Hur man håller en snögubbe från att smälta

Du arbetade verkligen, verkligen hårt på din snögubbe, och lade ner timmar på hans perfekta skulptering, montering och dekoration. Visst, du tog massor av bilder och bilder säger mer än tusen ord, men du vill inte bara ha en bild. Du vill att din snögubbe ska stanna kvar så länge som möjligt utan att smälta. Finns det något sätt att hålla fast vid din snövän längre?

För att förhindra att din snögubbe smälter, prova följande metoder:

  • Flytta din snögubbe bort från solen
  • Sätt en ishink eller kylare nära din snögubbe
  • Bygg en iskällare
  • Gör pykrete
  • Isolera din snögubbe
  • Använd ammoniumkloridsalt

Framöver kommer vi att utveckla var och en av ovanstående sex metoder för kallunderhåll så att din snögubbe kommer att vara den som håller längst i kvarteret. Fortsätt läsa, för du kommer definitivt inte att vilja missa det!

6 smarta, vetenskapliga metoder för att förhindra att en snögubbe smälter

Håll din snögubbe borta från solen

Ja, vi börjar med en enkel sådan, men det är ändå värt att nämna. Var du placerar din snögubbe spelar roll. Du behöver inte nödvändigtvis bygga honom på samma plats som han kommer att bo på, men det rekommenderas alltid om du kan svänga den. Att förflytta en snögubbe är svårt, nervkittlande arbete. Om din snögubbe inte är helt stabil, kommer han välta och överlever inte resan.

Eftersom lufttemperaturen fluktuerar under en vinterdag beroende på molntäcke, solsken och vind, är din snögubbe mottaglig för dessa fluktuationer.

När solen går upp och dagen börjar är luften varmare, liksom utomhustemperaturen. Detta kan fortsätta in på eftermiddagen innan temperaturen avtar på kvällen. Ändå tar det bara temperaturer på 32 grader Fahrenheit för att solen ska börja smälta snö.

En del av det har att göra med solvinkeln på vintern. När säsongen börjar i december är solvinkeln 27 grader, vilket begränsar mängden direkt sol vi får genom januari. Sedan, när vintern fortskrider, gör solvinkeln det också, och blir 36 grader i slutet av februari och 47 grader i början av våren.

Solens vinkel kan få dig att känna dig kall på vintern även när det är soligt, men närvaron av sol är tillräckligt för att smälta din snögubbe om det är 32 grader ute. Således är en skuggig plats bäst för snögubben.

Gör dig själv en tjänst och studera dessa solvinklar eftersom du planerar att ha din snögubbe ett tag. Du skulle hata att placera din snögubbe på ett ställe som verkar säkert i januari bara för att få solvinkeln att ändras i februari så att din snögubbe utsätts för hela solen.

Placera en ishink eller kylare nära din snögubbe

Snö och is har mycket gemensamt, till exempel deras basingrediens, som är vatten. Is är dock bara fruset vatten medan snö är den atmosfäriska ånga som fryser över. En annan skillnad mellan de två är att is smälter långsammare än snö.

  Hur mycket vikt kan en luftballong lyfta?

Du kanske undrar hur det kan vara? Låt oss förklara. Snö har en större yta, men is har mer täthet. På grund av dess högre densitet behöver du mer värmefusion för att smälta is än vad du gör för snö.

Visst, snö och is smälter inte nödvändigtvis med signifikant olika hastigheter från varandra eftersom de båda är gjorda av vatten. Som sagt, eftersom isen varar längre, kan omgivande av din snögubbe med is hjälpa till att förlänga dess livslängd, åtminstone till en viss grad.

Tänk på att is har högre värmeledningsförmåga än snö, vilket betyder att den lättare kan generera värme. Med snö smälter dess värmeledningsförmåga bara det yttre lagret, vilket lämnar de inre lagren intakta. Is har också en hög albedo, eller en solstrålningsreflektionsmätning.

