Hur man håller en hockeyklubba

Om du håller i din landhockeyklubba på ett felaktigt sätt, förkortar du dig själv. Varje skott eller passning du gör saknar kraften som den kan ha. I vissa fall kan ditt lag till och med drabbas av straff för felaktig hantering av stickan. Hur ska man hålla i en landhockeyklubba?

För att hålla en landhockeyklubba krävs att du lär dig grundgreppet, där din vänstra hand går nära toppen av din klubba och din högra hand är på greppet, aka locket på din klubba. Ditt pekfinger och tumme kommer att göra ett V på tåkanten.

Om du är förvirrad av några av termerna vi använde i stycket ovan, kommer du inte att vara det när du är klar med att läsa. Framöver kommer vi att gå över grunderna för att hålla en landhockeyklubba i mycket mer detalj. Vi kommer också att diskutera avancerade stick-hanteringskoncept, så kolla in det!

Grunderna i att hålla en hockeyklubba

Innan du kan komma in på mer avancerade tekniker som det omvända greppet eller enhands pinnhållning måste du behärska grunderna. Och för att göra det måste du förstå alla delar av din landhockeyklubba. Här är en snabb översikt.

  • Grepp: Greppet är den översta delen av pinnen. Du kan skilja den från resten av pinnen eftersom den är täckt av material, oavsett om det är läder, gummi eller mocka.
  • Hantera: Handtaget är basen på landhockeyklubban. Den är lång och rak. Handtaget kallas ibland skaftet.
  • Huvud: Din hockeyklubbs huvud är början på klubbans kurva. Spelare kan välja mellan midi-, maxi- eller J-formade huvuden.
  • Ansikte: Ansiktet är den plana framsidan av din landhockeyklubba.
  • Häl: Hälen är den rundade bakkanten på pinnen.
  • Tå: En landhockeyklubbas tå är den motsatta rundade kanten.

Okej, med de grundläggande termerna ur vägen, låt oss gå in på hur du håller en landhockeyklubba för nybörjare.

Placera din vänstra hand på toppen av din sticka och din högra på basen av greppet. Om dina händer är korrekt placerade, kommer ditt pekfinger och tumme att röra och göra en V-form. Detta bör ske på båda händerna.

Båda V ska vara vinklade mot tån på din pinne, så om dina händer inte är i den positionen nu, rekommenderar vi att du modifierar dem så att de är det.

Kommer det här att kännas besvärligt i början, speciellt om du är en nybörjare inom landhockey? Det kan du ge dig på. Vi föreslår att du tränar den grundläggande stickpositionen så ofta du kan tills dina händer och fingrar intuitivt hamnar på rätt ställen.

När allt kommer omkring är grundgreppet det enklaste, så du vill känna dig bekväm när du gör det. Övning ger färdighet!

När du väl är på planen och använder grundgreppet kommer det att komma till stor nytta. Om du behöver stoppa bollen när du spelar, gör detta grepp det möjligt. Det är sant också att slå bollen och dribbla den.

När du manövrerar med din landhockeyklubba i grundpositionen bör din högra hand aldrig flytta sig från sin ursprungliga position. Tänk på den här handen som din kontrollhand. Om du rör din högra hand för mycket kommer du inte att ha kontroll över bollen, vilket kan tillåta det andra laget att dra fördel!

  Vilken Pound Test Line är bäst för basfiske?

Det är din vänstra hand du ska använda för att flytta, vända och på annat sätt manövrera landhockeyklubban i grundpositionen.

Avancerade tekniker för att hålla hockeyklubbor

Följande tekniker för landhockeyklubbor kan anses vara mer avancerade, men de är alla de du måste lära dig när du går vidare i spelet. Det är därför vi återigen måste upprepa vikten av att behärska den grundläggande tekniken innan vi går vidare till någon annan.

Även om vi har berört dessa tekniker tidigare på bloggen, kommer vi att gräva ännu djupare in i var och en i det här avsnittet.

