Hur man gör en Yamaha TTR 125 snabbare

2007 fick jag min första smutscykel, som var en TTR 125. Efter några år ville jag pressa lite mer juice ur den och det var då jag bestämde mig för att forska om hur man gör en Yamaha TTR 125 snabbare .

Vad många inte verkar inse är att en TTR 125 INTE är en racercykel och INTE är designad för hastighet. Men även om en TTR 125 är designad för att vara en pålitlig och bekväm cykel som är perfekt för längre turer, finns det några saker du kan göra för att göra den lite snabbare. För att göra en TTR 125 snabbare behöver du:

 1. Du kan få ett nytt avgassystem från BBR.
 2. Du kan ta bort airboxens gummisnorkel.
 3. Du kan lägga till ett 14-tands främre kedjehjul.
 4. Du kan borra små hål i avgasöppningen och luftfiltret.
 5. Du kan låta den andas mer med en högflödesluftlåda eller friflödesljuddämpare.
 6. Du kan byta ut kamaxeln med en ändslipning i mitten.
 7. Du kan öka förskjutningen med ett kit med stor borrning.

Det är alla möjliga sätt jag kunde hitta som skulle kunna lägga till lite hastighet och kraft till din TTR 125. Det enda jag gjorde var att skaffa en bättre luftlåda och filter. Jag ville egentligen inte bråka och lägga till delar så jag behöll saker och ting som de var.

Som sagt, jag vet inte vilken av dessa som skulle fungera bäst, men jag är säker på att de alla kommer att göra cykeln bråkdels snabbare. Vissa av dem kommer inte att öka toppfarten men kommer att ta sig dit lite snabbare.

  Rooster Tail vs Panther Martin vs Mepps Spinner

Återigen, TTR 125 är inte en racercykel och det bästa man kan göra skulle vara att skaffa en annan cykel (jag har också en Husqvarna FX 350). Jag älskar dock min TTR eftersom den är mycket bättre på kullar och ojämn terräng jämfört med de flesta tvåtaktscyklar. Om du ska göra långa resor i tuffare terräng finns det inget sätt att du kommer att hålla på en 2-taktscykel (det är dock bara min åsikt).

Hur snabbt går en Yamaha TTR 125?

Topphastigheten på en TTR 125 beror helt på föraren. Om en cykel har en förare på 100 pund och en annan cykel har en förare på 200 pund, kommer den första cykeln att kunna gå mycket snabbare. Det är ganska uppenbart.

Så, hur snabbt går en TTR 125? I genomsnitt är det mellan 45-55 MPH. Jag väger runt 175 lbs så det skulle vara närmare 45 för mig, men förr i tiden när jag var mycket lättare kunde jag få det att gå lite mer.

Jag har hört historier om att folk faktiskt fördubblar hästkrafterna på sin TTR med några av moddarna ovan (från 7 till 14 hk). Jag har ingen aning om det är sant eller inte men om det är så kommer du förmodligen att kunna komma närmare 60 MPH.

Hur gör man en TTR 125 högre?

Eftersom du automatiskt blir svalare när du gör din bil, lastbil eller cykel högre, låt oss prata om hur du kan få din TTR 125 att ryta. Jag har provat några av dessa (på mina eller mina kompisars cyklar) men jag använder i allmänhet cykeln för att jaga och att vara högljudd är inte riktigt bra att göra.

  Hur mycket lina lägger du på en Baitcaster?

Det enklaste och billigaste du kan göra är att göra en avgasmod och ta bort gnistfångaren. Det här är inte riktigt det bästa man kan göra men det fungerar. Dessutom skulle jag inte rekommendera att göra detta på sommaren om du är i närheten av träd (det kallas en SPARK-avledare och det hindrar gnistor från att komma ut ur dina avgasrör). Du kan möjligen få böter eller ännu värre, elda. Här är en snabb video:

Det andra du kan göra är att byta ut avgasröret. Detta är en överlag bättre sak att göra men det kommer att kosta dig lite pengar. Om du letar efter det här alternativet skulle jag rekommendera FMF Powercore 4. Så här låter det:

https://www.youtube.com/watch?v=AUWC6f4Te64

Hur man gör en TTR 125 Airbox Mod

Ett av de enklaste sätten att få ut lite mer kraft ur din smutscykel är att förbättra dess andningsförmåga. Precis som alla andra motorer, om du kan få mer luft att strömma genom den kommer det att förbättra hästkrafterna.

Det enklaste sättet att göra detta är att göra en airbox-mod på cykeln. Det är ganska svårt att förklara men jag listar stegen och inkluderar även en video nedan som leder dig igenom det.

 1. Det första du vill göra är att ta bort sätet för att komma åt luftboxen.
 2. Därefter tar du bort sidokåpan på airboxen.
 3. Sedan drar du ut gummisnorkeln (på toppen av airboxen).
 4. Du kommer då att se en skärm inuti airboxen och som kan tas ut för att öka luftflödet.

Som jag sa tidigare, jag är inte den största fan av att bråka med mina fordon eftersom jag inte är en mekaniker och jag vill inte förstöra något. Jag skulle hellre skaffa en större och snabbare cykel (men det är bara jag).

  Deep Water Trolling: Bästa sättet när du inte har downriggers

Jag har provat några av dessa och har hört om resten från andra. Att göra dem alla kommer inte att göra din cykel dubbelt så snabb, men du bör märka en liten förbättring av responsen och den totala kraften.

Låt mig veta dina tankar och eventuella frågor du har. Gillar du den här artikeln? Ge den gärna en del!

Letar du efter ny utrustning för smutscykel? Klicka här för att kolla in vår rekommenderade redskapssida för att se de saker vi faktiskt använder och det billigaste stället att hämta dem.