Hur man hittar bra fiskeplatser i en flod

Att fiska i en flod är inte det mest komplicerade att göra och ofta kan du helt enkelt kasta och fånga något. Om du vill öka dina chanser att fånga ett gäng fiskar måste du veta vad du letar efter. I det här inlägget kommer jag att prata om hur du hittar bra fiskeplatser i din lokala flod.

Det finns i princip tre olika saker du vill hålla utkik efter. Om du vill fånga mest fisk måste du leta efter förändringar i ström, förändringar i djup och områden nära mycket täckning. Om du kan hitta en blandning av alla tre kommer du med största sannolikhet att ha en guldgruva i händerna. Jag kommer också att prata om hur du använder Google Maps för att hitta dessa platser innan du går.

Jag gillar att göra forskning i förväg för att hitta 3-5 olika platser som jag skulle kunna kolla in. En stor del av tiden kan du se förändringar i ström/djup och även fläckar som har fallit träd och andra områden som fisken kan gömma sig i. Om jag ska gå upp tidigt, spendera timmar där ute och hamna blöt då ska jag vara säker på att jag ska fånga något. Låt oss hoppa in i var och en av dem.

Ändringar i nuvarande

En av de bästa sakerna att leta efter i en flod är en förändring i strömmen. Det är ganska enkelt att se men allt du letar efter är var snabbt rörligt vatten möter långsamt eller stilla vatten. Alla floder kommer inte att ha forsar men generellt sett har de någon form av rörelse.

  Fiskekajak vs vanlig kajak (och vilken är bäst för fiske)

Anledningen till att man vill hitta sådana här områden är att fiskar gillar att sitta i det stilla vattnet och bakhåll saker som strömmen ger dem. De kommer att sitta och vänta i det stilla vattnet och vänta på fiskar, maskar, insekter eller vad som helst som kan komma flytande förbi. Det är därför man vill vara i sådana här områden.

Det kan också vara där vatten som rör sig snabbt stöter på ett hinder. Om du har rörligt vatten som rinner in i en stor sten eller fallna träd kan det också vara en bra plats att fiska på. En hel del fisk kommer att gömma sig i områden som detta för att hålla sig borta från forsen.

Förändringar i djupet

Nästa sak du vill hålla utkik efter är en förändring i djupet. När som helst kan du hitta en plats där det finns en snabbt avlämning, det finns en god chans att stora fiskar kommer att finnas där. Det behöver inte vara en enorm djupförändring och även 3-4 fot kan göra stor skillnad.

Det är ungefär samma koncept som det nuvarande. En hel del rovfiskar kommer att vänta i detta område för mindre fiskar att simma förbi. Om två fiskar är på samma djup är det väldigt lätt för betesfisken att upptäcka den andra och springa efter den. Djupförändringen är mycket bättre bakhåll strategi för fisken och det är därför du vill fiska där.

Jag har alltid haft den bästa turen med att kasta rätt längs kanten av avlämningen. Du kan experimentera med att gå lite djupare eller grundare men så länge du är i det här området bör du inte ha några problem att fånga något.

  Kan du frysa lunchkött för fiske?

Områden nära täcket

Det sista du vill leta efter är täckning i vattnet där fiskar kan gömma sig. Dessa kan vara stora stenar, fallna träd, ogräs, buskar, eller något annat liknande. Detta fungerar också på samma sätt om du fiskar i sjöar och dammar.

Fiskar gillar att sitta i dessa områden för att vila, hålla sig borta från det snabbare rörliga vattnet, leka eller hålla sig sval om det är på sommaren. Det här är förmodligen min favorit sak att leta efter och det bästa med det är att du kan se det på Google Maps innan du går ut.

Du kan också leta efter bryggor, träpålar, båtar, broar eller klämpunkter. När du kan hitta en plats som smalnar av kommer den att nypa av dem och det bör ligga en massa fiskar på hög i det området.

Använd Google Maps

Om du kan hitta en plats som har alla dessa tre saker kommer du med största sannolikhet att ha en vinnare. Det jag alltid gillar att göra i förväg är att titta på Google Maps för att hitta 3-5 potentiella fläckar Jag vill försöka. Detta sparar mycket tid på att spana så jag kan spendera mer fiske.

En stor del av tiden kan du faktiskt se aktuella förändringar, avlämningsplatser och föremål i vattnet som fisket kan gömma sig i. Allt du behöver göra är att dra upp Google kartor och ta en titt på din flod.

Det viktigaste för mig är fynd omslag. Skanna flodens strand och leta efter träd och stockhögar längs stranden. Du kan också leta efter broar som går över floden eller nypa av punkter där floden smalnar av. Det är där du bör tillbringa större delen av din tid med att fiska.

  Hur man justerar den bakre stötdämparen på en Dirt Bike

Det andra du måste se till är att du faktiskt kan komma åt den platsen (om du inte har en båt). Se till att det finns en väg så att du kan komma ganska nära. Eller dubbelkolla för att se om du kan gå till den. Det finns många platser som ser riktigt bra ut, men att komma till dem är en annan historia.

Här är en riktigt bra plats med en bro och en stockhög.

Här är en annan tillgänglig plats som har ett gäng fallna ner träd.

Här är en nypa punkt där mycket fisk kommer att sitta.

Det här är tre olika områden längs samma flod som jag förmodligen skulle vilja kolla in. De är alla tillgängliga, de har alla bra förutsättningar och alla hade fisk. Spara dig själv lite tid och gör efterforskningen i förväg.

Tills nästa gång, gott fiske. Om du vill fånga mer fisk, använd fler krokar.

Låt mig veta dina tankar och eventuella frågor du har. Gillar du den här artikeln? Ge den gärna en del!

Vill du delta i vår utlottning av fiskeredskap? Vi kommer att göra giveaways på vår YouTube-kanal och allt du behöver göra för att delta är Klicka här att prenumerera på vår kanal, gilla en video och kommentera giveaway. Fler kommentarer = fler chanser att vinna.