Hur man har en snöbollskamp – finns det regler?

Efter att ha väntat hela säsongen har snön som föll i natt äntligen fått de rätta fuktnivåerna för att göra snöbollar (och snögubbar). Perfekta vinterdagar som dessa händer inte så ofta, så du och barnen vill göra det bästa av den här med en snöbollskamp. Finns det regler för snöbollsstrider eller är de inte spärrade?

Reglerna för snöbollskamp varierar beroende på spelarna, men det finns några konsekventa spelregler att följa, inklusive:

  • Använd endast vit snö, inte gul eller brun/svart snö
  • Gör inte snöbollar med stenar i
  • Du får fler poäng för ansiktet/huvudet än kroppen

I den här artikeln kommer vi att gå igenom reglerna ovan mer i detalj samt de andra reglerna som du och grannskapets barn kan besluta att implementera för din snöbollskamp. Sedan ska vi prata om grunderna i snöbollsstrider. Vi kommer till och med att dela med oss ​​av några tips om hur du vinner, så fortsätt läsa!

Det här är grundreglerna för en snöbollskamp

Låt oss börja med att fördjupa oss i de grundläggande grundreglerna för snöbollskamp. Som vi sa i introt är följande regler de som de flesta snöbollskampspelare alltid kommer överens om. Ändå är dessa regler inte outtalade, så se till att du nämner dem för dina motståndare!

Ingen gul eller brun snö, tack

Detta är utan tvekan den största regeln för en snöbollskamp. Brun snö är snurrig med smuts, bilavgaser och andra föroreningar. Ingen vill bli träffad med en brun snöboll, eftersom det kommer att döda det roliga med en snöbollskamp mycket snabbt.

Ännu värre är en gul snöboll, eftersom det betyder att snön har kissats på. Mer än troligt var det en grannskapshund som gjorde det. Tänk på hur grymt det skulle vara att ha en gul snöboll susande vid ansiktet. Utsätt inte dina motståndare för det heller. Det är respektlöst.

Lägg inte stenar i dina snöbollar

Snöbollar kan göra ont, speciellt om du slår din motståndare på rätt ställe, men de är bara snö. Eller åtminstone ska de vara det. Även om det skulle ge ditt lag fördelen att rulla små stenar eller stenar i en snöboll, är det fusk. Om du säger åt motståndarlaget att avstå från detta beteende, måste du göra detsamma.

Huvudet/ansiktet är värt flest poäng

Detta är en mer flexibel grundregel, så utelämna den gärna. Om du har ett snöbollskrig med små barn, till exempel, vill du förmodligen inte slå någon i ansiktet eller i huvudet. Det är också sant om du har föräldrar som leker med barnen. Regeln är kanske att barnen kan slå de vuxna i ansiktet eller huvudet men inte tvärtom.

  Vad du ska göra när din torrfluga börjar sjunka

Hur som helst, var väldigt tydlig med vilka kroppsdelar du och dina motståndare inte kan träffa under snöbollsstriden. Detta kommer att förhindra skador!

Andra viktiga regler att fastställa innan snöbollsstriden börjar

Du fick grundreglerna ur vägen, men du och de andra barnen i grannskapet måste fortfarande sätta en massa andra regler innan ni kan börja spela. Låt oss prata om dem nu.

Antalet omgångar

Den första affären är att bestämma hur många rundor din snöbollsstrid kommer att pågå. Kanske gör du fyra eller kanske sex; allt hänger på dig.

Varaktigheten av varje omgång

När du bestämmer hur många rundor du ska spela måste du också ta hänsyn till varaktigheten för varje omgång. Till exempel kastar du och motståndarlaget snöbollar i fyra omgångar och varje omgång varar i tre minuter.

Det är bara 12 minuters spel, så även små barn kommer att kunna hänga med och njuta av spänningen och det roliga med en snöbollskamp. Genom att ta pauser mellan varven (kanske två minuter styck) kan alla behålla sin uthållighet från omgång till omgång.

Vad är poängsystemet

Nu när du har fått spelet strukturerat måste du bestämma hur ditt poängsystem för snöbollskamp kommer att se ut.

Vi pratade i det förra avsnittet att ansiktet och huvudet vanligtvis ger en snöbollskastare flest poäng. Om det är fallet för ditt spel, tilldela sedan huvudet/ansiktet ett visst antal poäng, som fem poäng. Då kanske bålen är tre poäng, och lemmarna är två poäng.

Därefter måste du välja hur många poäng ett lag behöver för att vinna. Regeln kanske är att det första laget till 10 eller 15 poäng vinner. Du kan också spela så att efter fyra omgångar vinner det lag som har flest poäng. Det är ditt val, så tänk efter lite.

Hur många snöbollar kan du behålla

Nu måste vi komma in på rättvisan i kampen. Man kan inte vinna en snöbollsstrid utan snöbollar, men hur många snöbollar deltagarna kan ha redo måste bestämmas. Annars kan ett lag ha 20 snöbollar och ett annat lag fem, vilket är orättvist mot det andra laget.

Även om vi rekommenderar att ha folk tillgängliga på din gata för att övervaka snöbollsstriden (mer om detta lite senare), kommer ingen att stå där och räkna antalet tillgängliga snöbollar på din sida förutom du och ditt lag. Alltså, du arbetar på lite av ett hederssystem. Var en rättvis spelare!