Vad betyder allt detta? Den isen kan fungera för att underhålla din snögubbe till viss del, eftersom det är ett extra lager att smälta, men den isen är inte ditt bästa alternativ. Det är därför vi rekommenderar att du använder en iskylare eller ispåsar runt om din snögubbe. Att spraya snögubben med en sprayflaska så att vattnet fryser och blir till is kan påskynda smältningen, inte förhindra det.

Bygg en iskällare

Är du den händige typen? Om du verkligen menar allvar med att behålla din snögubbe så länge du kan, kan du kanske bygga en egen iskällare för honom, även känd som ett ishus. Dessa är definitivt gamla uppfinningar, eftersom ishus skapades av ett behov av att hålla isen runt innan människor hade bekvämligheten med kylskåp.

På den tiden samlade människor is från frusna floder eller sjöar och skar ofta isen i hanterbara bitar. Sedan tillsatte de sågspån eller halm till ishuset för isolering och lade isen i sin iskällare. Under månader eller ibland hela resten av året höll isen kvar och höll dem svala när vädret värmdes upp på våren och sommaren.

Om du kan bygga en iskällare för din snögubbe, då kan du förvänta dig att ha honom kvar i månader, kanske till och med nästa vinter!

En iskammare eller ishus kan se ut som precis vad som helst; här är en länk med foton av ishus för din inspiration. Som du kan se sträcker de sig från lager till bostäder till strukturer med vacker arkitektur.

Den enda nackdelen med att använda en iskällare för din snögubbe är att du inte kan visa upp honom på gården längre. Du måste komma och hälsa på honom i iskällaren, men du behöver åtminstone inte oroa dig för att han smälter.

Gör Pykrete

Gå tillbaka några stycken. Du kommer att se att på ishusens dagar använde människor sågspån för att bevara sina isbitar. Detta är viktigt, eftersom sågspån låter dig bygga ett ämne som kallas pykrete.

Pykrete är en fryst legering gjord av is (86 procent) och trämassa som sågspån (14 procent). Det resulterande ämnet kallas pykrete på grund av dess grundare, Geoffrey Pyke. Mitt under andra världskriget föreslog Pyke att han skulle använda sin nya skapelse för att göra hangarfartyg som den brittiska kungliga flottan skulle använda.

  Hur många timmar håller vattenskotermotorer vanligtvis?

Du kan göra pykrete hemma i ditt kök, och när du väl gör det kommer du att märka att det inte beter sig som vanlig snö. Den har lägre värmeledningsförmåga, så den smälter inte snabbt alls. Det är också tuffare och starkare än snö och till och med is. Att forma pykrete är inte nödvändigtvis lätt, och även betong går att arbeta med mindre svårighet. Att frysa pykrete kan få det att expandera, men att tillsätta havsvatten eller sänka temperaturen kan göra att din pykrete kan användas igen.

När du inte bygger en snögubbe med pykrete bör du förvara den någonstans kallt så att den kan hålla sig isig. Kanske din iskällare? Varför inte, eftersom du säkert har utrymmet!

Hur kan du använda pykrete för att få din snögubbe att hålla längre? Tja, du kan alltid slänga lite sågspån i en stor snöhög på din gräsmatta och använda den snön för att rulla ihop en ny snögubbe. Du kan också göra pykrete-förstärkningar efter att din snögubbe är byggd och packa på honom med prylarna.

Wiens tekniska universitet gjorde en iskupol av pykrete 2011 som varade i tre månader. Det var också en stor struktur med en diameter på 33 fot. Flera år senare i Juuka, Finland, byggde Eindhovens tekniska universitet upp Wien med en stor egen iskupol. Det varade inte alls lika länge, bara några dagar, men det verkar bero på byggfel hos byggherrarna och inte relaterat till pykrete.

Isolera din snögubbe

Du är säker på att du läser detta nästa tips fel. Varför skulle du vilja isolera din snögubbe? Är isolering inte bara att packa något med värme? Det kommer säkert att få din snögubbe att smälta.

