Hur man håller tvättbjörnar borta från din campingplats

Det finns få saker som är mer avkopplande än att tillbringa några dagar i naturen och njuta av de sevärdheter och ljud som naturen har att erbjuda. Tvättbjörnar som plundrar genom din campingplats är dock inte en av dem! I den här artikeln ger vi dig några tips om hur du håller tvättbjörnar borta från din camping, så att du kan njuta av den campingresa du så förtjänar.

Det bästa sättet att hålla tvättbjörnar borta från din campingplats är att se till att all din mat förvaras i svåröppnade behållare inklusive låsta kylare eller din bil.

Tvättbjörnar är ofta ofarliga mot människor, men vissa kan ha rabies och om de provoceras har de blivit kända för att vara aggressiva. tvättbjörnar är ovälkomna gäster på campingar och som tur är finns det några saker du kan göra för att hålla dem borta.

Här är 7 bra tips att göra din campingplats oattraktiv för att hålla tvättbjörnarna borta från din campingplats.

Hur man håller tvättbjörnar borta från din campingplats

Jag minns att jag tydligt lyste med min ficklampa utanför min hängmatta som jag sov i på en campingtur. Jag såg de där små pärlglada ögonen blinka tillbaka mot mig självbelåtet med en påse godis som min vän hade lämnat på picknickbordet.

Dessa små banditer är obevekliga. Även om maten är förpackad och individuellt förpackad, kommer tvättbjörnar att hitta den och rycka den.

Lägg din mat i din bil

Det enklaste sättet att hålla tvättbjörnar från att få din mat är att lägga all mat i bilen.

Om du har turen att campa på en plats som ligger på gångavstånd till din bil, då det är absolut värt den extra resan att stuva all mat i bilen innan du går och lägger dig.

Om du inte campar i grizzlybjörnens land, din bil är en säker plats att ställa din mat på (se mer om vad du ska göra om du campar i grizzlybjörnens land här).

Jag förstår, det är ett krångel, men att behöva oroa sig för att djur som snokar runt din campingplats är ett mycket större krångel. Även om du låser in din mat utanför din bil så att de inte kommer åt den, kommer lukten att locka till sig djur och de kommer och tittar.

Använd en låst kylare

Om du inte vill gå hela vägen tillbaka till din bil, är det näst bästa alternativet att använda en låst kylare (som denna Yeti på Amazon).

  Var är Power Converter i min husbil

Dessa låsta kylare gör det inte omöjligt för djur att komma till din mat, men det är inte troligt att de kommer att kunna ta reda på mekanismen, om du inte campar i ett område med mycket erfarna tvättbjörnar.

En kylare är tjock och isolerad, och därför är det inte lika troligt att lukter läcker ut. Kanske kan en tvättbjörn undersöka på avstånd, men de kommer sannolikt inte att försöka ta sig in i kylaren om maten är utom syn och lukt.

Använd en björnbehållare med en luktsäker påse

Om du inte är på en plats där du kan ta med din bil eller din kylare, betyder det inte att du har tur!

En björnburk är i grunden ett bärbart matskåp. Det är bara en stor (men bärbar) plastbehållare som är väldigt robust och svår att öppna för icke-människor. Detta kommer att göra det svårare för tvättbjörnarna att komma åt din mat.

Kolla in den här på Amazon för ett exempel.

hur man håller tvättbjörnar borta från din campingplats

Grejen med en björnkapsel är att den vanligtvis inte räcker för att förhindra att lukter kommer från kapseln. Därför kommer du fortfarande få djur som undersöker din mat, men de kanske inte kan komma in i den.

Lösningen är att använda en luktsäker påse. Kolla in den här på Amazon för att se vad jag menar.

Dessa luktsäkra påsar är ovärderliga för att se till att lukten av din mat inte försvinner och kommer därför att locka till sig mycket färre djur.

Var lägger man en björnburk?

Det är inte nödvändigt att hänga upp en björnbehållare, men du bör ställa björnbehållaren borta från människor. Så att förvara din mat en bit från din campingplats är allt som behövs.

Kassera ditt skräp på rätt sätt

Se till att allt ditt skräp kasseras och lämna ingen mat kvar. Trots att det bara är små rester kan tvättbjörnar lukta på det och kommer att dyka upp för att äta det. De kommer då att leta runt på din camping efter mer mat och kan bli destruktiva om de tror att det gömmer sig mat någonstans. Kasta varje skrot i en kraftig soppåse och ta den till campingplatsens soptunnor.

Alla rester som finns kvar på din campingplats är en inbjudan till dessa djur. Om din campingplats inte tillhandahåller soptunnor kan du dubbelsäcka den och göra på samma sätt som du skulle göra med mat. Lås den antingen i bagageutrymmet på din bil eller bind den minst 7 fot över marken.