Omvänt grepp

Varje landhockeyspelare vill göra fler mål, och det börjar med det omvända greppet. Trots namnet på detta grepp, vänder du inte på positionen av dina händer. Snarare kan du tänka på det omvända greppet som en fortsättning eller framsteg på grundgreppet.

Så hur gör du ett omvänt grepp? Börja med att sätta händerna i grundgreppspositionen. Placera sedan din sticka så att dess platta sida är uppåt. Det ser ut som att du håller din landhockeyklubba bakåt, men det är meningen.

Med det omvända greppet kan du nu snärta bollen. Att snärta syftar på att använda din pinne för att trycka bollen. Sedan kan du lyfta upp bollen i luften eller flytta bollen på marken.

Om en annan lagkamrat skickar en flygpassning till dig kan du ta emot deras passning med det omvända greppet och föra bollen till marken utan att drabbas av en straff.

Scooping är en annan teknik där du måste veta hur man vänder greppet. I landhockey är ett scoop när du gör en flygpassning från en dribbling på vänster sida av spelplanen.

I vissa fall kan du behöva ta ett chipshot från sidlinjen. Detta händer vanligtvis när en försvarare sätter press på den offensiva spelarens svaga sida så att de har svårt att göra mål.

När du chippar, sätt din pinne i omvänt greppläge. Din skjutfot ska vara riktad mot målet och bollen. Fokusera på kanten av landhockeyklubban och ta ett baksving.

Slutligen kan du använda det omvända greppet för en omvänd träff eller poängkörning. Så här gör du mål med ett omvänt grepp. Du utnyttjar avsiktligt din svaga sida så att motståndarlaget inte kan försvara på den sidan, vilket öppnar möjligheten för dig att göra mål.

Stekpanna Grip

Det andra avancerade sättet att hålla i en landhockeyklubba kallas stekpannagrepp. Den omvända körningen som vi beskrev i stycket ovan kan göras enbart med ett omvänt grepp, men ett stekpannagrepp kan också vara till stor hjälp.

Låt oss prata om hur det är gjort. Du vill börja i en liknande position som det omvända greppet, med båda händerna på toppen av din käpp. Detta kommer att bilda ett dubbel-V-grepp på grund av din fingerpositionering.

  Hur mycket väger lastbilscampare? Med 20 exempel

Vrid sedan din sticka så att den är i linje med din fältyta. När du gör det bör din sticks platta sida vara uppåt. Kontrollera att stickan är parallell med marken; om så är fallet, har du greppet om stekpannan.

Förutom bakåtdrift kan du också lita på stekpannas grepp för alla svepande rörelser. Den här typen av dramatiska hits kommer inte alltid till användning när man spelar landhockey, men om ögonblicket kräver en så vill du veta hur det går till.

Varje gång du slår bollen med den inre delen av din landhockeyklubba, vill du också byta till en stekpannas greppposition.

Dubbel-V-grepp

Låt oss prata om dubbel-V-greppet nu. Som du har för alla andra tekniker, börja med att lägga båda händerna på toppen av din sticka. Du har två val för var din högra hand ska gå i samband med din vänstra hand.

Din högra hand kan antingen vara överlappande ovanpå din vänstra hand eller precis under den (inte överlappande). Prova båda positionerna för att avgöra vilken som känns mer naturlig för dig och håll dig sedan till det.

Hur som helst kommer dina händer att göra ett V mellan pekfingret och tummen. Som med den grundläggande grepptekniken, är den V-formen riktad mot tån på din pinne. Om det inte är det, föreslår vi att du justerar din högra hand istället för din vänstra. Detta kan också hjälpa om dina händer känns obekväma oavsett om din högra hand är under den vänstra eller över toppen.

Denna typ av handpositionering ökar avsevärt din träffkraft, vilket är anledningen till att dubbel-V är så användbart. Du kommer att ha mycket mer kraft än vanligt, men nyckeln är att hålla ihop händerna. Ju mer avstånd mellan dina händer, desto svagare träffar du.

