Hur man gör puderig snö klibbig

Du har försökt rulla snöboll efter snöboll i pudersnö tills dina händer har blivit domna. Du vill bara ha några snöbollar, eftersom du vet att om du slänger dem med barnen skulle de bli glada. Finns det något sätt att göra pudrig snö klibbigare så att du kan använda den till mer?

Ja, du kan göra pudrig snö klibbig med lite vatten. Beroende på hur mycket snö du vill blöta kan du använda en trädgårdsslang för att lätt dimma snön eller till och med flera hinkar med vatten. Vattentäta handskar är ett måste!

I den här artikeln kommer vi att prata om vad pudersnö är, hur man fuktar den och vad du kan göra med din nyligen klibbiga snö. Vinterentusiaster kommer inte att vilja missa denna, speciellt om du har uttråkade barn i huset!

Vad är pulversnö? Hur kommer det sig att du inte kan bygga med den?

Låt oss börja från toppen och prata om pudersnö och var den kommer ifrån.

Om du får pudersnö beror på två faktorer, mängden fritt vatten och yttemperaturen när snön faller.

  1. Yttemperatur

Snö kommer bara att falla när temperaturen är 32 grader Fahrenheit eller lägre. Ändå är yttemperaturen inte enhetlig varje gång snöhändelser inträffar. Beroende på om yttemperaturen är över eller under fryspunkten har du blötare eller torrare snö.

Kalla yttemperaturer som nästan håller på att frysa men inte riktigt gör att den fallande snön kommer ner redan lätt smält. Detta ökar mängden fukt i snöfallet, vilket gör att snön blir blötare och tyngre.

För att pulversnö ska bildas måste yttemperaturen vara under fryspunkten, antingen något under eller långt under. Detta hindrar snön från att smälta, vilket minskar mängden fukt.

  1. Gratis vatteninnehåll

Som du kanske har gissat spelar fukt en stor roll för snöns struktur. Den fria vattenhalten är procentandelen fukt i snön. När halten fritt vatten är under åtta procent, då är din snö pudrig och lös.

Om halten fritt vatten är åtta procent eller något över, är snön blöt men inte genomblöt. Den är med andra ord perfekt att bygga med.

Gratis vatten som är runt 13 procent och säkert högre kommer att vara för mättat med vatten för att vara bra för mycket. Det är bara slask och det är inte ens kul att skotta!

  Mississippi Jet Ski Laws: Ett enkelt fuskblad med alla detaljer

Varför du inte kan bygga snöstrukturer med pulversnö

I introt nämnde vi ett exempel där du försöker göra en snöboll med pudersnö, men snöflingorna vill helt enkelt inte hålla ihop. Det spelar ingen roll hur många gånger du gör detta; det kommer inte att hända.

Fukt i snö är som lim. Det håller ihop snökristallerna så att snön kan binda till en form som du väljer. Med för lite lim, som med pudersnö, fastnar inget. För mycket lim, som i fallet med slaskig snö, och allt är en enda röra och inte bidrar till att bygga. Mängden fritt vatten eller lim måste vara precis lagom.

Hur man gör pulveriserad snö klibbig – allt du behöver veta

Har du fastnat i pudersnö? Du har två alternativ. Du kan vänta på det där ständigt svårfångade perfekta snöfallet som kanske aldrig kommer, eller så kan du ta den pudersnö du har nu och försöka göra den till något användbart.

Personligen röstar vi på det sistnämnda!

Att göra pudrig snö klibbig innebär inte mycket, bara vatten. Som vi berörde i introt föreslår vi alltid att du bär vattentäta handskar.

SEALSKINZ unisexhandskar kommer varmt rekommenderas. Dessa handskar är gjorda av en blandning av elastan (två procent), nylon (14 procent) och ultravärmande merinoull (84 procent). Det treskiktiga skyddet håller dina siffror varma när du hanterar våt snö.

När du väl har på dig handskarna, här är dina alternativ för att göra pudrig snö klibbig.

Trädgårdsslangmetoden

Vi rekommenderar att du bygger din snöstruktur nära en vattenkälla om snön är pudrig och du behöver den ska vara klibbig. Om du är på sidogården eller bakgården och har perfekt jungfrulig snö som du vill bygga med, leta reda på din trädgårdsslang och skruva fast den på kranen.

Det finns ingen anledning att använda en tung vattenspray här, eftersom du inte vill övermätta snön. Blöt den tills du kan känna fukten ovanpå snöns tidigare torra yta, stäng sedan av slangen. Du kan nu börja arbeta med den snön.

Vatten- och hinkmetoden

Om du inte kan få din kran att slå på eftersom den är frusen fast, få inte panik. Du kan alltid använda en hink för att dumpa vatten på pudersnön. Vi rekommenderar det här alternativet om du behöver blöta stora mängder snö snabbt.

