Hur man hittar bra fiskeplatser nära dig

Varenda fiskare där ute har förmodligen googlat ”var man kan fiska nära mig” för att försöka hitta några nya lokala fiskeplatser. Jag gör det hela tiden men det finns faktiskt ett enkelt sätt att hitta dem och i det här inlägget kommer jag att visa dig hur du hittar bra fiskeplatser nära dig.

Det är inte alltid lätt att hitta bra fiskeplatser, men det är definitivt värt att spendera tid eftersom det är så mycket roligare att fiska när man ska fånga saker. Det är därför jag alltid tillbringar en timme eller två vid datorn och letar efter potentiella platser innan jag går ut. När jag kommer ut vill jag ägna min tid åt att fiska och mindre tid på att scouta och du borde göra detsamma.

Det finns några saker du måste ta hänsyn till när du letar efter en plats. Du måste förstå säsongen och vad fisken faktiskt gör, du måste se till att du faktiskt kan fiska där, du måste hitta bra lägen ovanför vattnet och du måste hitta bra undervattensplatser. Låt oss hoppa in i processen.

Förstå årstiderna

Det första du måste vara medveten om är vilken årstid du befinner dig i. Fiskar agerar olika under året och kommer att finnas i olika delar av vattnet. De kommer att göra en sak på våren men tvärtom på vintern.

Som en allmän regel kommer fisk att vara grundare på våren när vattnet värms upp. När saker och ting blir riktigt varma eller kalla kommer de att röra sig djupare. Det är inte så till 100% av tiden men det är en ganska bra regel att följa.

I den våren, kommer du att ha fiskar som rör sig grunt och de blir mer aggressiva (du kan använda snabbare beten/beten). Om du får en bra mängd regn kommer de att leta efter någonstans att gömma sig. Det kan vara under en hög med buskar, nära ett fallna träd, under hamnar eller var som helst annars. Bara genom att veta detta kan du fokusera dina ansträngningar och förhoppningsvis fånga mer fisk.

  Hur man riggar och fiskar en öringmagnet (sjöar, bäckar och floder)

I den sommar och vinter- månader kommer fisken att vara mycket djupare. De går djupt på sommaren eftersom vattnet inte är så varmt. De går djupt på vintern eftersom vattnet är varmare där nere. De rör sig i allmänhet inte för mycket under dessa månader så du måste sakta ner ditt bete/bete eftersom de inte riktigt vill jaga saker.

Tillgänglighet

Nästa sak du vill vara säker på är att du får fiska det området. Jag har letat upp en ny fiskeplats några gånger och åkt dit bara för att hitta att den var privat eller att det inte fanns några åtkomstpunkter. Var inte som jag och gör det misstaget. Jag visar dig hur du snabbt kontrollerar detta i nästa avsnitt.

Det första du vill försäkra dig om är att du är det får fiska där. Om en vattenmassa är omgiven av hus kan det vara privat mark och du kanske vill undvika det. Om det finns en parkeringsplats eller allmän väg bredvid den är du förmodligen bra.

Nästa sak du vill vara säker på är att du faktiskt kan komma till platsen. Vissa platser har ingen väg eller stig i närheten och vissa platser har alldeles för mycket bush att vandra igenom. Det låter enkelt nog men det kommer att få dig att känna dig ganska dum om det händer.

Google Maps/Earth

Det enklaste sättet att hitta nya fiskeplatser och berätta om det är en plats du kan ta dig till och fiska är att använda Google kartor eller Google Earth. Jag gör alltid det här innan jag går ut hitta 3-5 potentiella fläckar. Det kommer att spara mig en massa tid och jag kommer att ha mycket bättre chanser att faktiskt fånga något.

Dessa verktyg kommer att visa dig en översikt över området så att du kan leta efter vattenmassor som visar potential. Du kan också se stigar, bryggor, sjösättningar av båtar, parkeringsplatser och till och med strukturer i vattnet. Du kommer bara snabbt att kunna se vad som händer i just den sjön, floden eller havet. Här är en video som visar hur du hittar fiskeplatser med den.

