Hur man håller hundar säkra i en husbil eller husbil

Det finns inte mycket bättre än att ge sig ut på den öppna vägen med din bästa vän. Vad mer behöver du än din husbil, en kylare full med snacks och din hund som åker hagelgevär när du reser någonstans nytt och spännande? Men det finns en fråga hos många hundägare.

Den frågan är hur man håller hundar säkra i en husbil eller husbil? När allt kommer omkring vill du se till att de är säkra och att om du lämnar din hund ensam medan du fyller upp tanken eller hämtar förnödenheter, kommer de att vara säkra. Det är där vi kommer in med några bra tips och råd.

Investera i en Tracker

A tracker för din hund är viktigt när man kör med hundar och besöker nya platser. Om ditt husdjur springer iväg eller försvinner, vill du kunna hitta dem igen, och en spårare kan göra just det. De använder GPS-signaler för att visa dig sin plats i realtid, och spåraren är vanligtvis fäst vid kragen.

På många ställen är att mikrochippa din hund ett lagkrav eftersom de kommer att kunna återförena dig när hunden har skannats och chippet visar dina kontaktuppgifter. Du kan dock inte spåra din hund med hjälp av ett mikrochip och så har både chipet och spåraren är integrerade.

Du kan också använda spåraren för att sätta upp geofences som skickar meddelanden till dig när din hund närmar sig gränsen – det bästa sättet att hålla dina husdjur säkra när du är på husbilsparken och kopplar av med dem på kvällen. Kolla in det här Whistle Go Explorer på Amazon.

Skaffa ett säkerhetsbälte

Hundar behöver säkerhetsbälten lika mycket som människor, och om du vill hjälpa till att hålla din hund säker, kommer du att investera i hundversionen. Det kommer vanligtvis i form av en sele som sedan kan klippas in som ett vanligt säkerhetsbälte för att hålla dem säkra och säkra medan du kör.

I områden där det är olagligt att ha en osäkrad hund i ditt fordon kan det också hjälpa dig att undvika dryga böter. Det kan vara ditt hem på hjul, men trafiksäkerheten gäller fortfarande, och även ett plötsligt stopp kan orsaka allvarliga skador på dig och din hund om de inte är säkrade.

  Vad du ska göra när du kommer till din stuga – den kompletta checklistan

Om du inte vill skaffa ett säkerhetsbälte kan du också satsa på en låda. Kattbärare är mycket lätta att säkra och hundburar är inte annorlunda. Se bara till att ditt husdjur är bekvämt och rör sig så lite som möjligt.

Säkra campingen

När du har hittat en lämplig campingplats som passar din husbil eller husbil bekvämt, måste du göra din sektion säker för din hund. En husdjursvänlig campingplats är inte svårt att hitta, men du måste fortfarande se till att de håller sig nära dig för att förhindra att något händer dem.

De kommer att vilja sträcka på benen efter att ha rest i en husbil, så se till att du bygger ett inhägnat område utanför husbilen som ger dem tillräckligt med utrymme att gå runt och koppla av. Många ägare har vikbara metallstängsel som kan sättas runt dörren och utanför för maximal säkerhet.

Gå ut utan din hund

Det händer; du kanske hittar en trevlig restaurang eller ett museum som inte tillåter din hund att följa med dig. Även om du bör göra ditt bästa för att undvika att lämna dem ensamma i husbilen, finns det några sätt du kan göra saker enklare för dina husdjur.

En av dessa är att hålla luftkonditioneringen på när du är ute, men också att se till att det finns en reservgenerator som fungerar i händelse av ett strömavbrott.

Om luftkonditioneringen skulle stängas av på grund av strömavbrott, kommer temperaturen att stiga dramatiskt för ditt husdjur.

Tänk på att luftkonditionering inte alltid räcker, och du bör också parkera i skuggan samtidigt som du har tillgång till mycket rent vatten. Det kan också vara värt att investera i en husdjurskamera så att du kan kolla in dem när du är ute.

Om vädret är mycket varmt, lämna inte ditt husdjur ensamt i husbilen eftersom de kan bli mycket sjuka av värmeslag eller till och med dö. På vissa ställen är det helt lagligt att krossa fordonsrutor (inklusive en husbil) för att rädda husdjuret inne om de verkar vara i nöd.

