Hur man håller gnagare borta från en rustik stuga

Jag bodde i en rustik stuga en sommar och det var OMÖJLIGT att hålla ekorrar och gnagare ute. Nu när jag har min egen stuga vill jag se till att den enda familjen som bor där är min, inte en stor gnagarfamilj. När du väl kommit in i kabinlivsstilen tvingas du bli mycket i samklang med dina kabinbehov och med kabinlivets kultur. Så jag bestämde mig för att skriva ner de knep som jag tyckte var hjälpsamma när jag bodde i en ekorreangripen stuga och lite annan information som jag undersökte och tyckte var ganska trovärdig.

Så, hur håller du gnagare borta från en rustik stuga? Hitta hålen och sprickorna som kan leda in i din stuga och täta dem. Att bli av med gnagare är en komplicerad process som har en hel del steg, men ditt största mål bör vara att täta hål och sprickor så att värme inte kan komma ut ur ditt hus och gnagare inte kan komma in.

I den här artikeln kommer jag att dela med mig av de saker som jag har funnit användbara när jag sköter min stuga, och även dela med mig av några andra vanliga metoder som kan hjälpa ännu mer. Innan vi går in på hur man håller gnagare borta från din stuga är det viktigt att veta hur de tar sig in, varför de tar sig in och vad du kan göra för att göra ditt hem mindre av ett mål.

Varför fortsätter gnagare att försöka ta sig in i min stuga?

Alla gnagare, särskilt möss, tycker om att hitta varma säkra platser att bo på. När de springer runt på natten letar de alltid efter en ny värmekälla. Om en mus går runt nära din stuga och plötsligt börjar känna att det kommer värme från den kommer den lilla musen omedelbart att byta vad den gör och börja följa denna nya värmekälla. Möss kommer att fortsätta leta tills de hittar ett hål eller en spricka som leder in i din stuga. När de väl är inne kan de skapa ett hem av din isolering och ganska snart kan dina väggar bli ett gnagarmotell. Därför är det väldigt viktigt att titta på vad möss letar efter i ett fint hem och få din stuga att verka som motsatsen.

  Missouri Jet Ski Laws: Ett enkelt fuskblad med allt du behöver veta

Hur man täpper till hål och sprickor i hytter som möss kan ta sig igenom

Efter att ha levt ett tag med ekorrar som överraskningsgäster upptäckte jag snart att jag inte orkade mer. Så jag gjorde lite research och hittade ett sätt att fylla hålen och sprickorna som fanns i mitt hem. En natt gick vi ut med en ficklampa och letade efter alla små sprickor och luckor som vi kunde se. Det är viktigt att komma ihåg att möss kan passa genom hål i storleken på en krona och om det inte finns tillräckligt med utrymme kommer de små buggarna att göra plats. Jag gillade verkligen ett speciellt filler som verkade fungera bra. Den heter Great Stuff Big Gap Filler och finns i en mängd butiker. För mig personligen föredrar jag att använda Amazon eftersom de har konkurrenskraftiga priser, snabb leverans och de levererar direkt till min dörr. Jag gillar verkligen det här eftersom jag är en upptagen man och den tid jag har med min familj reserverar jag gärna för min familj och inte ute och springer ärenden till vår stuga eller hem. Om du är intresserad av att köpa Great Stuff Big Gap Filler eller ens bara titta på det, gav jag länken längst ner i det här avsnittet.

Ett annat bra verktyg som jag hittade som hjälpte till att täppa till sprickor och hålla gnagarna ute var att använda en gummitröskel under våra dörrar. Detta förseglade sprickan under våra dörrar som ledde till utsidan och gjorde vår stuga så mycket mer befäst mot de smygande attackerna från utomhusgnagare. Vi försökte använda de plug-in gnagaravskräckande sakerna och fann att de var helt värdelösa. Det finns inte mycket data där ute som vare sig stöder eller förnekar användningen av elektroniska gnagaravskräckande medel, men med den forskning som har gjorts är det tydligt att möss snabbt anpassar sig till frekventa ljud. Möss avskräcks då inte riktigt av dessa enheter.

