Hur man gör hemmagjord glamping (med tips och tricks)

Förr i tiden var att få en dos av naturen reserverad för dem som var villiga att tuffa till. Men nu, med allt som har inlett 2000-talet, finns det glamping. Trenden drar igång och för med sig flera glampingresorter, men du kan lika gärna göra det själv.

Glamping ger en smak av utomhus utan att helt kompromissa med komfort och lyx. En term som härstammar från sammansmältningen av ”glamorös camping”. Människor har hittat ett sätt att njuta av att vara utomhus med bekvämligheterna av en semesterort. Det kan verka lite oxymoroniskt, men det finns ett knep för dess framgång.

Lockelsen med glamping kan härröra från isoleringen insvept i den välbekanta komforten. Det finns många alternativ för resorter som erbjuder detta och mer, inklusive rinnande vatten, Wi-Fi och tv. Vissa platser går till och med så långt att de erbjuder spabehandlingar med ljuskronor.

Även om det verkar som att det bara är ett utomhushotell behöver du inte lita på andra för att få upplevelsen. Att skapa en bekväm campingplats kan åstadkommas helt på egen hand för en riktigt hemgjord DIY-glampingupplevelse.

Så, hur gör du hemmagjord DIY glamping?

Hemlagad glamping görs genom att ta vanliga campingartiklar och göra dem mer glamorösa och bekväma, göra små saker som ljusslingor runt insidan av ditt tält eller mjuka, bekväma filtar för sängkläder.

Här är stegen vi kommer att täcka för att göra dig redo för din egen glampingupplevelse.

  • Bygg eller köp rätt tält
  • Skaffa rätt säng
  • Gör några bra stolar
  • Du behöver ett bord
  • Ge glamorös belysning
  • Du behöver en strömkälla
  • Laga fantastiska måltider
  • Håll dessa drycker och livsmedel kalla
  • Ta med några glamorösa tillbehör
  • Relaterade artiklar

Bygg eller köp rätt tält

Att gå ut med dina moderna bekvämligheter ger dig möjlighet att bo på platser som inte finns på kartan. Människor älskar att slå upp sina lyxtält vid pittoreska sjöar, på vackra skogklädda kullar och romantiska stränder.

Nyckeln är att du fortfarande behöver en plats att bo på. Ett skydd är det första steget i att sätta ihop ditt personliga glampingpaket.

Släng ditt gamla nylontält. Glamping innebär att känna sig bortskämd och att krypa genom ett dragkedja för att komma ner i en sovsäck är precis vad du försöker undvika. Välj istället att bygga ett jurta, tipi eller paviljongtält.

Att bygga det är enkelt när du väl har bestämt dig för vilken stil du vill ha. En mycket enkel sådan är A-ramen, som består av endast 4 eller 5 träbjälkar och stora hängdukar.

Ännu lättare är den beprövade tipi-stilen. När du väl har en ram, oavsett form, kommer de hängande dukarna att fungera som dina väggar.

Om du inte är redo att bygga kan du köpa olika stilar och typer av tält för att passa dina behov. Alternativt fungerar husbil eller släp bra.

Det är värt att notera att inte alla nylontält kommer att hålla dig från din fulla glampingupplevelse. Det finns några tält på marknaden som är tillräckligt stora för att stå upp och lägga till en touch av hem.

  Är vandringsbyxor värt det? Ta reda på varför jag inte ser tillbaka

Coleman gör rymliga tält som tar ansvaret för att bygga dem av dig. De kommer att fungera, men det finns många fler glamorösa och enkla sätt att blända din glampingupplevelse.

https://www.youtube.com/watch?v=sRjr3SagAOQ

Skaffa rätt säng

Precis som du inte vill krypa genom ett hål till ditt hem borta från hemmet, vill du inte bli med zip i en sovsäck för att gå och lägga dig. Ingenting säger ”ruffa det grovt” som att mumifiera dig själv på den kalla, hårda marken i slutet av dagen. Detta kan också glampifieras.

