Hur man håller sig varm när man backpackar

Exponering är det största hotet mot alla ryggsäcksresor. Vind, regn och snö kan snabbt tappa din kroppsvärme, vilket gör att du skakar under hela resan. Att tappa kroppsvärmen på en backpackerresa är eländigt, för att inte tala om farligt. Så hur kan du hålla dig varm på leden?

Att lägga dina kläder i lager är det bästa sättet att hålla sig varm när du backpackar. Täck dina händer och fötter och fortsätt att röra dig för att förbättra din cirkulation. Sätt upp ditt läger i ett skyddat område och byt om till ett par torra kläder i slutet av dagen. Använd en bra sovsäck och en reflexfilt på natten.

Backpacking innebär tid att spendera på leden, på en campingplats och i ett tält. Du måste hålla dig varm under alla dessa aktiviteter, och olika omständigheter kräver olika lösningar. Jag ska berätta allt du behöver veta för att hålla dig varm och frisk på din nästa backpackerresa!

Håller sig varm på leden

Största delen av din ryggsäckstur kommer att ske på en stig eller vandringsled. Det är så du kommer till din destination trots allt! Det är vanligtvis lite lättare att hålla sig varm när du vandrar eftersom du kan hålla blodet flytande och musklerna i rörelse.

Men när vinden tilltar eller det börjar regna kan du få dig att huttra på nolltid. Lyckligtvis finns det några sätt du kan bevara kroppsvärmen på.

1. Lager, lager, lager!

Det är ingen hemlighet att lager är det bästa sättet att hålla värmen. Det är alltid en bra idé att ta med en jacka för alla utomhusaktiviteter, men det här gamla tipset är viktigt för att hålla sig varm på en backpackerled. Lager är din bästa vän, så se till att du tar med dig många alternativ.

Du kan lägga till vad som helst extra som du vill, men du bör alltid ta med en lätt basskjorta, en varmare långärmad skjorta, ett termolager (som en isolerad jacka) och en vattentät jacka. Ta med rejäla strumpor, en varm mössa och ett par uppsättningar handskar också.

2. Lägg till och ta bort lager innan det är för sent

På tal om lager, det finns sätt att maximera skyddet de ger. Du kan göra dina varma kläder dubbelt så effektiva om du lägger till och tar av dem vid rätt tidpunkt.

  Utah Jet Ski Laws: Ett enkelt fuskblad med allt du behöver veta

Om du håller ett varmt lager på för länge kommer du att svettas igenom det och göra det fuktigt för senare. Om du väntar för länge med att ta på dig en jacka har du redan tappat mycket värme och det kommer att ta längre tid att få tillbaka den. Lyssna på din kropp och var uppmärksam på din temperatur. Vänta inte med att lägga till eller ta bort lager eftersom du bara skadar dig själv.

3. Förbered dig för regn

Regn är en av de största fienderna för backpacking. Det finns vanligtvis inget fast skydd på en backpackerled, så du måste se till att du har rätt utrustning för att hantera vått väder. En bra regnrock eller poncho är viktigt!

Våta skor och strumpor är inte heller kul, och de kan orsaka skav och blåsor. Ta med vandringsskor som är vattentäta (eller åtminstone vattentäta) och flera par torra strumpor.

4. Undvik långa raster

Det ligger i mänsklig natur att vila när vi är trötta. Detta är en viktig del av backpacking och alla behöver ta en paus då och då. Det är dock lätt att bli nedkyld om man tappar fart. Pauser kan bromsa ditt blodflöde och låta svetten svalna.

Jag föreslår inte att du klipper ut raster helt! Det är ett bra sätt att bli utmattad och utbränd. Du bör dock ta smartare pauser som hjälper dig att bevara din kroppsvärme. Sikta på 10-15 minuters pauser, och försök sträcka på dig och rör dig lite medan du är stoppad. Lunchpauser bör endast vara cirka 30 minuter. Om du stannar längre än så kan du bli stel och kall, vilket gör det svårt att komma igång igen.

5. Skydda dina extremiteter

Det är ganska lätt att hålla din kärna varm, men dina händer, fötter, öron och näsa kan snabbt bli domna i kallt väder. Domnade lemmar kan göra det svårare att koncentrera sig och balansera, så det är viktigt att värma varje del av din kropp. Du kan använda handskar eller vantar för att skydda händerna och mössor för att skydda öronen. Varma, rejäla strumpor är livräddare för kyliga fötter.