Det här är de två sätten som jag tyckte var mest användbara i min personliga kamp med gnagare, men det finns många andra sätt som verkligen kan hjälpa. När du tätar hål och sprickor finns det några andra sätt att ta itu med dem som kan vara användbara. Som jag sa min favorit är Great Stuff Big Gap Filler men du kan alltid använda en koppardyna eller en metallplåster för att täta hålet. Att använda någon av dessa två saker kan vara trevligt eftersom mössen inte kan tugga igenom dem. Om du ska använda ett expanderande skum eller den Great Stuff Big Gap Filler det är alltid smart att komma ihåg att slipa ner dem efteråt så att det blir en slät yta som mössen inte kan tugga igenom. Om du lämnar något av det oslipat ger det möss och andra gnagare en bra utgångspunkt för att tugga och gör ditt hus mer sårbart.

  Hur man flyger fisk från en kajak

Tips om hur du undviker att gnagare vill komma in i din stuga

Det finns många enkla saker du kan göra för att hålla gnagare borta från ditt hus som inte är tidskrävande och är ganska effektiva. Det viktigaste är naturligtvis att blockera ditt hem så att gnagare inte kan komma in, men om vi vänder vårt fokus till huset finns det fyra saker som min fru och jag har lärt oss som gör att vår stuga verkar mindre som ett gnagarhotell.

  1. Styr ditt sopor. Små möss och andra större gnagare är ofta mycket attraherade av sopor och tyvärr tenderar vi som människor att göra mycket av det. Eftersom skräp är normalt och kan vara ganska grovt för oss vill vi normalt inte ha det med oss ​​inne i våra stugor så vi brukar lägga ut det på baksidan eller nere vid trottoarkanten. Till skillnad från människor tycker gnagare att skräp är en oemotståndlig behandling och kommer att göra nästan vad som helst för att komma in i det. På grund av detta fungerar normala papperskorgar utomhus sällan som ett avskräckande medel för tvättbjörnar och andra gnagare. Ett bra sätt att se till att ditt sopor inte hamnar strödda över gården är att köpa en utomhussoptunna med lock som låser. Det är fantastiska investeringar och de fungerar otroligt bra.
  2. Håll din mat säker och förseglad. Varje mus som kommer in i en stuga kommer att behöva mat så småningom och där det finns oförseglad mat brukar det finnas feta och glada möss. Det kan vara jobbigt att köpa tjocka återförslutningsbara behållare men dessa blir oerhört användbara när du lämnar din stuga utan uppsikt under långa perioder. På så sätt kan din basföda som du inte vill släpa med dig fram och tillbaka varje resa förbli fräsch och orörd av ovälkomna munnar.
  3. Trimma de där irriterande träden. Jag har mycket erfarenhet av ekorrar inne i stugor och jag kan intyga att det inte är kul. Ett av de enklaste sätten för ekorrar att komma in i din stuga är via träden som hänger över ditt tak. Så om du är trött på att hållas vaken av att små fötter springer fram och tillbaka på natten, ta lite tid och trimma alla träd runt din fastighet så att ingen av grenarna hänger nära eller över ditt tak.
  4. Fruktträd. Om du har fruktträd nära din fastighet är det klokt att plocka upp alla egensinniga äpplen eller nötter som faller nära din stuga och slänga dem. Manny gnagare kommer att hitta dem som oemotståndlig mat och sedan lägga märke till din fina varma stuga kommer att försöka göra den till sitt hem. Så var noga med att inte bara plocka efter er utan även plocka efter naturen.
  Hur man kryddar en gjutjärnspanna – på rätt sätt

Relaterade frågor

Vilka dofter håller möss borta? Möss gillar inte doften av pepparmynta så om du börjar städa med den och spraya den runt ditt hus kan det fungera som ett avskräckande medel för alla möss som kanske vill göra din stuga till sitt hem.

Kan möss klättra in i din säng? Möss är mycket smarta och mycket effektiva klättrare, de kan enkelt klättra på väggar och enkelt klättra i någons säng. På plussidan är det mycket osannolikt att en mus någonsin faktiskt kommer att klättra ner i din säng, om du inte har ett mycket allvarligt angrepp av mus.