Det är ett cylindriskt hölje, så du kan göra många hål i det utan att förlora strukturell integritet. Efter att ha borrat cirka 20 kvartstums hål kunde jag minska vikten till cirka 7 oz. Det är väldigt lätt, men jag bestämde mig för att titta på DIY-lösningar för att se om jag kunde hitta ett lättare fodral.

Hur man gör ett ultralätt glasögonfodral

Efter att ha letat på nätet efter några alternativ insåg jag att hemligheten är att hitta rätt matpaket att återanvända. Så jag gick till min lokala mataffär för att se vad jag kunde hitta. Jag har provat många olika matbehållare och har äntligen hittat några alternativ. Vissa fungerade och andra var för smala för att hålla ut under press.

Jag hittade några alternativ i snabbköpet. Några av dem var fantastiska och andra behövde arbete. Så jag bestämde mig för att titta vidare. Här är de bästa hemmagjorda ultralätta glasögonfodral jag kunde hitta.

  • Borströr: Detta är överlägset mitt favoritalternativ! Jag gick med ett billigt plastborströr som jag hittade på Amazon. Den är 2,4″ bred och 8,5″ lång, så den är tillräckligt stor för nästan alla par glasögon. Den totala vikten på röret är drygt 2 oz, men det är ett teleskoprör, så du kan justera det för att minska vikten. Att skära av röret till längden på dina glasögon, ta bort teleskopdelen och remmen minskar vikten till 0,5 oz.
  • Kristallljusrör: Kristallljusrör är förmodligen det mest populära valet bland ultralätta backpackers. Du kan hitta det billigt i vilken stormarknad som helst och det kostar 1,06 oz utan ändringar.
  • Extra stor receptbelagd pillerflaska: De flesta pillerflaskor är för små för glasögon, men de har större storlekar för att hålla vissa mediciner. Jag fick min från CVS efter att ha förklarat för apotekaren vad den var till för, men du kan hitta dem på Amazon. En 60-dram pillerflaska är extremt robust och väger knappt 1,2 oz, men den är inte tillräckligt stor för större solglasögon med en bredd på 1,91 tum.
  Vad är åsarna på en ficklampa till för?

Alternativ 1) Borströr

Pensellåda

Jag började titta på plastpennor/pennfodral, men de flesta var större/tyngre än jag behövde. Sedan hittade jag ett teleskopiskt penselrör på Hobby Lobby. Det var den perfekta storleken på 2 1/4″ och längre än jag behövde vid 8 1/4″ (teleskop upp till 13″), men jag hade ingen aning om hur tung den var.

Så jag tänkte till slut på det en dag och beställde en Muellery utdragbart borstfodral i plast på Amazon (bilden ovan). Jag visste direkt att jag hade hittat den perfekta lösningen efter att ha vägt tuben. Det var det överlägset lättaste fallet jag kunde hitta, men allvarliga modifieringar behövdes för att minska vikten.

Den väger drygt 2 oz när du först får den, men om du tar bort den teleskopiska delen sjunker den ner till 1 oz. Jag skar av teleskopdelen så att jag kunde använda locket, tog bort remmen och förkortade huvudrörets längd till 6 tum. Det gav mig en slutvikt på strax under 6 oz vilket är precis vad jag letade efter.

Alternativ 2) Crystal Light glasögonfodral

Crystal Light ultralätt glasögonfodral

De plaströr av kristall lätt dryck mix (bilden ovan) som gör 2 liter var det överlägset bästa alternativet för matbehållare. När du tar av plastfolien väger den knappt 30 gram eller 1,06 oz. Locket går lätt av och på och mina solglasögon/glasögon passar perfekt. Jag har provat några större solglasögon och de passar alla.

Det är en bra startvikt, men du kanske kan sänka vikten genom att borra hål runt kroppen. För priset är det värt att experimentera för att se vad du kan hitta på. Jag kunde komma ner till cirka 0,8 oz innan fodralet började kännas tunt.

  Typer av liggunderlagsventiler förklaras

Det fanns några lättare alternativ, men alla använde lättviktsplast. Du vill inte använda något som lätt kan krossas om du av misstag rullar på glasögonen eller viktförskjutningar i din packning.

Alternativ 3) 60 dram stor pillerflaska

Ultralätt glasögonfodral pillerbox

De flesta vanliga pillerflaskor är för små för glas, men det finns även större flaskor. Den största pillerflaskan jag kunde hitta är 60 dram och min flaska väger 1,2 oz. Den är för smal för stora glasögon på 1,9″ bred och 5″ lång, men den är perfekt för små glasögon.

Jag har ett ganska stort huvud, så mina huvudglasögon är för långa för att passa, men jag bestämde mig för att köpa extra billiga receptbelagda glasögon online. Om du känner till ditt recept kan du få receptbelagda glasögon från Zenni Optical för mindre än $30 (upp till $7). Att gå med multifokaler och premiumbeläggningar kommer att höja priset lite, men det blir inte mer än $75-$100 (beroende på ramstil).

Det finns lättare DIY Ultralight-fodral, men det finns en stor fördel med att använda en receptbelagd pillerflaska. De är extremt hållbara och nästan omöjliga att bryta. Det är en stor fördel om du är seriös