  Kan du använda en sjöfiskespö i havet?

Det viktigaste att leta efter är en område med mycket täckning på det. Det kan vara liljeklossar, ogräs, stenar, nedfallna träd, borsthögar, bryggor, broar, trattar/nyppunkter. Var som helst fisk kan gömma sig under är där du vill vara. Du kan också leta efter bäckar och bäckar som rinner in i den vattenmassan.

Här är en strandfiskeplats jag kunde hitta som slutade fungera ganska bra. Du kan se två sandbankar och en djupare ficka med hjälp av Google Maps. Det skulle vara riktigt tufft för mig att se det här om jag bara gick och det skulle kosta mig en massa tid.

Här är en annan plats jag hittade på Maps som visade mig en plats som var vacker djup vatten, vegetation, och två sjunkna träd. Detta var ett bra ställe för fisk att hänga på eftersom det finns mycket täckning. Riktigt bra blev det också.

Detta är en plats i floden där fisken var klämd av. De skulle simma fram till denna punkt och det fanns ingenstans för dem att ta vägen. De hölls på hög där och det gjorde det ganska lätt.

Hur man hittar bra fiskeplatser på Google Maps

Den sista bilden jag ska visa är en annan plats jag hittade med hjälp av Maps. Det visade mig att det fanns en parkering massa tvärs över gatan och det fanns ett antal sandbankar i floden där ett gäng fiskar satt. Alla dessa hittades genom att göra lite research i förväg och det lönade sig.

Navionics

Det sista du kan göra är att använda ett verktyg som heter Navionics för att se vad som händer under vattnet. Detta är otroligt användbart eftersom det inte finns något annat sätt du skulle kunna säga. Detta kommer att visa dig den exakta platsen där fisken är mest sannolikt att vara.

När du använder detta kommer du att kunna hitta djupa fickor, klumpar i vattnet, branta droppar och en rad andra saker. Dessa är alla platser som fiskar gillar att umgås. Att använda detta med de andra stegen är ett säkert sätt att hitta en guldgruva. Här är en video som visar hur du använder den.

  Hur mycket lina lägger du på en Baitcaster?

Det första du kan leta efter är var linjerna kommer riktigt nära (Nedan). Detta kommer att berätta var avlämningspunkterna är. Betsfiskar gillar att sitta längs kanten medan gamefish kommer att vara lite lägre (i väntan på att något ska komma förbi). Att fiska längs en avsats är enligt min erfarenhet ett av de bästa sätten att fånga fisk.

Du kan också använda den för att hitta djupa fickor i vattnet (nedan). Cirkeln (där pilen är) är ett perfekt exempel. Siffran på cirkeln säger 328 och allt runt omkring är på 200-talet. Det här skulle vara ett bra ställe att kasta en jigg eller något liknande för att fånga något gott. Om siffran var på 100-talet istället, skulle det säga att det är en klump i vattnet och det är en annan fantastisk plats att kasta din linje.

Där har du det. Om du använder dessa steg kommer du aldrig att få slut på nya fiskeplatser att prova. Du behöver inte använda dem alla men ju fler platser du kan avgränsa, desto mer tid kan du ägna åt fiske och desto bättre blir dina chanser. Jag gillar alltid att spendera en timme eller två på att undersöka 3-5 potentiella ställen jag vill prova nästa dag och det verkar alltid gå smidigare.

Tills nästa gång, gott fiske. Om du vill fånga mer fisk, använd fler krokar.

Låt mig veta dina tankar och eventuella frågor du har. Gillar du den här artikeln? Ge den gärna en del!

Vill du delta i vår utlottning av fiskeredskap? Vi kommer att göra giveaways på vår YouTube-kanal och allt du behöver göra för att delta är Klicka här att prenumerera på vår kanal, gilla en video och kommentera giveaway. Fler kommentarer = fler chanser att vinna.