  En lista över de bästa bågskyttebanorna i New York City

Ett av de bästa sätten att hålla sig varm är dock att öka ditt blodflöde och förbättra cirkulationen. Prova att stampa med fötterna när du går och tar pauser. Att svänga med armarna och knyta/låsa upp nävarna kan också hjälpa. Uppvärmda kläder och kemiska varmare är också till hjälp.

Håll dig varm på campingen

När det är dags att slå läger för natten är det lätt för en kyla att sätta in. Du vill göra allt du kan för att slå läger i ett skyddat område eftersom vinden kommer att göra det svårt för dig att värma upp eller börja en eld.

Byt till en uppsättning varma, torra kläder så snart du kan. Oavsett hur mycket du anstränger dig, har dina vandringskläder förmodligen lite svett och fukt i sig, vilket snabbt tar ut din kroppsvärme när du saktar ner. Det känns också så bra att byta om till torra skor och strumpor!

När du arbetar med att skapa ditt läger, försök att hålla dig i rörelse. Att göra några lätta övningar och stretching under lägersysslorna är ett fantastiskt sätt att hålla värmen.

Ät till sist en mättande och varm måltid. Mat som är rik på kolhydrater och fett kan värma upp dig på nolltid. Varm mat och dryck är det perfekta sättet att fylla på lite värme, och du förtjänar en god måltid efter en hel dag på leden.

Håller sig varm på natten

Jag fryser alltid på campingutflykter när läggdags rullar runt. När solen väl går ner finns det inget sätt att hålla sig varm utomhus om du inte har en eld. Så, det är dags att dra sig tillbaka till tältet och packa ihop för natten! Även om det verkar som att allt du behöver är en sovsäck, finns det många sätt att få en varmare sömn på leden.

Först och främst, klä dig i varma, torra kläder. Om du inte ändrade dig när du slog läger, gör det innan du lägger dig. Bär dock inte något som är för hårt, eftersom det kan begränsa ditt blodflöde. Mössor och strumpor är också en bra idé.

  Hundspannshistorik (när och var det började)

Du bör också använda en sovsäck som är lämplig för klimatet. Vissa andas och är lätta, medan andra är byggda för maximal värme. Se till att ta med en lämplig modell innan du börjar på din resa. Reflekterande filtar kan också användas för att bevara värmen. Dessa är lätta, men de kan tillföra flera grader av värme.

Liggunderlag hjälper också på natten. De skiljer dig från marken och kan ge en skyddande kudde. Du kan till och med använda 2 av dem för extra värme och skydd! Äntligen kan du alltid värma dig genom att gosa med dina vandringskompisar. Ingenting slår kylan som delad kroppsvärme, så var inte rädd för att bunta ihop sig bredvid varandra.

Slutgiltiga tankar

Backpacking är en underbar hobby, men varje resenär kan relatera till den benhårda kylan som utomhus kan medföra. Att hålla sig varm hjälper dig att få en bättre övergripande upplevelse och hålla dig frisk till nästa gång du vill ge dig ut på leden. Bara skikta dina kläder väl, fortsätt röra på dig och se till att bunta ihop på natten!

Relaterat innehåll

För att uppgradera din ryggsäcksupplevelse, kolla in vår rekommenderade ryggsäcksutrustning. Det här är utrustningen som jag använder när jag vill övernatta utomhus. Tänk dock på att dessa artiklar inte nödvändigtvis är av högsta kvalitet. Mitt mål på den här sidan är att rekommendera utrustning som är riktigt bra prissatt samtidigt som den håller en hög kvalitetsstandard. Det här är grejerna jag använder.

Vandring är ett av mina favoritsätt att få lite frisk luft och utforska ett nytt område! Det är dock inte alltid en lätt hobby och det finns vissa risker som varje vandrare måste förbereda sig på. Vissa faror är ur våra händer, som dåligt väder eller vilda djur som blockerar leden. Men det finns andra misstag som är lätta att undvika om du tar rätt steg!

När du kommer hem från en lång dag med backpackning känns det oftast mycket mer tröttsamt än en basketmatch eller några varv runt poolen. Men medan basket och simning anses vara officiella sporter, kan backpacking klassas under samma kategori?