Hur man håller sofföverdrag på plats: Bästa metoderna

Oavsett hur mycket du tar hand om din soffa kommer den så småningom att bli gammal och omodern. När det händer måste du förlita dig på omklädsel, vilket kan bli ganska dyrt. Lyckligtvis erbjuder sofföverdrag en extra lösning för husägare som vill fräscha upp utseendet och känslan av sina möbler.

Men trots deras många fördelar har sofföverdrag ett fatalt fel – de glider ofta ner i soffan, speciellt när någon sätter sig ner eller reser sig. Det kommer att göra att din soffa ser ut som ett hophopat virrvarr istället för en fantastisk möbel.

Men det betyder inte att du ska ge upp ditt favoritsoffskydd! Det finns faktiskt många sätt du kan hålla ditt skydd på plats. Och det bästa av allt är att några av dessa metoder är DIY-lösningar som du kan implementera direkt!

Vad är sofföverdrag?

Som namnet antyder är sofföverdrag vanligtvis tygbitar som går över din soffa och helt täcker den. Deras syfte är att fräscha upp utseendet på din soffa och skydda den från skador som fläckar och repor. Medan sofföverdrag vanligtvis används för skyddande och återställande ändamål, använder vissa människor dem också för att helt ändra färgen eller strukturen på sin nuvarande soffa. Som ett resultat kan sofföverdrag hjälpa till att förbättra utseendet och känslan av din soffa och se till att den matchar ditt hems estetik.

Bästa sätten att hålla ditt soffskydd på plats

Oftare än inte är det osannolikt att ditt soffskydd passar din soffa perfekt. Således kan tyget glida ur plats när du sitter på det. Men låt inte det förringa dig – eftersom det finns många sätt att hålla det på plats utan att behöva justera locket med jämna mellanrum. Här är bara några av de mest effektiva och populära metoderna:

1. Använd kardborreband

När det gäller den här metoden måste du skaffa dig lite högkvalitativ kardborre först från din lokala butik eller online. Sedan måste du ta bort ditt soffskydd från kudden och fästa ena sidan av kardborrbandet på den. Vanligtvis kräver tjocka tyger bara en remsa av kardborreband i mitten. Men om tyget är tunt och har lätt för att halka kan du lägga till fler kardborrebitar i mitten.

När det är gjort, fodra armarna, botten och baksidan av soffan med några rader kardborreband också. Placera sofföverdraget på soffan och se till att alla sidor går in fint och enkelt. Du bör också trycka lite på locket för att se till att kardborrbandet sitter fast som det ska.

Se även  Är toaletttankar universella? Få den bästa passformen

TIPS: Om du vill ta bort kardborrbandet, dra bort det långsamt från tyget. Även om vanligt lim lämnar en del rester, borde högkvalitativ kardborre inte göra det. Men du bör ändå se till att kontrollera förpackningen innan du köper.

2. Använd en träslev

Ett annat effektivt gör-det-själv sätt att hålla ditt skydd på plats är att använd en träslev. Börja med att hänga materialet över din soffa och trycka överflödigt tyg på armarna och ryggen. Se till att sömmarna passar perfekt med soffans struktur.

Använd sedan en träslev och tryck på det buntade tyget så djupt du kan. Du bör använda en träslev för när du väl får ut den kommer den inte också att dra ut tyget. Glöm inte att använda baksidan av skeden för att jämna ut mittpartiet innan du trycker in kanterna i vecken. Och slutligen, räta ut dragsnörena runt basen av din soffa för att se till att hela överdraget är på plats.

TIPS: Det är bäst att justera sofföverdraget för hand och bara använda skeden för att trycka in materialet på svåråtkomliga ställen och jämna till det vid behov.

3. Använd några gamla tidningar

Har du några gamla tidningar och några gummiband hängande? Sedan kan du använda dem för att se till att ditt soffskydd inte kommer att glida iväg. Till att börja med, lägg överdraget över din soffa och tryck på det överflödiga tyget på ryggen och armarna, liknande träslevmetoden.

Rulla sedan flera gamla tidningar och bind dem till ett rör med gummiband. Tryck in tuben mellan vecken för att anpassa tyget till formen. Se till att använda en rullande handling för att inte sträcka täckmaterialet. Fortsätt att trycka ned magasinen tills överdraget passar perfekt med formen på din soffa och se till att det är tillräckligt tätt för att förhindra att det glider.

TIPS: Använd aldrig gamla tidningar för denna metod. Det beror på att deras bläck tenderar att lämna märken som påverkar färgen på din soffa. Glöm inte heller att rulla magasinen för att undvika att omslagen sträcks för mycket under processen.