Vattnet kan komma från utomhus eller inomhus. Dina vattentäta handskar kommer väl till pass här när du går med hinken, speciellt om du av misstag lutar hinken och en del av vattnet rinner ut.

  Hur man fångar Kokanee-lax på vintern

Häll vattnet på pudersnön och vänta. Snöns struktur kommer att förändras snabbt.

Vad kan du göra med Sticky Snow?

Som vi har pratat om på bloggen här och här, är pudersnö inte bra för att göra många snöstrukturer. Klibbig snö är dock en helt annan historia. Snön kommer att innehålla tillräckligt med fritt vatten som du kan bygga till ditt hjärta.

Här är några idéer för att komma igång.

Snöbollar

Nu när du har fuktat den pudrig snön, prova att rulla en annan snöboll. Den här gången kommer det att gå ihop smidigt och enkelt precis som det ska. Vi har pratat om hur man gör den perfekta snöbollen på bloggen, så läs den artikeln.

Även om vi normalt rekommenderar att du gräver djupt i en snöhög för att göra en snöboll, är den snön sannolikt också pudrig. För dina ändamål, om snön är tillräckligt ren, håll dig till den fuktade ytsnön.

Samla sedan en handfull snö i handflatan och börja rotera den. Rörelsen kan kännas lite besvärlig i början, men den kommer att bli mer flytande när du går. Efter lite snöbollsrullning, börja trycka tills snöbollen känns som att den slår tillbaka mot dig.

Rätt mängd tryck är nyckeln, eftersom för lite inte låter snöbollen binda och för mycket kan krossa snöbollen i din hand som om det är pudersnö.

Naturligtvis kan du alltid använda snöbollstillverkningsverktyg för att få perfekta snöbollar varje gång!

Snögubbar

Om du inte kunde rulla en snöboll tidigare i pudersnö, så hade det verkligen inte fungerat att göra en snögubbe. Du var bättre av att inte försöka och spara dig själv frustrationen.

Nu när du har blötare snö kan du och barnen spendera eftermiddagen med att skapa den bästa snögubben någonsin. Basen på snögubben bör flera fot, så du behöver ganska mycket våt snö. Vatten- och hinkmetoden borde fungera bättre för dina ändamål.

Följ sedan förhållandet 1:2:3 för att hålla din snögubbe säker. Förhållandet hänvisar till ett huvud med en diameter på en fot, en mittsektion med en diameter på två fot och en bas med en diameter på tre fot.

  West Virginia Jet Ski Laws: Ett enkelt fuskblad med alla detaljer

Är du förvånad över hur du dekorerar din snögubbe? Lyckligtvis för dig har vi ett inlägg fullt av fantastiska och prisvärda snögubbetillbehör som säkerligen kommer att göra din nya snövän till den mest unika och intressanta på blocket!

Igloos

Om du har ett par timmar, lite tålamod och mycket vatten, kan du göra dina barn till vinter genom att bygga dem en helt egen igloo. Vi gick igenom stegen för att göra det i det här inlägget, så vi ska sammanfatta för dig nu.

En igloo bör vara mellan nio och 12 tum stor. Gör en skiss för vart du vill att din igloo ska gå, blöt sedan snön och börja bygga från botten. Du bör forma iglons struktur från baksidan till framsidan så att du kan avsluta genom att bygga den mindre, smalare ingången.

Se till att när väggarna blir högre att de böjer sig så att de får formen av en riktig igloo.

Snöfort

Ska du föra ett snöbollskrig med barnen på gatan? Då är det viktigt att ha ett snöfort att gömma sig bakom så att du kan vägleda ditt lag till seger. Ett snöfort behöver inte vara lika involverat som en igloo, vilket är goda nyheter om dina siffror redan domnar.

De bästa snöforten har små öppningar för dina lagkamrater att titta ut från så att de kan avgöra vad det andra laget gör. Väggarna bör också vara höga så att de ger tillräcklig täckning.

Oavsett vilken snöstruktur av de fyra som mest tilltalar dig och barnen, finns det några grundläggande regler du kan följa för att bevara dem.

Bygg alltid din snöstruktur borta från direkt solljus och se upp för indirekt solljus också.

På dagar som ska bli varmare än 32 grader är det ingen dum idé att hälla mer vatten på din snöstruktur. Vid solnedgången eller kvällen kommer vattnet att frysa, vilket stelnar din snöstruktur.

Slutgiltiga tankar

Att göra pudrig snö klibbig är lika enkelt som att blöta den. Då är du fri att använda den tidigare värdelösa pudrig snön för att skapa snögubbar, snöfort, igloor eller snöbollar.

Vårt råd? Blötlägg inte hela gården i vatten. Blötsnö är svårare att skotta än pudrig grejer, så du skapar bara mer arbete åt dig själv!