Det enklaste alternativet att lyfta sig från marken är en luftmadrass. Dessa är mycket prisvärda, kompakta och lätta att blåsa upp. Gör det ännu lyxigare genom att lägga till en bäddmadrass.

Där det verkligen blir roligt: ​​sängkläder! Plyschfiltar och kuddar ger campingupplevelsen en varm, hemtrevlig famn. Spara inte på detta! De är perfekta för att få ditt utrymme att se inbjudande och mysigt ut.

Beroende på hur dedikerad glampern är, väljer många människor himmelssängen till sitt tält. Även om det kan verka utöver vad du ens har runt huset, finns det en bra anledning. Med fyra stolpar kan du hänga upp ditt eget myggnät, mörkläggningsgardiner och det kan till och med hjälpa till att hålla värmen på natten.

Allt du behöver är några stänger eller stolpar och rejäla pinnar att skruva fast dem i. Ett träblock kommer att göra susen. Då är det bara att välja dina gardiner eller nät.

Vi har en bra artikel om glamping-sängidéer som du definitivt kommer att vilja läsa. Klicka här

Gör några bra stolar

Vanligtvis vill folk ha lite lugn och avkoppling i naturen. Detta kan vara så enkelt som att sparka upp fötterna och läsa en bok.

Men det här är glamping, så inte vilken gammal campingstol som helst duger. Ambitiösa gör-det-själv-folk har gjort stoppade stolar åt sig själva. Skelettet av den är din vardagscampingstol, men utsidan är så mycket mer.

Dessa stoppade stolar är lika lätta som att sy ihop ditt favorittyg för att göra ett överdrag. Tyget kan klippas eller pusslas ihop från gamla lakan eller glamorösa tyger efter eget val.

Nåla fast sömmarna så att din stol har lite jacka och sy. När alla delar av stolsöverdraget är anslutna kan du vända det ut och in och skjuta det över din campingstol.

Så gick det från tråkigt till fantastiskt! Dessa stolsöverdrag är lätta att göra och att använda en campingstol gör det enkelt att förvara för resor och uppackning.

Bygg ett bord

Med stolar behöver du ett bord. Bord är en mycket enkel vara, speciellt hopfällbara bord som är bra för packning. Det som gör att den passar in i glamping-vibben är lika enkel som en duk. Välj vad som passar det humör du är i, ställ in och njut!

  Allt om den kvadratiska knuten: handledning, syfte, varningar

Ett annat alternativ är att ta ett gammalt bärbart bord och använda stenciler för att piffa upp det. Guld- och silverfärg tillför ett element av glamour till nästan allt och detta är sant även här.

Ge glamorös belysning

När det gäller mörkret, glöm din gamla ficklampa och lykta. Glampingupplevelsen ska vara mjuk men riklig med ljus från säkra källor.

Ljus är okej så länge du lämnar dem utanför ditt tält på en säker plats så att du inte behöver oroa dig för att elda. Vissa doftljus, som cederträ, lavendel och eukalyptus, kan till och med hjälpa till att hindra insekter från att surra runt på din webbplats.

Om du väljer att ta med ljus i skogen, prova att använda en lykta. De har ett dubbelt syfte. Den första är att de innehåller ljuset i glas, vilket gör att lågan kan omslutas.

Det andra är att dessa ofta har en riktigt fin, personlig touch och det är vad glamping handlar om!

För nästa nivå belysning är den ultimata touchen till en glampingupplevelse en ljuskrona. Det är definitivt inte nödvändigt, men låt oss inse det – det är grädden på moset och avrundar verkligen dina bilder. Att välja en ljuskrona eller till och med en vacker lykta behöver inte vara en extremt dyr prövning. Det finns gott om belysningsarmaturer som är specifika för uteplatser som kommer att fungera bra i ditt tält.

Det är relativt enkelt att montera på lampan i ditt tält. När du väl har valt din uteplats ljuskrona eller lykta, nu är chansen för din inre pojkscout att komma ut och fatta några beslut.

Ett lättmonterat remskissystem kommer att lyfta det på plats. Du kan använda LED-lampor för att lysa upp den när den är utanför räckvidd. Extra poäng om du använder fjärrstyrd. Voila! Låt det finnas ljus!