Du skulle bli förvånad! När du tar på dig en kappa beror anledningen till att du är varm på den isolerande förmågan hos pälsen, inte för att du har ett lager på. Att isolera betyder helt enkelt att behålla kroppsvärmen eller en annan källa till alstrad värme.

Eftersom isolering kan skydda från termiska utbyten som sker åt båda hållen, lutande både varmare och kallare, kommer isolering av din snögubbe att hålla honom sval, inte värma upp honom snabbare.

Tänk bara tillbaka på de ursprungliga ishusen om du behöver ytterligare bevis. Människorna som byggde dessa ispalats använde alltid sågspån eller halm som en isolator, men deras isblock varade i månader och månader.

Du kan alltid göra ett snabbt experiment för dagen för att se kraften i isoleringen i aktion. Gör två grundläggande snögubbar av samma storlek. Lägg sedan en kappa på den ena men inte den andra. Kontrollera båda snögubbarna under hela dagen och till nästa dag. Snögubben utan kappan smälte snabbare, eller hur? Det är vi säkra på att han gjorde.

  Vilka beten anses vara levande beten?

Använd ammoniumkloridsalt

Kommer du ihåg att vi tidigare i den här guiden diskuterade att snö kommer att börja smälta vid 32 grader? Den temperaturen är också känd som dess smältpunkt. Is har samma smältpunkt.

Hur ser en genomsnittlig vinterdag ut för dig? Det beror på vilken del av landet du bor i. Såvida du inte kallar södra hem, är de flesta delstaternas medeltemperaturer för vintern 10 till 35 grader. Det sätter dig inom räckhåll för att din snögubbe ska börja smälta om han tillbringar dagen utomhus.

Skulle det inte vara coolt om du kunde få snöns smältpunkt ännu lägre? Naturligtvis är du ingen trollkarl, så det är säkert inte möjligt. Eller är det?

Ammoniumklorid är en lätt sur oorganisk förening som är mycket vattenlöslig. När det används på vatten- och islösningar kan saltet sänka smältpunkten för dessa lösningar.

Förutom ammoniumklorid bör kalciumkloridhexahydrat också fungera bra, eftersom det är ett kalciumsalt. Om du har ett viktförhållande av kalciumkloridhexahydrat som är 1 till 2,5 gånger större än is, kan du sänka isens smältpunkt till runt -50 grader.

Slutgiltiga tankar

Det spelar ingen roll om du är barn eller vuxen, att säga hejdå till din snögubbe är alltid svårt. Tänk om du kunde förlänga tiden du har med din snögubbe? Det är möjligt, men du måste vara kreativ och lite vetenskaplig för att få det att hända.

Oavsett om du väljer att använda ett kloridsalt, bygga en iskammare för din snögubbe eller förstärka honom med pykrete, har du ingen brist på alternativ för en snögubbe som håller längre. Alla på blocket kommer att vilja veta hur du gjorde det!

Snögubbe-kalkylator

Om du verkligen vill nörda på att göra din perfekta snögubbe så är detta verktyget för dig! Med hjälp av Fibonacci-sekvensen, Anna Szczepanek, Ph.D. skapade Snögubbe-kalkylator hjälpa dig att berätta hur länge din snögubbe kommer att hålla beroende på mängden snöfall, storleken på snögubbebollarna och om. Kolla in den, den är fantastisk!

Relaterat innehåll

Du har precis ägnat timmar åt att skapa den perfekta snögubbe. Nu måste tiden komma att ge honom eller henne lite personlighet genom dekorationer. Visst, du kan rota runt i ditt hem och se vad som finns där eller till och med köpa ett snögubbe-dekorationskit, men du vill gå emot det. Vilka coola snögubbetillbehör kan du få tag på?

Det är en rolig, kall, blåsig vinterdag där ute, och du skulle älska att göra en snögubbe. Det här är ett bra sätt att underhålla barnen eller till och med knyta an till andra familjemedlemmar (liksom dina vänner). Snön du måste jobba med är dock lite lätt och pudrig. Kommer du fortfarande att kunna göra en snögubbe eller är det inte värt det?