Hur man hittar bra fiskeplatser på Google Maps

Jag letar alltid efter nya fiskeplatser i mitt område och ett av de bästa sätten att hitta dem är att använda Google Maps och Earth. Det är alltid en bra idé att göra research innan du går och i det här inlägget kommer jag att visa dig hur man hittar bra fiskeplatser med hjälp av Google Maps.

Jag är säker på att du har spenderat en hel del tid på att göra dig redo att gå ut och leta efter en ny fiskeplats bara för att bli skunkad. Det händer hela tiden men allt du behöver göra är lite forskning för att hitta 3-5 potentiella fläckar du kan checka ut. Det hjälper dig att spendera mer tid på att fiska och mindre tid på att leta.

Vi kommer att prata om hur man använder Google kartor för att hitta fiskeplatser, hur man använder Street View och Navionics för att begränsa saker och ting, och sedan ska jag prata om några viktiga saker som du vill hålla utkik efter. Fortsätt läsa eller titta på videon nedan (hoppa till 4:22) för alla detaljer.

Google kartor

Varje gång jag letar efter en ny fiskeplats att gå till är det första jag ska göra att hämta Google Maps. Det kommer att dra upp en översikt över området och visa dig vägar och vatten och du kommer till och med att kunna se nedfallna träd och andra områden som kan vara bra att fiska.

Jag gillar alltid att börja med standardkartan visa eftersom det är lättare att hitta vatten. Jag byter då till satellit visa så att jag kan zooma in och faktiskt se området eftersom det finns några viktiga saker du vill leta efter.

  Fiskebåtsvikt: Hur mycket de väger i genomsnitt

Det första du vill försäkra dig om är att du kan faktiskt fiska där. Det kan du på de flesta ställen men det finns troligtvis några platser som är privatägda. Du kommer att vilja leta efter parkeringsplatser runt vattnet, om det finns några sjösättningar och om det finns vägar bredvid vattnet. Om så är fallet är du sannolikt bra att gå.

Nästa sak du vill göra är att se till att det är en anständig fiskeplats. Det finns inget sätt att veta säkert men du kan öka oddsen att fånga något genom att leta efter några saker. Det viktigaste du ska leta efter är områden med täckning. Det kan falla ner träd, stora stenar, ogräs, etc. Överallt där fisken gömmer sig, det är dit du vill gå. Det kan också vara runt hamnar, båtramper, broar, dammar eller klämpunkter.

Här är en plats där en smal kanal öppnar sig till en sjö. Fiske var som helst runt omkring som alltid har gett bra resultat för mig. Även fiske från stranden (eller med vadare) har fungerat riktigt bra också.

Här är en annan plats jag hittade på Google Maps som visade sig vara riktigt bra. Det går en väg till sjön så den är definitivt tillgänglig och sedan finns det lite indrag i stranden dit jag kunde vandra.

Den sista platsen jag ska visa er var också fantastisk. Den har en väg som leder ända fram till där floden har en krök. Den har mycket grunda fläckar som du kan se på bilden som bryter upp strömmen och är perfekta ställen för fiskar att vila på.

  Så här bär du extra bränsle på din Dirt Bike

Det sista du vill försäkra dig om är att du faktiskt kan komma dit. Jag har hittat vad jag trodde skulle vara en fantastisk plats bara för att komma dit och inte ha något sätt att ta mig in. Du vill se till att det finns en väg eller stig, eller buske som inte är för tjock. Om du är i en båt kommer det inte att spela någon roll, men det här är mer för bankfiskaren. Om det inte finns någon väg kan du byta tillbaka till standardkartan och den visar dig alla spår i det området.

gatuvy

När jag har tittat på området på Maps är nästa sak jag ska göra att använda Street View för att verkligen ringa in området. Du kan använda den här funktionen på Maps eller Earth men den ger dig en detaljerad vy från gatan så att du kan se området och hur du kommer till din plats. Du kommer att kunna se parkering fläckar, spårhuvudenoch en massa andra saker som kan spara tid.

Med Street View kunde jag hitta en parkeringsplats precis bakom där jag ville fiska. Ibland kan du faktiskt se folk som fiskar på Street View, men det sparar en massa tid om du ska fiska från stranden. Hitta platserna innan du går och du kommer att spendera mycket mer tid på fiske.

Navionics

En annan sak du kan göra är att använda Navionics-appen för att se vad som finns under vattnet. Du kan använda den för strandfiske men den kommer väl till pass när du faktiskt är ute på vattnet. Detta ger dig en bättre uppfattning om var fisken kan vara i vattnet.

  Kostnad för fiskespö: hur mycket du kommer att spendera i genomsnitt

Det kommer i princip att visa dig vattnets djup och var nuvarande är igång. Du kommer att kunna se punkter i vattnet och var avlämningspunkterna är. Dessa är normalt bra fiskeplatser.

navionics fiskeplatser

Du kan se några bra fiskeplatser på bilden ovan. Jag vet av erfarenhet att det finns fisk på de tre platserna och det gemensamma mellan dem är en lämningsplats. Pilen överst har en ö med ganska grunt vatten under sig och sedan det snabbt droppar av. Mittpilen har en annan ö med en punkt som snabbt släpper. Pilen till höger är där land sticker ut i vattnet och som har ytterligare en brant droppe.

Om jag fiskade den här sjön så är de tre platserna förmodligen dit jag skulle vilja åka. Om jag vet det innan jag åker så vet jag exakt vart jag ska och jag kommer att kunna ägna mer tid åt att fiska och förhoppningsvis mer tid på att fånga.

Tills nästa gång, gott fiske. Om du vill fånga mer fisk, använd fler krokar.

Låt mig veta dina tankar och eventuella frågor du har. Gillar du den här artikeln? Ge den gärna en del!

Vill du delta i vår utlottning av fiskeredskap? Vi kommer att göra giveaways på vår YouTube-kanal och allt du behöver göra för att delta är Klicka här att prenumerera på vår kanal, gilla en video och kommentera giveaway. Fler kommentarer = fler chanser att vinna.