Hur man hänger saker på tegelväggar utan att borra

Tegelväggar kan vara ett fantastiskt inslag och lägga till lite välbehövlig textur till våra hem. Men när det kommer till att hänga upp tavlor eller installera hyllor, tenderar tegelstenar att vara lite känsliga. I slutändan är det bästa sättet att undvika huvudvärk att lära sig att hänga saker på tegelväggar utan att borra.

För att uppnå det kan du antingen se till att du slår dina naglar genom murbruket mellan tegelstenarna eller helt enkelt använda lim. Men vilken typ av limprodukter skulle fastna på ojämna, grova ytor? Du är på väg att ta reda på det.

Varför ska du undvika att borra genom tegelväggar?

Även om de flesta gillar tanken på att ha exponerade tegelstenar inomhus, så förknippar de flesta av oss ändå materialet med utomhusväggar. Trots allt, bränt tegel strukturer har varit kända för att hålla i hundratals år.

Genom århundradena har människor experimenterat med olika lerrecept, såväl som olika torkningstekniker. På samma sätt har det tagit lång tid att komma till blockformade tegelstenar med den typ av inre håligheter vi använder nu. Redan nu finns det många olika typer av tegelstenar, inklusive specialiserade som är resistenta mot kemikalier eller värme.

Allt detta för att säga, de tegelstenar vi nu använder är extremt hållbara. De tenderar att bete sig som sten — så att de inte har för mycket slitage. Som mest kanske de spall lite. Men i slutändan murbruk mellan blocken är mycket mer benägna att spricka.

Dessutom eftersom murbruk är mjukare än torkad lera, skulle det vara lättare att borra eller hamra spikar mellan tegelstenarna. Det är naturligtvis inte sagt att en borr inte kunde bryta igenom tegelstenarna. De flesta byggmaterial är fortfarande böjliga nog att borra igenom – men bara för att du burk gör det betyder inte att du borde.

Att borra genom tegelstenar skulle avsevärt äventyra din väggs integritet. Därför är det bäst att borra igenom nya tegelväggar, innan leran blir för vittrad. Men även då skulle det vara svårare att matcha färgen på tegelstenen när du går in för att lappa borrplatsen än att applicera murbruk igen.

Se även  Hur man tar bort flytande naglar från gips: 5 bästa metoderna

Men som vi har konstaterat, är borrning mellan tegelstenar inte ditt enda alternativ här. Med det i åtanke, låt oss prata om några alternativa lösningar.

Alternativ till att borra genom tegel

Om du har en invändig tegelvägg är det förmodligen en av dina främsta prioriteringar att hålla den intakt. Förutom att bara se fantastisk ut kan en tegelvägg också få ditt hem att se mer attraktivt ut för potentiella köpare. Fortfarande, att inte kunna borra igenom tegelstenarna av rädsla för att se dem sönderfalla framför dina ögon är ganska irriterande. Som tur är finns det gott om alternativ på marknaden.

Den första involverar borrning genom murbruket mellan tegelstenarna. Om du väljer det alternativet vill du det ha lite extra murbruk till hands för att åtgärda eventuella sprickor som kan bildas som ett resultat. Och det finns andra nackdelar med att försöka hänga saker från en skruv I detta fall.

För en, du kanske ångrar placeringen av hålen. Även om du mäter allt perfekt, kanske du ändrar dig när du ser vad du vill hänga upp på väggen. Och om du inte gör det, finns det fortfarande en chans att du vill ändra inredningen vid ett senare datum. Tror du att ditt framtida jag skulle uppskatta att behöva lappa om skruvhålen?

Med det i åtanke kan det vara bäst att gå igenom några skadefria alternativ tycka om tegelklämmor. Dessa metallfästen har en bred sida som hakar fast i tegelstenens överkant och en fjädrande klipp på botten. Baksidan av klämman är platt, så den kommer att ligga i linje med tegelstenen, och det finns vanligtvis två krokar i fronten. Du kan använda tegelklämmor för att hänga upp i stort sett vad som helst – så länge det väger under 25 pund.

Å andra sidan skulle du också kunna prova olika limprodukter. Allt du behöver göra är att hitta sådana som håller sig på tegelytor.

Vad fastnar på tegelväggar?

Som du kanske vet är det inte många saker som fastnar på grova ytor. Sammantaget, om du vill använda självhäftande krokar eller dubbelhäftande tejp på din tegelvägg kanske du vill måla den först. Och även då, försök hålla dig till tunga självhäftande produkter.

