Hur man hittar bra fiskeplatser på Navionics

Ju mer information du kan få innan du kastar din lina i vattnet desto bättre. Jag gillar alltid att göra lite research i förväg för att ta reda på några platser som ger mig den bästa chansen att fånga fisk. Ett av verktygen jag alltid använder är Navionics och i det här inlägget kommer jag att visa dig hur du hittar bra fiskeplatser med det.

Navionics är ett verktyg som du kan använda för att se vad som händer under vattnet för att ge dig den bästa chansen att fånga en fisk. Du vill använda verktyget för att hitta förändringar i vattendjup, förändringar i konturer, hitta djupa hål och lokalisera punkter. Dessa områden är där 80% av fisken kommer att finnas och det är därför du förmodligen borde vara där också.

Du kan bara blint gå vart du vill och fortfarande fånga fisk men jag tror att du håller med om att det är roligare när du fångar ett gäng fiskar. Lär dig platserna innan du går genom att använda Navionics-verktyget så får du mer fisk. Fortsätt läsa eller titta på videon nedan för fullständig information om vad du ska leta efter på Navionics.

Vad är Navionics och varför använda det

Navionics är ett verktyg som du kan använda för att se vad som händer under vattnet. Du kommer att kunna se hur djupa vissa ställen är, var de branta avgångarna är, om det finns några djupa hål i området och en massa andra användbara verktyg.

Det är ett otroligt användbart verktyg eftersom det hjälper dig att ta reda på var fisken kan gömma sig. Det är ganska svårt att säga om du inte har denna information eftersom 80 % av fisken kommer att finnas i 20 % av vattnet. Det är därför du behöver veta vad som händer.

  Genomsnittlig kostnad för en fiskecharter (med exempel)

Det spelar ingen roll om jag fiskar från stranden eller i en båt, jag kommer alltid att titta för att se hur vattnet är. Du bör alltid göra research innan du går ut så att du kan välja några platser du vill prova.

Fiskar gillar i allmänhet att vara på vissa platser och det här verktyget visar dig var du ska leta (om du vet hur man läser diagrammen). Det finns några viktiga saker du bör leta efter så låt oss gå in på det nu.

Förändringar i djupet

En av de viktigaste sakerna du vill hålla utkik efter är att ändra djupet i vattnet. När som helst kan du hitta en brant nedstigning det finns en god chans att fisk kommer att finnas där. De gillar att sitta runt sådana här områden och vänta på mindre saker att simma förbi. Sitter de och väntar på mat ska du nog vara där också.

Vad du vill leta efter på kartan är där ett gäng rader konvergera för att göra ett mörkare område. Detta kommer att berätta för dig var en brant nedstigning är. För det mesta kommer du att ha betesfisken sittande på toppen av kanten och viltfisken kommer att vara nedanför. Betesfiskar kommer inte att kunna se dem och de kommer antingen simma eller tryckas nerför kanten.

En annan sak du kan leta efter är stiger i vattnet (eller klumpar). Om du kan hitta en plats som har en mindre cirkel och som är omgiven av linjer som ligger nära varandra, kommer det att säga att det finns en droppe där. Du kan se det på bilden nedan. Du har två klumpar (där pilarna är) som inte är särskilt djupa och då får du snabbt ett gäng täta linjer som talar om för dig att djupet sjunker.

  Uppbackning med spinnrullar: Behöver du verkligen det?

Förändringar i konturer

Nästa sak du kan leta efter är förändringar i linjeriktningen. Dessa berättar ofta var a matning fläck kommer att bero på att det är där strömmen bryter och du får områden med lugnt vatten där fiskar kan hänga och vänta. I stort sett var som helst du har en störning i linjeriktningen är det förmodligen en bra plats. Precis som tidigare kommer du att få viltfisk i dessa områden och de väntar på något att simma förbi eller knuffas av strömmen.

Du kan se på bilden ovanför de två gröna pilarna. Den på botten är en djupare hål och den på toppen är en klump i vattnet. När vattnet rör sig uppåt matas det in i det djupare hålet, träffar klumpen och färdas runt den. Du kan säga att det har hänt sedan rader förändra riktning. Det blir snabbt rörlig ström till höger om klumpen och då blir det ett slackområde precis bakom den som borde ha mycket fisk.

Djupare hål

En annan sak man kan leta efter är djupa hål i vattnet. För det mesta har du gamefish sitter i dessa fickor (speciellt om du är i tidvatten) och de kommer bara att vänta på något att simma förbi. Det bästa området för detta skulle vara där du har grunt vatten som matas in i en djup ficka. Om du kan hitta ett blått område som är nära ett djupt hål så har du förmodligen tur.

Som du kan se på bilden har du den där cirkeln där pilen är. Cirkeln har siffran 328 bredvid sig och du kan se att den är djup eftersom allt runt den är på 200-talet. Många människor kommer bara att ankra nära dessa hål och slänga en jigg där nere. Det fungerar riktigt bra.

  Behöver du använda en koppling på en Dirt Bike?

Poäng

Det sista du kan leta efter är punkter som sticker ut i vattnet. Detta kommer att vara det enklaste att upptäcka och det är också en av de bästa platserna att fånga fisk. Det kommer att finnas punkter du tydligt kan se ovanför vattnet där land sticker ut och det kommer också att finnas undervattenspunkter som du inte kan se. Båda är riktigt bra ställen.

Som du kan se på bilden ovan har du en punkt där land sticker ut i vattnet och sedan har du en undervattenspunkt precis nedanför. Var som helst i det området borde ha mycket fisk och jag vet att det är sant eftersom jag har fiskat här många gånger. Vatten kommer träffa punkten, resa runt den och skapa ett slappt område där fisken ska äta.

På bilden ovan finns det en punkt där som går ifrån grunt till djupt. Det finns också en ö där men det behöver inte alltid vara det. Du kommer att kunna se punkter som denna som bara är synliga med ett verktyg som detta. Om du kan fiska över eller under punkten (beroende på hur vattnet rör sig) har du inga problem att fånga något.

Tills nästa gång, gott fiske. Om du vill fånga mer fisk, använd fler krokar.

Låt mig veta dina tankar och eventuella frågor du har. Gillar du den här artikeln? Ge den gärna en del!

Vill du delta i vår utlottning av fiskeredskap? Vi kommer att göra giveaways på vår YouTube-kanal och allt du behöver göra för att delta är Klicka här att prenumerera på vår kanal, gilla en video och kommentera giveaway. Fler kommentarer = fler chanser att vinna.