Hur man håller en snöboll från att smälta

Efter att ha läst vår guide om hur man rullar den perfekta snöbollen var du och barnen ute i timmar i snön och övade och finslipade dina färdigheter. Nu har du för många snöbollar. Hur kan du förhindra att de smälter innan du börjar använda dem?

Så här förhindrar du att en snöboll smälter:

  • Förvara dem i täckta plastpåsar i frysen
  • Gör snöbollar endast med ren snö, inget salt
  • Isolera med skum eller gummi
  • Stäng av frysens automatiska avfrostning
  • Bygg pykrete snöbollar
  • Tillsätt ammoniumkloridsalt

Med ovanstående förslag kan du teoretiskt sett hålla fast dina snöbollar till sommaren, sedan dra ut dem och ha en snöbollskamp på din bakgård mitt i fuktigheten. Fortsätt läsa för fler tips och tricks för att bevara snöbollar!

6 tips för att förhindra att en snöboll smälter

Förvara dem i en täckt plastpåse i din frys

Du har säkert några blixtlåsväskor i ditt skafferi, eller hur? Ta tag i en, lägg i din snöboll och drag den ordentligt för att skapa en tätning som är nästan lufttät.

Lyser din frys varje gång du skjuter upp dörren? Ljus avger värme, och ju närmare snöbollen är fryslampan, desto snabbare smälter den.

Eftersom plastpåsar med blixtlås är genomskinliga rekommenderar vi att du täcker snöbollen med något ogenomskinligt också. Även en diskhandduk fungerar, men se till att det är en handduk du inte har något emot att ge upp. Den kan ligga i frysen under de kommande sex månaderna eller längre.

Är du nyfiken på plastpåsar? Det är okej. Du kan också förvara dina snöbollar i en plastbehållare som en skål eller Tupperware. Om din Tupperware inte är genomskinlig och den har ett lock är det perfekt. När du förvarar din snöboll i en skål, föreslår vi återigen att du lägger en kökshandduk eller annan form av täckning ovanpå.

Se till att din snöboll inte kläms mot baksidan av frysen. Många frysar har värmeelement där. Precis som att utsättas för ljus kan smälta dina snöbollar, så kan snöbollens närhet till värmeelementet också!

Gör bara snöbollar med ren snö, inget salt

Vilken typ av snö du använder för att rulla dina snöbollar är också viktig. Du kanske minns från vår artikel om att rulla den perfekta snöbollen att du bör nå händerna flera centimeter djupt ner i snön när du gör din snöboll.

Anledningen till detta är att få mer fast packad snö, men det är inte den enda fördelen. Du kan också se till att din snö är precis som naturen tänkt sig, vilket innebär att den inte kommer att ha smuts eller salt i sig. Detsamma kan inte sägas om ytsnö.

  Hur jag minimerar elektrisk användning i min stuga

Salt är en av snöns värsta fiender. Som detta KGW 8 artikeln bevisar att man med mycket tid och tålamod kan smälta snö med vanligt bordssalt istället för issmältsalt av kommersiell kvalitet (även om det också fungerar).

Detta säger oss att om snön du använder för att rulla dina snöbollar är salt och smutsig, är det bara en tidsfråga innan den börjar smälta.

Isolera med skum eller gummi

Isoleringsfällor i värme, så du är lite förvirrad varför vi rekommenderar det för din snöboll. Kommer inte en varm, isolerad snöboll att smälta i en handvändning? Det är precis tvärtom!

När du skyddar din snöboll med isolering minskar du hastigheten på termiska utbyten som snöbollen utsätts för. Detta kan i sin tur bevara din snöbolls perfekt runda, fluffiga form ännu längre.

Okej, så hur isolerar man en snöboll? Det är det roliga, du har så många sätt att göra detta på. Du kan lägga snöbollen i en frigolitbehållare som de du får från din favoritrestaurang. Förvara den sedan i en annan större behållare.

Att linda in din snöboll i aluminiumfolie kan fungera, eftersom det också är ett isolerande lager. Förvänta dig bara inte att din snöboll kommer ut perfekt rund när du är klar med den. Folien kommer att ändra form.

Om du och barnen jobbar på att rädda några snöbollar tillsammans, engagera dem. Fråga dem vad de tycker är den bästa isoleringsmetoden för snöbollarna. Detta gör att bevara snöbollar till ett bra pedagogiskt tillfälle som barnen kan njuta av!

Stäng av din fryss automatiska avfrostning

Många kylskåp och lika många frysar har en automatisk avfrostning. Även känd som självavfrostning, den här funktionen avfrostar din fryss förångningsslingor, som är kylelementet.

Så här fungerar det mer i detalj. Först värms förångarslingorna upp, eftersom det gör att eventuell frost som har bildats på spolarna smälter direkt. Då går vattnet som läcker från spolarna via en kanal.

Beroende på hur ofta kompressorn är på, kan avfrostning ske var sjätte, åttonde, 10:e, 12:e eller 24:e timme. Värmaren går i 15 till 30 minuter vid ett klipp.