Se även  Bästa stegen för trappor

Till exempel Gorilla kraftig dubbelsidig monteringstejp borde kunna hålla om 60 pund av vikt. Dessutom är materialet också vattentät och ska binda väl till både tegel- och stenmurar bland annat. Ändå kanske du inte vill lägga maxvikten på tejpen.

Naturligtvis, om den typen av dubbelhäftande tejp inte fungerar, försök Kardborrbandsversion. Sätt helt enkelt en längd av kardborreband på väggen med motsvarande tejp över föremålet du vill hänga – som ett inramat foto. Faktum är att om du arbetar med att göra en bildgalleri på din tegelvägg, skulle den typen av installation låter dig rotera ramarna som du tycker passar.

Å andra sidan, om du egentligen bara behöver en enkel handdukshållare, en utomhus Kommandokrok borde göra susen. Noterbart är dock att den produkten har lägsta viktkapacitetså att du kan hänga föremål som väger under 3 pund. Även en kardborreremsa ska kunna hålla upp till 15 pund – så tänk på det när du väljer en självhäftande produkt.

Om inte annat kan du alltid använda en flytande konstruktionslim som kan sjunka ner i alla skrymslen och vrår på din tegelvägg.

Hur man hänger saker på tegelväggar utan att borra

De flesta av produkterna vi har listat kommer med ganska enkla instruktioner. Ändå, om du skulle behöva lite hjälp, ska vi gå igenom hur du kan använda tegelklämmor och limbaserade produkter för att hänga saker på tegelväggar.

Installera några tegelklämmor

Att installera tegelklämmor är lika enkelt som sätta den fjädrande botten av klämman mot undersidan av en tegelsten och dra upp den tills den taggiga kanten på klämman hakar fast på toppen av tegelstenen. Som du ser i videon är processen enkel nog.

Dock, du kanske måste omforma kanten på tegelstenen innan du drar på kroken. Den taggiga kanten på klämman kommer inte att kunna greppa toppen av tegelstenen om den är sluttande. Men oroa dig inte, du kan använda en platt skruvmejsel för att raka bort en del av tegelstenen och förbereda den för klippet.

Se även  Hur man rengör ett duschhuvud utan vinäger: 3 enkla metoder

Bara sådär kommer du att kunna hänga kvar 25 till 30 pund av vikt på din vägg. Du måste bara var uppmärksam på storleken på klippen när du får dem. När allt kommer omkring behöver de det matcha tegelstenarnas tjocklek på din vägg.

Lyckligtvis hittar du massor av olika storlekar att välja mellan online. Den som länkas ovan bör passa tegelstenar som är mellan 2-⅛ och 2-½ tum tjock. Det borde täcka de flesta vanliga tegelstorlekar. Om din är onormalt tjock kan du få klipp som haka bara fast i överkanten av tegelstenen.

Om du vill undvika onlineshopping bör du kunna hitta den här typen av klipp i din lokala heminredningsbutik. Du hittar dem förmodligen i säsongsavsnitt av butiken. De flesta använder dem trots allt för att hänga upp julpynt.

Rengör området och applicera lim

Även om vissa limprodukter – särskilt flytande sådana – borde fungera tillräckligt bra på tegelväggar, du kanske måste förbereda ytan innan du slår dubbelhäftande tejp på den.

Nämligen dammet och lerpartiklar på tegelstenarna kan försvåra vidhäftningen. För att förhindra det kanske du vill börja med rengöring av ytan med tvål och vatten. Självklart skulle processen gå ännu smidigare om du bestämde dig för det måla tegelstenarna först. Hur som helst bör du vänta tills väggen torkar innan du går in med limmet.

Med de flesta av de självhäftande produkterna vi har nämnt bör applikationen vara enkel nog. Bara dra bort skyddsplasten från den självhäftande sidan och fäst den var du vill hänga dina föremål. Så länge du ha viktkapaciteten hos produkterna i åtankedu bör inte uppleva några svårigheter.

Dekorera din tegelvägg

Uppenbarligen kommer de flesta av alternativen vi har pratat om här inte att kunna hålla upp en hylla. Om du ville göra det, kanske du måste ge efter och köra några skruvar genom murbruket. Men i slutändan finns det många sätt att använda klämmor och självhäftande produkter för att dekorera din tegelvägg.

Å ena sidan är krokar användbara för att hänga girlanger eller ljusslingor. Alternativt kan du använda tejp för att hänga upp färgglada gobelänger eller inramade konstverk!

Lämna en kommentar