4. Använd Sofa Cover Foam Stick

Som nämnts tidigare tenderar sofföverdrag att glida när folk reser sig eller sätter sig ner. Men du kan förhindra det genom att använda specialdesignade skumpinnar. De är runda skumrör som kan öka friktionen mellan sofföverdraget och kudden. Dessa varor är prisvärda och kan köpas online.

Se även  Hur smakar Creme Brulee? Den klassiska parisiska rätten

När du använder skumpinnar för sofföverdrag, se till att stoppa in dem i varje veck mellan kuddarna och baksidan av soffsitsen. Om du inte kan få tag på skumpinnar kan du använda en skumpoolnuddel. Allt du behöver göra är att skära dem i form och trycka in de små bitarna i soffornas veck.

TIPS: Kom ihåg att skumrören med tiden börjar krypa fram ur soffan. När det händer kan du bara trycka ner dem igen utan att behöva justera om locket.

5. Använd klädselstift

Klädselstift är ett otroligt användbart verktyg som kan hjälpa till att hålla ditt soffskydd på plats. Installera först dina sofföverdrag som du brukar och dra i materialet för att få en åtsittande passform. Hitta sedan den påsiga delen av sofföverdraget och använd några små klädselnålar för att hålla den på plats. Större klädselnålar kan också fungera, men du bör bara använda dem för tjockare tyg eftersom de kan skada tunnare överdrag.

TIPS: Du kan hitta en mängd olika färgglada och vackra klädselnålar som du också kan använda för att dekorera din soffa. Genom att lägga till dem på sidorna av ditt överdrag förbättrar du stilen på din soffa samtidigt som du förhindrar att överdraget glider. Och glöm inte att ta bort stiften först innan du tar bort soffskyddet. Annars riskerar du att skada både ditt överdrag och soffan.

6. Använd Tuck Slipcover-grepp

Slipcover grepp är flexibla PVC-gripdon som hjälper till att förhindra att ditt hölje förskjuts och glider. De är designade för att passa tätt mellan din soffas kuddar och hålla alla typer av överdrag tätt. Och det bästa av allt är att de är väldigt lätta att installera och ta bort.

Som med tidigare metoder måste du placera dina överdrag över din soffa och trycka på det överflödiga tyget på armarna och ryggen. Placera sedan överdragshandtagen mellan möbeln och sittdynan för att hålla överdraget säkert.

TIPS: Om slipcover-greppet är för långt kan du klippa det med en sax. På så sätt kommer du att få ett par överblivna grepp, som du kan lägga till i din soffa för en ännu tätare passform eller använda för andra möbler.

Se även  Flyter legos? Upptäck svaret med ett episkt experiment

7. Använd påsy-krokar

Denna metod är lite mer påträngande och kräver lite handarbete. Först och främst måste du köpa några speciella påsydda krokar. Dessa är designade för att fästa ihop tyger så att de inte rör sig. Sedan är det bara att sy en av dem i soffkanten och motsvarande bit på överdraget och haka ihop dem.

En av de bästa delarna med sy-på krokar är att de inte syns efter att du har lagt på locket. Som ett resultat kommer din soffa inte att se annorlunda ut än tidigare, och ingen kommer att misstänka att du har använt påsydda krokar.

TIPS: Om du inte vill sy dessa på själv kan du alltid få ett proffs att göra det. Dessutom är dessa krokar bäst för beläggningar med spända tyger. För andra typer av omslag bör du överväga någon av de tidigare metoderna.

8. Använd en häftpistol

Ibland, oavsett hur mycket du försöker, kommer ditt soffskydd fortfarande att glida av. Om så är fallet, så kanske det är dags för en mer påträngande lösning. A häftpistol är det ultimata vapnet mot sofföverdrag som inte stannar på plats. Men kom ihåg att du måste placera en mjuk yta under soffskyddet för att förhindra skador under häftningen.

Börja med att placera ditt soffskydd på soffan. Häfta sedan en sida av soffskyddet åt gången. Gör detta tills alla fyra sidorna är häftade till soffan för att hålla dem på plats. När det är klart, kom ihåg att släta ut locket så att det ser snyggt och tätt ut. Voilà, nu kan du njuta av din soffa utan att behöva oroa dig för att halka överdrag längre!

TIPS: Det rekommenderas att bära skyddshandskar och skyddsglasögon när du använder en häftapparat, särskilt om du aldrig har använt en tidigare. Och kom ihåg att du måste ta bort häftklamrarna först innan du drar av locket för att undvika att skada det.

Poängen

Sofföverdrag kan vara extremt användbara. De kan inte bara förbättra utseendet och känslan på din soffa, utan de kan också skydda den från fläckar. Och även om det är sant att sofföverdrag tenderar att glida av, finns det många sätt att hålla dem på plats. Så se till att ge var och en ett försök, och du kommer garanterat att hitta en som fungerar bäst för ditt soffskydd.

Lämna en kommentar