Hur man gör den perfekta snöbollen

Nästan vem som helst kan rulla ihop en liten bit snö och kalla det en snöboll, men du är en perfektionist. Oavsett om det är för att göra en snögubbe eller lobba snö på kvarterets folk, vill du ha en fotovärdig, helt rund, felfri snöboll. Hur gör du dem?

Så här gör du den perfekta snöbollen:

  • Använd blöt men inte blöt snö som ligger djupare ner i marken
  • Använd handskar istället för vantar
  • Kupa snön och rotera händerna
  • Applicera tryck medan du roterar
  • När du känner motstånd, sluta rulla

Handrullning är naturligtvis inte ditt enda alternativ när du gör en snöboll. Du kan alltid använda valfritt antal snöbollsmaskiner på marknaden. Framöver kommer vi att prata om våra favoritsnöbollstillverkare. Vi kommer också att utveckla stegen ovan, så fortsätt läsa!

Gör den perfekta snöbollen för hand – en steg-för-steg-guide

Det är något så tillfredsställande med att rulla en perfekt snöboll själv. Du känner dig så stolt över dina förmågor, och du kan bli avundsjuk på alla barn (och vuxna) på kvarteret.

Som med allt annat tar det tid och träning att rulla snöbollar. Ju mer du gör det, desto lättare blir det. Så småningom kommer du att kunna göra runda, snygga snöbollar i sömnen.

Tills du kommer till den punkten, här är stegen att följa.

Steg 1: Vänta på rätt väder

Snön som föll i natt kommer bara att stanna på marken om temperaturen är 32 grader Fahrenheit eller lägre. Kontrollera de dagliga temperaturerna innan du går ut för dagen. Om idag blir en varmare dag på 40-talet, är det ingen mening med att rulla några snöbollar. De blir för smälta och slaskiga. Du kommer bara att bli frustrerad och kall.

Steg 2: Välj rätt typ av snö

Vi skrev om det i det här inlägget, men pudersnö är vanligtvis inte gynnsamt för att göra snöbollar. Den innehåller för lite fukt, någonstans i bollplanken på tre procent. Helst vill du ha runt åtta procent gratis vatten.

Det fria vattnet är fukt som hjälper snöflingor att hålla ihop så att dina snöbollar blir tätt packade och fasta. Om halten fritt vatten är för mycket högre än åtta procent, så får du slask istället.

  En lista över de bästa bågskyttebanorna i Boise/Idaho-området

Du behöver dock inte nödvändigtvis vänta på det perfekta snöfallet. Torr, pudrig snö kan bli blötare genom att spraya den med en trädgårdsslang.

Steg 3: Gå djupt för din snö

När snön faller, packas den ovanpå varje efterföljande lager. De nedersta lagren eller de närmast kommer att ha fastare snö än de övre lagren eftersom de nedre lagren bär upp mer vikt.

Eftersom fasthet är en nyckelegenskap för den perfekta snöbollen, vill du gräva några centimeter djupt i en snöhög och använda den snön. En annan fördel med att göra detta är att snön blir renare än ytsnö.

Steg 4: Använd handskar

Vi rekommenderar att du bär vinterkläder från topp till tå om du ska vara ute i 30-graders väder i ett par timmar. För att göra snöbollar är det dock särskilt viktigt vad du har på händerna.

Du kan inte avstå från handskydd. Dina fingrar kommer att domna inom fem minuter och du kommer inte att kunna rulla en snöboll igen förrän du går in och värmer upp. Vantar är bra för att isolera dina siffror, men de är ett dåligt val för att göra snöbollar.

Du måste kunna hålla fast och klämma snöbollen (när det är dags). Vantar kommer bara i vägen.

Använd vinterhandskar istället. Handskarna låter lite värme komma ut från dina händer och överföras till snöbollen, vilket gör det lättare att forma den.

Steg 5: Kopp och samla snön

Nu är det dags för delen du ivrigt har väntat på, att börja snöbollsrullningsprocessen. Hitta en hög hylla med snö och nå dina handskar på flera centimeters djup. Dina händer ska vara kupade.

Mängden snö i varje kupad hand ska inte svämma över, utan ungefär en halv kopp snö per hand, kanske något mer. När du känner snön i dina händer, se till att inget av det är is.

Om det är det, släpp sedan snön från dina händer och hitta ett annat ställe att gräva runt efter snö.