Om du vill hålla det enkelt är julbelysning rätt väg att gå. Du kan knyta dem runt ditt tält för mjuk (men nödvändig) belysning. Det finns inget värre än att allt ditt hårda arbete och kreativitet går vilse i mörkret!

Vi har en bra artikel med många fler glamping-ljusidéer för dig. Klicka här för att se den.

Du behöver lite styrka

Vissa campingplatser erbjuder strömtillgång, men om du glampar i ett område som inte har ström finns det alternativ.

Andra energikällor kan krävas, vilket ger en otrolig modern bekvämlighet: solpaneler.

Solpaneler är relativt prisvärda och en stor investering. De kan driva de flesta av dina tekniska enheter.

En generator är det bästa alternativet för glamping på en camping där el inte finns tillgänglig.

För het? Koppla in en fläkt! Behöver du extra ljus? Häng upp din lampa! Redo för middag? Slå på din häll!

Med all spänning, glöm inte att äta! Som med vanlig camping är mellanmål nyckeln till att ha ett överflöd av snacks för att hålla dig mätt och glad.

  Side-Sleepers och Mummy Bags: Lär dig att inte lida

Ät några bra måltider

Försök att planera för större måltider och ta med några kastruller och stekpannor om det behövs. Vissa människor kan till och med finna framgång i en-gryta måltider eller färdigrätter.

Food Network erbjuder några färdigrätter som du bara kan kasta över elden, som frukostburritos och grillad ost. Aluminiumfolie kommer att vara en viktig allierad för att göra dessa läckra måltider snabbt.

Alternativt finns det många alternativ för gasspisar och ugnar, samt elektriska versioner om du har en strömförsörjning som klarar uppgiften.

Självklart är även glamping superkul att laga på en lägereld och vi har just varan för dig. Vad kan man laga på en lägereld?

Förvara drycker och mat kallt

Har du en bra strömkälla kan du ta med dig en fin minikyl för att hålla mat och dryck svalt. Om det inte finns någon ström tillgänglig, välj en snygg kylbox.

Även om ström bara är tillgänglig på deltid (att köra en generator i några timmar) finns det kylare som kan kopplas in när ström är tillgänglig och ändå hålla din mat kall i timmar utan ström.

Se till att ta med några fina återanvändbara koppar och tallrikar för att berika din pittoreska upplevelse.

Om du ska använda en traditionell kylare så är den här artikeln ett måste för dig. Hur man håller maten kall när man campar

Ta med några glamorösa tillbehör

För att hålla dina fötter varma och mysiga rekommenderar många erfarna glampare mattor. De ger en fin touch till utseendet och en fantastisk känsla för dina fötter.

Du kan också ta med plyschkuddar, plädar, små sidobord och mycket mer.

Ta med allt som gör din upplevelse mer njutbar och glamorös.

När du har ställt in allt ögongodis finns det några av de mer irriterande föremålen att komma ihåg. Du lägger mycket kärlek på att skapa din lilla oas.

Ja, man blir ett med naturen, men man kan ändå hålla ordning på den. Tänk på en kvast så att du kan sopa bort smutsen som kommer in i ditt tält och på din matta.

Varje person eller grupp har olika smak och stil, vilket gör varje glampingupplevelse annorlunda. Dessa få grundläggande förslag, från tak över huvudet till inredning och mat, bildar ramarna för ett lyxigt friluftsliv. Blanda och matcha dina bekvämligheter och aktiviteter och allt arbete du lägger på din anpassade glampingplats kommer att hålla i många år framöver.

Vi har en bra artikel som ger dig ännu mer djupgående information om prisvärda glampingtillbehör. Klicka här för att läsa den.

Här är några glampingartiklar som vi tror att du kommer att älska.

Vad innebär det att glampa? Ta reda på det här.

Vad är glamping-tält? Klicka här för att ta reda på det

Hur man förvandlar camping till glamping Klicka här

Bra idéer för en glamping säng Kolla in dem här