Om du kan använda en snöbollsmaskin

En annan aspekt av rättvisa är om alla spelare måste rulla snöbollarna själva eller om du tillåts få hjälp från en enhet som en snöbollstillverkare. Om det är det förstnämnda måste du och dina motståndare bestämma vad snöbollarnas enhetliga diameter är för att de ska vara tillåtna för kampen.

  8 sätt att tjäna pengar medan du njuter av utomhus

Om du väljer att använda en snöbollstillverkare bör båda lagen ha samma enhet så inget lag har en fördel.

Hur man har en snöbollskamp

Speciellt för barnen var allt regelprat tråkigt, men du vet hur nödvändigt det är. Med det ur vägen kan du äntligen komma till delen som alla har väntat på, snöbollsstriden! Så här spelar du.

Välj dina lag och deras roller

Snöbollsstrider har två lag. Varje lag bör ha lika många personer. Om de vuxna spelar, välj lika många vuxna per lag också.

När du väl har dina lag är det dags att ge dem roller. Ja, det stämmer, det finns roller i en snöbollskamp. Snöstrupperna är de som kommer att lämna basen och attackera sina motståndare. Mekanikerna kommer att göra snöbollar. Krypskyttar kommer att hålla sig bakom skydd och attackera. Sedan är det lagkaptenen, som leder alla andra.

Välj dina baser

Båda lagen har hemmabaser. Det är här du gömmer dig, gör snöbollar, går igenom strategi och slåss. Beroende på var du har snöbollsstriden kan en bas redan vara tillgänglig för dig, eller så kanske du måste ta dig tid att bygga ett snöfort. Exempel på redan existerande baser kan vara en gruppering av träd eller en uppfart bakom en lastbil.

Ha en tidtagare och en målskytt

Du kan inte rekrytera alla i grannskapet för en snöbollskamp, ​​eftersom du behöver några personer som tar en mer passiv roll. Ett sådant jobb som kommer att hålla spelet igång smidigt är en tidtagare. De kommer att meddela början av varje omgång samt dess slut och informera spelarna om hur många fler omgångar som återstår.

Målskytten kommer att granska spelet från ett säkert avstånd, hålla reda på vem som slår vad och var och sedan tilldela poäng till varje lag.

Använd ett säkerhetsord

Barn kan bli trötta och arga efter för mycket lek. De kan också skadas om de träffas av en särskilt hård snöboll. Du behöver ett säkerhetsord som barnen kan använda när de vill ta en paus. Välj detta ord innan spelet börjar. Se till att det inte är ett ord du skulle använda under vanligt spel eller i vardagliga samtal.

Tips för att vinna en snöbollskamp

Du är med för att vinna den och det är resten av ditt lag också. Här är några av våra bästa tips för att slå dina motståndare och komma ut som segrare i din snöbollskamp!

  De 13 bästa surffiskedragen du behöver prova

Ta skydd

Oavsett om du är på din hemmabas eller någon annanstans, kan du inte stå eller på annat sätt vara ute i det fria under en snöbollskamp. Om du gör det är du ett enkelt mål. Du och dina lagkamrater måste alltid skymma er själva, oavsett om det kräver att du ducka eller gömmer dig.

Använd handskar när du rullar snöbollar

Vissa människor använder värmen från sina händer för att hjälpa snöbollar att hålla sig. Det här är okej om du bara rullar tre eller fem snöbollar, men 10, 20 eller 30? Dina händer börjar frysa på nolltid. Vi är säkra på att vi inte behöver berätta detta, men du är inte en mycket värdefull spelare om dina händer har blivit domnade.

Använd handskar när du rullar och kastar snöbollar. Vantar är för tjocka och kan begränsa fingerfärdigheten du behöver under en snöbollskamp.

Välj rätt vinterplagg

Din utomhus vinterutrustning är allt under en snöbollskamp. Lägg upp i lager för att hålla dig varm, men undvik bomull, speciellt för ditt baslager. Bomull absorberar inte svett, så svetten blir kall på huden, vilket gör att du känner dig ännu kallare.

Välj fuktavledande lager. Ja, du kommer att börja svettas mellan allt snöbollsrullande, kastande och springande runt. Undvik skrymmande vinterrockar och snöbyxor, eftersom dessa plagg hindrar din flexibilitet, vilket kan leda till att du förlorar spelet!

Sikta

Att kasta snöbollar i slumpmässiga riktningar leder inte till seger. Du måste hitta ditt mål, rikta siktet mot dem och sikta i deras riktning. Kom dock ihåg att dina mål ständigt kommer att röra sig, så det här är inte så lätt som det låter. Se ditt mål när de rör sig och tappa dem inte ur sikte.

Bemästra ditt kast

Konsten att kasta snöbollar är lättare att lära sig om du och dina lagkamrater har tränat på att spela baseboll. Du måste stå i rätt position innan du kastar. Vänd fötterna mot din motståndare och håll knäna något böjda. Dina fötter ska vara axelavstånd från varandra.

Med snöbollen i handen, lyft upp handen och vrid den bakåt bortom huvudet. Dra sedan armen framåt och släpp snöbollen. Håll greppet om snöbollen hårt men inte så hårt att du förstör snön i handen. Kasta alltid med din dominerande hand.

Slutgiltiga tankar

Att ha en snöbollskamp är ett bra sätt att få lite motion, skapa roliga vinterminnen och föra samman samhället. Sätt grundreglerna som en grupp och gör dig sedan redo att spela ditt bästa. Lycka till där ute!