Hur man gömmer skräp i ett garage (5 enkla sätt)

Det är stressigt att se ditt garage fullt med skräp. Det kan verka hjälplöst att dölja allt, men det är det inte! Ofta behöver du bara lite beslutsamhet, tid och lite organisation för att förvandla din röriga parkeringsplats till ett organiserat garage.

Här är 5 enkla sätt att gömma skräp i ditt garage:

 1. Organisera ditt skräp.
 2. Håll golvet rent.
 3. Använd vertikalt utrymme.
 4. Installera skåp och lådor.
 5. Satsa på förråd under tak.

Det är enkelt att gömma ditt skräp och städa ditt garage, speciellt om du har vänner eller familj att hjälpa till. Resten av den här artikeln kommer att gå över de enkla sätten att gömma skräp i ditt garage mer detaljerat, så fortsätt läsa!

1. Organisera ditt skräp

Ofta ser ditt garageutrymme rörigt och rörigt ut, inte bara för att du har mycket skräp, utan också för att de är väldigt oorganiserade.

Ett rörigt garage kan avsevärt påverka dig och din familjs mentala hälsa eftersom åsynen av röran kan bidra till stress.

När du sållar igenom röran, behåll det som behöver behållas och släpp det som behöver släppas. Efter detta kommer det att vara lättare att hantera att dölja din röran.

Behåll, donera, sälj, återvinn och släng

Systemet ”behåll, donera, sälj, återvinn och släng” hjälper till att göra garageorganisationen mycket enklare. Om det görs effektivt kommer du att ha mindre skräp att gömma, vilket skulle göra jobbet lättare och garaget snyggare.

Så här fungerar systemet:

 • Ha kvar. Det finns ingen anledning att slänga alla dina prylar, särskilt om de används regelbundet, fortfarande kan användas eller har sentimentalt värde. Men när du väljer vilka föremål du ska behålla, försök att vara rationell för att undvika att hålla fast vid dem.
 • Donera. Att donera saker i gott skick är en bra idé, speciellt om du inte tror att du någonsin kommer att använda dem igen. På så sätt kan du hjälpa andra samtidigt som du frigör utrymme!
 • Sälja. Sälj föremål som är värdefulla och i gott skick. Om du har många av dem, överväg att starta en garageförsäljning.
 • Återvinna. Du kan också återvinna föremål som inte längre är bra för sin gamla funktion, men som ändå kan användas för andra ändamål. På så sätt kan du hjälpa till att minska avfallet och hjälpa Moder Jord.
 • Kasta. Släng allt som inte skulle passa in i någon av kategorierna ovan. Skräp, mögliga papper, årgamla omslag – ni förstår kärnan. Kasta allt som inte är värdefullt för dig eller någon annan.
Se även  Kan du förvara mat under diskbänken? Vad du borde veta

Om det finns massor av skräp att gå igenom kan du alltid ta hjälp av vänner och familj. Orientera dem ordentligt på systemet, så att ingenting sorteras i fel kategori.

Använd förvaringskärl eller hinkar

När du går igenom allt skräp är det en bra idé att ha förvaringsbehållare i närheten, antingen soptunnor, hinkar eller lådor.

De du inte kommer att behålla kan packas i lådor för donation eller försäljning. Under tiden kan allt du slänger läggas i soppåsar för bortskaffande.

När det gäller skräpet du skulle ha, kan de hamna i förvaringskärl och hinkar.

Märk ditt skräp

Medan du håller på, märk ditt skräp. Märkning gör det enklare och snabbare att leta efter specifika föremål.

För att göra det måste du först gruppera liknande objekt. Till exempel kan trädgårdsredskap grupperas i en behållare. Då kan verktyg som skruvmejslar och skruvar också gå i en annan.

Att gruppera saker är ett bra sätt att göra ditt garage snyggare och dölja ditt skräp, eftersom dina saker kommer att börja se mer sammanhållna och mindre röriga ut (källa).

2. Håll golvet rent

När allt har sorterats och packats i papperskorgar, lägg dem inte på golvet.

Det är väldigt frestande att ställa dina föremål på golvet. Men det kommer att få dem att se röriga ut, och skräpet kommer att betonas. Dessutom kan föremål över hela golvet få dig och andra att snubbla och göra parkeringen svårare.

Håll alltså golvet fritt så mycket som möjligt för allas säkerhet och sinnesfrid.

3. Använd vertikalt utrymme

Istället för att ställa föremål på golvet, dra nytta av ditt vertikala utrymme. Stegar, rep och vajrar kan hängas upp ordentligt.

Se även  Var du ska sova om du har vägglöss: Komplett guide

Här är sätt att organisera med vertikalt utrymme:

 • Slatwall paneler. Det är väggpaneler med horisontella spår på vilka du kan fästa krokar för soptunnor eller hyllor. Vissa kan till och med komma med en uppsättning krokar, som denna Crownwall 6-tums grundpaket (länk till Amazon).
 • Pinnbrädor. Du kan sätta in krokar eller pluggar i hålen på pinnbrädan. Krokarna kan hålla föremål, medan paneler kan placeras på pluggar för stöd.
 • Hyllor. Hyllor kan vara stängda eller öppna, beroende på dina behov.
 • Magnetiska verktygshållare. Det här är bra sätt att hålla dina verktyg på ett ställe för enkel åtkomst, som detta HMmagnets Heavy-Duty magnetisk verktygshållare (länk till Amazon).

4. Installera skåp och lådor

Skåp och lådor är alltid ett bra sätt att organisera saker, även skräp. Men dumpa inte bara allting utan att ordna eller organisera dem.

Precis som jag har sagt tidigare, förvara alla liknande föremål i samma skåp, låda eller utrymme. Prioritera saker som behöver skyddas från element eller förvaras utom räckhåll för barn.

Förutom dessa lagringsenheter kan du också använda rack. Dessa kan till och med säljas med förvaringskärl, som King’s Rack Bin Stålförvaring (länk till Amazon). Denna lagringsenhet innehåller 12 fack och kan installeras inom några minuter.

5. Välj täckt förvaring

Även om vissa kanske hävdar att att förlita sig på täckt förvaring skulle göra dig mer överseende och städa ditt garage mindre, tror jag för gömmer sig skräp, de är nödvändiga.

Täckt förvaring hjälper inte bara till att hålla saker från att bli ont i ögonen, utan de hjälper också till att skydda mot element som damm. Var dock disciplinerad och låt inte saker gå i oordning bakom stängda dörrar.

Se även  Hur man organiserar ett skafferiskåp

Vissa skåp, lådor och hyllor är redan stängda och du behöver inte leta efter sätt att täcka dem. Men om du har öppna hyllor eller ställ är en gardin också ett bra sätt att täcka upp det.

Slutgiltiga tankar

Ett stökigt garage kan störa dig, men det är lätt att vända på stället. Det är dock inte alltid så enkelt som att dölja skräpet. Om du fortsätter att gömma dig utan att rengöra och optimera ditt utrymme kommer problemet att komma tillbaka igen.

Att organisera ditt skräp, hålla golvet rent och använda vertikalt utrymme kommer därför att fungera för att dölja skräp i ditt garage. Dessutom kommer att installera skåp eller använda täckt förvaring att hålla skräpet dolt och få utrymmet att se mycket mindre rörigt ut.

Lämna en kommentar