  Vad du behöver veta om ditt hjärta och löpning

Eftersom automatisk avfrostning kan göra din frys varmare, är det inte tillrådligt när du förvarar snöbollar där. Snö måste ständigt utsättas för temperaturer på minst 32 grader Fahrenheit för att behålla sin form.

Att stänga av den automatiska avfrostningsfunktionen i din frys kommer naturligtvis med sina egna risker. Ja, din snöboll kommer att vara bra, men själva frysen kanske inte är det.

Beroende på var frosten byggs upp kan den samlas runt komponenter och rör. Detta kan göra att delar fryser och blir ofunktionella, eller – när det gäller rören – till och med spricker.

Om din frys är äldre och den redan är på väg ut, stäng av automatisk avfrostning. För en helt ny frys vill vi dock varna dig att ompröva.

Bygg Pykrete snöbollar

Om du läser vårt inlägg om att förhindra att en snögubbe smälter, så har du säkert hört talas om pykrete. Du kanske missade det inlägget, så låt oss ge dig en kort sammanfattning nu.

Pykrete är en typ av fryst legering som kombinerar is med papper, sågspån eller annan trämassa. Snön eller isen är cirka 86 procent av pykreten medan sågspånet är ungefär 14 procent.

Genom att blanda de två ingredienserna uppstår magi. Pykretes värmeledningsförmåga är lägre än vad snö skulle vara ensam, vilket gör att snön smälter mycket mer gradvis. Sakerna är också mycket segare och starkare än vanlig is.

Det är därför pykrete har det namnet: det är en hyllning till pykretes grundare Geoffrey Pyke, men det är också uppkallat efter betong.

Detta är utan tvekan det största problemet med pykrete; att forma och forma det är mycket svårt. Det är som att försöka göra en snöboll av betong. Med tillräckligt med armbågsfett kommer du dit så småningom, men det kräver mycket mer ansträngning än det borde.

Genom att frysa pykrete efter gjutning kommer det att hålla sin form. Om din pykretesnöboll börjar bli lite hängig och trist, sänk sedan temperaturen ytterligare till fem grader så formas den om.

Tillsätt ammoniumkloridsalt

På tal om vår artikel om att bevara en snögubbe rekommenderade vi ett tips som också är tillämpligt för att förhindra att dina snöbollar smälter. Använd ammoniumkloridsalt!

Detta kan tyckas vara ett konstigt förslag, särskilt eftersom vi berättade tidigare att salt och snö inte blandas. Det är vanligtvis sant, men ammoniumkloridsalt är inte ditt vanliga salt. Detta salt kan sänka smältpunkten för snö.

  Kan UTV:er plattsläpas?

Om du inte hittar något ammoniumkloridsalt i din lokala livsmedelsbutik eller heminredningsbutik kan du använda kalciumsalt eller kalciumkloridhexahydrat som alternativ. Det senare kan sänka snöns smältpunkt till så mycket som -50 grader om mängderna är 2,5 gånger större än snö eller is.

Hur man gör en gipssnöboll att njuta av när som helst

Ibland vill man ha en snöboll inte bara för att hänga på vinterns sista rester utan av sentimentala skäl. Till exempel kanske du födde ditt första barn under en snöstorm och du vill ha lite snö som ett minne.

I ett sådant fall, istället för att försöka rädda den snön på obestämd tid, är det bättre att göra en kopia av snöbollen. Detta kommer att pågå för evigt, detsamma kan inte alltid sägas för den äkta varan.

Du kan skapa en gipsform av exakt snöboll. Annars kan du göra en replik från grunden med gips, Mod Podge och frigolit. Här är stegen med tillstånd från livsstilsbloggen Lantlig designstil.

Steg 1

Kombinera minst två matskedar Mod Podge med samma mängd vatten. Rör om tills ingredienserna är införlivade men förvänta dig att blandningen är vattnig vid det här laget. Det är okej.

Steg 2

Ta 1/8th en kopp gips i taget och blanda den med Mod Podge och vatten. Fortsätt göra detta tills gipsmängderna är ungefär en kopp. Konsistensen på ingredienserna ska ha stelnat och bli som en pudding.

Överansträngning eller tillsats av för mycket gips kan göra att blandningen hårdnar mer än du vill. Du måste hälla i mer vatten för att återställa gipsets konsistens.

Steg 3

Ta en frigolitboll och belägg den noggrant i gips-, vatten- och Mod Podge-blandningen. Häng snöbollen över lite vaxpapper så att överflödigt vått gips kan droppa av.

Steg 4

Om du inte är nöjd med hur dina snöbollar ser ut, måla dem så att de får en mer realistisk färg. Glitter ger också en fin finish.

Slutgiltiga tankar

Att förhindra att snöbollar smälter är genomförbart. I rätt miljö (som en frys som hålls vid 32 grader eller lägre) kan en snöboll hålla nästan för evigt. Nu, oavsett när du börjar sakna kylan och lugnet på vintern, kan du njuta av en liten del av säsongen!