  Hur man använder en Baitcasting Rod

Gå ut med din hund

Du vill ha en fantastisk tid med din hund, och att resa i en husbil är bara en del av äventyret. Det kommer säkert att finnas massor av hundvänliga platser nära ditt läger, så promenader och vandring är ett absolut måste. Men du måste också överväga din hunds återkallelse.

Att få din hund att komma tillbaka är inte alltid lätt, och det kan kännas som att den aldrig kommer att springa tillbaka. Du kan behöva locka dem med en välsmakande godis, vilket är ett bra sätt att positivt förstärka deras återkomst till dig.

Träning är nyckeln till hindra din hund från att springa iväg på promenaderoch om din hunds återkallelse lider, försök hitta en säker hundpark att träna i.

När du reser med din hund vill du veta att de aldrig kommer att lämna din sida och vara väluppfostrade – att titta på dem kan kännas som ett heltidsjobb. Det är här godsaker och övning kommer in, och det gör resan roligare om ni arbetar tillsammans.

Tillåter de flesta husbilsparkeringar hundar?

Ja, de flesta husbilsparker tillåter hundar och det är inte ovanligt att hitta människor och deras husdjur under hela din husbilsresa. Även om de är hundvänliga, måste du fortfarande ha din hund på avstånd och se till att du städar efter dem.

Din hund kan också känna sig nervös eftersom den vet att den inte är hemma, och att ha ett säkert område hjälper dem att vänja sig vid sin nya omgivning och slappna av lite. När allt kommer omkring vill du att de ska känna sig bekväma och hemma under hela din campingresa.

Pack Extra

Detta gäller dig och ditt husdjur. Du bör alltid se till att du har extra förnödenheter för varje situation eftersom du är långt hemifrån, och du kan också hamna ganska långt bort från civilisationen. Husbilen är bra eftersom du kan förvara flera medicinska kit inuti för nödsituationer.

Packa extra bandage, gasväv, tejp och grundläggande saker som följer med satsen. Ta med nagelklippare till din hund och dubbelt så mycket medicin de tar ifall du blir strandsatt. Både du och dina husdjur kan använda bindorna och gasväven i standardsatser, varför du behöver flera.

  Louisiana Jet Ski Laws: Ett enkelt fuskblad med alla detaljer

Detsamma gäller mat, och det är klokt att ge dig och dina husdjur en extra veckas mat ifall det värsta skulle hända och du inte kan ta dig hem. Se till att det är oförgängliga varor som kan bäras i en förpackning om situationen uppstår.

Leksaker, koppel och disk

Oavsett om du åker i din första husbil eller om du är en erfaren veteran, är det lätt att glömma att din hund behöver sina leksaker, disk och även sina egna sängkläder. När allt kommer omkring måste de hålla sig sysselsatta och leksaker är det bästa sättet att göra det.

Ge dem ett bekvämt hörn av husbilen där de kan sova, leka, äta och dricka samt varva ner efter en lång dag. Husbilsresor kan också vara svårt för hundar, så ett utrymme att vara ensam och koppla av är något som de kommer att välkomna. En upptagen valp är en som håller sig borta från bus.

Du bör ta med minst två extra koppel och halsband på din resa, särskilt om du bestämmer dig för att vandra tillsammans. Om en knäpper eller blir skadad måste du kunna säkra din hund så att den förblir säker. På samma sätt, om du till slut behöver bogsera fordon, har du ett extra koppel som du kan fästa på dem i en nödsituation.

Slutgiltiga tankar

Att resa med husbil med din hund är ett äventyr som ni båda kommer att njuta av, men att hålla din hund säker är lika viktigt. Du vill att ditt husdjur ska vara säkert, och även om det inkluderar grundläggande saker som att låsa husbilen när du inte är i den, finns det andra knep att tänka på.

Varje råd som listas i den här guiden hjälper dig och ditt husdjur att få en roligare resa, men ser också till att du inte blir stressad och överväldigad över deras säkerhet. Håll dem nära, försök att inte lämna dem för länge och skapa några underbara minnen tillsammans.