Steg 6: Börja rotera

När du har två bra nävar snö, slå ihop nävarna till en. Det här är början på din snöboll. Beundra dock inte ditt hantverk ännu, eftersom du måste börja rotera omedelbart för att smälta samman de två snöbitarna.

  Har side-by-side generatorer?

Att rotera kräver skicklighet och precision, så det är något som du bör träna ofta. Handrotationen ska gå till så här: föreställ dig att du hade något litet och ömtåligt kupat i händerna som du inte ville krossa.

Rörelsen ska inte vara snabb eller hård, bara långsam. När du kommer in i en rytm betyder det att du gör det korrekt.

Steg 7: Applicera tryck

När du börjar rotera mer och mer vill du öka trycket på snöbollen. Ändra dock inte din rotationshastighet eller rytm.

Mängden tryck du applicerar måste vara perfekt. Om du trycker ner för hårt på snöbollen kommer den att smulas i bitar i dina händer. För lite tryck kan förhindra att snöbollen blir stadig. Så fort du försöker kasta den kan den falla isär.

Du vet att du gör det rätt när du hör snöflingorna pressas ihop. Ja, friktionen är hörbar förutsatt att du befinner dig i en tyst miljö.

Steg 8: Vet när du ska sluta

Rullningen och trycket varar inte på obestämd tid. När du fortsätter att rotera snöbollen kommer du att börja känna att den jobbar emot dig. Till en början kan du anta att du bara är trött och att det är därför din snöboll knappt rullar.

Vad som händer är att din snöboll är så tätt packad som den kan bli. Motståndet är ett tecken på att sluta.

Nu kan du beundra din snöboll. Om det inte är helt cirkulärt, använd sedan en hand för att försiktigt damma bort överflödig snö och forma snöbollen på annat sätt. Då är du klar!

Gör den perfekta snöbollen med en enhet – våra favoritval

Om du fortfarande får kläm på att rulla snöbollar för hand kan du lura dig dit med en snöbollsmakare. Dessa enheter säkerställer enhetlighet och perfektion av dina snöbollar varje gång.

  Är det svårt att bygga en timmerstuga själv?

Här är 3 sådana enheter med tillstånd av Amazon som är roliga och lätta att använda!

Hallå! Spela! Snowball Maker Tool

Först på listan är Hallå! Spela! snöbollsmakare, som du kan köpa för under $10. Du får två snöbollsmaskiner så att dina barn både kan göra snöbollar snabbt och effektivt.

Varje verktyg är 15 tum långt och tillverkat av plast. Färgerna är röda och blå och båda är ljusa nog att dina barn inte lätt kan tappa snöbollsmakarna även i djup snö.

Med ett långt handtag behöver du inte röra för mycket snö när du gör snöbollar så att du kan skona dina frostiga fingrar. Den cirkulära formen i mitten ger snöbollar med optimal diameter.

För att använda denna snöbollsmaskin behöver du bara öppna formen, fylla den med snö och klämma ihop handtagen för att kompaktera snön.

E-outstanding Snowball Maker

Vill du göra mer än en snöboll åt gången? Detta E-outstanding snöbollstillverkare är en klämma som kan producera fem snöbollar.

Detta plastverktyg i klarblått kan inte vara lättare att använda. Det fungerar ungefär som en våffelbryggare. Du öppnar sidorna, fyller de fem formarna med snö på ena sidan och trycker sedan ihop båda sidorna av snöbollsmaskinen.

Öppna locket och voila, fem perfekta snöbollar väntar på dig. Med ett sådant här verktyg ställer barnen upp sig runt kvarteret för att använda din snöbollsmaskin!

YHLDJXG snöbollsmaskin i fyra delar

Vi var tvungna att ta med detta sist snöbollsmakare för det är så roligt. Detta verktyg låter dig forma snö på fyra unika sätt. En av snöbollsmakarna tillverkar vanliga runda snöbollar, en annan gör ankformade snöfigurer, en tredje gör hjärtformade snöbollar och den fjärde gör små snögubbar.

Alla fyra snöbollstillverkarna är av plast och har långa handtag för att förhindra frysning av kalla händer. Även om du inte vinner några snöbollsstrider med detta verktyg, kan du dekorera dina snögubbar på intressanta sätt!

Slutgiltiga tankar

För att göra den perfekta snöbollen krävs djup, ordentligt packad snö, ett par varma handskar och en bra rotationsteknik. Tills du behärskar att rulla snöbollar för hand kan du alltid använda en snöbollsmaskin.