Hur man gör lägereldar utan pinnar

Det är vanligtvis inte så svårt att hitta en pinne för att göra s’mores. Kliv några meter in i skogen så hittar du utan tvekan några lämpliga kandidater. Det finns tillfällen då jag verkligen måste gräva, men oftast kan jag hitta på något. Men vad händer om du inte hittar en pinne eller någon inte vill använda en pinne de hittat på marken? Hur gör man smores utan ätpinnar?

Allt du behöver är lite värme för att smälta marshmallows för s’mores. Det kan komma från ugn, stekpanna, tändare, grillgaller, aluminiumfolie eller bredvid elden. Du kan behöva bli kreativ och hitta en alternativ värmekälla.

Att göra smores är inte raketvetenskap! Det är bara en smält marshmallow och en bit choklad mellan 2 grahams kex. Om du har en värmekälla och alla ingredienser kan du göra s’mores. Fortsätt läsa för att lära dig några enkla sätt att göra s’mores utan stekpinnar.

Att göra lägereldar utan pinnar

Att rosta marshmallows över öppen eld är en anrik tradition. Varje barn över hela Amerika växer upp med att steka smores på en lägereld. Det är ett billigt, enkelt mellanmål som nästan alla älskar. Men vad händer om du inte kan hitta eller inte vill använda marshmallow pinnar?

Du kanske inte vill använda stekpinnar med yngre barn. Jag har sett många barn brännas av flammande marshmallows. Jag rekommenderar att man väntar tills ett barn är 6-8 år innan man släpper ut det med pinnar. Varna dem om vad de ska göra om marshmallow tar eld och hjälp yngre barn att hålla sina pinnar.

  Hjälp mina vandringsstavar att fastna! Fixa käppar som fastnat

Gör dig själv en tjänst och ta en uppsättning teleskopiska marshmallowstekpinnar. De har verkligen sjunkit i pris de senaste åren. Vad händer om jag inte vill använda marshmallow pinnar? Finns det säkrare alternativ?

1. Grillkorg

Det här är nog min favoritlösning. Det är nästan som att laga mat med vanliga smoresticks utan säkerhetsproblem. Gör bara smore och lägg den i grillkorgen. Det är lite annorlunda dock, eftersom du också måste koka grahamsknäcket. Jag rekommenderar att du håller den några centimeter ovanför elden och väntar på att marshmallowen ska börja expandera på sidorna.

2. Grilla galler

Många tycker om att ta gallret från sin grill och placera det ovanpå sin lägereld. Det har jag gjort i flera år, men nyligen fick jag ett svängande grillgaller (detta) som handlar om min eld. Släng bara din smores ovanpå och justera den upp/ner tills marshmallowen smälter.

3. Aluminiumfolie

Det finns många sätt att förbereda s’mores med aluminiumfolie. Placera den bredvid elden, på din gjutjärnspanna, på grillgaller, i grillkorgar eller balanserad på en stock från elden. Alla sätt att värma upp kommer att fungera.

4. Gjutjärnspanna

Gjutjärnsmatlagning är en anrik tradition. Sätt bara gjutjärnspannan på elden och låt den värmas upp. Vänta 20-30 minuter tills pannan har värmts upp och släng smores ovanpå.

5. Bredvid eld

Slå in dina smores i aluminiumeld och placera den bredvid eldens botten. Håll folien några centimeter från botten av värmen och vänta några minuter.

6. Tändare, blåslampa, spis

Denna metod är mycket effektiv, men inte så kul. Du kan göra s’mores med nästan vilken eldkälla som helst (förutom ljus). Att laga mat över ett ljus ger en konstig smak.

  Vad ska jag göra om jag ser en prärievarg när jag är ute och promenerar?

7. Långa redskap

Gå in i din garderobslåda och se om du kan hitta ett långt verktyg. Långa spettgafflar, spatlar och knivar kan alla fungera. Använd den som vilken typ av marshmallow som helst. Leta efter allt med ett trähandtag som är längre än fyra tum.

Jag har också haft tur med att rosta smores ovanpå en spatel. Lägg bara smore på spateln och linda in i aluminiumfolie. Håll den några centimeter över värmen och vänta cirka 5 minuter tills marshmallow och chokladen smälter. Det är inte lika roligt som att rosta en marshmallow, men det får jobbet gjort.

Ska små barn steka marshmallows på pinnar?

Du skulle bli förvånad över hur ofta barn blir skadade när de steker marshmallows. Det händer alltid på samma sätt. Marshmallowen kommer nära lågan, tar eld och barnet får panik. De viftar sedan med den flammande marshmallowen och bränner barnet som står bredvid dem. De lämnas med tredje gradens brännskador och en historia att berätta när de åldras.

Som sagt, det verkar logiskt att förhindra barn från att använda marshmallow pinnar. Det är verkligen en balansgång mellan nöje och säkerhet. Att hålla en marshmallowpinne över öppen eld är 99 % av upplevelsen. Smores är gott, men att elda utomhus är mycket mindre roligt.