Kort handtag

Den sista avancerade grepptekniken är kortskaftsgreppet. Du lägger händerna mitt i handtaget på din landhockeyklubba, därför är denna teknik känd som korthandtagsgreppet.

Vi sparade den här till sist eftersom din handpositionering är mycket lik dubbel-V-greppet. Av den anledningen är det en bra idé att bli bekväm med det sättet att hålla i din landhockeyklubba först.

Placera händerna på handtaget eller skaftet på din pinne med händerna tätt intill varandra. V-formen som dina händer gör bör riktas mot den böjda delen av din landhockeyklubba nära tån.

Det här kan tyckas vara ett konstigt sätt att hålla din käpp, men det är för att förkorta den tid som krävs för att göra ett backswing eller göra någon uppföljning. Det gör att du kan slå bollen snabbt så att du kan dra fördel av en öppning du ser innan motståndarlaget kan agera.

Slapshots är också mycket lättare att göra med ett kort handtag, så prova dem.

Hur man håller en hockeyklubba vänsterhänt eller högerhänt

Oavsett om du är en högerhänt eller vänsterhänt spelare, bör sättet du håller din landhockeyklubba enligt instruktionerna ovan inte ändras. Om du behöver sätta din icke-dominerande hand i en dominerande position, då är det vad du bör göra.

  En lista över de bästa bågskyttebanorna i Los Angeles

Du kanske känner att du är i underläge i början, men det är tvärtom. När du väl har anpassat dig till att använda din icke-dominanta hand i landhockey, har du fler alternativ när du spelar. Du kan överraska dina motståndare genom att spela på din svagare sida.

Den där så kallade svagare sidan kommer förresten inte alltid att vara så. När du spelar med båda sidor mer och stärker dem, kommer du att känna dig bekväm med att använda både vänster och höger hand för att spela landhockey.

Hur man håller en hockeyklubba med en hand

Efter att ha övat och spelat med ovanstående tekniker ett tag, kanske du vill ta ditt landhockeyspel till nästa nivå fortfarande. I så fall är du redo att lära dig hur du håller din pinne med en hand.

Du bör bli bekväm med att hantera en pinne med en hand i både vänster och höger hand. Att spela så här är ett bra sätt att stärka din svagare hand så att du blir en ännu mer effektiv landhockeyspelare!

Enhands Righty Grip

Om du bara använder din högra hand för att hålla din landhockeyklubba, vill du lägga din hand på toppen av pinnen. Ditt pekfinger och tumme kommer att göra en V-form som är riktad mot tån på din pinne.

På gräsmatta kan du hitta ett enhandsgrepp som är mer bekvämt för att spela, men det är inte lika bra på gräs. Landhockeyspelare föredrar också högergreppet med en hand när de vill dribbla snabbare, eftersom den här tekniken tillåter dem att göra det.

Enhands vänstergrepp

Vänstergreppet med en hand innebär att man håller landhockeyklubban i den handen. Du vill ha din hand på toppen av din pinne som du skulle göra när du bara håller pinnen med höger hand.

Vrid sedan din sticka så att den platta sidan är vänd framåt. V-formen som ditt pekfinger och tumme gör ska vara på baksidan av pinnen, även på motsatt sida av där den kröker. Denna positionering kan vara svår att göra i början, så fortsätt att öva.

Om du behöver dribbla av din vänstra sida, kommer det säkert att vara användbart att greppa pinnen med vänster hand. När det kommer till enhandsgrepp är det dock mer troligt att landhockeyspelare använder sin högra hand än sin vänstra.

Slutgiltiga tankar

Det finns inget sätt att hålla i en landhockeyklubba. Du börjar med det grundläggande greppet, men när du väl har fått det nere kommer du att lära dig tekniker som enhandshantering av pinnar, det omvända greppet, stekpannagreppet eller dubbelt V.

Det krävs behärskning av var och en av de tekniker vi diskuterade idag för att bli en riktigt bra landhockeyspelare. Kom ihåg att ta det långsamt och öva ofta och att behärskning för dig kommer en dag!