  Ska jag låta min RV-omvandlare vara påslagen hela tiden?

På tal om skräp, om möjligt, slå aldrig upp ditt tält bredvid papperskorgar. Dessa saker är critter magneter, för att inte tala om, lockar alla typer av buggar.

Avfallshantering i vildmarken

Om du är i vildmarken och inte har soptunnor, kan du packa soporna i de luktsäkra påsar som jag nämnde tidigare.

Slutligen är det många som bränner sina överblivna matrester i elden, men det måste man vara försiktig med. Ofta är din eld inte tillräckligt varm för att verkligen gräva upp matrester och så att lägga mat i elden kan faktiskt öka sannolikheten för att djur kommer. Lämna inga spår rekommenderar att man inte bränner matrester. Med det sagt, om du har en riktigt het brasa och du är säker på att den inte lämnar någonting bakom dig, är det ett alternativ som många, många väljer.

Lämna dina doftande toalettartiklar bakom

Det finns en uppfattning som många har att parfym och doftande toalettartiklar kan locka djur. För att vara tydlig, ingen har bevisat detta. Det är logiskt att många djur har extremt kraftfulla luktsinne, men det finns bara folks berättelser om lägerelden som bevisar det.

Ändå skadar det inte att lämna kvar något som har en stark doft (förutom din insektspray).

Var inte rädd för att göra lite ljud

Ungefär som många andra vilda djur är vilda tvättbjörnar inte lika vana vid buller som stadens tvättbjörnar. Ljudet av dig och dina vänner eller familj som chattar bör hålla dem borta. Om inte, försök att klappa händerna eller skrika om du ser en. Detta borde skrämma tvättbjörnarna bort från din campingplats.

Närma dig aldrig en tvättbjörn

Även om de i allmänhet är ofarliga, har tvättbjörnar varit kända för att attackera om de känner sig hotade eller om de har ett medicinskt tillstånd som förändrar deras beteende.

Om du märker en som verkar sjuk eller den verkar mer aggressiv, vänligen informera rangern och låt dem ta itu med tvättbjörnen. Försök aldrig att hantera en tvättbjörn själv om du misstänker att den har rabies och se till att hålla din hund borta från dem.

  Kan du använda bara en vandringsstav?

Använda doftavskräckande medel med tvättbjörnar

Det finns alla möjliga idéer som svävar runt på internet om doftavskräckande medel, men faktum är att tvättbjörnar är smarta och beslutsamma. Om det finns mat tillgänglig kommer de att övervinna mycket obehag för att få det.

Här är några studier jag hittade för att stödja att vissa doftavskräckande medel faktiskt kan fungera:

  • Fågelavstötande medel: Fågelavstötningsmedel gjord av antrakinon visades i den här studien för att faktiskt avskräcka från att äta majs. Tvättbjörnar älskar majs, så det säger något.
  • Raccoon Pee: Ja… att använda lukten av tvättbjörnar mot andra tvättbjörnar är en grej. Du kan läsa mer om det här. Tyvärr har detta bara testats mot häckande tvättbjörnar i hus.
  • Malkulor: Även om malkulor inte gör någonting, egentligen, utomhus, i slutna utrymmen kan de faktiskt hålla tvättbjörnar borta, som sagt här
  • Pepparpulver: Det finns blandade studier om detta, men några bevis visar att pepparpulver (i detta fall habaneropepparpulver) kan avskräcka tvättbjörnar.

För att vara ärlig, doftavskräckande medel är inte meningsfullt när du campar. Området du försöker täcka är så stort att du skulle behöva ta med dig mycket för att verkligen göra skillnad, och det är ganska tveksamt att försöka spraya ett helt område med malkulor eller pepparpulver vid en risk att ett djur kan dyka upp.

Det smartare att göra är att förhindra att lukter från din egen mat kommer ut. Använd en luktsäker påse eller lägg åtminstone din mat bort från campingen och ta aldrig med den in i ditt tält.

Slutgiltiga tankar

Att fly till naturen, även om det är spännande, betyder att du kan stöta på några djur som hänger på din camping och hoppas på ett gott mellanmål, nämligen tvättbjörnar. ”Hur man håller tvättbjörnar borta från din campingplats”, är en fråga som de flesta campare har ställt sig någon gång. Det är också ett problem som de flesta kommer att ta itu med så småningom.

Genom att vidta vissa försiktighetsåtgärder kan du hålla dessa djur borta från din campingplats och hålla dem i sin naturliga miljö.

Nu när du kan alla knep för att hålla tvättbjörnar borta från din campingplats, kommer de aldrig att förstöra en annan campingresa igen! Du kommer att sova hela natten och veta att du och din campingplats är säkra.